Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I forhold til vin er Portugal historisk set stærkt præget af traditioner. I intet andet europæiske land kan man den dag i dag se druerne blive trådt med de bare fødder eller udgæret i store lerkrukker. Siden landet i 1986 blev medlem af EU, er der sket en massiv tilførsel af kapital og moderne teknik, som har fået stor betydning for produktionen. Dagens Portugal har både glimrende hverdags-vine i store mængder og fremragende flasker fra mindre ejendomme.

Sorter resultater:

* 94 points Robert Parkers Wine Advocate * C V Douro Tinto er en vin, der foruden at kandidere som Portugals bedste rødvin, er en så markant vin i Cristiano van Zellers & winemaker Sandra Tavares' vin-liv, at vinen kun kunne navngives 'Curriculum Vitae'. En komplet vin der med sin elegante smag og fylde vil overraske "helt vildt".

499,00 DKK

* NYHED * En fremragende rødvin. Segredos de São Miguel Reserva er en velproportioneret mellemvægter fra portugisiske Alentejo, der leverer landets bedste vine til prisen. Producenten Herdade São Miguel, har misundelsesværdige rammer at producere vin i. Ikke alene er det moderne vineri smukt placeret i Alentejos rullende bakker, men også vinstokkene stortrives i regionens varme, tørre klima og en jordbund bestående af ler og nedbrudt skiffer. 

Druerne bag Segredos Reserva er de stedtypiske alicante bouschet, aragonez (tempranillo), touriga franca, touriga nacional og trincadeira, som før gæringen afstilkes for at fremme en blød, drikkevenlig stil, så raspende garvesyrer undgås. Efter to døgns kølig opblødning gæres der i ståltanke under temperaturkontrol. Efter gæringen er overstået og yderligere en uges postmaceration og derefter følgende lagring på stål ind til den malolaktiske gæring er overstået, lagres der 9 måneder på 400 liters egefade af fransk og amerikansk eg. Resultatet er en tør og frugtig rødvin uden skarpe kanter men pakket med uforpligtende velsmag. 

Segredos Reserva er en fyldig, halvkraftig vin, der kombinerer skovbær aromaer med de ristede noter fra fadlagringen, der samtidigt har afrundet vinens tanniner for at give smageren en imødekommende vinoplevelse. I eftersmagen afløses tætpakket frugt af fadafledte tanniner med espresso- og vaniljearomaer. Nydes til en stege- eller simreret, hvor der kræves lidt muskler fra vinen. 

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-18°, altså nogle grader under stuetemperatur.

79,95 DKK

* SKARP PRIS * 'BEST BUY' Wine Enthusiast * Vinho Regional Alentejano. Segredos de São Miguel er ærlig, autentisk vin, der er særdeles nem at holde af. Det er en vellykket og smukt afrundet rødvin med usædvanlig stor tyngde for prisklassen. Segredos er en vin, der utvivlsomt vil behage mange vinelskere med sin blide frugtighed og silkebløde eftersmag.

"Made as a young and fruity wine to drink now, this wine succeeds admirably.The lightest tannin gives the red fruit and spice an opportunity to shine, bursting with fruitiness and acidity at the end"

54,95 DKK

Perfekt til rødt kød, vildt og diverse retter med krydderi. Det er en vin med højt lagringspotentiale. Bør serveres ved en temperatur mellem 14º og 16º C. Efter omhyggelig udvælgelse af druerne knuses druerne, glatte og helt desengace. Alkoholisk gæring med pelikulær maceration følges. Vinen lagres på nye og brugte franske egetræsfade i 16 måneder. Vin, der ikke filtreres eller stabiliseres af kulde for at respekteret alle dens elementer.

Vinen er lavet på druen Touriga National.

* GULDMEDALJE"CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN 2022" (2022/ FRANKRIG) *

169,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler