Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I forhold til vin er Portugal historisk set stærkt præget af traditioner. I intet andet europæiske land kan man den dag i dag se druerne blive trådt med de bare fødder eller udgæret i store lerkrukker. Siden landet i 1986 blev medlem af EU, er der sket en massiv tilførsel af kapital og moderne teknik, som har fået stor betydning for produktionen. Dagens Portugal har både glimrende hverdags-vine i store mængder og fremragende flasker fra mindre ejendomme.

Sorter resultater:

Det er en levende ”grøn vin”, som har både tropiske frugter og en præcis og klar citrusfrugt i både duft og smag. Alvarinho giver de mineralske noter, og Loureiro-druen giver de blomstrede og mere eksotiske noter.

119,00 DKK

Monção og Melgaço, den nordligste region i Portugal, er beskyttet af bjerge, der danner et unikt mikroklima. Det sikrer et perfekt forhold mellem nedbør, temperaturer og det antal solskinstimer, der er nødvendige for den bedste modning af Alvarinho-druerne. Mikroklimaet i Monção og Melgaço er især vigtigt under modningen, hvor varme dage veksler med kolde nætter og muliggør udviklingen af ​​friske og frugtige aromaer og en flot syrlighed. Soalheiros Alvarinho har fået kælenavnet 'Clássico' af portugiserne selv, da det var den første vin, der nogensinde blev lavet af familien tilbage i 1982. Og det er da også husets mest klassiske enkeltsorts-Alvarinho, med en, ja, klassisk, aromatisk friskhed og intens smag.

159,00 DKK

* Fremragende hvidvin * Strågul med gyldne toner, klar og lys. Rig og kompleks aroma, udtalt og afbalanceret med mineralske noter. legant og frisk smag med afbalanceret syre, fyldig, frugtig og kompleks finish. Den bør drikkes ved 10ºC/12ºC som aperitif eller til sushi, skaldyr, fisk og charcuteri.

Denne smukt bevarede herregård fra midten af det 17. århundrede ligger i Monção i Portugals Vinho Verde region. 
Den ligger ved Minho floden på grænsen mellem Portugal og Spanien.
De er kendt for at producere Alvarinho på allerhøjeste niveau og i Portugal er Alvarinho kendt som 'dronningen' af hvide vine.
Der leveres overlegen kvalitet, der er værdig til international anerkendelse og priser.

189,00 DKK

Florão White har en lækker og frisk aroma af frugt, ikke mindst ananas og abrikos, som "kilder" rigtigt i næsen. Sprød syre på tungen, som fremhæver en fin mineralitet. Den er fyldig på tungen med en flot balance. Anbefales til fjerkræ, lyst kød og krydrede retter. Druesammensætningen er Verdelho og Arinto.

109,00 DKK

* NYHED * Elegant, cremet, og forførende. En fremragende ledsager til  salater, fisk og skaldyr, pasta og risotto, hvidt kød, pizzaer samt forskellige orientalske retter. Den skal serveres ved en temperatur mellem 8º og 10º C. 

Høsten fandt sted under perfekte vejrforhold den 25. august. Efter strengt valg af druer og total frigørelse følger en let presning af druerne med adskillelse af most ved potentiometría og fortsatte en periode med statisk dekantering. Gæringen af mosten i beholdere i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur (14 - 16 °C) finder sted i næsten en måned.

Ved afslutningen af den alkoholiske gæring lagres vinen i rustfrit stål "sur les lies" i en periode på 4 måneder, hvor stafetten blev udført hver 15. dag.

Vinen har fået følgende udmærkelser:

2020: SØLVMEDALJE "MUNDUS VINI" (2022/ TYSKLAND)
2020: SØLVMEDALJE "PORTUGALS VINKONKURRENCE" (2022/ PORTUGAL)
2020: BRONZEMEDALJE"DECANTER WORLD WINE AWARDS" (2022/ UK)

99,00 DKK

* NYHED * 2020: GULDMEDALJE "FRANKFURT INTERNATIONAL WINE TROPHY" (2021/TYSKLAND) * Elegant, cremet, og forførende. En fremragende ledsager til aperitif,  til salater, fisk og skaldyr, pasta og risotto, hvidt kød, pizzaer samt forskellige orientalske retter. Den skal serveres ved en temperatur mellem 8º og 10º C. 100 % hvid Galicisk Moscatel

 

 

99,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler