Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Beaujolais ligger i det nordøstlige Frankrig umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der startede med at plante vin i Beaujolais, og de Benediktinske munke, som videreførte arbejdet. Næsten al Beaujolais vin er rød og produceres på Gamay druen, som er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun ca. 1 % af hele produktionen er hvidvin lavet på druerne Chardonnay og Aligoté. Af kendte vine fra Beaujolais kan nævnes Fleurie, Moulin-á-Vent, Brouilly og Morgon. 

Sorter resultater:

Louis Jadot Beaujolais Village Combe Aux Jacques bør serveres afkølet, for at bevare de meget fine og delikate aromaer, der kendetegner Beaujolais. Anbefales til lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken, ost og kalvekød. 

139,00 DKK

* VINIOUS 92 point * "Brilliant red. Highly perfumed, spice-tinged cherry, dark berry, musky herb and violet aromas show very good focus and energy." Så er der renhed i glasset med små fine jordbær og sorte kirsebær, plukket lige fra grenen. Duften er intens og levende, let og luftig og byder op til dans. Smagen har en utrolig lethed og så kommer intensiteten i frugten der holder ved i en smuk frisk eftersmag. En vin der er meget lav på tannin og bæres oppe af sin fine frugt. Nyd denne afkølet for optimal fornøjelse.

Bemærk: Ufiltreret naturvin hvorfor der kan forekomme harmløst naturligt bundfald i vinen.

En ren gamay som er høstet fra vinstokke der er op til 70 år gamle. Familien Harel har haft denne 3 hektar store parcel certificeret økologisk siden 1990. I dag arbejdes der stadig med stor respekt for naturen og de dyr der er med til at skabe den sunde balance i vinmarken. Jordbunden på denne parcel er primært ler og limsten. Vinen gærer over 7 dage med hele klaser i lukket tank, med 5 overpumpninger. Der tilsættes ingen gær, så gæringen styres af den naturlige gær på druer og i kælder. Ved aftapning bruges der minimalt svovl for at fremstille en så ren vin som muligt. Vinen er lagret i 12 måneder på neutral cementtank inden aftapning. Målet, og resultatet, er ren frugt pakket på flaske.

129,00 DKK

DOMAINE DU CRET DE BINE AOP BEAUJOLAIS ROUGE – LA CUVÉE DE FRANCOIS * Bio Beaujolais på top niveau * Duften er dyb med brombær likør og en flæsket/røget karakter. Smagens rigdom og fyldighed er stor. Balancen er dernæst helt i top, selvom koncentrationen i vinen er markant. Den lange eftersmag demonstrerer kvaliteten og arbejdet François yder i marken. Top cuvée til en meget rimelig pris, der lover et liv på mere end 5 år +.

 

175,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler