Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

De færreste vindrikkere uden for Frankrig er ikke klar over, at den smagsmæssige spændvidde af Loire vine næsten er usammenlignelig med andre franske distrikter.

Fra tør hvidvin til honningsøde dessertvine, fra let, frugtholdige røde Loire vine til mere robuste og kraftige, der i kvalitet kan sammenlignes med nogle af de bedre fra Bordeaux. Distriktets 52.000 ha er opdelt i fire områder med hver deres vinspecialiteter:

Pays Nantais: Knastørre Muscadet-vine, som passer perfekt til skaldyr. Anjou og Saumur: Charmerende hvidvine og rosévine, og fantastiske dessertvine, som ikke lader de kendte Sauternes-vine noget efter.

Touraine: Enestående rødvine med en levetid, der ofte først topper efter 50-80 år.

Indre Loire: Fantastiske hvidvine fra Sancerre og Pouilly Fumé, der om nogen er rygraden i Loires vin renommé i udlandet.

Sorter resultater:

Vignobles Berthier Sancerre Rouge. Rød Sancerre støder vi ikke på så ofte, desværre. Her er duft af rød bærfrugt som røde kirsebær - både søde og syrlige bær. Det er en let rødvin med et dejlig friskt udtryk og kun blide tanniner og i munden går den røde frugtkarakter igen.

Server denne dejlige, røde Sancerre let afkølet ved 12-14°C nu eller over de næste 4-7 år. Så umiskendeligt Pinot Noir: Rank med god fylde og en lang eftersmag - karakteristika, der bliver fremhævet med lyst kød som f.eks. kanin eller fjerkræ m/sauce.

 

229,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler