Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Beaujolais ligger i det nordøstlige Frankrig umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der startede med at plante vin i Beaujolais, og de Benediktinske munke, som videreførte arbejdet. Næsten al Beaujolais vin er rød og produceres på Gamay druen, som er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun ca. 1 % af hele produktionen er hvidvin lavet på druerne Chardonnay og Aligoté. Af kendte vine fra Beaujolais kan nævnes Fleurie, Moulin-á-Vent, Brouilly og Morgon. 

Sorter resultater:

Vinene fra Moulin-à-Vent kan efter nogle års lagring minde om vinene fra det nordlige Bourgogne produceret på Pinot Noir. Og det gør sig også gældende for Henry Fessy´s Moulin-à-Vent, der produceres på druer for mere end 50 år gamle stokke på en parcel på omkring 2,5 hektar. Det er en mørk vin med en fyldig og kompleks smag med noter af krydderier og modne blå frugter. En karakterstærk vin med en flot koncentration og bløde smidige tanniner.

129,00 DKK

Den lange maceration giver naturligvis god estrahering, hvilket resulterer i vin med god struktur der som følge her af, faktisk kan udvikle sig flot over flere år, selv om de fleste nok kender Beaujolais- vine, der skal drikkes nu og her - helt ung. Stadigvæk vil Louis Jadot, Beaujolais-Village, Combe aux Jacques gøre sig godt afkølet, for at bevare de meget fine og delikate aromaer, der kendetegner Beaujolais. Anbefales til lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken, ost og kalvekød. 

119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Château des Jacques Cru Beaujolais Moulin-a-Vent er kødfuld, men delikat, og af en Beaujolais at være, er den nærmest fed i tekstur, og vil kunne udvikle sig mere end nogen anden Cru i Beaujolais. Den flotte, friske frugt vil lade sig bevare, mens vinens kanter vil bløde op år for år. Anbefales lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken, kalvkød og ost. 

195,00 DKK

Denne Fleurie er fremstillet på samme måde som er kendetegnende for alle vine fra Château des Jacques, nemlig efter klassisk burgundisk metode og har gennemgået semi-maceration carbonic-gæring i 12-20 dage. Vinen har en smuk dyb kirsebærfarve i glasset. Den fremstår saftig, elegant med en flot struktur og harmoniske tanniner. I smag og duft er det røde frugter og bær der dominerer. Anbefales til det fransk landkøkken, kalvkød, oksekød og gedeost

195,00 DKK
Duften er indbydende som en Beaujolais med toner af hindbær og blomster som iris og violer, og seriøs som en stor Bourgogne med toner af mineraler og mørke kirsebær. Smagen er umiddelbar i sin frugt, men med en stor kompleksitet i eftersmagen og en nærmest perfekt syre, som får det hele til at balancere, og som understøtter frugten.
159,00 DKK
Morgon, Joseph Drouhin, Cru Beaujolais har en smuk dyb rød farve. Fantastisk charmerende duft af brombær og lidt krydret karakter. Smagen er præget af de røde modne bær og den lange intensitet i eftersmagen. Vinen er en perfekt ledsager til lyst kød, fjerkræ, kalv, delikatesser, charcuteri samt bløde og stærke oste. Serverings temperatur 16-18 grader.
149,00 DKK

DOMAINE DU CRET DE BINE AOP BEAUJOLAIS ROUGE – LA CUVÉE DE FRANCOIS * Bio Beaujolais på top niveau * Duften er dyb med brombær likør og en flæsket/røget karakter. Smagens rigdom og fyldighed er stor. Balancen er dernæst helt i top, selvom koncentrationen i vinen er markant. Den lange eftersmag demonstrerer kvaliteten og arbejdet François yder i marken. Top cuvée til en meget rimelig pris, der lover et liv på mere end 5 år +.

 

175,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler