Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Med en glorværdig fortid (Sydafrika som vinland har eksisteret i mere end 300 år), hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende i verden. Landskabet minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien.

Vinden er fjenden eller udfordringen om man vil. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille – i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille. 

Der laves rødvine og hvidvine på mange forskellige druer i Sydafrika. De mest vellykkede er som regel på Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc og Sauvignon Blanc.

 

Sorter resultater:

Stark-Condé Cabernet Sauvignon er et helt enestående glas vin. En betagende kombination med den nye verdens sødme, og klassiske Médoc-toner. Det er ikke uden grund, at netop denne vin er kåret som Sydafrikas bedste Cabernet Sauvignon. Det blev den i øvrigt også i årgang 2006, og Stark-Condé er således det eneste vineri, der har vundet "Old Mutual Trophy" to gange. Wine Show RSA 2010: Winner of the American Express Trophy for Best Cabernet Sauvignon

199,00 DKK

Lievland betyder direkte oversat ”Elsk landet”. Vingården blev for 20-25 år siden betragtet som en af de absolut bedste i Sydafrika, men gården fik nye ejere og det hele kom til at falde hen. For ca. 6 år siden købte Jose Conde gården sammen med Tyrrel Myrboroug. Jose Conde driver i forvejen Stark Conde vingården, som er kåret til Sydafrikas bedste. Her laver han ligeledes en Cabernet Sauvignon, der flere gange er kåret til Sydafrikas bedste Cabernet.

Målet med købet af denne vingård, var og er at restaurere den tilbage til fordums storhed. Og man må sige, at de er startet godt, det her er en fremragende vin.

Vinen laves på 86 % Cabernet Sauvignon, 8 % Cinsault og 6 % Shiraz.

* Reverse Winesnop anmeldte vinen og kaldte den for ”out of this world” *

Tim Atkins, der er Master of wine, tildeler vinen 91 point og kalder den for en af Sydafrikas bedste køb

”Den mørke farve i glasset bliver understreget af en fyldig duft med mange mørke frugtnoter, der igen bakkes op af noter af cedertræ og vanilje. Smagen indeholder intense frugtnoter af mørke bær samt hints af hvid peber og lakrids.”

Server vinen i store glas ved 16-18 grader. Vinen bør ledsages af fyldige retter, her er vildt okse og lam det optimale match. Krydrede retter vil også gå godt til vinen.

129,00 DKK

Klein Constantia er en af Sydafrika's allermest ikoniske og klassiske vinhuse og huset er nok især kendt for deres dessertvin, Vin de Constance, som har vundet mange priser ude i verdenen og som mange regner for en af de allerstørste søde vine i verden.

Deres Klein Constantia Estate Red Blend er lavet på  64% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot og 17% Malbec. Vinen lagres i 15 måneder på franske fade, heraf 40% nye. Intentionen er at fremstille en vin, der illustrerer Klein Constantia's beliggenhed og over årene har man udvalgt de druesorter, som gør sig bedst på de lavere og varmere skråninger i denne, en af de køligere vinområder i Sydafrika.

Rig, moden rød frugt dominerer næsen og efterfølges af mørke kirsebær og krydret eg. Særdeles fine tanniner er super flot integreret og det meget deikate fadtouch ligeså. Elegant, raffineret vin med en krydret afslutning, som illustrerer den typiske cool climate Constantia stil.

220,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler