Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I forhold til vin er Portugal historisk set stærkt præget af traditioner. I intet andet europæiske land kan man den dag i dag se druerne blive trådt med de bare fødder eller udgæret i store lerkrukker. Siden landet i 1986 blev medlem af EU, er der sket en massiv tilførsel af kapital og moderne teknik, som har fået stor betydning for produktionen. Dagens Portugal har både glimrende hverdags-vine i store mængder og fremragende flasker fra mindre ejendomme.

Sorter resultater:

* 94 points Robert Parkers Wine Advocate * C V Douro Tinto er en vin, der foruden at kandidere som Portugals bedste rødvin, er en så markant vin i Cristiano van Zellers & winemaker Sandra Tavares' vin-liv, at vinen kun kunne navngives 'Curriculum Vitae'. En komplet vin der med sin elegante smag og fylde vil overraske "helt vildt".

499,00 DKK

Cortes de Cima Homenagem er lavet til ære for H.C. Andersen, der i 1866 besøgte Portugal og kaldte Portugal for ”Paradis på jorden”. Vinen er produceret af 100 % Syrah-druer, der er dyrket i Alentejo-regionen i Portugal – og alle druerne er håndplukkede og specielt udvalgt til denne vin. Cotes de Cima var de første i Alentejo-regionen, der plantede Syrah – og da de første Syrah-vinstokke blev plantet, var det slet ikke tilladt at bruge Syrah i Alentejo, men det er det i dag, hvor den berømte Rhône-drue stortrives i Alentejo. Denne vin har været lagret 8 måneder på franske og amerikanske egetræsfade.

Cortes de Cima Homenagem a Hans Christian Andersen er en helt fantastisk vin med flot rød farve, eksklusiv duft af modne solbær og blåbær, elegant frugtsmag med noter af velintegreret egetræ, solide tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til smagfulde kødretter, røde bøffer, vildt, lam og kraftige oste. Vinen kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

Denne vin i årgang 2012 har fået:

* 90 point i Wine Spectator

* 90 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate

* Guld ved Mundus Vini

* Sølv ved International Wine Challenge

Cortes de Cima er en passion i endnu højere grad, end det er en vingård.
Historiens hovedpersoner er Carrie fra USA, universitetsuddannet inden for økonomi og administration, og Hans fra Danmark, uddannet teknisk ingeniør.
Hans og Carrie mødte hinanden i Malaysia, hvor han arbejdede som chefingeniør i en tropisk plantage. De forelskede sig og fandt efter nogen tid ud af, at de gerne ville slå sig ned som vinbønder. De sejlede derfor ud for at finde de perfekte vinmarker. Rejsen bragte dem til USA, Sydamerika, Bordeaux og til sidst til Lissabon. Herfra lejede de en bil for at køre ind i landet til Alentejo, hvor de skulle se den 365 ha store ejendom Cortes de Cima. Parret blev med det samme forelsket i både den smukke gamle ejendom og det maleriske landskab og valgte umiddelbart efter at slå til og købe den.
Den amerikanske vinskribent, Robert Parker har fået øjnene op for vinene, og han har i tidligere årgange givet dem op til 93 points.

Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejo region, midt i mellem Lissabon, Algarve og Sevilla. Vingården, der har været i familiens eje siden 1988, råder over 400 hektar, hvoraf 140 hektar er beplantet med vin, 50 hektar med oliventræer og de resterende hektar bruges til genplanting af kork, egetræer, fyr og johannesbrødtræer. Druerne vokser på skråningerne af det 400 meter høje Serra do Mendro bjerg og nyder godt af regionens mange solskinstimer og det varme og tørre klima, der bliver tempereret af den kølige brise fra Atlanterhavet. De ældste vine blev plantet i 1991, og det er en af disse marker, der har lagt navn til vingården. Cortes de Cimas filosofi er at lave vine, der er en fornøjelse at drikke, og så lægger de stor vægt på bæredygtighed og genbruger så mange materialer som muligt. 

369,00 DKK

Røde kirsebær med hint af fyrreskov og skovbund pirrer næseborene, mens de frugtige indtryk på tungen er bløde som silke med små hint af peber og nelliker. En vin, der vil klæde utrolig mange måltider. Quinta da Fonte Souto anbefales til vildt, lyst kød og rødt kød (og gerne grillet). Druesammensætningen er Alicante Bouschet, Syrah, Cabernet Sauvignon, Alfrocheiro, Trincadeira

189,00 DKK

* SKARP PRIS * 'BEST BUY' Wine Enthusiast * Vinho Regional Alentejano. Segredos de São Miguel er ærlig, autentisk vin, der er særdeles nem at holde af. Det er en vellykket og smukt afrundet rødvin med usædvanlig stor tyngde for prisklassen. Segredos er en vin, der utvivlsomt vil behage mange vinelskere med sin blide frugtighed og silkebløde eftersmag.

"Made as a young and fruity wine to drink now, this wine succeeds admirably.The lightest tannin gives the red fruit and spice an opportunity to shine, bursting with fruitiness and acidity at the end"

49,95 DKK

* NYHED * En fremragende rødvin. Segredos de São Miguel Reserva er en velproportioneret mellemvægter fra portugisiske Alentejo, der leverer landets bedste vine til prisen. Producenten Herdade São Miguel, har misundelsesværdige rammer at producere vin i. Ikke alene er det moderne vineri smukt placeret i Alentejos rullende bakker, men også vinstokkene stortrives i regionens varme, tørre klima og en jordbund bestående af ler og nedbrudt skiffer. 

Druerne bag Segredos Reserva er de stedtypiske alicante bouschet, aragonez (tempranillo), touriga franca, touriga nacional og trincadeira, som før gæringen afstilkes for at fremme en blød, drikkevenlig stil, så raspende garvesyrer undgås. Efter to døgns kølig opblødning gæres der i ståltanke under temperaturkontrol. Efter gæringen er overstået og yderligere en uges postmaceration og derefter følgende lagring på stål ind til den malolaktiske gæring er overstået, lagres der 9 måneder på 400 liters egefade af fransk og amerikansk eg. Resultatet er en tør og frugtig rødvin uden skarpe kanter men pakket med uforpligtende velsmag. 

Segredos Reserva er en fyldig, halvkraftig vin, der kombinerer skovbær aromaer med de ristede noter fra fadlagringen, der samtidigt har afrundet vinens tanniner for at give smageren en imødekommende vinoplevelse. I eftersmagen afløses tætpakket frugt af fadafledte tanniner med espresso- og vaniljearomaer. Nydes til en stege- eller simreret, hvor der kræves lidt muskler fra vinen. 

Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-18°, altså nogle grader under stuetemperatur.

69,95 DKK

Det er en alsidig vin i sit gastronomiske aspekt, men den er ideel til grill, kød og især hvidt kød, gryderetter, pizzaer, pasta og lette oste. Det skal serveres ved en temperatur mellem 13º og 15º C.

Høsten fandt sted under perfekte vejrforhold i de første to uger af september. Druerne høstes og transporteret i kasser på 22 kg. og blev underlagt et strengt valg på udvælgelsesbordet og efterfølgende desengaçadas. En præfermentativ pelikulær maceration blev udført ved lav temperatur efterfulgt af gæring i rustfrit stålaflejringer med temperaturregulering og daglige samlinger i 7 dage.

Druesammensætningen er Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz og Tinta Amarela

99,00 DKK

* NYHED * Det er en alsidig vin i sit gastronomiske aspekt. Den er ideel til grillet, kød og især lyst kød, lette oste og gryderetter. Den skal serveres ved en temperatur mellem 13 °C og 15 °C.

Druesammensætningen er Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão

99,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler