Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

New Zealand er nok mest kendt for deres flotte natur, men der dyrkes også masser af god vin i landet. Størstedelen af vinen produceres på Sauvignon Blanc druen, og i mindre grad på Pinot Noir og Chardonnay druen. 

Vinproduktionen har generelt haft svært ved at følge med efterspørgslen, men new zealandske vine har ikke altid været så efterspurgte. Der skete først noget i 1985, da en vingård i Marlborough leverede en fantastisk velsmagende Sauvignon Blanc. Siden da er der kommet en masse dygtige vinmagere til, som har formået at skabe vin af høj kvalitet, og ikke mindst unikke vine, der afspejler de specielle dyrkningsforhold på New Zealand.

Sorter resultater:

Two Peaks Sauvignon Blanc har intense aromaer af stikkelsbær, solbærblade, passionsfrugt og citrus er de bærende kræfter i en vin, der har stor intensitet uden medfølgende, tung fylde. Tørheden er aldeles ubesværet, da Sauvignon Blanc druens meget ekspressive frugtighed gør den charmerende og ukompliceret at drikke. Herlig vin til røget laks, sushi, skaldyr, salater og smagsintense retter uden for megen fedme. Den smager ganske enkelt fremragende.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Begrænset parti * Denne fantastiske vin fra Marlborough i New Zealand er et bevis på, at vin derfra kan være i verdensklasse. Cloudy Bay er et koryfæ i moderne vinøs historie. Det krævede blot, som så mange gange før, at de klassiske franske fyrtårne blev slået af banen i blindsmagning. Først var det Cloudy Bays Sauvignon Blanc, som redefinerede, hvordan denne drue skal smage. Siden var det deres Chardonnay, der eliminerede de burgundiske stoltheder.

225,00 DKK 259,00 DKK (spar 34,00 DKK)

Cloudy Bay Chardonnay er en fængslende vin med struktur og rene frugtsmage af citrus og stenfrugter forstærket af en pikant nøddethed og diskret nyt egetræ. En kompleks næse byder på lag af hvid fersken, forårsblomster og velintegreret røg. Ganen er teksturelt fyldig og med kødfuld stenfrugt og citrus. Cloudy Bay Chardonnay fylder munden, men er balanceret med frisk syre, der giver form og fokus. En elegant vin med en langvarig afslutning. Anbefales til kylling, hvid fisk, laks, lyst fjerkræ, aperitif

Cloudy Bay Vineyards ligger i Wairau-dalen i Marlborough på den nordlige del af New Zealands Sydø og blev grundlagt i 1985. Denne unikke og kølige vinregion nyder godt af et kystklima og flest solskinstimer i hele New Zealand. Cloudy Bay har vinmarker med førsteklasses beliggenhed i Wairu-dalen og langsigtede leveringsaftaler med fem øvrige vinavlere i dalen. De primære sorter, der dyrkes, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir med en mindre mængde Gewürztraminer, Riesling og Pinot Gris.

Vine fra Cloudy Bay eksporteres til over 30 markeder, hvor de vigtigste er Australien, Storbritannien, USA, Europa og Japan. Cloudy Bay tror på, at fremtidens succes for specialiserede vinbrug ligger i produktionen af vin af høj kvalitet fra sorter, der er tilpasset specifikke regioner. Hos Cloudy Bay lægges der vægt på den individuelle frugtkarakter og udviklingen af en genkendelig stil for huset.

Cloudy Bay Vineyards var en af de stiftende medlemmer bag New Zealands system for integreret produktion af vindruer, der er oprettet for a udvikle et program for bæredygtig drift af vingårde, og som nu overvåges af Sustainable Winegrowing New Zealand. Cloudy Bays ulastelige fortid afspejler foretagendets engagement for miljøvenlige fremgangsmåder for drift af vingårde.

225,00 DKK 259,00 DKK (spar 34,00 DKK)

* Super lækker hvidvin - til en fantasi pris * Waipara Hills er lavet af 100 % Sauvignon Blanc druer og har en lys strågylden farve med grønne reflekser, klar og skinnende. Duften er intens og forfriskende af tropisk frugt, citrus og hyldeblomst. Der er ligeledes noter af fersken og grapefrugt og underliggende mineralske noter. I smagen er der et stort spektrum af smagsnuancer. Et fremragende glas vin fra New Zealand. Anbefales til fisk og skaldyr, lyst kød og salater med pesto.

99,95 DKK 169,95 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler