Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Med en glorværdig fortid (Sydafrika som vinland har eksisteret i mere end 300 år), hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende i verden. Landskabet minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien.

Vinden er fjenden eller udfordringen om man vil. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille – i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille. 

Der laves rødvine og hvidvine på mange forskellige druer i Sydafrika. De mest vellykkede er som regel på Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc og Sauvignon Blanc.

 

Sorter resultater:

Stark-Condé Syrah er en flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter. Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Tormentoso Syrah/Mourvèdre er en rigtig stor og kraftfuld vin, der er produceret af gutterne bag MAN Family Wines med José Conde fra Stark-Condé i spidsen. Vinen er særdeles velegnet til en stor bøf, vildt og sammenkogte retter. Prøv den til en god saftig grillet lammekølle. Vinen kan drikkes som helt ung eller lagres 3-4 år fra høståret.

99,00 DKK 109,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Med en indbydende bouquet af mørke skovbær, blommer og søde orientalske krydderier fremstår denne Sydafrikanske Shiraz, som en kombination af Europæisk finesse og Den Nye Verdens lette sødme. MAN Shiraz er en meget lækker vinoplevelse med bløde tanniner og en skøn vedholdende eftersmag. 5 af 5 ***** i Vin-Avisen, der skrev: "Blød og lækker rødvin med god frugt, noter af mørke bær, peber, cigarkasse og chokolade".

79,95 DKK 89,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler