Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Beaujolais ligger i det nordøstlige Frankrig umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der startede med at plante vin i Beaujolais, og de Benediktinske munke, som videreførte arbejdet. Næsten al Beaujolais vin er rød og produceres på Gamay druen, som er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun ca. 1 % af hele produktionen er hvidvin lavet på druerne Chardonnay og Aligoté. Af kendte vine fra Beaujolais kan nævnes Fleurie, Moulin-á-Vent, Brouilly og Morgon. 

Sorter resultater:

Henry Fessy´s Beaujolais-Villages produceres på druer høstet fra marker i flere landsbyer der er beliggende i den nordlige del af regionen. Vinstokkene på disse marker er i gennemsnit mere end 50 år gamle og lavtydende. En større andel kommer fra Fessy´s gamle fantastiske parcel, der er plantet på en 45° stejl bjergskråning. 90/100 Best Buy - Wine Enthusiast. USA - oktober 2014

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinene fra Moulin-à-Vent kan efter nogle års lagring minde om vinene fra det nordlige Bourgogne produceret på Pinot Noir. Og det gør sig også gældende for Henry Fessy´s Moulin-à-Vent, der produceres på druer for mere end 50 år gamle stokke på en parcel på omkring 2,5 hektar. Det er en mørk vin med en fyldig og kompleks smag med noter af krydderier og modne blå frugter. En karakterstærk vin med en flot koncentration og bløde smidige tanniner.

129,00 DKK
Charmerende med en fortryllende duft af blomster og lyse bær. Masser af friske bær i smagen. Druerne håndplukkes, og efter de er bragt ind til vineriet, bliver de nænsomt presset, hvorefter mosten lægges på store ståltanke for at gære i 6-7 dage. Efterfølgende lægges vinen på træfade i 7-8 måneder, før den frigives til salg. Velegnet til lyst kød og milde oste.
145,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler