Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

De færreste vindrikkere uden for Frankrig er ikke klar over, at den smagsmæssige spændvidde af Loire vine næsten er usammenlignelig med andre franske distrikter.

Fra tør hvidvin til honningsøde dessertvine, fra let, frugtholdige røde Loire vine til mere robuste og kraftige, der i kvalitet kan sammenlignes med nogle af de bedre fra Bordeaux. Distriktets 52.000 ha er opdelt i fire områder med hver deres vinspecialiteter:

Pays Nantais: Knastørre Muscadet-vine, som passer perfekt til skaldyr. Anjou og Saumur: Charmerende hvidvine og rosévine, og fantastiske dessertvine, som ikke lader de kendte Sauternes-vine noget efter.

Touraine: Enestående rødvine med en levetid, der ofte først topper efter 50-80 år.

Indre Loire: Fantastiske hvidvine fra Sancerre og Pouilly Fumé, der om nogen er rygraden i Loires vin renommé i udlandet.

Sorter resultater:

Vinoble Dauny Sancerre Rouge Pinot Noir Pynoz 2015 er en helt igennem lækker og frisk Loire vin lavet udelukkende på Pinot Noir. Vinen fremstår knivskarp og frisk, men samtidig blød og læskende med hindbærfrugt, og det befriende terroir udtryk fra dalen. Formlen er enkel. Godt håndværk, 50 års erfaring med økologisk vinbrug, lavt udbytte og streng udvælgelse af de bedste druer. En fantastisk Pinot Noir som desværre kun er at få i små mængder, så skynd dig hvis du er vild med godt håndværk og ikke mindst Pinot Noir.

99,00 DKK 169,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler