Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Med en glorværdig fortid (Sydafrika som vinland har eksisteret i mere end 300 år), hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende i verden. Landskabet minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien.

Vinden er fjenden eller udfordringen om man vil. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille – i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille. 

Der laves rødvine og hvidvine på mange forskellige druer i Sydafrika. De mest vellykkede er som regel på Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc og Sauvignon Blanc.

 

Sorter resultater:

* NYHED * En udviklet og elegant Bordeaux-blanding fra Stellenbosch af Morgenster Estate.

Bordeaux er den drivende indflydelse bag deres vine, og de har specialiseret sig i fire af regionens klassiske varianter - Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot.

Morgenster henter meget inspiration fra Bordeaux i stil, og de kan også godt lide at modne deres vine længere end de fleste, fordi de mener, at ekstra modenhed bidrager til kompleksiteten. Louren River Valley Red har let urteagtige noter af lavendel og timian på næsen, der fører til en medium fyldig gane med klassiske Bordeaux-nuancer, men med en smule sydafrikansk tilgængelighed. På ganen blandes cassis- og hindbær frugtsmag godt med balanceret cedertræ, og et strejf af røg og krydderi.

Italienskfødte Giulio Bertrand, der dengang i midten af ​​60'erne, købte det forsømte Morgenster Estate i 1992 og gik straks i gang med at omdanne den historiske ejendom i Stellenboschs Somerset West til en førende vinproducent. Og han var den energiske dynamo, der drev tingene helt op til hans død i 2018 i en alder af 91.

Bordeaux er den drivende indflydelse bag deres vine, og de har specialiseret sig i fire af regionens klassiske varianter - Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. I disse dage arbejder direktør og vinkonsulent Pierre Lurton, fra Cheval Blanc og d'Yquem berømmelse, sammen med den fastboende vinmager Henry Kotzé og vindyrkeren Bob Hobson, som ser dem vise deres pålidelige gode Bordeaux-blandinger.

Let urteagtige noter af lavendel og timian i næsen, der fører til en medium fyldig gane med klassiske Bordeaux-nuancer, men med en smule sydafrikansk tilgængelighed. På ganen blandes cassis- og hindbærfrugtsmag godt med balanceret cedertræ og et strejf af røg og krydderi.

Vinen vil fungere rigtig godt til vildt, grillet lammekoteletter, grillet oksekød, Saschi kød, Freygaard oksekød eller smagfulde oste.

 

 

199,00 DKK

Lievland betyder direkte oversat ”Elsk landet”. Vingården blev for 20-25 år siden betragtet som en af de absolut bedste i Sydafrika, men gården fik nye ejere og det hele kom til at falde hen. For ca. 6 år siden købte Jose Conde gården sammen med Tyrrel Myrboroug. Jose Conde driver i forvejen Stark Conde vingården, som er kåret til Sydafrikas bedste. Her laver han ligeledes en Cabernet Sauvignon, der flere gange er kåret til Sydafrikas bedste Cabernet.

Målet med købet af denne vingård, var og er at restaurere den tilbage til fordums storhed. Og man må sige, at de er startet godt, det her er en fremragende vin.

Vinen laves på 86 % Cabernet Sauvignon, 8 % Cinsault og 6 % Shiraz.

* Reverse Winesnop anmeldte vinen og kaldte den for ”out of this world” *

Tim Atkins, der er Master of wine, tildeler vinen 91 point og kalder den for en af Sydafrikas bedste køb

”Den mørke farve i glasset bliver understreget af en fyldig duft med mange mørke frugtnoter, der igen bakkes op af noter af cedertræ og vanilje. Smagen indeholder intense frugtnoter af mørke bær samt hints af hvid peber og lakrids.”

Server vinen i store glas ved 16-18 grader. Vinen bør ledsages af fyldige retter, her er vildt okse og lam det optimale match. Krydrede retter vil også gå godt til vinen.

129,00 DKK

Klein Constantia er en af Sydafrika's allermest ikoniske og klassiske vinhuse og huset er nok især kendt for deres dessertvin, Vin de Constance, som har vundet mange priser ude i verdenen og som mange regner for en af de allerstørste søde vine i verden.

Deres Klein Constantia Estate Red Blend er lavet på  64% Cabernet Sauvignon, 19% Petit Verdot og 17% Malbec. Vinen lagres i 15 måneder på franske fade, heraf 40% nye. Intentionen er at fremstille en vin, der illustrerer Klein Constantia's beliggenhed og over årene har man udvalgt de druesorter, som gør sig bedst på de lavere og varmere skråninger i denne, en af de køligere vinområder i Sydafrika.

Rig, moden rød frugt dominerer næsen og efterfølges af mørke kirsebær og krydret eg. Særdeles fine tanniner er super flot integreret og det meget deikate fadtouch ligeså. Elegant, raffineret vin med en krydret afslutning, som illustrerer den typiske cool climate Constantia stil.

220,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler