Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Bordeaux er verdens mest prominente vinregion. Regionen er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine, og navne som eksempelvis Pomerol, Saint - Estéphe, Margaux, Mouton, St. Emillion og Lafite skaber både tørst og potentielle lommesmerter hos mange vinentusiaster.

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og koncentrerer sig omkring floderne Dordogne og Garonne. Regionen deles populært op i venstre og højre bred – Medóc og St. Emillion. Regionen opdeles primært på baggrund af vestbreddens fokus på Cabernet Sauvignon og østbreddens fokus på Merlot.

* BEMÆRK VINENE FRA SUPER ÅRGANGEN 2005. EN AF DE BEDSTE NOGENSINDE I MARGAUX OG ST. EMILION *

        99 POINT UD AF 100 FRA WINESPECTATOR, ROBERT PARKER OG ANDRE INTERNATIONALE ANMELDERE

 

Sorter resultater:

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

499,00 DKK

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Château D'Angludet Margaux, er måske en af de allerbedste Margaux'er der produceres. Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, og siden 1961 er slottes vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes, ville der givet blive gjort plads til Château D'Angludet højt oppe på listen.

 

 

1.995,00 DKK

Baron de Brane Cantenac Margaux er et fund til prisen, og årgang 2012 smager fremragende (endda bedre end årgang 2010). En dyb rubinfarve med violette farver, der viser bemærkelsesværdigt intensitet. En stærk aromatisk næse med sorte frugt aromaer (brombær og solbær) og sarte blomster noter. Vanille og krydderier er til stede i duften. Det er en velafbalanceret og fyldig vin, mørk, meget smagfuld med en lang og fed/fyldig eftersmag. Et superkøb af en vidunderlig Margaux.

375,00 DKK 395,00 DKK (spar 20,00 DKK)

 * 93 point Robert Parker Wine Advocate * Deep garnet-purple colored, the 2016 Giscours gives up aromas of cassis, chocolate, earth, tar, pepper and hoisin with touches of flowers and a meaty nuance. The palate is medium to full-bodied, firm and grainy with a great core and a long finish. * 95 point Wine Cellar *  Ruby gem in color, the wine is floral, with hints of licorice, cocoa, crème de cassis and tobacco in the perfume. Vibrant, silky, sensuous and energetic, the fruit offers its sweet, juicy sensations with ease. The finish, with its length, purity and poise makes you want to take another sip, just for the pleasure.

Giscours er en af de store Margaux producenter beliggende i den sydlige del af Margaux lige op ad Route de Medoc, hvor man ejer godt 165 ha - heraf godt 100 ha vinmarker. Slottet er klassificeret som en 3. Cru Classé i den berømte 1855-klassifikation. De cirka 45 år gamle vinstokke (nogle op til 75 år gamle) står på en jordbund med veldrænende grus og sand med stort indhold af kalksten. Her drives vindyrkningen efter en større og større andel biodynamisk. 

Al høst foregår med håndkraft og selekteringen sker med hjælp fra optiske lyssensorer, der automatisk kan hjælpe med at kassere dårlige druer. Herefter foregår vinifikationen på en kombination af stål og 20 % fade, hvorefter vinen lagres cirks 18 måneder på barriques (50 % nye). Château Giscours er i årgang 2016 en stor Margaux, som rummer en imponerende dyb frugt præsenteret på en så ren, fokuseret og elegant måde, at den fremstår enormt harmonisk.

Vinen er mørk rød i farven med intense aromaer af solbær, blomme, sød tobak og flint. I smagen har den lag på lag af koncentreret frugt med en skarpt fokuseret struktur og en lang, lang eftersmag med en uimodståelig friskhed i tanninerne, som gør den uhyggeligt charmerende. Vinen kan drikkes nu, men kan uden problemer gemmes frem til år 2050. Druesammensætningen er 81 % Cabernet Sauvignon og 19 % Merlot

 
699,00 DKK 725,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* BEGRÆNSET ANTAL * Wine Enthusiast 95 point * 2. vinen til den legendariske 1. Cru Classé Château Margaux. Trods status som 2. vin, har Pavillon Rouge høstet enorme ratings, og står i dag på egne ben som et internationalt samlerobjekt. Anbefales til kalvekød, fjerkræ, rødt kød, fuglevildt, lam og svinekød. Druesammensætningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 18 % Merlot 5 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc. Vinen har lagret 18-24 måneder på små franske egetræsfade, 100 % nye.

Château Margaux 1. Cru Classé kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor slottet gik under navnet "La Mothe de Margaux". Dengang var slottet reserveret til kongefamilien, som frekventerede det fra tid til anden. Efterfølgende har flere adelsfolk haft ejerskab, og først i 1572, da Pierre de Lestonnac blev ejer, omdannede man markerne fra korndyrkning til vindyrkning. Springer vi frem til 1810, efter slottet havde været konfiskeret under Den Franske Revolution, ansatte den nye ejer, Marquis de la Colonilla, arkitekten Louis Combes til at bygge Châteauet og kælderen, som fortsat bliver benyttet den dag i dag. Siden da skiftede slottet fortsat ejerskab flere gange og i 1977 var Ginestet-familien nødsaget til at sælge Château Margaux, grundet enorme prisfald i Bordeaux. Slottet var på markedet i hele 2 år, før det blev solgt til Andre Mentzelopoulos for sølle 16 millioner dollars. Familien ansatte Paul Pontallier, en landbrugsingenør og ønolog, som endte med at arbejde over 30 år på slottet som teknisk direktør, og blev en essentiel rolle i den moderne æra af succesen bag Château Margaux.

2.395,00 DKK 2.525,00 DKK (spar 130,00 DKK)

 KASSEKØB/PRISEN ER FOR 6 FLASKER  

En fantastisk vin med fremragende, bløde tanniner, mørk frugt og en meget lang efter smag. Vil være perfekt til store grillede bøffer og ikke mindst i jule tiden, med and, flæske steg. Køb, køb den er for vild. Husk 15,5 % alkohol. Vi har fået fingrene i et fantastisk parti fra Bordeaux. Intet ringere end selve TOP-Cuvéen fra Château Pérenne. Denne årgang er produceret af Bernard Magrez med ønologen Michel Rolland i spidsen. Det er en helt sort og kraftfuld vin, der naturligvis tåler nogle år i kælderen endnu, men som nemt kan nydes nu, hvis den får et par timer på en karaffel. Hoved druen er Merlot. Bemærk at det er en Bordeaux med hele 15,5 % Alkohol. Vin er ufiltreret og meget smagfuld.

Hvad er så årsagen til denne vanvittige pris? Bernard Magrez, der bl.a. ejer slottene La Tour Carnet, Pape Clément og Fombrauge, købte Château Pérenne i 1997. Straks fra starten ansatte han den kendte ønolog Michel Rolland, som fik ansvaret for slottets marker og vinproduktionen. Imidlertid er Bernard Magrez nu gået i gang med at afhænde flere af sine ejendomme i Bordeaux, og i 2016 solgte han Château Pérenne til multimilliardæren Jack Ma (ejer af Alibaba). Siden 2016 er der stort set ikke solgt en flaske fra slottet, og kældrene fyldes bare op med den ene årgang efter den anden. De nye ejere har derfor besluttet at ”rydde op” og det kan du derfor nyde godt af :-) Druesammensætningen er 85 % Merlot, 13 % Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 33 %

149,00 DKK 225,00 DKK (spar 76,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 99,66 DKK pr stk. spar i alt 125,34 DKK pr stk.

Vi har købt et parti af denne fantastiske Bordeaux, der produceres af en af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. 

Slottet som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion. Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både rødvine og hvidvine af god kvalitet. Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel. Resultatet blev den fremragende Cuvée du Moulin.

Vinen leveres i original 6 stk. trækasse.

 

99,66 DKK 149,00 DKK (spar 49,34 DKK)

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Malbec. Her vokser også 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler (perfekt for druen Merlot). Den frugtbare jord begunstiger vinene med en flot syre, en naturlig friskhed, krydderier, markerede tanniner og noter af peber i aromaen og på tungen.

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. 

Anbefales til vildt, lagrede og modne oste og lyst kød.

 

129,00 DKK

Château Léoville-Poyferré Saint Julien 2. Cru 2010 har en rig og overdådig bouquet med modne sorte kirsebær, vilde jordbær, og et svagt strejf af lakrids. Ganen er fyldig med moden, afrundet tannin, et strejf af lakrids og glycerin, samt krydrede noter i en blomstrende finish. Dette er en fremragende Saint Julien, velafbalanceret og smidig med en lang og vedvarende smag. En vin for dem der foretrækker Bordeaux i en mere overdådig stil hvor kompleksiteten er opretholdt. * 98 point Robert Parker* 

The wine out distances both Leoville Las Cases and Leoville Barton, but all three of them are compelling efforts. Full-bodied, dense purple in color, with floral notes intermixed with blackberries, cassis, graphite and spring flowers, this full-bodied, legendary effort is long and opulent, with wonderfully abundant yet sweet tannin, a skyscraper-like mid-palate and a thrilling, nearly one-minute finish. This spectacular effort from Poyferre that should drink well for 30+ years. Another spectacular wine from the Cuvelier family, Leoville Poyferre (along with Ducru Beaucaillou) may be one of the two best wines of St.-Julien year after year these days. This is a large estate, covering nearly 200 acres, and the final blend of the 2010 Leoville Poyferre is 56% Cabernet Sauvignon, a whopping 34% Merlot and the rest 7% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc.

1.295,00 DKK 1.495,00 DKK (spar 200,00 DKK)

* Begrænset antal i denne super årgang * Der er smæk for alle pengene i Château Lalande-Borie 2016. Det er et af de meget få slotte i Saint-Julien, som ikke har klassificerede vinmarker, og det er der en meget god grund til. Slottet blev nemlig først etableret længe efter klassifikationen i 1855, nemlig så sent som i 1970, hvor det store Château Lagrange solgte 30 hektar klassificerede vinmarker til Jean Eugène Borie. Siden da, har vinen hvert år vundet i anseelse, og betragtes i dag som et af de bedste ”value for money” køb man kan gøre i regionen. En forrygende Bordeaux, ren fløjl på tungen/i munden. Begrænset parti i denne super gode årgang.

Ejeren har desværre valgt at inddrage slottets marker. Øv øv. Det er vi godt nok kede af, da vi har masser at trofaste kunder, der har købt Lalande-Borie årgang efter årgang. Med god grund, da det jo er et af de absolut bedste køb man har kunnet gøre i hele Saint-Julien appellationen. ”Value for money”, år efter år men nu er det desværre slut. 

Château Lalande-Borie er placeret i den vestlige del af den fremragende appellation Saint-Julien. Slottets marker består af én stor samlet parcel på i alt 25 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon, men også en lille andel Merlot og Cabernet Franc.

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Clos du Marquis produceres på 2. Cru Classé slottet Château Léoville Las Cases, men druerne høstes fra en helt anden mark, end de druer der indgår i Château Léoville Las Cases. Hvor Léoville Las Cases’ marker ligger ned mod floden på højre side af vejen, når man kører op mod Pauillac, så ligger markerne til Clos du Marquis lige overfor på venstre hånd. Clos du Marqus produceres traditionelt, og lagres i op til 14 måneder på egefade, hvoraf omkring 25 % udskiftet hvert år. Altid et godt køb til vinkælderen.

750,00 DKK 795,00 DKK (spar 45,00 DKK)

* Begrænset antal i denne super årgang * Der er smæk for alle pengene i Château Lalande-Borie 2015. Det er et af de meget få slotte i Saint-Julien, som ikke har klassificerede vinmarker, og det er der en meget god grund til. Slottet blev nemlig først etableret længe efter klassifikationen i 1855, nemlig så sent som i 1970, hvor det store Château Lagrange solgte 30 hektar klassificerede vinmarker til Jean Eugène Borie. Siden da, har vinen hvert år vundet i anseelse, og betragtes i dag som et af de bedste ”value for money” køb man kan gøre i regionen. En forrygende Bordeaux, ren fløjl på tungen/i munden. Begrænset parti i denne super gode årgang.

Ejeren har desværre valgt at inddrage slottets marker. Øv øv. Det er vi godt nok kede af, da vi har masser at trofaste kunder, der har købt Lalande-Borie årgang efter årgang. Med god grund, da det jo er et af de absolut bedste køb man har kunnet gøre i hele Saint-Julien appellationen. ”Value for money”, år efter år men nu er det desværre slut. 


 
Château Lalande-Borie er placeret i den vestlige del af den fremragende appellation Saint-Julien. Slottets marker består af én stor samlet parcel på i alt 25 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon, men også en lille andel Merlot og Cabernet Franc.

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)
* 95 point Wine Spectator *Vinen fra Château Talbot er en klassisk Saint-Julien, som er fuldt ud værdig til klassifikationen som 4. Cru Classé, og efter manges mening laver man kvalitet som en 3. Cru værdig. Duften byder på masser af brombær (mørk frugt) og smagen er rig på den bløde, fedmefulde frugt, som er vartegnet for Saint-Julien. Vinen har lagret i 18 måneder på egetræsfade. Druesammensætningen er 70 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot.
 
Vinen kan drikkes nu (giv den gerne luft i 2-3 timer) men kan uden problemer gemmes frem til 2040. Anbefales til vildt, rødt kød og diverse oste (og gerne modne).
 
* 95 point Winespectator * "Rock 'em, sock 'em St.-Julien, with mouthcoating ganache and tar notes backed by commensurate cassis, blueberry paste and blackberry reduction flavors. The long finish rumbles through, with buried brambly grip providing the support for the dense fruit and toast to meld."

 

695,00 DKK 725,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* Fremragende Bordeaux med kanon flotte anmeldelser fra blandt andet Robert Parker * The 2015 Saint-Pierre offers more fruit on the nose than the Gruaud Larose with quite fabulous blackberry laced with pencil lead and tobacco. There is real joie de vivre and intensity here. The palate is medium-bodied with fine but quite firm tannin, very well balanced and pure with a gentle but insistent, mineral-driven, quite sinewy finish that is an absolute treat. This comes highly recommended. Tasted twice both in London and Bordeaux at the property. Bravo. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

Château Saint-Pierre er stadigvæk lidt af en offentlig hemmelighed. Det er en af de mindst kendte vine i 1855-klassifikationen, selvom slottet kan fremvise en lang vinhistorie, der startede helt tilbage i 1693. Navnet på ejendomme var dengang ”Serancan”. Det nuværende navn kan tilskrives Baron de Saint-Pierre, der købte slottet i 1767. I 1922 købte en Belgisk købmand vinmarkerne, men ikke selve slottet, der forblev på familiens hænder. Baronens sidste arvinger solgte slotte til Henri Martin i 1981, og vinmarkerne i 1982. Dermed var Château Saint-Pierre endelig forenet som en helhed igen.

En af årsagerne til det lave kendskab der er til denne vin, kan være den forholdsvis lille produktion, der kan skabes på de kun 17 hektar vinmarker. Det er en meget lille ejendom på venstre bred. Således producerer Château Saint-Pierre kun 70.000 flasker om året på overvejende Cabernet Sauvignon. Vinen lagres i cirka 14 måneder på egefade, hvoraf 50-60% udskiftes hvert år.

Beplantningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.

575,00 DKK 599,00 DKK (spar 24,00 DKK)

* 93 point Robert Parker * "The 2016 Gloria is comprised of 60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 7 % Cabernet Franc and 3 % Petit Verdot aged 14 months in 42 % new and 58 % one-year-old French oak. Deep garnet-purple in color, it sings of plum preserves, warm cassis and dark chocolate with touches of tobacco, bay leaves and lavender with a waft of dusty soil. The palate is medium-bodied, elegant and savory in the mouth with loads of layers and a lifted finish."

Château Gloria nyder med sin "beskedne" status som Cru Bourgeois langt fra samme berømmelse som Saint-Julien-kommunens Cru Classe-klassificerede vinslotte. Dette, fordi slottet simpelthen ikke eksisterede tilbage i 1855, da klassifikationen blev lavet. Faktum er dog, at Gloria har produceret vine af tilsvarende kvalitet som mange af de mere berømte Cru Classé-ejendomme, hvilket en vis Robert Parker har givet udtryk for. 

Château Gloria er en relativt ny ejendom, som blev grundlagt da Henri Martin købte de første 6 hektar i 1942. I dag er slottet på 50 hektar sammenstykket af parceller fra blandt andet Grand Cru Classé-slottene Beychevelle, Léoville-Poyferré, Gruaud-Larose, Léoville-Barton, Ducru-Beaucaillou, Lagrange og fra Duhart-Milons Saint-Julien besiddelser.

Henri Martin, som er tidligere borgmester i Saint-Julien, kan nu efter at have overladt driften til svigersønnen Jean-Louis Triaud, se tilbage på etableringen af en moderne Saint-Julie-ejendom.

Château Gloria er beplantet med 65 procent Cabernet Sauvignon, 25 procent Merlot, 6 procent Cabernet Franc og 5 procent Petit Verdot. Den årlige produktion er på 20.000 kasser af 1.vinen, og 4.000 kasser af 2.vinen Château Peymartin. Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot.

595,00 DKK 699,00 DKK (spar 104,00 DKK)

* Fremragende Bordeaux med kanon flotte anmeldelser fra blandt andet Robert Parker * The 2015 Saint-Pierre offers more fruit on the nose than the Gruaud Larose with quite fabulous blackberry laced with pencil lead and tobacco. There is real joie de vivre and intensity here. The palate is medium-bodied with fine but quite firm tannin, very well balanced and pure with a gentle but insistent, mineral-driven, quite sinewy finish that is an absolute treat. This comes highly recommended. Tasted twice both in London and Bordeaux at the property. Bravo. Anticipated maturity: 2022 - 2045. * 95 point Decanter *

Château Saint-Pierre er stadigvæk lidt af en offentlig hemmelighed. Det er en af de mindst kendte vine i 1855-klassifikationen, selvom slottet kan fremvise en lang vinhistorie, der startede helt tilbage i 1693. Navnet på ejendomme var dengang ”Serancan”. Det nuværende navn kan tilskrives Baron de Saint-Pierre, der købte slottet i 1767. I 1922 købte en Belgisk købmand vinmarkerne, men ikke selve slottet, der forblev på familiens hænder. Baronens sidste arvinger solgte slotte til Henri Martin i 1981, og vinmarkerne i 1982. Dermed var Château Saint-Pierre endelig forenet som en helhed igen.

En af årsagerne til det lave kendskab der er til denne vin, kan være den forholdsvis lille produktion, der kan skabes på de kun 17 hektar vinmarker. Det er en meget lille ejendom på venstre bred. Således producerer Château Saint-Pierre kun 70.000 flasker om året på overvejende Cabernet Sauvignon. Vinen lagres i cirka 14 måneder på egefade, hvoraf 50-60% udskiftes hvert år.

Beplantningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.

575,00 DKK 599,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Lagrange har en lang historie, der går helt tilbage til 1796, hvor Napoleons minister for økonomiske forhold i Spanien, købte ejendommen og startede vinproduktion. Han udvidede ejendommen ret betydeligt ved opkøb af omliggende marker, og forblev ejer af Lagrange indtil 1825. Og i 1855 blev Château Lagrange indlemmet i den nye klassifikation som 3. Cru Classé.

I de seneste 30 år har Château Lagrange været ejet af den store japanske vin og spiritus-gruppe Suntory, der i 1985 overtog et forfaldent og nedslidt slot. Store målrettede investeringer, først i vinmarkerne, og efterfølgende i slottet og produktionsfaciliteterne, har løftet Château Lagrange tilbage til eliten i appellationen. I dag har Château Lagrange 117 hektar, der plejes og vinificeres parcel for parcel for at maksimere hver enkelt parcels biddrag til den endelig sammensætning af vinen. Vinen lagres i 21 måneder på egefade, hvoraf over 60% fornyes hvert år. Château Lagrange er blevet en virkelig ”power fuld” vin med et godt lagringspotentiale.

Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 7 % Petit Verdot.

* Vinous 95 point  * The 2016 Lagrange has a boisterous, almost gregarious bouquet featuring layers of blackberry, boysenberry, violets and cassis scents that storm from the glass. Fortunately, it retains very good precision and delineation. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Fresh in the mouth, leading to a minerally finish; a pinch of cracked black pepper lingers on the aftertaste. Superb. Tasted blind at the Southwold tasting.

 

695,00 DKK

* 50 FLASKER PÅ LAGER * Lacoste Borie er andenvinen til 5. Grand Cru Classé slottet Grand-Puy-Lacoste. Det er en dejlig Pauillac, der rummer alle de ingredienser man kan forvente af en vellavet Pauillac. Det er en vin man køber for at nyde. Lacoste Borie topper 10-12 år efter høsten. Druesammensætningen er 67 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. En fremragende Pauillac som vi desværre har købt alt for lidt af - så først til mølle.

275,00 DKK 329,00 DKK (spar 54,00 DKK)

* Robert Parker 96 point * (læs anmeldelse nederst). Château Lynch-Bages er i dag en af de mest efterspurgte vine i den årlige “en primeur kampagne”, og i nogle årgange kan den være helt umulig at anskaffe. Det er både investorer, og vinelskere der efterspørger vinen, som godt nok kun er klassificeret som 5. Cru Classé, mens som i kvalitet kan hamle op med de fleste andre Cru Classé vine i området, selvom disse måtte besidde en højere klassifikation. Og det er ingen tilfældighed, at Château Lynch-Bages har placeret sig blandt de bedste. Det er et resultat af grundigt, hårdt og målrettet arbejde fra familien Cazes.

The 2010 Lynch Bages is an absolutely brilliant wine, and somewhat reminiscent at this stage in its development of the profound 1989. Jean-Charles Cazes, who took over for his father a number of years ago, has produced a magnificent wine with the classic creme de cassis note intermixed with smoke, graphite and spring flowers. It is a massive Lynch Bages, full-bodied and very 1989-ish, with notable power, loads of tannin, and extraordinary concentration and precision. This is not a Lynch Bages to drink in its exuberant youth, but one to hold on to for 5-6 years and drink over the following three decades.

* James Suckling 98 point * A wine with great beauty and finesse. Such elegance and ethereal quality for this estate. Full body, with ultra-fine tannins and a juicy delicious finish. Long and beautiful. This is the best Lynch in a long, long time. I love the precision here. Try in 2018.

1.699,00 DKK

* Robert Parker 95 point * (læs anmeldelse nederst). Pichon-Longuevilles historie kan spores helt tilbage til 1688. Pichon-Longueville Comtesse de Lalande til blev, da den store Pichon-Longueville ejendom blev delt i 1850, da Virginie de Pichon-Longueville arvede 3/5 af ejendommen. I 1925 blev slottet solgt til Edourd Miailhe og hans bror. Edourd Miailhes datter May-Éliane de Lencquesaing overtog ejendommen i 1978. Hun renoverede slottet i 1980´erne, og der blev opført en helt ny kælder.

The 2010 Pichon Lalande is performing extremely well and at the top of the range I predicted several years ago. A final blend dominated much more by Cabernet Sauvignon than usual (66% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 7% Cabernet Franc and the rest Petit Verdot), the wine is a tighter, more tannic and structured version of this famed Pauillac, which often tends to have more of a St-Julien-like personality than most Pauillacs. Structured, backward and tannic, yet showing a fat mid-palate that is more savory, broader and more expansive than I remember from barrel, this wine is somewhat reminiscent of the 1986, given the Cabernet Sauvignon domination of the blend. Full-bodied, impressively endowed, and less sexy and velvety than normal, this is a somewhat different style of Pichon Lalande than most readers have been used to. Whether you like it more or less will depend on your point of view, but this wine, unlike most Pichon Lalandes, needs a good 5-7 years of cellaring and should keep for 30+ years. 95+

1.699,00 DKK

* Wine Spectator 92/95 point - Robert Parker 92/94 point * Det oprindelige Mouton d'Armailhac blev i 1933 købt af Baron Philippe de Rothschild. I 1956 blev navnet døbt om til Mouton Baron-Philippe, og i 1974 fik det så endnu engang nyt navn til Mouton Baronne-Philippe efter baronesse Pauline. Hun døde i 1976, hvilket siden da er markeret på etiketten "til minde om Pauline". I 1989 efter sin fars død gendøbte Baronesse Philippine slottet dets oprindelige navn. D'Armailhac minder i stilen om Mouton Rothschild, men har en lidt mere feminin struktur.

Druesammensætningen er 49 % Cabernet Sauvignon, 26 % Merlot, 23 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot. Anbefales til svinekød, kalvekød, lam, oksekød, simreretter og vildt (fugl). 

525,00 DKK 569,00 DKK (spar 44,00 DKK)

Château Grand-Puy-Lacoste er en exceptionel vin fra Pauillac og ifølge adskillige vinkritikere burde denne vin kvalitetsmæssigt, være klassificeret højere end 5. Cru Classé, da den tilbyder et utrolig attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Château Grand-Puy-Lacoste 2016 er en fantastisk årgang der, fra de respekterede vinanmeldere James Suckling og Robert Parker, har modtaget 95 point. Vinen har en dyb rød farve og en bouquet af meget modne solbær, let krydret, som afslører den smukke modenhed af druerne. Vinen har også de skønne klassiske noter af grafit og tobak. Vinens indtryk på ganen bliver højere og højere, derefter sødt og blidt, herefter tæt og fortsætter med en rig, kraftig samt velafbalanceret tannisk struktur. Vinen er præcis og kompleks samt har en friskhed og lang aromatisk vedholdenhed. Vinen passer godt sammen med oksekød, lammekød, vildt (rådyr, hjort) og fjerkræ. 

Château Grand-Puy-Lacoste fremstilles af vinstokke i gennemsnitsalderen 38 år, som er plantet på vinmarker med et samlet areal på 55 hektar, med 10.000 vinstokke på hver hektar. På vinmarkerne dyrkes 75 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Vinslottet er beliggende på et terroir sammensat af grus, småsten, sten og kalksten. Selve vinifikationsprocessen foregår i 43 temperaturstyrede, rustfri ståltanke i forskellige størrelser lige fra 12 hektoliter og helt op til 180 hektoliter. Malolaktisk gæring finder sted i disse tanke. Herefter modnes vinen i 70% nye franske egetræsfade i omkring 16 til 18 måneder, før den tappes på flaske. Château Grand-Puy-Lacoste har behov for tid i vinkælderen inden, at den er klar til at blive drukket. Unge årgange kan dekanteres i mindst 2 til 4 timer, så vinen kan udvikle sine specielle aromaer.

725,00 DKK

* Decanter 92 point * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK 795,00 DKK (spar 100,00 DKK)

* Neal Martin, Robert Parker - This is a very fine Lynch Moussas. Certainly the best Lynch Moussas in a very long time. * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK 795,00 DKK (spar 100,00 DKK)

* Robert Parker 92 point * Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. 

The 2015 Lynch Bages is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 24 % Merlot, 4 % Cabernet Franc and 2 % Petit Verdot matured in 75 % new oak. It has a really beautiful bouquet that builds on the promise that it showed out of barrel: blackberry, raspberry, graphite and a touch of violet—clean, precise and quite powerful, but it is the purity that really convinces you that this is a serious Lynch Bages. The palate is medium-bodied with fine tannin, a gentle grip in the mouth and a keen thread of acidity. I find this to be an elegant Lynch Bages, not as ambitious or as profound as the nascent 2016, yet very feminine and stylish with a silky smooth finish that is irresistible. Excellent. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

3.995,00 DKK

Marquis de Calon-Ségurs andenvin kommer fra de lidt yngre vinstokke og er en dejlig Bordeaux til prisen. Den er klar i farven og med en fin duft med frugt og noter af kød. Andelen af Merlot er større i årgang 2011, hvorfor den i munden er lidt rundere end normalt og med Merlot druens udtalte karakter. Den har en flot tanninstruktur og en fin balance mellem tanniner, frugt og den 17 måneder lange fadlagring på 30 % nye fade. Anbefales til fuglevildt, kalvekød og oksekød

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* 100 FLASKER PÅ LAGER * Chateau la Lagune ligger på venstre bred af Garonne floden, lidt syd for Margaux. Slottets historie går helt tilbage til 1587, og var i 1855 en af de oprindelige slotte i Bordeaux klassifikationen som 3. Cru. Efter flere forskellige ejere overtog Jean-Jacques Frey, som også har vinhuse i Bourgogne og Rhone, slottet i år 2000. Jean-Jacques Frey har siden investeret heftigt i både marker og vinkælder.

Moulin de La Lagune er slottets 2. vin, og er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon og Merlot, og en lille del Petit Verdot (1 %). Der er en duft af mørke frugter og lidt læder. I munden er vinen velbalanceret og mellemfyldig med tydelige, men velintegrerede tanniner. Anbefales til stegt lam med frisk timian eller stegt andebryst med sauterede grøntsager. Vinen har lagret 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 40 % er nye. God klassisk Bordeaux - og den står kniv skarp.

275,00 DKK 329,00 DKK (spar 54,00 DKK)

* BEGRÆNSET PARTI * Beliggende nordvest for byen Bordeaux, er landsbyen bedst kendt som en af de seks appellationer i de store vindyrkningsområder i Médoc. Det er en region som ikke nyder den samme prestige som nabo-regionerne men ikke desto mindre er det hjemsted for mange områder, hvor blandingen af Cabernet Sauvignon og Merlot kan ældes med ynde over en lang periode. Dyb mørk frugt, duft af solbær der blander sig med noter af af træ og læder. Bløde tanniner med noter af mørke kirsebær, solbær og chokolade. Anbefales til grillet svinekød (svinekam), mellem modne oste, fuglevildt og stegt andebryst.

65,83 DKK 109,00 DKK (spar 43,17 DKK)

Château de Camensac er en af klassificerede ejendomme i Haut-Médoc. Familien Merlaut overtog den historiske ejendom i 2005. Familien har i mange år været en af de største jordbesiddere, og ejer i dag desuden Château Gruaud-Larose i Saint-Julien og Château Chasse-Spleen i Moulis. Familien Merlaut har virkelig vendt tingene på hovedet, og med ønologen Éric Boissenot i spidsen, styrer Château de Camensac mod nye højder. * Robert Parker 91 Point *

395,00 DKK 429,00 DKK (spar 34,00 DKK)

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

399,00 DKK 459,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

399,00 DKK

Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange, Château Belgrave og Château Camensac. Markerne dækker et areal på 45 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon samt en tredjedel Merlot og ca. 5% Petit Verdot. Fremragende vin i en stor årgang - Køb gerne rigeligt. Kan med velbehag drikkes nu, men kan også gemmes i flere år.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Château la Raze Beauvalet er intens rød i glasset med et næsten fløjlsagtigt skær. I duften er intense noter at mørk moden frugt og et let hint af egetræ fra fadlagringen. Smag af røde bær, vanilje og fine krydderier fra lagringen. I munden er Château la Raze Beauvallet silkeblød og elegant med flotte afrundede tanniner og en eminent balance. * Bordeaux 2014 - 94 point Robert Parker - Winespector *

129,00 DKK

Slottet råder over 18 hektar i kommunen Blaignan i det nordlige Medoc. Her dyrker man hovedsageligt Merlot, men har også en hel del Cabernet Sauvignon vinstokke. I 2013 gik slottet i gang med en omlægning fra konventionel vindyrkning, til økologisk produktion.

Denne herlige vin har vundet adskillige medaljer igennem de senere år. Vinen er lavet på 53 % Merlot og 47% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 28 år. Det lyder som en detalje, men gamle vinstokke giver frugt med mere koncentration i smagen, og det fornemmer man tydeligt i dette herlige glas.

Efter en temperatur kontrolleret gæring, lagrer vinen delvist på ståltanke og delvist på egefade. Denne kombination er med til at give en god kompleksitet i smagen, samtidigt med at man ikke overdøver frugten med smagen af fade. Anbefales til gryderetter, ost, vildt, lam, kalve eller oksekød.

Slottet ejes i øvrigt af fransk/danske Anne Landureau, og det er Annes mor Merete Løvig Larsen, der er direktør og daglig leder.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år. Druesammensætningen er 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon. Anbefales til gryderetter, kalvekød, oksekød og ost. 

189,00 DKK

Château La Garde Rouge 2015 - Pessac Leognan - Deeply intense, almost black and purple-tinged appearance, offering a complex, intense nose exuding roasted, smoky notes. Supple on the attack, the wine rapidly develops generous mouthful defined by lovely, expressive fruit, concentration and depth, underscored by delicate tannic structure; very smooth, despite the intensity. The appealing harmony is echoed in the long, flavoursome finish. Robert Parker: 93 point – James Suckling: 94 point.



295,00 DKK 299,00 DKK (spar 4,00 DKK)

* 96 point Robert Parker * 98 points Decanter * 99 points James Suckling * 95 points Wine Spectator *

Château Haut-Bailly blev til Château Haut-Bailly, da familierne Goyanèche og Daitze købte og samlede en række af Graves’ bedre vinmarker tilbage i 1530’erne. 100 år senere blev det hele købt af Firmin Le Bailly og Nicolas de Leuvarde, som havde penge på kistebunden grundet deres bankarbejde i Paris. 100 år senere igen, helt præcis 1736, tog irske Thomas Barton styringen og fik spredt rygtet om Château Haut-Baillys vine i England og Irland.

I 1872 hed ejeren Alcide Bellot des Minières, og det var her, at slottet tog sin nuværende udformning. Han gennemførte en mere videnskabelig tilgang til vinproduktion og indledte en guldalder, hvor Château Haut-Bailly blev solgt til samme priser som Premier Cruerne Lafite, Latour, Margaux og Haut-Brion. Efter Alcides død fulgte en ustabil periode dog uden at det gik ud over vinens kvalitet. Derfor blev slottet i 1953 klassificeret som Cru Classé de Graves. 

I 1998 købte den amerikanske bankmand Robert G. Wilmers vinslottet og satte gang i en lang række investeringer – dog stadig med de samme winemakers ombord. Wilmers døde desværre i 2017, men i dag leder familien slottet videre.

Slottet ligger lige ved porten til byen Bordeaux, og de 30 hektarer vinmarker ligger i hjertet af appellationen Pessac-Léognan på venstre bred af floden Garonne. Her vokser 60 % Cabernet Sauvignon, 34 % Merlot, 3 % Petit Verdot og 3 % Cabernet Franc. Landskabet er bakket, nogle parceller ligger højt, andre lavt og det varierede vandtryk på vinstokkene skaber variation i udtrykket. Her vokser bl.a. fire hektarer vinstokke, der har 100 år på bagen, plantet i sin tid af Alcide Bellot des Minières.

1.395,00 DKK 1.489,00 DKK (spar 94,00 DKK)

Chateau Clos des Jacobins 2009 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

499,00 DKK 529,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau Clos des Jacobins 2010 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

495,00 DKK 529,00 DKK (spar 34,00 DKK)

Chateau Clos des Jacobins 2016 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

499,00 DKK 545,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Chateau Marquis De Bellefont 2012 - Saint Emilion - Grand Cru. Full-bodied, tannic, dark cherry notes, blackberry notes, pencil lead notes, light black pepper notes, oak notes, balanced.

275,00 DKK

Chateau Teyssier Saint Emilion Grand Cru 2014 * 91 point James Suckling * Love the nose to this with ripe strawberries and peaches with orange-peel undertones. Full body, soft and velvety tannins and a long and flavorful finish. Delicious already. Why wait? 

*91 point WINE ENTHUSIAST * This is a delicious wine with its ripe fruits and soft tannins. It has a touch of spice, as well as bright acidity along with a touch of smokiness from the wood aging. Rich and generous, it will mature quickly. Drink from 2019.

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Robert Parker 94 point* Château Fleur de Lisse har en farve der er rød med lyse lilla nuancer. Den har en meget indbydende duft med hints af mørke bær, med et dejlig friskhed og et sort peber touch. Med lidt luft bliver dufter mere kompleks med en duft af kirsebær og grenadin. I munden er vinen elegant, silkeagtig og afbalanceret. Pragtfuld Bordeaux vin.

Familien Berrouet har i mere end 50 været ansvarlige for produktion på Petrus, og Fleur de Lisse er en af meget få andre ejendomme, som familien er konsulenter for.

Ejendomme er opkøbt af den franske multimillionær Teychenney. Normalt går investorer i denne vægtklasse efter slotte, der allerede er etableret og har et godt navn. Men i dette tilfælde er det Teychenney´s idé at bygge fundamentet, og starte helt fra bunden, for derefter at løfte kendskabsgraden til Château Fleur de Lisse hen ad vejen. Ambitionerne bag dette helt nye projekt er selvsagt store, og årgang 2016 er intet mindre end fænomenal god. Vinstokkene har allerede en alder på 40 til 50 år. Markerne er beplantet med 50 % Cabernet Franc, 40 % Merlot og et lille plot på ca. 1 % Cabernet Sauvignon.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Begrænset antal * Duften er frugtagtig, aromatisk og koncentreret, med noter af sorte kirsebær, blommer samt strejf af tobak og krydderier. I munden er den frugtig, velafbalanceret, fyldig og tilbyder mineralitet, en flot tekstur samt en dejlig silkeagtig eftersmag.

359,00 DKK 399,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Château Côte de Baleau har i mange år været blandt de bedste Grand Cru-køb. Og nu har slottet fået anerkendelse for det mangeårige arbejde, og for kvaliteten af slottets vine og markernes terroir. Côte de Beleau er rykket op i en højere division, og er fremover klassificeret som Grand Cru Classé. Chateau Côte de Baleau er ofte en vin, der kan drikkes tidligt. Den er elegant og fyldt med charme. En dejlig varm Saint-Émilion. * James Suckling 93 point *

375,00 DKK 395,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Robert Parker 98 point * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pavie Macquin charges out of the glass with gregarious black cherries, warm blackberries and wild blueberries scents followed up by loads of red roses, baking spices, cedar chest and unsmoked cigars sparks plus a waft of wild thyme. Medium to full-bodied, the palate is an exercise in poise, revealing layer upon layer of cherries and berries flavors and tons of savory nuances, framed by firm yet exquisitely ripe tannins, finishing very long.

795,00 DKK

Le Dragon De Qvintvs Saint Emilion Grand Cru is of a lovely, vermilion-red colour. The first impression on the nose features delicate aromas of «kirsch» cherries, blended with oaky vanilla. The aromas are revealed while swirling the glass, releasing intense ripe-fruit overtones. On the palate, the wine starts out soft and pleasant, with a good tannic structure, which affirms its character gradually and smoothly, following through on the aftertaste. The soft, velvety tannins are accompanied by fresh, ripe fruit and slightly oaky overtones. This 2014 Saint-Emilion is balanced and already gives much pleasure

395,00 DKK

Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

1.295,00 DKK

Fremragende Pomerol (få flasker tilbage i den gode årgang 2009). Flotte anmelderser hele vejen rundt. Kan drikkes nu, men kan uden problemer gemmes frem til 2040.

* 95 points James Suckling *

A wine with a deep nose of blueberries, blackberries, dark chocolate, nutmeg and vanilla bean. Full-bodied, with velvety tannins and a beautiful depth of fruit. Very attractive texture to this wine. 

* 95 points Wine Enthusiast *

Densely fruity wine, all sweetness and richness without too much weight. It does have power, a dark core, but it is the sweet balance that is so attractive. There is a layer of acidity as well, giving freshness to the final character of the wine. (RV) 

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate *

Ths 100% Merlot cuvée from Christian Moueix is an atypically masculine, full-bodied, muscular wine for Moueix. This opaque blue/purple wine displays notes of black cherries, truffles, damp earth and licorice. Full-bodied, very deep and powerful, it will need of 6-8 years of cellaring but should keep for 25-30 years. It has the potential to be the best Providence to date. (RP) 

* 94 points Vinous *

The 2009 Providence has a complex and refined bouquet with brambly red fruit, mulberry, black truffle and light tobacco scents. The palate is medium-bodied with fine tannin, well judged acidity, very harmonious and poised with an elegant, tobacco and white pepper tinged finish that becomes ferrous with aeration. This feels full mature but it should continue to drink well for a number of years. What a great showing from the Pomerol cru that is now part of La Fleur-Pétrus. Tasted blind at Farr Vintners’ 2009 Bordeaux tasting. (NM) 

* 94 points Wine Spectator *

Captivating, with Lapsang souchong tea and incense flavors up front, followed by creamy-textured plum and fig sauce, blackberry preserve and ganache notes, which sail through the long, smoky and creamy finish. 

995,00 DKK

Château Grange-Neuve La Fleur des Ormes er trods det lange besværlige navn blot en lille familie ejendom på 7 hektar, der er beliggende på plateauet lige vest for selve Pomerol by. Vinmarkerne var tidligere end del af Château Bourgneuf, men blev frasolgt i slutningen af 1800-tallet. Denne unikke beliggenhed gør, at druerne får masser af sol og modner optimalt.

Vinstokkene har en gennemsnitsalder på knapt 40 år. Undergrunden består af lerjord med et lag af jern, der begrænser rodsætningen og dermed bidrager til Pomerols specielle karakter.

I vækstsæsonen fortages ”grøn høst”, og druerne plukkes ved fuld modenhed, og afstilkes inden den traditionelle vinifikation igangsættes. Der foretages en lang ”maceration” i ca. en måned med regelmæssig ”pumping over”. Vinen lagrer i 12 – 18 måneder på egetræsfade, og den samlede produktion er i gennemsnit kun omkring 2.500 kasser. Det er en vin, som er godt velafbalanceret med bløde tanniner, og en god længde i eftersmagen.


 

299,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler