Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Fransk vin spænder vidt, fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine der spænder bredt over mange variationer og nuancer.

De mest kendte rødvins druesorter stammer fra Frankrig, så som Malbec, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes i de forskellige områder, så de forskellige druesorter er tæt knyttet til de forskellige franske regioner.

Sorter resultater:

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

499,00 DKK

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

499,00 DKK

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Château D'Angludet Margaux, er måske en af de allerbedste Margaux'er der produceres. Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, og siden 1961 er slottes vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes, ville der givet blive gjort plads til Château D'Angludet højt oppe på listen.

 

 

1.995,00 DKK

* Fremragende Bordeaux fra Angludet * La Dame d'Angludet er det nye navn, som de har givet til anden vin fra Château Angludet. Selvom det er rigtigt, at vinstokkene er unge, er den bestand, der er tilgængelig i dag, af meget bedre kvalitet end tidligere. Dette giver mere "effektive" vinplanter, som er i stand til at producere frugt hurtigere. Derfor tilbyder La Dame d'Angludet i dag mere end nogensinde den bedste kvalitet til prisen i hele Margaux-appellationen og tilbyder blændende aromatisk udtryk og blidt ekstrakt, som er vedvarende, men alligevel delikat. Omdøbt er det en oprigtig hyldest til de kvinder, der direkte eller indirekte har bidraget til historien om deres ejendom fra det 12. århundrede.

 

 

299,00 DKK

* 91 point Wine Advocate - Robert Parker * Rigdommen og kompleksiteten af en enestående Margaux-vin. Château Prieuré-Lichine er en Grand Cru Classé fra Margaux beliggende på venstre bred af Bordeaux og de har formået at producere en smuk årgang 2018 af deres Grand Vin, der fremhæver Cabernet Sauvvignons enestående personlighed. 

Det er en årgang med betydelige klimatiske kontraster. 2018 kan opdeles i to forskellige faser. Efter et regnfuldt forår mærkedes et stærkt meldugtryk ude i vingården. Sommeren kom med stærkt solskin, der varede lige indtil høsten. 

Ejendommens Grand Vin, Château Prieuré-Lichine 2018 belønnede alle de bestræbelser, der blev gjort af ejendommens tekniske teams. Årgang 2018 krævede konstant opmærksomhed og en meget præcis overvågning af hvert plot. Druehøsten gav meget høj kvalitet og perfekt sund frugt.

Den emblematiske drue af Médoc, Cabernet Sauvignon (65 %) udgør størstedelen af blandingen af Château Prieuré-Lichine 2018, suppleret med Merlot (30 %) og Petit-Verdot (5%). I denne årgang med en solrig og tør afslutning på sæsonen udtrykte Cabernet Sauvignon sig perfekt og afslørede identiteten af Margauxs store terroir. 

Ved smagningen viser Grand Vin of Château Prieuré-Lichine 2018 en meget smuk dyb rød farve. Intenst udtryksfuld forfører næsen med sine kraftige noter af sorte frugter. Den afbalancerede gane fremhæver Merlots rigdom sammen med Cabernet Sauvingons struktur, kraft og livlighed. En dejlig rødvin fra Margaux.

Château Prieuré-Lichine (eller tidligere Château Le Prieuré og Château Prieuré-Cantenac) blev etablereret i det 12. århundrede af munkene, og tilhørte faktisk kirken indtil starten på Den Franske Revolution. Prieuré betyder da også ”munkekloster”. I 1951 købte amerikaneren Alex Lichine slottet, og to år efter tilføjede han sit efternavn til slottets navn, som dermed blev Château Prieure-Lichine. Axel Lichine, som af mange blev opfattet som ”vinens pave”, renoverede slottet samt kælderen, og sørgede for, at der blev tilført lidt flere marker, således at produktionen kunne udvides. Alex Lichine nøjedes ikke med at producere vin. Han skrev vinbøger, og prægede i det hele taget Bordeaux’ udvikling i en grad som kun få andre. Alex Lichine døde i 1989, og han blev begravet i slottets vinmark ned mod floden Gironde.

Efter Alex Lichines død blev slottet overtaget og drevet videre i nogle få år af sønnen Sacha, som hyrede Michel Rolland som konsulent, men selvom vinen var ganske god, blev det aldrig nogen succes med Sacha ved roret. Slottets økonomi blev udfordret, og et salg var derfor uundgåeligt. I 1999 overtog den franske koncern ”Groupe Ballande” slottet. Man har med en ihærdig indsats nu fået genrejst slottet, og vinens anseelse er bedre end nogensinde tidligere. Det er i dag den berømte ønolog Stéphane Derenoncourt, der er konsulent på slottet.

499,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL * Wine Enthusiast 95 point * 2. vinen til den legendariske 1. Cru Classé Château Margaux. Trods status som 2. vin, har Pavillon Rouge høstet enorme ratings, og står i dag på egne ben som et internationalt samlerobjekt. Anbefales til kalvekød, fjerkræ, rødt kød, fuglevildt, lam og svinekød. Druesammensætningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 18 % Merlot 5 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc. Vinen har lagret 18-24 måneder på små franske egetræsfade, 100 % nye.

Château Margaux 1. Cru Classé kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor slottet gik under navnet "La Mothe de Margaux". Dengang var slottet reserveret til kongefamilien, som frekventerede det fra tid til anden. Efterfølgende har flere adelsfolk haft ejerskab, og først i 1572, da Pierre de Lestonnac blev ejer, omdannede man markerne fra korndyrkning til vindyrkning. Springer vi frem til 1810, efter slottet havde været konfiskeret under Den Franske Revolution, ansatte den nye ejer, Marquis de la Colonilla, arkitekten Louis Combes til at bygge Châteauet og kælderen, som fortsat bliver benyttet den dag i dag. Siden da skiftede slottet fortsat ejerskab flere gange og i 1977 var Ginestet-familien nødsaget til at sælge Château Margaux, grundet enorme prisfald i Bordeaux. Slottet var på markedet i hele 2 år, før det blev solgt til Andre Mentzelopoulos for sølle 16 millioner dollars. Familien ansatte Paul Pontallier, en landbrugsingenør og ønolog, som endte med at arbejde over 30 år på slottet som teknisk direktør, og blev en essentiel rolle i den moderne æra af succesen bag Château Margaux.

2.395,00 DKK

* 98 point Wine Advocate - Robert Parker * The 2016 Brane-Cantenac is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot, 2 % Cabernet Franc and 1 % Carmenere picked from 22 September until 17 October (the tiny parcel of Carmenere picked three days later). The yields came in at 51 hectoliters per hectare and it is matured in 75% new oak and 25% one-year-old barrels, the final alcohol level 13.3 %. It has a beautifully defined, very detailed bouquet with mineral-rich black fruit laced with cedar and graphite notes, living up to its nom de plume as the "Pauillac of Margaux." The palate is simply the best that I have ever tasted at the estate, without question. This has presence, but also weightlessness, filigree tannin and perfectly pitched acidity, with real intensity and drive. The tension here is outstanding and the persistence is incredibly long. It is not the showiest of all the 2016s by a long stretch, and yet it is everything you could possibly want from a Margaux.

875,00 DKK

* Stor årgang i Bordeaux - Begrænset antal * Klassisk Margaux vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

299,00 DKK

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Malbec. Her vokser også 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler (perfekt for druen Merlot). Den frugtbare jord begunstiger vinene med en flot syre, en naturlig friskhed, krydderier, markerede tanniner og noter af peber i aromaen og på tungen.

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. 

Anbefales til vildt, lagrede og modne oste og lyst kød.

 

129,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL * Château Léoville-Poyferré Saint Julien 2. Cru 2010 har en rig og overdådig bouquet med modne sorte kirsebær, vilde jordbær, og et svagt strejf af lakrids. Ganen er fyldig med moden, afrundet tannin, et strejf af lakrids og glycerin, samt krydrede noter i en blomstrende finish. Dette er en fremragende Saint Julien, velafbalanceret og smidig med en lang og vedvarende smag. En vin for dem der foretrækker Bordeaux i en mere overdådig stil hvor kompleksiteten er opretholdt.   Château Léoville Poyferré strækker sig over mere end 80 hektar vinmarker, der er ideelt beliggende i Saint-Julien-terroir. Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med Cabernet Sauvignon, suppleret af Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Denne blanding af druesorter giver vine, der er præget af intensitet og kompleksitet. Saint-Julien’s terroir er kendt for sin unikke blanding af grusjord og sten, der bidrager til en fremragende dræning og varmeakkumulation. Denne gunstige kombination af jord og klima er med til at frembringe druer af højeste kvalitet, der er essentielle for at skabe vine med dyb karakter og finesse. Château Léoville Poyferré er berømt for sine elegante og kraftfulde røde vine, der har en bemærkelsesværdig evne til at modne smukt over tid. Vinifikationsprocessen er en præcis balance mellem tradition og innovation. Druerne håndplukkes omhyggeligt for at sikre den højeste kvalitet. Efter gæring og maceration modnes vinene på egetræsfade, hvor de langsomt udvikler kompleksitet, struktur og harmoni. Denne omhyggelige tilgang til vinifikation skaber vine, der er dybe, aromatiske og velafbalancerede.
1.295,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL * Château Léoville-Poyferré Saint Julien 2. Cru 2016 har en rig og overdådig bouquet med modne sorte kirsebær, vilde jordbær, og et svagt strejf af lakrids. Ganen er fyldig med moden, afrundet tannin, et strejf af lakrids og glycerin, samt krydrede noter i en blomstrende finish. Dette er en fremragende Saint Julien, velafbalanceret og smidig med en lang og vedvarende smag. En vin for dem der foretrækker Bordeaux i en mere overdådig stil hvor kompleksiteten er opretholdt.   Château Léoville Poyferré strækker sig over mere end 80 hektar vinmarker, der er ideelt beliggende i Saint-Julien-terroir. Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med Cabernet Sauvignon, suppleret af Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Denne blanding af druesorter giver vine, der er præget af intensitet og kompleksitet. Saint-Julien’s terroir er kendt for sin unikke blanding af grusjord og sten, der bidrager til en fremragende dræning og varmeakkumulation. Denne gunstige kombination af jord og klima er med til at frembringe druer af højeste kvalitet, der er essentielle for at skabe vine med dyb karakter og finesse. Château Léoville Poyferré er berømt for sine elegante og kraftfulde røde vine, der har en bemærkelsesværdig evne til at modne smukt over tid. Vinifikationsprocessen er en præcis balance mellem tradition og innovation. Druerne håndplukkes omhyggeligt for at sikre den højeste kvalitet. Efter gæring og maceration modnes vinene på egetræsfade, hvor de langsomt udvikler kompleksitet, struktur og harmoni. Denne omhyggelige tilgang til vinifikation skaber vine, der er dybe, aromatiske og velafbalancerede.
1.195,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL - TOP ÅRGANG * VINOUS - The 2015 Léoville Las Cases is simply captivating. Sumptuous, racy and explosive in the glass, the 2015 is endowed with tremendous energy from start to finish * Château Léoville Las Cases er ubetinget en af de største vine, der produceres på Médoc, og måske den største i Saint-Julien. Elegance og balance er nøgleordene. Ejendommen er også en af de ældste i regionen, og måske den mest velkendte. Léoville Las Cases kræver mange års lagring for at kunne fremvise hele sit enorme potentiale. Der venter til gengæld den tålmodige en meget stor vinoplevelse, måske en af de allerfineste fra hele Bordeauxregionen.
2.495,00 DKK

Lagrange har en lang historie, der går helt tilbage til 1796, hvor Napoleons minister for økonomiske forhold i Spanien, købte ejendommen og startede vinproduktion. Han udvidede ejendommen ret betydeligt ved opkøb af omliggende marker, og forblev ejer af Lagrange indtil 1825. Og i 1855 blev Château Lagrange indlemmet i den nye klassifikation som 3. Cru Classé.

I de seneste 30 år har Château Lagrange været ejet af den store japanske vin og spiritus-gruppe Suntory, der i 1985 overtog et forfaldent og nedslidt slot. Store målrettede investeringer, først i vinmarkerne, og efterfølgende i slottet og produktionsfaciliteterne, har løftet Château Lagrange tilbage til eliten i appellationen. I dag har Château Lagrange 117 hektar, der plejes og vinificeres parcel for parcel for at maksimere hver enkelt parcels biddrag til den endelig sammensætning af vinen. Vinen lagres i 21 måneder på egefade, hvoraf over 60% fornyes hvert år. Château Lagrange er blevet en virkelig ”power fuld” vin med et godt lagringspotentiale.

Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 7 % Petit Verdot.

* Vinous 95 point  * The 2016 Lagrange has a boisterous, almost gregarious bouquet featuring layers of blackberry, boysenberry, violets and cassis scents that storm from the glass. Fortunately, it retains very good precision and delineation. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Fresh in the mouth, leading to a minerally finish; a pinch of cracked black pepper lingers on the aftertaste. Superb. Tasted blind at the Southwold tasting.

 

695,00 DKK

* 95 point Wine Enthusiast * Château Langoa Barton er et 3. cru slot i hjertet af Saint-Julien. Familien Barton har siden 1821 ejet og produceret vin igennem 9 generationer og har opnået stor international anerkendelse. Her flaskes årligt omkring 80.000 flasker af deres 1. vin og bærer alle Sain-Juliens berømte karaktertræk. Meget aromatiske, dybe cedertræ noter og en udsøgt struktur og tanin balance. 

Vinen må gerne ligge 3-5 år på flaske inden den serveres og vil nå sit bedste udtryk efter 8-10 år. De store årgange producere vine der kan gemmes 25-30 år. Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, 34 % Merlot og 9 % Cabernet Franc

* Robert Parker* Den dybe granat-lilla farve 2018 Langoa Barton er lidt genert på dette spirende stadium og afslører vidunderligt rene, varme rød- og solbærdufte med nuancer af blåbærkonserves, chokolademynte, røget kød og en klat buket garni. Fyldig, fyldig og med masser af levende, saftig frugt i munden, den har faste, afrundede tanniner og en livlig rygrad, der løfter frugten til en god, lang finish.

649,00 DKK

* Begrænset antal - desværre *  Kassekøb. Prisen er ved 6 flasker i trækasse.

Croix de Pérenne - Blaye Cotes De Bordeaux 2020. Denne TOP Cuvee fra Château Perenne.. Vi har fået fingrene i denne i et helt fantastisk parti fra Bordeaux! Ønologen Michel Rolland er inden over.

Flaskepris vejledende er kr: 225,-

Denne årgang er produceret af ønologen Michel Rolland.

Vi har fået fingrene i et fantastisk parti fra Bordeaux.

Intet ringere end selve TOP-Cuvéen fra Château Pérenne. Denne årgang er produceret af Bernard Magrez med ønologen Michel Rolland i spidsen. Denne top Cuvee er helt sort og kraftfuld vin, der naturligvis tåler nogle år i kælderen endnu.

Perenne kan nemt kan nydes nu, I store glas eller den får et par timer på en karaffel. Drueblend er 85 % Merlot, 13 % Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc.

Bemærk at det er en Bordeaux med hele 15 % Alkohol. Vin er ufiltreret og meget smagfuld..

Er helt perfekt til store grillede bøffer, and, flæske steg.

Køb, køb den er for vild!

En kasse indeholder 6 flasker og fås i en fin trækasse - 75 cl. 15 % Alkohol

598,00 DKK

* 12 FLASKER PÅ LAGER * Lacoste Borie er andenvinen til 5. Grand Cru Classé slottet Grand-Puy-Lacoste. Det er en dejlig Pauillac, der rummer alle de ingredienser man kan forvente af en vellavet Pauillac. Det er en vin man køber for at nyde. Lacoste Borie topper 10-12 år efter høsten. Druesammensætningen er 67 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. En fremragende Pauillac som vi desværre har købt alt for lidt af - så først til mølle.

369,00 DKK

* Decanter 100 point - Læs anmeldelse nederst * Dette vidunderlige slot er nabo til det berømte 1. Cru slot Château Latour. Beliggenheden i den sydlige ende af Pauillac, hvor markerne ligger i skellet til kommunen Saint-Julien gør at vinen har en utrolig finesse og elegance. Den har den karakteristiske charme og blødhed fra Saint-Julien, samtidig med at den har samme holdbarhed og kraft som kendetegner de bedste Pauillac-vine. I årgang 1997 blev kun 40 % af høsten anvendt til le Grand Vin - resten måtte se sig henvist til slottets andenvin “Reserve de la Comtesse”. Duften er indbydende pakket med sødmefulde nuancer af kirsebær, mocca og vanille, som i smagen følges op af moden frugt og stor, stor dybde. En betagende Pauillac som allerede vil være en kæmpeoplevelse ved frigivelse. 

Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Druesammensætningen er 55 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 10 % Petit Verdot

* Decanter 100 point * Silky, sweet black fruit, black olive and truffle notes from the start. This is majestically impressive - it sparks to life in your mouth and breaks out an involuntary smile. The texture is just liquid silk and it slowly but surely builds through the palate, gaining in confidence and totally delightful. Bright, vibrant tannins make the most of the high levels of acidity that were available in 2010, while matching them pace for pace with concentrated fruit. For me this is getting better as it ages, starting to rival the 1982 at Comtesse, and I can't wait to keep tasting it over the decades to come. Last time I rated this wine, in 2016, I gave it 98 points, and I questioned whether to keep it there, which is already an exceptional score, but I want to mark just how clearly it stood out in this horizontal.

1.995,00 DKK

* Wine Spectator 92/95 point - Robert Parker 92/94 point * Det oprindelige Mouton d'Armailhac blev i 1933 købt af Baron Philippe de Rothschild. I 1956 blev navnet døbt om til Mouton Baron-Philippe, og i 1974 fik det så endnu engang nyt navn til Mouton Baronne-Philippe efter baronesse Pauline. Hun døde i 1976, hvilket siden da er markeret på etiketten "til minde om Pauline". I 1989 efter sin fars død gendøbte Baronesse Philippine slottet dets oprindelige navn. D'Armailhac minder i stilen om Mouton Rothschild, men har en lidt mere feminin struktur.

Vinen har en mørk og intens rød farve. Duften er frisk og kombinerer modne røde frugt aromaer med fine ristede og vanilje prægede noter. Smagen er kraftfuld, frisk  og ren. Modne og godt afrundede tanniner, som giver en fyldig og veludviklet vin med stor finesse. Absolut en stor årgang for Château d’Armailhac.

Druesammensætningen er 49 % Cabernet Sauvignon, 26 % Merlot, 23 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot. Anbefales til svinekød, kalvekød, lam, oksekød, simreretter og vildt (fugl). 

695,00 DKK

Château Grand-Puy-Lacoste er en exceptionel vin fra Pauillac og ifølge adskillige vinkritikere burde denne vin kvalitetsmæssigt, være klassificeret højere end 5. Cru Classé, da den tilbyder et utrolig attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Château Grand-Puy-Lacoste 2016 er en fantastisk årgang der, fra de respekterede vinanmeldere James Suckling og Robert Parker, har modtaget 95 point. Vinen har en dyb rød farve og en bouquet af meget modne solbær, let krydret, som afslører den smukke modenhed af druerne. Vinen har også de skønne klassiske noter af grafit og tobak. Vinens indtryk på ganen bliver højere og højere, derefter sødt og blidt, herefter tæt og fortsætter med en rig, kraftig samt velafbalanceret tannisk struktur. Vinen er præcis og kompleks samt har en friskhed og lang aromatisk vedholdenhed. Vinen passer godt sammen med oksekød, lammekød, vildt (rådyr, hjort) og fjerkræ. 

Château Grand-Puy-Lacoste fremstilles af vinstokke i gennemsnitsalderen 38 år, som er plantet på vinmarker med et samlet areal på 55 hektar, med 10.000 vinstokke på hver hektar. På vinmarkerne dyrkes 75 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Vinslottet er beliggende på et terroir sammensat af grus, småsten, sten og kalksten. Selve vinifikationsprocessen foregår i 43 temperaturstyrede, rustfri ståltanke i forskellige størrelser lige fra 12 hektoliter og helt op til 180 hektoliter. Malolaktisk gæring finder sted i disse tanke. Herefter modnes vinen i 70% nye franske egetræsfade i omkring 16 til 18 måneder, før den tappes på flaske. Château Grand-Puy-Lacoste har behov for tid i vinkælderen inden, at den er klar til at blive drukket. Unge årgange kan dekanteres i mindst 2 til 4 timer, så vinen kan udvikle sine specielle aromaer.

895,00 DKK

* Decanter 92 point * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK

* Neal Martin, Robert Parker - This is a very fine Lynch Moussas. Certainly the best Lynch Moussas in a very long time. * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK

* Robert Parker 92 point * Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. 

The 2015 Lynch Bages is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 24 % Merlot, 4 % Cabernet Franc and 2 % Petit Verdot matured in 75 % new oak. It has a really beautiful bouquet that builds on the promise that it showed out of barrel: blackberry, raspberry, graphite and a touch of violet—clean, precise and quite powerful, but it is the purity that really convinces you that this is a serious Lynch Bages. The palate is medium-bodied with fine tannin, a gentle grip in the mouth and a keen thread of acidity. I find this to be an elegant Lynch Bages, not as ambitious or as profound as the nascent 2016, yet very feminine and stylish with a silky smooth finish that is irresistible. Excellent. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

3.995,00 DKK

* 95 point James Suckling * Pontet-Canet er en af de allermest efterspurgte vine fra Pauillac, og helt klar også en af de bedste. Det kan i nogle årgange være næste umuligt at opdrive Pontet-Canet i ”en-primeur handlen”, da den nærmest rives ud af kældrene hos négocianterne næsten uanset prisniveauet. Årsagen til vinens popularitet skal først og fremmest søges i dens fantastiske høje kvalitet, der kan tilskrives den helt unikke beliggenhed i selve hjertet af Pauillac lige syd for selveste Château Mouton Rothschild.

999,00 DKK
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder. * Robert Parker * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pontet-Canet hits the ground running with a hedonic nose of Black Forest cake, crème de cassis and blueberry pie plus suggestions of candied violets, hoisin, chocolate mint, charcuteries and forest floor with a waft of star anise. Full-bodied, rich, profoundly layered and powerfully fruited, the palate is built like a brick house, with very firm, super ripe, grainy tannins and harmonious freshness, finishing with incredible length and depth. Still incredibly primary and yet already strutting so many layers, I wouldn't be at all surprised if this warrants the three-digit score in a few years' time. Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild. Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far. Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin. Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
1.695,00 DKK

* Wine Spectator 95 point - Robert Parker 95 point * Enestående vin fra kompromisløse Château Latour - samme nådesløse tilgang, som i sidste ende betyder at Forts de Latour er fuldt ud på højde med mange af de højest klassificerede slotte i området. 2016 er ved at være klar til at "gå ombord i". Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Château Latour har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget under hundredårskrigen af Gaucelme de Castillon. Den gamle Pauillac ejendom er blandt de fire i Medoc, som blev rangeret i den øverste Premier Cru Classé, da Napoleon lod sine embedsmænd udarbejde en klassificering af slottene op til verdensudstillingen i 1855.

Siden 1993 har slottet været ejet af mange milliardæren François Pinault (blandt andet Gucci, Yves Saint Laurent og det verdensberømte auktionshus Christie’s), som købte familierne bag “Societe Civile du Vignoble de Château Latour” ud gennem sit holdingselskab, Artemis for det, vi i dag vil kalde, beskedne 890 mio. kroner.

Le Grand Vin fra Château Latour betragtes som en af de (den) længst levende af Premier Cru Classé vinene, og dem, der er så heldige at have adgang og råd til at smage vinen regelmæssigt, anbefaler, at man først begynder at nyde efter mindst ti års modning. En anbefaling som Château Latour efter flere års forberedelse tog til sig i 2012, hvor de annullerede alle deres allokeringsaftaler med négocianterne og meldte sig ud af det traditionelle ”en primeur” marked, for i stedet at frigive vinene ad flere omgange, efterhånden som de trådte ind i deres respektive mere modne perioder.

2.495,00 DKK

* International anmelderrost vin på Cru Classé niveau, som leverer kvalitet langt over prisskiltet, år efter år. Et must-buy til enhver bordeauxelskers kælder * Château Phélan Ségur har længe været blandt de bedste vine i Saint-Estèphe, om end den slet ikke indgår i 1855 klassifikationen. Igennem 1990érne og 00érne har den under familien Gardiniers ledelse, udviklet sig til en standard, der ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til Cru Classé slottene i området. Selve slottet er blandt de smukkeste i Saint-Estèphe. Herfra kan man se udover floden Gironde, der flyder forbi slottets omkring 70 hektar vinmarker.

Det var den unge irske vinhandler Bernard Phelan, der i starten af 1800-tallet skabte slottet ved en sammenlægning af de to ejendomme Cos de Garramey og Domaine Ségur de Cabanac. Han byggede også slottet som en privat bolig, og det tilhørende vineri. Han havde grundlagt sin formue ved at opkøbe vine i hele Bordeauxregionen, som så blev afsat til familierne hjemme på de britiske øer. Vinen på Phélan Segur blev skabt i samarbejde med hans svigerfar Daniel Guestier, som på daværende tidspunkt var en førende vinkøbmand i regionen. Bernard Phelan døde i 1841, og ejendommen, som dengang var kendt som Château Ségur de Garamey, blev videreført af hans søn Frank, der senere ændrede slottets navn til det nuværende Château Phélan Ségur. Frank arbejdede i mange år målrettet på at forbedre og udvikle slottets vine. Trods han irske rødder, elskede han Médoc, og især de lokale omgivelser, hvor han var opvokset. I en periode på omkring 30 år, bestred han posten som borgmester i den lille landsby Saint-Estèphe.

Slottets nyere historie starter i 1985, hvor familien Gardinier købte ejendomme af familien Delon.

Siden da har Xavier Gardinier, og nu også hans tre sønner Thierry, Stéphane og Laurant, arbejdet hårdt på at bringe Phélan Ségur tilbage blandt eliten i Saint-Estèphe. Og det er til fulde lykkedes, bl.a. via en gennemgribende renovering af vinmarker og selve slottet med tilførende produktionsudstyr.

Slottet er siden 2018 ejet af Philippe Van de Vyvere. 

Druesammensætningen er 45 % Cabernet Sauvignon, 50 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 1 % Petit Verdot. Anbefales til fjerkræ (mørkt), lam, oksekød, vildt og fuglevildt. 

* JebDunnuck.com - 93/95 point * Véronique Dausse continues to lift the quality at this estate. Her 2019 Château Phelan Segur reveals a dense purple color as well as a rich, full-bodied, powerful style on both the nose and palate. Loads of chocolaty dark fruits, roasted herbs, licorice, and graphite all emerge from the glass, and it's full-bodied, with a big, rich mid-palate, plenty of tannins, and beautiful length. This rich, age-worthy Phelan Segur is going to have some upfront appeal yet will benefit from 5-6 years of bottle age. Given the wealth of material, purity, and balance, this could end up being a real superstar of a wine.
439,00 DKK

* 96 point Wine Enthusiast * Lafon Rochet, International efterspugt 4. Cru i Saint-Estèphe, beliggende mellem kultslottene Lafite Rothschild og Cos d'Estournel. Grand Cru Classé i 1855, skiller sig ud på vejen til Médoc med sin velkendte gyldengule facade. En farve, der er både modig og varm, og som med rette repræsenterer Michel, og hans søn Basile, Tesserons værdier. I september 2021 begyndte et nyt kapitel i denne Saint-Estèphe-domænes historie. Lorenzetti-familien, en anden engageret og dynamisk familie, købte godset med ambitionen om at bære dets berømte farver højt. 

I marts 2022 blev Christophe Congé udnævnt til administrerende direktør for Lafon Rochet. Efter at have tilbragt mere end 20 år hos Domaines Barons de Rothschild vil hans vigtigste opgave være at gå endnu længere i sans for detaljerne. En ny æra fuld af ambitioner og med store løfter er begyndt for denne grand cru.

599,00 DKK

* International anmelderrost vin på Cru Classé niveau, som leverer kvalitet langt over prisskiltet, år efter år. Et must-buy til enhver bordeauxelskers kælder * Château Phélan Ségur har længe været blandt de bedste vine i Saint-Estèphe, om end den slet ikke indgår i 1855 klassifikationen. Igennem 1990érne og 00érne har den under familien Gardiniers ledelse, udviklet sig til en standard, der ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til Cru Classé slottene i området. Selve slottet er blandt de smukkeste i Saint-Estèphe. Herfra kan man se udover floden Gironde, der flyder forbi slottets omkring 70 hektar vinmarker.

Det var den unge irske vinhandler Bernard Phelan, der i starten af 1800-tallet skabte slottet ved en sammenlægning af de to ejendomme Cos de Garramey og Domaine Ségur de Cabanac. Han byggede også slottet som en privat bolig, og det tilhørende vineri. Han havde grundlagt sin formue ved at opkøbe vine i hele Bordeauxregionen, som så blev afsat til familierne hjemme på de britiske øer. Vinen på Phélan Segur blev skabt i samarbejde med hans svigerfar Daniel Guestier, som på daværende tidspunkt var en førende vinkøbmand i regionen. Bernard Phelan døde i 1841, og ejendommen, som dengang var kendt som Château Ségur de Garamey, blev videreført af hans søn Frank, der senere ændrede slottets navn til det nuværende Château Phélan Ségur. Frank arbejdede i mange år målrettet på at forbedre og udvikle slottets vine. Trods han irske rødder, elskede han Médoc, og især de lokale omgivelser, hvor han var opvokset. I en periode på omkring 30 år, bestred han posten som borgmester i den lille landsby Saint-Estèphe.

Slottets nyere historie starter i 1985, hvor familien Gardinier købte ejendomme af familien Delon.

Siden da har Xavier Gardinier, og nu også hans tre sønner Thierry, Stéphane og Laurant, arbejdet hårdt på at bringe Phélan Ségur tilbage blandt eliten i Saint-Estèphe. Og det er til fulde lykkedes, bl.a. via en gennemgribende renovering af vinmarker og selve slottet med tilførende produktionsudstyr.

Slottet er siden 2018 ejet af Philippe Van de Vyvere. 

Druesammensætningen er 45 % Cabernet Sauvignon, 50 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 1 % Petit Verdot. Anbefales til fjerkræ (mørkt), lam, oksekød, vildt og fuglevildt. 

 
539,00 DKK

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

549,00 DKK

Vinen har en smuk farve mellem rubinrød og dyb lilla. Næsen udvikler smukke aromaer af sort frugt og tanninerne er modne bløde og fløjlsagtige. Château Sociando-Mallet blev købt af Jean Gautreau i 1969, da der kun hørte fem hektarer vinmarker til. I dag er det antal vokset til 85, og man skaber nogle af de bedste vine i hele Haut-Médoc. Meningen har hele tiden været at ville skabe vin på niveau med de berømte Cru Classéer. Det er lykkedes, kan man roligt sige. I dag er det dog Jean Gautreaus datter, Sylvie, som leder slottet og skaber vinenes kendetegnende fede og frugtige stil.

Druesammensætningen er 55 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot og 5 % Cabernet Franc.

399,00 DKK

Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange, Château Belgrave og Château Camensac. Markerne dækker et areal på 45 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon samt en tredjedel Merlot og ca. 5% Petit Verdot. Fremragende vin. 

 

199,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * Camensac blev i 2004 købt af den berømte vinfamilie Merlaut, som også ejer Château Gruaud-Larose 2. Cru Saint-Julien, Château Ferrière, 3. Cru Margaux, Château Chasse-Spleen Cru Bourgeois Moulis og flere andre. Slottet, som oprindelig er et kloster, er gennemrestaureret. Lige som flere andre Cru Classé slotte i Médoc og Haut-Médoc, er Château Camensac ikke lige så berømt som naboerne i f.esk. Saint-Julien, men man kan sagtens argumenterer for at det burde det være - slottet råder over nemlig et unikt terroir grænsende direkte op til netop Saint-Julien. Den berømte professor i ønologi Emile Peynaud var tidligere konsulent på slottet, i dag har den ikke mindre berømte ønolog og flying winemaker Michel Rolland taget over og løftet kvaliteten langt over 5. Cru og slottet har fået rigtig gode ratings internationalt set de sidste år. La Closerie de Château Camensac er 5. Cru slottets 2. vin. En drikkeklar, velafbalanceret vin med finesse. Fin bouquet af krydrede mørke bær, mineraler og mokka. Afsluttes med god fylde og længde - en lille klassiker.

189,00 DKK

* Begrænset antal i denne årgang * Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år. Druesammensætningen er 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon. Anbefales til gryderetter, kalvekød, oksekød og ost. 

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* 93 Point Wine Spectator - 93 Point Robert Parker - 94 Point James Suckling * Château La Garde Rouge 2015 - Pessac Leognan - Deeply intense, almost black and purple-tinged appearance, offering a complex, intense nose exuding roasted, smoky notes. Supple on the attack, the wine rapidly develops generous mouthful defined by lovely, expressive fruit, concentration and depth, underscored by delicate tannic structure; very smooth, despite the intensity. The appealing harmony is echoed in the long, flavoursome finish.

299,00 DKK

Chateau Clos des Jacobins 2010 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

575,00 DKK

Chateau Clos des Jacobins 2016 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

575,00 DKK

* Begrænset antal * 92 Point Robert Parker * Duften er frugtagtig, aromatisk og koncentreret, med noter af sorte kirsebær, blommer samt strejf af tobak og krydderier. I munden er den frugtig, velafbalanceret, fyldig og tilbyder mineralitet, en flot tekstur samt en dejlig silkeagtig eftersmag.

359,00 DKK

* Robert Parker 93 point * Vinous 91/93 point * The 2016 Quinault L'Enclos is very pretty and also intensely aromatic * Økologisk og topanmeldt Grand Cru slot i Saint-Emilion, ejet af den ikoniske Bernard Arnault, CEO for LVMH, som også ejer kultslottene Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Château Quinault L'Enclos var oprindeligt en del af den lille satelit-appellation Sables Saint-Emilion. Efter appellationens opløsning i 1973, blev Quinault overført til appellationen Saint-Emilion.

Alain Raynaud købte slottet i 1997 og brugte de efterfølgende 10 år på at renovere store dele af slottet og kælderen, overgå til håndhøst, reducere udbyttet og generelt løfte kvaliteten betragteligt.

I 2008 solgt Alain Raynaud slottet til den ikoniske forretningsmand Bernard Arnault, en af frankrigs mest velhavende personer, som er CEO for LVMH. LVMH ejer flere kultslotte i Bordeaux som selveste Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Bernard Arnault omlagde straks vinslottet til økologi i 2009 og den endelige certificering faldt på plads i 2012. I dag består slottet af 20 hektar, primært beplantet med Merlot. Store dele af vinstokkene er omkring 50 år gamle, og de ældste vinstokke dateres tilbage til 1934.

499,00 DKK

Château Bellevue er et topanmeldt Grand Cru Classé-slot beliggende på et af de bedste terroirs i hele appellationen. Slottet består af 6,82 hektar på ét enkelt plot, hvilket er uhørt sjældent i Bordeaux. Siden 2007 er det famøse Hubert de Boüard fra kultslottet Angélus der har stået i spidsen for produktionen og løftet kvaliteten til den absolutte elite.

Chateau Bellevue serveres bedst ved 15-16 grader. Den kølige, næsten kældertemperatur giver vinen mere friskhed og løft. Chateau Bellevue serveres bedst med alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, vildt, stegt kylling, ristet, braiseret og grillet retter.

Chateau Bellevue er et perfekt match med asiatiske retter, solide fiskeretter med tun, svampe og pasta samt ost.

Vinen høster internationale topanmeldelser år efter år. * 96 point Falstaff * 94 point The Wine Cellar *

449,00 DKK

* Robert Parker 98 point * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pavie Macquin charges out of the glass with gregarious black cherries, warm blackberries and wild blueberries scents followed up by loads of red roses, baking spices, cedar chest and unsmoked cigars sparks plus a waft of wild thyme. Medium to full-bodied, the palate is an exercise in poise, revealing layer upon layer of cherries and berries flavors and tons of savory nuances, framed by firm yet exquisitely ripe tannins, finishing very long.

795,00 DKK

* Vinous 97 point * Vinen fra Chateau Pavie Macquin er når de er bedst, rige, frodige, koncentreret, friske og fyldt med mineralitet, silkefulde tanniner, sanselige teksturer og en evne til at ældes og udvikles i årevis. Chateau Pavie Macquin passer godt til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling, og grillede retter. Druesammensætningen er 78 % Merlot, 20 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.

Vinous: The 2019 Pavie Macquin feels very tight on the nose at first and certainly from my sample bottle, I allowed it 15- 20 minutes to open. Eventually it reveals very intense scents of black cherries, cassis and crushed violet, touches of blood orange in the background. The palate has a satin-like texture, almost Vosne-Romanée- like, with extraordinarily pure blue and black fruit. Seamless. There is fine tension on the finish with impressive persistence. This is a seriously good Pavie-Macquin from Nicolas Thienpont and his team.

Jeb Dunnuck: "While this cooler terroir always yields a more austere wine that requires bottle age, the 2019 Château Pavie Macquin has a wonderful elegance and plushness to its fruit that gives surprisingly upfront appeal. Nevertheless, it has bright acidity, good concentration, and rocking purity of fruit, all pointing toward a good decade before it hits maturity. Dense purple, with lots of cassis, violets, spring flowers, crushed stone, and graphite, it hits the palate with medium to full-bodied richness, stunningly polished, silky tannins, and a great, great finish. I´ll be a buyer."

899,00 DKK

* Fremragende årgang - Begrænset antal flasker i denne store årgang * Vinen fra Chateau Pavie Macquin er når de er bedst, rige, frodige, koncentreret, friske og fyldt med mineralitet, silkefulde tanniner, sanselige teksturer og en evne til at ældes og udvikles i årevis. Chateau Pavie Macquin passer godt til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling, og grillede retter. Druesammensætningen er 78 % Merlot, 20 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.

 

1.495,00 DKK

* 94 James Suckling * Le Dragon De Qvintvs Saint Emilion Grand Cru is of a lovely, vermilion-red colour. The first impression on the nose features delicate aromas of «kirsch» cherries, blended with oaky vanilla. The aromas are revealed while swirling the glass, releasing intense ripe-fruit overtones. On the palate, the wine starts out soft and pleasant, with a good tannic structure, which affirms its character gradually and smoothly, following through on the aftertaste. The soft, velvety tannins are accompanied by fresh, ripe fruit and slightly oaky overtones. This 2014 Saint-Emilion is balanced and already gives much pleasure

* 92 Point Robert Parker * Saint Emilion Grand Cru, Le Dragon de Quintus is a blend of 76 % Merlot, 23 % Cabernet Franc and 1 % Cabernet Sauvignon picked between September 23 and October 9. It has one of the most attractive bouquets that I have tasted since the debut of this deuxième vin: ebullient red cherries mixed with cranberry jus and iodine notes, quite “punchy” compared to other vintages. The palate is medium-bodied with crisp tannin, quite structured with graphite-tinged black and red fruit. The 30% new oak is beautifully integrated here with a long, almost Left Bank-like finish. This is a very well-crafted wine that will drink well for a decade. Drink 2019-2032.

395,00 DKK
Det berømte Château Gazin er en af appellationens største ejendomme med over 24 hektar vinmarker, der ligger i en samlet parcel på den eftertragtede øvre del at Pomerol-plateauet. Naboerne her er ingen ringere end Château Petrus og Château L'Évangile. Plateauet rummer et unikt terroir, hvor undergrunden er fed ler. Château Gazin har en fascinerende historie, og ejendommen har bl.a. tidligere tilhørt korsridderordenen Saint John af Jerusalem. Ejendommen blev dengang anvendt som hospital til pilgrimsrejsende. Det er herfra navnet stammer til slottes 2. vin ”L’Hospitalet de Gazin”

 

975,00 DKK

* 97 point Robert Parker - Decanter * Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

1.295,00 DKK

* Fremragende Pomerol - Begrænset antal * Læs alle de flotte anmeldelser nederst. Château Feytit Clinet ligger på plateauet mod vest i Pomerol, meget tæt på Clos L’Eglise, Château Clinet og Château Latour á Pomerol. Den tidligste omtale af ejendommen finder man helt tilbage i 1825, hvor familien Gombault ejede Château Feytit Clinet. I 1964 overtog Moueix forpagtningen af slottet. Denne forpagtningsaftale ophørte i 2000, hvor de nuværende ejere, familien Chasseuil, igen overtog kontrollen med slottet og de tilhørende vinmarker samt hele fremstillingsprocessen.
 
Det er i dag Jeremy Chasseuil, der er ansvarlig for fremstillingen af vinen på slottet. Jeremy Chasseuil, som er ønolog, har foretaget store forandringer i såvel vinfremstillingen, som i behandling og pleje af vinmarkerne. Allerede fra starten blev høstudbyttet kraftigt nedsat. Høsten bliver nu foretaget med håndkraft, og der bliver nu anvendt en høj andel af helt nye fade i lagringsprocessen. Château Feytit Clinets vinmarker dækker et areal på 6,5 ha der er beplantet med 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. Undergrunden består af grus, sand og lerjord.

* VINOUS 96 point * The 2015 Feytit-Clinet is a wine of dark, brooding intensity. Vertical in its construction, the 2015 exudes power and structure. My sense is that the 2015 is recovering from its relatively recent bottling, as it is a bit closed down today. Even so, the depth and richness the 2015 showed as a barrel sample are still very much in evidence. Black cherry, plum, graphite, smoke, heavy toast and lavender add myriad shades of nuance. In two separate tastings, the 2015 was much less expressive than it was as a barrel sample, which probably bodes very well for its long term future. I wouldn't dream of opening a bottle anytime soon. Tasted two times.

* DECANTER 96 point * Powerfully rich damson aromas lead into a palate with silky tannins and a structure that doesn't hide the alcohol as much as revel in it. The mouthfeel is extremely polished, with a flavour of coffee grounds that slowly but surely unravels and softens. It's extremely poised, big and confident without sacrificing its sense of propriety. Brilliant stuff from JM Chasseuil.

 

625,00 DKK

En "syntese-Pomerol" skabt af et berømt domæne. Vinen laves på Château Clinet af slottets vinmagere og består af 30 % druer herfra plus frugt fra udvalgte dyrkere med jordbund, der repræsenterer de andre udtryk, Merlot druen kan have i den lille kommune. Château Clinet vil med denne vin forene kommunens samlede karaktertræk i én vin. Etiketten af den amerikanske kunstner Gordon Hopkins skal symbolisere det patchwork af forskellighed, Pomerol - trods sin lille størrelse består af.

Château Clinet er en lille Pomerol producent, der støt og roligt har bevæget sig fremad i rampelyset de sidste 15 år og nu er anerkendt som en af de største i området. Vingården er på 9 hektar og ligger på et eftertragtet plateau, der er plantet med 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Cabernet Franc.

I slutningen af 1980'erne tog Jean-Michel Arcaute over i driften, efter at han nogle år tidligere var blevet gift med datteren til Clinet's ejer George Audy. Jean Michel hyrede den kendte ønolog Michel Rolland, som introducerede senere høst der sikrede fuldmodne druer og forlængede vinens liggetid i 100 % nye egefade. I løbet af fem år røg vinene op i samme liga som Pétrus, Lafleur og Le Pin.

375,00 DKK

* Robert Parker 94 point - Elegantly styled, the palate is medium-bodied with perfumed fruit, a fine-grained frame and a long refreshing finish * Clos du Clocher i Pomerol er beliggende i Catusseau-sektoren, ikke langt fra Chateau La Croix St. Georges . Den 4,6 hektar store vingård er beplantet med 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc . Terroiren er en blanding af ler, grus og sandjord. Vinmarken er beliggende i tre hovedområder. Den bedste terroir ligger ikke så langt fra vinstokke ejet af Latour en Pomerol og La Fleur Petrus . Vinmarkerne er i gennemsnit 25 år, men de har også ældre vinstokke. Faktisk går deres ældste vinstokke tilbage til 1957. Clos du Clocher anbefales til alle former for klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling og grillet retter. 

750,00 DKK

Resultatet af en fremragende årgang er denne vin et smukt eksempel på. Den har en flot rubinrød farve. Duften er en blanding af røde bær og krydderier, der slutter mod mere komplekse, dvælende nuancer. I munden er den blød og behagelig, fyldig og smidig på midten af ganen med en friskhed, der udvikler sig til en finish af lækker jammy frugt. 

Serveringen bør ikke overstige 19 grader. Den er ideel til festlige lejligheder, til grillet rødt kød, svinemørbrad og velsmagende oste.

Part-owned by Angélus and one of the best ever from this château. 55 % Merlot, 35 % Cabernet Sauvignon, 10 % Malbec. Succulent fruit but fresh and lively with the limestone terroir apparent. Long, structured finish, harmonious. 2015, Guldmedalje ved Médaille d'Or - Concours des Grands Vins de France - Mâcon 2016

89,00 DKK

Maison Albert Souinit Vingården hed oprindeligt Domaine Bernollin, og blev med sine 14 ha vinmarker i Montagny og Rully købt af Knud Kjellerup og hans Bourgognehus Maison Albert Sounit i 2005. Umiddelbart efter købet blev produktionen omlagt i respekt for miljøet. I dag foregår produktionen efter reglerne, der er omfattet af Agriculture Raisonée, med henblik på at bliver økologisk certificeret i løbet af de kommende år. På markerne anvendes der således udelukkende naturlig og økologisk gødning.

Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i Côte Chalonnaise. Disse druer høstes i videst muligt omfang af domænets høstteam, og alle druerne vinificeres på gården i Jully-les-Buxy efter samme filosofi som Domaine Albert Sounits egne druer. Alle druer til såvel Crémant de Bourgogne som druerne til hvide og røde Bourgogner høstes i hånden. Under gæringen anvendes der udelukkende druernes naturlig gær. Aftapning af husets hvide- og røde Bourgogner sker uden filtrering.

Rully Rouge – Le Bas des Chènes er præget af en delikat og elegant kirsebærfrugt, understøttet af subtile mineralske noter og en rank tanninstruktur. Vinen er smuk, kompleks og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. I bouqueten er den dyb, intens og fuld af mørke, røde bær.

279,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler