Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Bourgogne findes der reelt set kun to druesorter, Chardonnay for hvidvinene og Pinot Noir for rødvinene.

Der produceres også mousserende vin af høj kvalitet på "methode champenoise", der laves på Chardonnay under betegnelsen Cremant d’Bourgogne.

Sorter resultater:

Bourgogne Beaune 1er cru les Epenottes 2015 er en fabelagtig Bourgogne med en dyb skinnende farve. I duften er der noter af røde bær (hindbær og brombær) og krydrede noter af lakrids. Smagen er sprød og charmerende med smag af friske druer. Vinen er saftig og smagfuld, robust med en perfekt og overbevisende struktur. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på 40 år. Den har været lagret 18 måneder på egetræsfade. Perfekt til eksempelvis kanin (med sennep), kalvekød eller fjerkræ.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Rouge Vielles Vignes 2015. En fremragende Bourgogne. Til denne pris får du ikke en bedre Bourgogne. Den har en dyb rubinrød farve, en duft af røde og sorte bær og den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir. Den har modne tanniner, kraft og en lang og behagelig eftersmag der varer ved. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 50 år. Den har været lagret 12 måneder på egetræsfade hvoraf 25 % er nye. Perfekt til eksempelvis ost, gryderetter med oksekød eller kalvekød.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Côtes De Beaune La Combotte 2015 er en fabelagtig blød og delikat Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 30 år. Druerne er lagret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen har en flot lysende rød farve, der er en forløber for aromaer fra sorte frugter så som solbær og brombær, humus og underskov. Den opleves blød og delikat i munden, og det understøttes af en god frisk finish. Der er masser af frugtnuancer i aromaen og en dvælende smag i munden. Vinen anbefales at servere ved cirka 14 grader og passer perfekt til meget fast kød, der steges eller braisseres samt ost.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Rouge 2015 er en vidunderlig og klassisk Bourgogne med masser af frugt. Den har en blodrød farve med lilla nuancer. I den frugtagtige duft er der noter af kirsebær, hindbær, solbær, lakrids og den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (underskov) med lidt spicy noter. I smagen er der masser af frugt, finesse og en lang og behagelig eftersmag. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 30 år. Perfekt til de lidt lettere retter såsom svinemørbrad, kalvekød, lammekølle med grøntsager eller gratin.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Denne 1. Cru er elegant, med krop og fylde og flotte noter af røde og sorte bær og en del krydderi. Blød og afdæmpet tekstur og tannin, hvilket også gør, at den vil udvikle sig flot på flasken. Anbefales til kalvkød, lam, oksekød, ost, vildt og det fransk landkøkken.

369,00 DKK

Louis Jadot, Bourgogne Rouge, Couvent des Jacobins er lagret delvist på ståltank - delvist på egetræsfade i 9-16 måneder, alt afhængig af årgang. Det er meget typisk Pinot Noir. I stilen masser af rød frugt (hindbær, jordbær, ribs) i vinens ungdom, som vil udvikle sig til mere komplekse og sekundære aromaer over tid. Anbefales til kalvkød, lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken og ost.

165,00 DKK

Louis Jadot's vine er selvsagt af meget høj kvalitet og druerne kvalitetssikres for hver årgang. Mosten gærer 3 - 4 uger og fadlagrer der på 12 - 15 måneder. Jadots' Gevrey- Chambertin repræsenterer kommunens typiske karakteristika: dyb i farve, en multifacetteret symfoni af bær og bouquet udelukkende af rød frugt, tannin, struktur og lang, vedvarende eftersmag.

489,00 DKK 499,00 DKK (spar 10,00 DKK)

"Clos de Malte" gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalvkød, lam, oksekød, ost, vildt og det fransk landkøkken. * Gastromand - BEDSTE RØDE BOURGOGNE *

315,00 DKK 349,00 DKK (spar 34,00 DKK)

Bourgogne Epineuil Rouge Dominique Gruhier 2015 er ”Great stuff”. Næsen byder på ribs, små bær (kirsebær) og mineralske jordede indslag. Meget aromatisk med silkeblød finesse. I smagen beriges vi af likøragtige stenfrugts nuancer, og eftersmagens modne tanniner, der hurtigt skaber lyst til endnu et glas. Dette er Bourgogne Rouge i top kvalitet som til prisen må betegnes som et ”Best buy”. Server vinen til alle vinelskere ved 16 grader i store Bourgogne glas.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Bourgogne AC Maison Charles Pére & Fille * Sølvmedalje i Beaune 2017 * Flot purpur rød farve, der vidner om en ung Bourgogne. Klassisk Pinot Noir i næsen. Det er en dejlig feminin vin, lidt svag i næsen til at begynde med, men lad den stå i glasset nogle minutter, så kommer duften af let peber, mørke bær som kirsebær og brombær. Smagen byder på en fin syre og en smag af mørke bær og en relativ lang eftersmag, med en anelse lakrids.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler