Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I forhold til vin er Portugal historisk set stærkt præget af traditioner. I intet andet europæiske land kan man den dag i dag se druerne blive trådt med de bare fødder eller udgæret i store lerkrukker. Siden landet i 1986 blev medlem af EU, er der sket en massiv tilførsel af kapital og moderne teknik, som har fået stor betydning for produktionen. Dagens Portugal har både glimrende hverdags-vine i store mængder og fremragende flasker fra mindre ejendomme.

Sorter resultater:

* BEGRÆNSET PARTI * 90 point i Wine Spectator, juli 2018 - Sølv ved Vinalies Internationales 2018 * Det er en helt fantastisk hvidvin med en flot lys farve og en delikat duft af eksotiske frugter, lime, citrus og grapefrugt. Det har en fyldig, elegant og frisk frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

89,00 DKK

Det er en levende ”grøn vin”, som har både tropiske frugter og en præcis og klar citrusfrugt i både duft og smag. Alvarinho giver de mineralske noter, og Loureiro-druen giver de blomstrede og mere eksotiske noter.

89,00 DKK

* 91 Point af Robert Parker i The Wine Advocate * Vinen er lys gul med grønt skær. Duften er elegant og kompleks med noter at ananas, papaya og hints af løvblad. I eftersmagen kommer de pivfrisk grape og mandarintoner blandet med den her mineralske, skifer og kalkagtige tekstur. Det er ganske enkelt vin af meget høj klasse fra en stadig lidt gemt og glemt vinregion. Denne veldrejede vin har faktisk lagringspotentiale.

129,00 DKK

Florão White har en lækker og frisk aroma af frugt, ikke mindst ananas og abrikos, som "kilder" rigtigt i næsen. Sprød syre på tungen, som fremhæver en fin mineralitet. Den er fyldig på tungen med en flot balance. Anbefales til fjerkræ, lyst kød og krydrede retter. Druesammensætningen er Verdelho og Arinto.

109,00 DKK

* NYHED * Elegant, cremet, og forførende. En fremragende ledsager til  salater, fisk og skaldyr, pasta og risotto, hvidt kød, pizzaer samt forskellige orientalske retter. Den skal serveres ved en temperatur mellem 8º og 10º C. 

Høsten fandt sted under perfekte vejrforhold den 25. august. Efter strengt valg af druer og total frigørelse følger en let presning af druerne med adskillelse af most ved potentiometría og fortsatte en periode med statisk dekantering. Gæringen af mosten i beholdere i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur (14 - 16 °C) finder sted i næsten en måned.

Ved afslutningen af den alkoholiske gæring lagres vinen i rustfrit stål "sur les lies" i en periode på 4 måneder, hvor stafetten blev udført hver 15. dag.

Vinen har fået følgende udmærkelser:

2020: SØLVMEDALJE "MUNDUS VINI" (2022/ TYSKLAND)
2020: SØLVMEDALJE "PORTUGALS VINKONKURRENCE" (2022/ PORTUGAL)
2020: BRONZEMEDALJE"DECANTER WORLD WINE AWARDS" (2022/ UK)

99,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler