Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Beaujolais ligger i det nordøstlige Frankrig umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der startede med at plante vin i Beaujolais, og de Benediktinske munke, som videreførte arbejdet. Næsten al Beaujolais vin er rød og produceres på Gamay druen, som er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun ca. 1 % af hele produktionen er hvidvin lavet på druerne Chardonnay og Aligoté. Af kendte vine fra Beaujolais kan nævnes Fleurie, Moulin-á-Vent, Brouilly og Morgon. 

Sorter resultater:

Louis Jadot Beaujolais Village Combe Aux Jacques bør serveres afkølet, for at bevare de meget fine og delikate aromaer, der kendetegner Beaujolais. Anbefales til lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken, ost og kalvekød. 

119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Château des Jacques Cru Beaujolais Moulin-a-Vent er kødfuld, men delikat, og af en Beaujolais at være, er den nærmest fed i tekstur, og vil kunne udvikle sig mere end nogen anden Cru i Beaujolais. Den flotte, friske frugt vil lade sig bevare, mens vinens kanter vil bløde op år for år. Anbefales lyst fjerkræ, mørkt fjerkræ, det fransk landkøkken, kalvkød og ost. 

195,00 DKK

DOMAINE DU CRET DE BINE AOP BEAUJOLAIS ROUGE – LA CUVÉE DE FRANCOIS * Bio Beaujolais på top niveau * Duften er dyb med brombær likør og en flæsket/røget karakter. Smagens rigdom og fyldighed er stor. Balancen er dernæst helt i top, selvom koncentrationen i vinen er markant. Den lange eftersmag demonstrerer kvaliteten og arbejdet François yder i marken. Top cuvée til en meget rimelig pris, der lover et liv på mere end 5 år +.

 

175,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler