Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Bordeaux er verdens mest prominente vinregion. Regionen er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine, og navne som eksempelvis Pomerol, Saint - Estéphe, Margaux, Mouton, St. Emillion og Lafite skaber både tørst og potentielle lommesmerter hos mange vinentusiaster.

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og koncentrerer sig omkring floderne Dordogne og Garonne. Regionen deles populært op i venstre og højre bred – Medóc og St. Emillion. Regionen opdeles primært på baggrund af vestbreddens fokus på Cabernet Sauvignon og østbreddens fokus på Merlot.

* BEMÆRK VINENE FRA SUPER ÅRGANGEN 2005. EN AF DE BEDSTE NOGENSINDE I MARGAUX OG ST. EMILION *

        99 POINT UD AF 100 FRA WINESPECTATOR, ROBERT PARKER OG ANDRE INTERNATIONALE ANMELDERE

 

Sorter resultater:

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

499,00 DKK

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

499,00 DKK

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Château D'Angludet Margaux, er måske en af de allerbedste Margaux'er der produceres. Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, og siden 1961 er slottes vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes, ville der givet blive gjort plads til Château D'Angludet højt oppe på listen.

 

 

1.995,00 DKK

* Fremragende Bordeaux fra Angludet * La Dame d'Angludet er det nye navn, som de har givet til anden vin fra Château Angludet. Selvom det er rigtigt, at vinstokkene er unge, er den bestand, der er tilgængelig i dag, af meget bedre kvalitet end tidligere. Dette giver mere "effektive" vinplanter, som er i stand til at producere frugt hurtigere. Derfor tilbyder La Dame d'Angludet i dag mere end nogensinde den bedste kvalitet til prisen i hele Margaux-appellationen og tilbyder blændende aromatisk udtryk og blidt ekstrakt, som er vedvarende, men alligevel delikat. Omdøbt er det en oprigtig hyldest til de kvinder, der direkte eller indirekte har bidraget til historien om deres ejendom fra det 12. århundrede.

 

 

299,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL * Wine Enthusiast 95 point * 2. vinen til den legendariske 1. Cru Classé Château Margaux. Trods status som 2. vin, har Pavillon Rouge høstet enorme ratings, og står i dag på egne ben som et internationalt samlerobjekt. Anbefales til kalvekød, fjerkræ, rødt kød, fuglevildt, lam og svinekød. Druesammensætningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 18 % Merlot 5 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc. Vinen har lagret 18-24 måneder på små franske egetræsfade, 100 % nye.

Château Margaux 1. Cru Classé kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor slottet gik under navnet "La Mothe de Margaux". Dengang var slottet reserveret til kongefamilien, som frekventerede det fra tid til anden. Efterfølgende har flere adelsfolk haft ejerskab, og først i 1572, da Pierre de Lestonnac blev ejer, omdannede man markerne fra korndyrkning til vindyrkning. Springer vi frem til 1810, efter slottet havde været konfiskeret under Den Franske Revolution, ansatte den nye ejer, Marquis de la Colonilla, arkitekten Louis Combes til at bygge Châteauet og kælderen, som fortsat bliver benyttet den dag i dag. Siden da skiftede slottet fortsat ejerskab flere gange og i 1977 var Ginestet-familien nødsaget til at sælge Château Margaux, grundet enorme prisfald i Bordeaux. Slottet var på markedet i hele 2 år, før det blev solgt til Andre Mentzelopoulos for sølle 16 millioner dollars. Familien ansatte Paul Pontallier, en landbrugsingenør og ønolog, som endte med at arbejde over 30 år på slottet som teknisk direktør, og blev en essentiel rolle i den moderne æra af succesen bag Château Margaux.

2.395,00 DKK

* 91 point Wine Advocate - Robert Parker * Rigdommen og kompleksiteten af en enestående Margaux-vin. Château Prieuré-Lichine er en Grand Cru Classé fra Margaux beliggende på venstre bred af Bordeaux og de har formået at producere en smuk årgang 2018 af deres Grand Vin, der fremhæver Cabernet Sauvvignons enestående personlighed. 

Det er en årgang med betydelige klimatiske kontraster. 2018 kan opdeles i to forskellige faser. Efter et regnfuldt forår mærkedes et stærkt meldugtryk ude i vingården. Sommeren kom med stærkt solskin, der varede lige indtil høsten. 

Ejendommens Grand Vin, Château Prieuré-Lichine 2018 belønnede alle de bestræbelser, der blev gjort af ejendommens tekniske teams. Årgang 2018 krævede konstant opmærksomhed og en meget præcis overvågning af hvert plot. Druehøsten gav meget høj kvalitet og perfekt sund frugt.

Den emblematiske drue af Médoc, Cabernet Sauvignon (65 %) udgør størstedelen af blandingen af Château Prieuré-Lichine 2018, suppleret med Merlot (30 %) og Petit-Verdot (5%). I denne årgang med en solrig og tør afslutning på sæsonen udtrykte Cabernet Sauvignon sig perfekt og afslørede identiteten af Margauxs store terroir. 

Ved smagningen viser Grand Vin of Château Prieuré-Lichine 2018 en meget smuk dyb rød farve. Intenst udtryksfuld forfører næsen med sine kraftige noter af sorte frugter. Den afbalancerede gane fremhæver Merlots rigdom sammen med Cabernet Sauvingons struktur, kraft og livlighed. En dejlig rødvin fra Margaux.

Château Prieuré-Lichine (eller tidligere Château Le Prieuré og Château Prieuré-Cantenac) blev etablereret i det 12. århundrede af munkene, og tilhørte faktisk kirken indtil starten på Den Franske Revolution. Prieuré betyder da også ”munkekloster”. I 1951 købte amerikaneren Alex Lichine slottet, og to år efter tilføjede han sit efternavn til slottets navn, som dermed blev Château Prieure-Lichine. Axel Lichine, som af mange blev opfattet som ”vinens pave”, renoverede slottet samt kælderen, og sørgede for, at der blev tilført lidt flere marker, således at produktionen kunne udvides. Alex Lichine nøjedes ikke med at producere vin. Han skrev vinbøger, og prægede i det hele taget Bordeaux’ udvikling i en grad som kun få andre. Alex Lichine døde i 1989, og han blev begravet i slottets vinmark ned mod floden Gironde.

Efter Alex Lichines død blev slottet overtaget og drevet videre i nogle få år af sønnen Sacha, som hyrede Michel Rolland som konsulent, men selvom vinen var ganske god, blev det aldrig nogen succes med Sacha ved roret. Slottets økonomi blev udfordret, og et salg var derfor uundgåeligt. I 1999 overtog den franske koncern ”Groupe Ballande” slottet. Man har med en ihærdig indsats nu fået genrejst slottet, og vinens anseelse er bedre end nogensinde tidligere. Det er i dag den berømte ønolog Stéphane Derenoncourt, der er konsulent på slottet.

499,00 DKK

 KASSEKØB/PRISEN ER FOR 6 FLASKER Kr. 598,- BEGRÆNSET PARTI TIL EN SKARP PRIS  

En fantastisk vin med fremragende, bløde tanniner, mørk frugt og en meget lang efter smag. Vil være perfekt til store grillede bøffer og ikke mindst i jule tiden, med and, flæske steg. Køb, køb den er for vild. Husk 15,5 % alkohol. Vi har fået fingrene i et fantastisk parti fra Bordeaux. Intet ringere end selve TOP-Cuvéen fra Château Pérenne. Denne årgang er produceret af Bernard Magrez med ønologen Michel Rolland i spidsen. Det er en helt sort og kraftfuld vin, der naturligvis tåler nogle år i kælderen endnu, men som nemt kan nydes nu, hvis den får et par timer på en karaffel. Hoved druen er Merlot. Bemærk at det er en Bordeaux med hele 15,5 % Alkohol. Vin er ufiltreret og meget smagfuld.

Hvad er så årsagen til denne vanvittige pris? Bernard Magrez, der bl.a. ejer slottene La Tour Carnet, Pape Clément og Fombrauge, købte Château Pérenne i 1997. Straks fra starten ansatte han den kendte ønolog Michel Rolland, som fik ansvaret for slottets marker og vinproduktionen. Imidlertid er Bernard Magrez nu gået i gang med at afhænde flere af sine ejendomme i Bordeaux, og i 2016 solgte han Château Pérenne til multimilliardæren Jack Ma (ejer af Alibaba). Siden 2016 er der stort set ikke solgt en flaske fra slottet, og kældrene fyldes bare op med den ene årgang efter den anden. De nye ejere har derfor besluttet at ”rydde op” og det kan du derfor nyde godt af :-) Druesammensætningen er 85 % Merlot, 13 % Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 33 %

149,00 DKK 225,00 DKK (spar 76,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 99,68 DKK pr stk. spar i alt 125,32 DKK pr stk.

Vi har købt et parti af denne fantastiske Bordeaux, der produceres af en af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. 

Slottet som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion. Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både rødvine og hvidvine af god kvalitet. Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel. Resultatet blev den fremragende Cuvée du Moulin.

Vinen leveres i original 6 stk. trækasse.

 

99,66 DKK

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Malbec. Her vokser også 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler (perfekt for druen Merlot). Den frugtbare jord begunstiger vinene med en flot syre, en naturlig friskhed, krydderier, markerede tanniner og noter af peber i aromaen og på tungen.

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. 

Anbefales til vildt, lagrede og modne oste og lyst kød.

 

129,00 DKK

* 98 point Robert Parker. Læs anmeldelse nederst * Château Léoville-Poyferré Saint Julien 2. Cru 2010 har en rig og overdådig bouquet med modne sorte kirsebær, vilde jordbær, og et svagt strejf af lakrids. Ganen er fyldig med moden, afrundet tannin, et strejf af lakrids og glycerin, samt krydrede noter i en blomstrende finish. Dette er en fremragende Saint Julien, velafbalanceret og smidig med en lang og vedvarende smag. En vin for dem der foretrækker Bordeaux i en mere overdådig stil hvor kompleksiteten er opretholdt.  

The wine out distances both Leoville Las Cases and Leoville Barton, but all three of them are compelling efforts. Full-bodied, dense purple in color, with floral notes intermixed with blackberries, cassis, graphite and spring flowers, this full-bodied, legendary effort is long and opulent, with wonderfully abundant yet sweet tannin, a skyscraper-like mid-palate and a thrilling, nearly one-minute finish. This spectacular effort from Poyferre that should drink well for 30+ years. Another spectacular wine from the Cuvelier family, Leoville Poyferre (along with Ducru Beaucaillou) may be one of the two best wines of St.-Julien year after year these days. This is a large estate, covering nearly 200 acres, and the final blend of the 2010 Leoville Poyferre is 56% Cabernet Sauvignon, a whopping 34% Merlot and the rest 7% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc.

1.295,00 DKK
* 95 point Wine Spectator * Vinen fra Château Talbot er en klassisk Saint-Julien, som er fuldt ud værdig til klassifikationen som 4. Cru Classé, og efter manges mening laver man kvalitet som en 3. Cru værdig. Duften byder på masser af brombær (mørk frugt) og smagen er rig på den bløde, fedmefulde frugt, som er vartegnet for Saint-Julien. Vinen har lagret i 18 måneder på egetræsfade. Druesammensætningen er 70 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot.
 
Vinen kan drikkes nu (giv den gerne luft i 2-3 timer) men kan uden problemer gemmes frem til 2040. Anbefales til vildt, rødt kød og diverse oste (og gerne modne).
 
* 95 point Winespectator * "Rock 'em, sock 'em St.-Julien, with mouthcoating ganache and tar notes backed by commensurate cassis, blueberry paste and blackberry reduction flavors. The long finish rumbles through, with buried brambly grip providing the support for the dense fruit and toast to meld."

 

695,00 DKK

* Fremragende Bordeaux med kanon flotte anmeldelser fra blandt andet Robert Parker * The 2015 Saint-Pierre offers more fruit on the nose than the Gruaud Larose with quite fabulous blackberry laced with pencil lead and tobacco. There is real joie de vivre and intensity here. The palate is medium-bodied with fine but quite firm tannin, very well balanced and pure with a gentle but insistent, mineral-driven, quite sinewy finish that is an absolute treat. This comes highly recommended. Tasted twice both in London and Bordeaux at the property. Bravo. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

Château Saint-Pierre er stadigvæk lidt af en offentlig hemmelighed. Det er en af de mindst kendte vine i 1855-klassifikationen, selvom slottet kan fremvise en lang vinhistorie, der startede helt tilbage i 1693. Navnet på ejendomme var dengang ”Serancan”. Det nuværende navn kan tilskrives Baron de Saint-Pierre, der købte slottet i 1767. I 1922 købte en Belgisk købmand vinmarkerne, men ikke selve slottet, der forblev på familiens hænder. Baronens sidste arvinger solgte slotte til Henri Martin i 1981, og vinmarkerne i 1982. Dermed var Château Saint-Pierre endelig forenet som en helhed igen.

En af årsagerne til det lave kendskab der er til denne vin, kan være den forholdsvis lille produktion, der kan skabes på de kun 17 hektar vinmarker. Det er en meget lille ejendom på venstre bred. Således producerer Château Saint-Pierre kun 70.000 flasker om året på overvejende Cabernet Sauvignon. Vinen lagres i cirka 14 måneder på egefade, hvoraf 50-60% udskiftes hvert år.

Beplantningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.

695,00 DKK

* Fremragende Bordeaux med kanon flotte anmeldelser fra blandt andet Robert Parker * The 2016 Saint-Pierre offers more fruit on the nose than the Gruaud Larose with quite fabulous blackberry laced with pencil lead and tobacco. There is real joie de vivre and intensity here. The palate is medium-bodied with fine but quite firm tannin, very well balanced and pure with a gentle but insistent, mineral-driven, quite sinewy finish that is an absolute treat. This comes highly recommended. Tasted twice both in London and Bordeaux at the property. Bravo. Anticipated maturity: 2022 - 2045. * 95 point Decanter *

Château Saint-Pierre er stadigvæk lidt af en offentlig hemmelighed. Det er en af de mindst kendte vine i 1855-klassifikationen, selvom slottet kan fremvise en lang vinhistorie, der startede helt tilbage i 1693. Navnet på ejendomme var dengang ”Serancan”. Det nuværende navn kan tilskrives Baron de Saint-Pierre, der købte slottet i 1767. I 1922 købte en Belgisk købmand vinmarkerne, men ikke selve slottet, der forblev på familiens hænder. Baronens sidste arvinger solgte slotte til Henri Martin i 1981, og vinmarkerne i 1982. Dermed var Château Saint-Pierre endelig forenet som en helhed igen.

En af årsagerne til det lave kendskab der er til denne vin, kan være den forholdsvis lille produktion, der kan skabes på de kun 17 hektar vinmarker. Det er en meget lille ejendom på venstre bred. Således producerer Château Saint-Pierre kun 70.000 flasker om året på overvejende Cabernet Sauvignon. Vinen lagres i cirka 14 måneder på egefade, hvoraf 50-60% udskiftes hvert år.

Beplantningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.

695,00 DKK

Lagrange har en lang historie, der går helt tilbage til 1796, hvor Napoleons minister for økonomiske forhold i Spanien, købte ejendommen og startede vinproduktion. Han udvidede ejendommen ret betydeligt ved opkøb af omliggende marker, og forblev ejer af Lagrange indtil 1825. Og i 1855 blev Château Lagrange indlemmet i den nye klassifikation som 3. Cru Classé.

I de seneste 30 år har Château Lagrange været ejet af den store japanske vin og spiritus-gruppe Suntory, der i 1985 overtog et forfaldent og nedslidt slot. Store målrettede investeringer, først i vinmarkerne, og efterfølgende i slottet og produktionsfaciliteterne, har løftet Château Lagrange tilbage til eliten i appellationen. I dag har Château Lagrange 117 hektar, der plejes og vinificeres parcel for parcel for at maksimere hver enkelt parcels biddrag til den endelig sammensætning af vinen. Vinen lagres i 21 måneder på egefade, hvoraf over 60% fornyes hvert år. Château Lagrange er blevet en virkelig ”power fuld” vin med et godt lagringspotentiale.

Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 7 % Petit Verdot.

* Vinous 95 point  * The 2016 Lagrange has a boisterous, almost gregarious bouquet featuring layers of blackberry, boysenberry, violets and cassis scents that storm from the glass. Fortunately, it retains very good precision and delineation. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Fresh in the mouth, leading to a minerally finish; a pinch of cracked black pepper lingers on the aftertaste. Superb. Tasted blind at the Southwold tasting.

 

695,00 DKK

* 93 point Robert Parker * "The 2010 Gloria is comprised of 60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 7 % Cabernet Franc and 3 % Petit Verdot aged 14 months in 42 % new and 58 % one-year-old French oak. Deep garnet-purple in color, it sings of plum preserves, warm cassis and dark chocolate with touches of tobacco, bay leaves and lavender with a waft of dusty soil. The palate is medium-bodied, elegant and savory in the mouth with loads of layers and a lifted finish."

Château Gloria nyder med sin "beskedne" status som Cru Bourgeois langt fra samme berømmelse som Saint-Julien-kommunens Cru Classe-klassificerede vinslotte. Dette, fordi slottet simpelthen ikke eksisterede tilbage i 1855, da klassifikationen blev lavet. Faktum er dog, at Gloria har produceret vine af tilsvarende kvalitet som mange af de mere berømte Cru Classé-ejendomme, hvilket en vis Robert Parker har givet udtryk for. 

Château Gloria er en relativt ny ejendom, som blev grundlagt da Henri Martin købte de første 6 hektar i 1942. I dag er slottet på 50 hektar sammenstykket af parceller fra blandt andet Grand Cru Classé-slottene Beychevelle, Léoville-Poyferré, Gruaud-Larose, Léoville-Barton, Ducru-Beaucaillou, Lagrange og fra Duhart-Milons Saint-Julien besiddelser.

Henri Martin, som er tidligere borgmester i Saint-Julien, kan nu efter at have overladt driften til svigersønnen Jean-Louis Triaud, se tilbage på etableringen af en moderne Saint-Julie-ejendom.

Château Gloria er beplantet med 65 procent Cabernet Sauvignon, 25 procent Merlot, 6 procent Cabernet Franc og 5 procent Petit Verdot. Den årlige produktion er på 20.000 kasser af 1.vinen, og 4.000 kasser af 2.vinen Château Peymartin. Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 5 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot.

699,00 DKK

* Begrænset antal - desværre * Vinous - This is very nicely done and delicious * Der er smæk for alle pengene i Château Lalande-Borie. Det er et af de meget få slotte i Saint-Julien, som ikke har klassificerede vinmarker, og det er der en meget god grund til. Slottet blev nemlig først etableret længe efter klassifikationen i 1855, nemlig så sent som i 1970, hvor det store Château Lagrange solgte 30 hektar klassificerede vinmarker til Jean Eugène Borie. Siden da, har vinen hvert år vundet i anseelse, og betragtes i dag som et af de bedste ”value for money” køb man kan gøre i regionen. En forrygende Bordeaux, ren fløjl på tungen/i munden. Begrænset parti i denne super gode årgang.

Ejeren har desværre valgt at inddrage slottets marker. Øv øv. Det er vi godt nok kede af, da vi har masser at trofaste kunder, der har købt Lalande-Borie årgang efter årgang. Med god grund, da det jo er et af de absolut bedste køb man har kunnet gøre i hele Saint-Julien appellationen. ”Value for money”, år efter år men nu er det desværre slut. 

Château Lalande-Borie er placeret i den vestlige del af den fremragende appellation Saint-Julien. Slottets marker består af én stor samlet parcel på i alt 25 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon, men også en lille andel Merlot og Cabernet Franc.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 12 %

399,00 DKK
Køb 6 eller flere til 349,00 DKK pr stk. spar i alt 50,00 DKK pr stk.

* 95 point Wine Enthusiast * Château Langoa Barton er et 3. cru slot i hjertet af Saint-Julien. Familien Barton har siden 1821 ejet og produceret vin igennem 9 generationer og har opnået stor international anerkendelse. Her flaskes årligt omkring 80.000 flasker af deres 1. vin og bærer alle Sain-Juliens berømte karaktertræk. Meget aromatiske, dybe cedertræ noter og en udsøgt struktur og tanin balance. 

Vinen må gerne ligge 3-5 år på flaske inden den serveres og vil nå sit bedste udtryk efter 8-10 år. De store årgange producere vine der kan gemmes 25-30 år. Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, 34 % Merlot og 9 % Cabernet Franc

* Robert Parker* Den dybe granat-lilla farve 2018 Langoa Barton er lidt genert på dette spirende stadium og afslører vidunderligt rene, varme rød- og solbærdufte med nuancer af blåbærkonserves, chokolademynte, røget kød og en klat buket garni. Fyldig, fyldig og med masser af levende, saftig frugt i munden, den har faste, afrundede tanniner og en livlig rygrad, der løfter frugten til en god, lang finish.

629,00 DKK

* 12 FLASKER PÅ LAGER * Lacoste Borie er andenvinen til 5. Grand Cru Classé slottet Grand-Puy-Lacoste. Det er en dejlig Pauillac, der rummer alle de ingredienser man kan forvente af en vellavet Pauillac. Det er en vin man køber for at nyde. Lacoste Borie topper 10-12 år efter høsten. Druesammensætningen er 67 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. En fremragende Pauillac som vi desværre har købt alt for lidt af - så først til mølle.

299,00 DKK

* Robert Parker 96 point * (læs anmeldelse nederst). Château Lynch-Bages er i dag en af de mest efterspurgte vine i den årlige “en primeur kampagne”, og i nogle årgange kan den være helt umulig at anskaffe. Det er både investorer, og vinelskere der efterspørger vinen, som godt nok kun er klassificeret som 5. Cru Classé, mens som i kvalitet kan hamle op med de fleste andre Cru Classé vine i området, selvom disse måtte besidde en højere klassifikation. Og det er ingen tilfældighed, at Château Lynch-Bages har placeret sig blandt de bedste. Det er et resultat af grundigt, hårdt og målrettet arbejde fra familien Cazes.

The 2010 Lynch Bages is an absolutely brilliant wine, and somewhat reminiscent at this stage in its development of the profound 1989. Jean-Charles Cazes, who took over for his father a number of years ago, has produced a magnificent wine with the classic creme de cassis note intermixed with smoke, graphite and spring flowers. It is a massive Lynch Bages, full-bodied and very 1989-ish, with notable power, loads of tannin, and extraordinary concentration and precision. This is not a Lynch Bages to drink in its exuberant youth, but one to hold on to for 5-6 years and drink over the following three decades.

* James Suckling 98 point * A wine with great beauty and finesse. Such elegance and ethereal quality for this estate. Full body, with ultra-fine tannins and a juicy delicious finish. Long and beautiful. This is the best Lynch in a long, long time. I love the precision here. Try in 2018.

1.899,00 DKK

* Decanter 100 point - Læs anmeldelse nederst * Dette vidunderlige slot er nabo til det berømte 1. Cru slot Château Latour. Beliggenheden i den sydlige ende af Pauillac, hvor markerne ligger i skellet til kommunen Saint-Julien gør at vinen har en utrolig finesse og elegance. Den har den karakteristiske charme og blødhed fra Saint-Julien, samtidig med at den har samme holdbarhed og kraft som kendetegner de bedste Pauillac-vine. I årgang 1997 blev kun 40 % af høsten anvendt til le Grand Vin - resten måtte se sig henvist til slottets andenvin “Reserve de la Comtesse”. Duften er indbydende pakket med sødmefulde nuancer af kirsebær, mocca og vanille, som i smagen følges op af moden frugt og stor, stor dybde. En betagende Pauillac som allerede vil være en kæmpeoplevelse ved frigivelse. 

Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Druesammensætningen er 55 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 10 % Petit Verdot

* Decanter 100 point * Silky, sweet black fruit, black olive and truffle notes from the start. This is majestically impressive - it sparks to life in your mouth and breaks out an involuntary smile. The texture is just liquid silk and it slowly but surely builds through the palate, gaining in confidence and totally delightful. Bright, vibrant tannins make the most of the high levels of acidity that were available in 2010, while matching them pace for pace with concentrated fruit. For me this is getting better as it ages, starting to rival the 1982 at Comtesse, and I can't wait to keep tasting it over the decades to come. Last time I rated this wine, in 2016, I gave it 98 points, and I questioned whether to keep it there, which is already an exceptional score, but I want to mark just how clearly it stood out in this horizontal.

1.995,00 DKK

* Wine Spectator 92/95 point - Robert Parker 92/94 point * Det oprindelige Mouton d'Armailhac blev i 1933 købt af Baron Philippe de Rothschild. I 1956 blev navnet døbt om til Mouton Baron-Philippe, og i 1974 fik det så endnu engang nyt navn til Mouton Baronne-Philippe efter baronesse Pauline. Hun døde i 1976, hvilket siden da er markeret på etiketten "til minde om Pauline". I 1989 efter sin fars død gendøbte Baronesse Philippine slottet dets oprindelige navn. D'Armailhac minder i stilen om Mouton Rothschild, men har en lidt mere feminin struktur.

Vinen har en mørk og intens rød farve. Duften er frisk og kombinerer modne røde frugt aromaer med fine ristede og vanilje prægede noter. Smagen er kraftfuld, frisk  og ren. Modne og godt afrundede tanniner, som giver en fyldig og veludviklet vin med stor finesse. Absolut en stor årgang for Château d’Armailhac.

Druesammensætningen er 49 % Cabernet Sauvignon, 26 % Merlot, 23 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot. Anbefales til svinekød, kalvekød, lam, oksekød, simreretter og vildt (fugl). 

525,00 DKK

Château Grand-Puy-Lacoste er en exceptionel vin fra Pauillac og ifølge adskillige vinkritikere burde denne vin kvalitetsmæssigt, være klassificeret højere end 5. Cru Classé, da den tilbyder et utrolig attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Château Grand-Puy-Lacoste 2016 er en fantastisk årgang der, fra de respekterede vinanmeldere James Suckling og Robert Parker, har modtaget 95 point. Vinen har en dyb rød farve og en bouquet af meget modne solbær, let krydret, som afslører den smukke modenhed af druerne. Vinen har også de skønne klassiske noter af grafit og tobak. Vinens indtryk på ganen bliver højere og højere, derefter sødt og blidt, herefter tæt og fortsætter med en rig, kraftig samt velafbalanceret tannisk struktur. Vinen er præcis og kompleks samt har en friskhed og lang aromatisk vedholdenhed. Vinen passer godt sammen med oksekød, lammekød, vildt (rådyr, hjort) og fjerkræ. 

Château Grand-Puy-Lacoste fremstilles af vinstokke i gennemsnitsalderen 38 år, som er plantet på vinmarker med et samlet areal på 55 hektar, med 10.000 vinstokke på hver hektar. På vinmarkerne dyrkes 75 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Vinslottet er beliggende på et terroir sammensat af grus, småsten, sten og kalksten. Selve vinifikationsprocessen foregår i 43 temperaturstyrede, rustfri ståltanke i forskellige størrelser lige fra 12 hektoliter og helt op til 180 hektoliter. Malolaktisk gæring finder sted i disse tanke. Herefter modnes vinen i 70% nye franske egetræsfade i omkring 16 til 18 måneder, før den tappes på flaske. Château Grand-Puy-Lacoste har behov for tid i vinkælderen inden, at den er klar til at blive drukket. Unge årgange kan dekanteres i mindst 2 til 4 timer, så vinen kan udvikle sine specielle aromaer.

725,00 DKK

* Decanter 92 point * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK

* Neal Martin, Robert Parker - This is a very fine Lynch Moussas. Certainly the best Lynch Moussas in a very long time. * (Begrænset antal i denne årgang). Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. Druesammensætningen er 72 % Cabernet Sauvignon og 28 % Merlot. Vinen kan uden problemer gemmes frem til 2027 (og sikkert også længere).

695,00 DKK

* Robert Parker 92 point * Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. 

The 2015 Lynch Bages is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 24 % Merlot, 4 % Cabernet Franc and 2 % Petit Verdot matured in 75 % new oak. It has a really beautiful bouquet that builds on the promise that it showed out of barrel: blackberry, raspberry, graphite and a touch of violet—clean, precise and quite powerful, but it is the purity that really convinces you that this is a serious Lynch Bages. The palate is medium-bodied with fine tannin, a gentle grip in the mouth and a keen thread of acidity. I find this to be an elegant Lynch Bages, not as ambitious or as profound as the nascent 2016, yet very feminine and stylish with a silky smooth finish that is irresistible. Excellent. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

3.995,00 DKK

* Smager simpelthen fremragende * Fleur des Pedesclaux er 2. vinen fra Château Pedesclaux, 5. Grand Cru Classé slottet i Pauillac. Vinen kommer fortrinsvis fra slottets yngre vinstokke, men har alligevel en tydelig karakter af Pauillac med en bestemt struktur med solbær og ristede kaffebønner. Kvaliteten af Château Pedesclaux er steget markant gennem de sidste år og det har naturligvis også smittet af på 2. vinen. *  92-94 * Vinen der tidligere blev brugt til Château-vinen, bliver nu i større omfang brugt til Fleur des Pedeslaux. Druesammensætningen er klassisk Pauillac, 50 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Det kan dog variere lidt fra årgang til årgang, da målsætningen hvert år er at fremstille en behagelig, drikkevenlig vin der er på toppen i sit 3-6 år. Fleur des Pedeclaux har en pæn mørk farve, frisk frugtagtig bouquet med et strejf af chokolade og en elegant smag med hindbær og jordbær og en let fadlagring, der understreger vinens frugt uden at blive for dominerende.

Château Pedesclaux er et at de slotte i Pauillac, hvor kvaliteten er steget mest gennem de sidste år. Château Pedesclaux er klassificeret som 5. Grand Cru Classé og slottets historie går tilbage til 1810, hvor Pierre Pedesclaux grundlagde slottet. I 2009 overtog Lorenzetti–familien slottet, hvor dets kældre siden har været igennem en stor renovering, Slottets vinmarker har en gennemsnitsalder på 35 år.

Pauillac er en af verdens mest prestigefyldte vinområder. Tre ud af de fem Premier Grand Cru Classé-vine ligger i denne appellation. Jorden er et dybt, gruset lag med ler og kridt nederst. Appellationen fremstiller nogle af de kraftigste Bordeaux vine.

259,00 DKK

* Begrænset antal til en skarp pris * Marquis de Calon-Ségurs andenvin kommer fra de lidt yngre vinstokke og er en dejlig Bordeaux til prisen. Den er klar i farven og med en fin duft med frugt og noter af kød. Andelen af Merlot er større i årgang 2011, hvorfor den i munden er lidt rundere end normalt og med Merlot druens udtalte karakter. Den har en flot tanninstruktur og en fin balance mellem tanniner, frugt og den 17 måneder lange fadlagring på 30 % nye fade. Anbefales til fuglevildt, kalvekød og oksekød

249,00 DKK

* International anmelderrost vin på Cru Classé niveau, som leverer kvalitet langt over prisskiltet, år efter år. Et must-buy til enhver bordeauxelskers kælder * Château Phélan Ségur har længe været blandt de bedste vine i Saint-Estèphe, om end den slet ikke indgår i 1855 klassifikationen. Igennem 1990érne og 00érne har den under familien Gardiniers ledelse, udviklet sig til en standard, der ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til Cru Classé slottene i området. Selve slottet er blandt de smukkeste i Saint-Estèphe. Herfra kan man se udover floden Gironde, der flyder forbi slottets omkring 70 hektar vinmarker.

Det var den unge irske vinhandler Bernard Phelan, der i starten af 1800-tallet skabte slottet ved en sammenlægning af de to ejendomme Cos de Garramey og Domaine Ségur de Cabanac. Han byggede også slottet som en privat bolig, og det tilhørende vineri. Han havde grundlagt sin formue ved at opkøbe vine i hele Bordeauxregionen, som så blev afsat til familierne hjemme på de britiske øer. Vinen på Phélan Segur blev skabt i samarbejde med hans svigerfar Daniel Guestier, som på daværende tidspunkt var en førende vinkøbmand i regionen. Bernard Phelan døde i 1841, og ejendommen, som dengang var kendt som Château Ségur de Garamey, blev videreført af hans søn Frank, der senere ændrede slottets navn til det nuværende Château Phélan Ségur. Frank arbejdede i mange år målrettet på at forbedre og udvikle slottets vine. Trods han irske rødder, elskede han Médoc, og især de lokale omgivelser, hvor han var opvokset. I en periode på omkring 30 år, bestred han posten som borgmester i den lille landsby Saint-Estèphe.

Slottets nyere historie starter i 1985, hvor familien Gardinier købte ejendomme af familien Delon.

Siden da har Xavier Gardinier, og nu også hans tre sønner Thierry, Stéphane og Laurant, arbejdet hårdt på at bringe Phélan Ségur tilbage blandt eliten i Saint-Estèphe. Og det er til fulde lykkedes, bl.a. via en gennemgribende renovering af vinmarker og selve slottet med tilførende produktionsudstyr.

Slottet er siden 2018 ejet af Philippe Van de Vyvere. 

Druesammensætningen er 45 % Cabernet Sauvignon, 50 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 1 % Petit Verdot. Anbefales til fjerkræ (mørkt), lam, oksekød, vildt og fuglevildt. 

* JebDunnuck.com - 93/95 point * Véronique Dausse continues to lift the quality at this estate. Her 2019 Château Phelan Segur reveals a dense purple color as well as a rich, full-bodied, powerful style on both the nose and palate. Loads of chocolaty dark fruits, roasted herbs, licorice, and graphite all emerge from the glass, and it's full-bodied, with a big, rich mid-palate, plenty of tannins, and beautiful length. This rich, age-worthy Phelan Segur is going to have some upfront appeal yet will benefit from 5-6 years of bottle age. Given the wealth of material, purity, and balance, this could end up being a real superstar of a wine.
399,00 DKK

* 96 point Wine Enthusiast * Lafon Rochet, International efterspugt 4. Cru i Saint-Estèphe, beliggende mellem kultslottene Lafite Rothschild og Cos d'Estournel. Grand Cru Classé i 1855, skiller sig ud på vejen til Médoc med sin velkendte gyldengule facade. En farve, der er både modig og varm, og som med rette repræsenterer Michel, og hans søn Basile, Tesserons værdier. I september 2021 begyndte et nyt kapitel i denne Saint-Estèphe-domænes historie. Lorenzetti-familien, en anden engageret og dynamisk familie, købte godset med ambitionen om at bære dets berømte farver højt. 

I marts 2022 blev Christophe Congé udnævnt til administrerende direktør for Lafon Rochet. Efter at have tilbragt mere end 20 år hos Domaines Barons de Rothschild vil hans vigtigste opgave være at gå endnu længere i sans for detaljerne. En ny æra fuld af ambitioner og med store løfter er begyndt for denne grand cru.

599,00 DKK

* International anmelderrost vin på Cru Classé niveau, som leverer kvalitet langt over prisskiltet, år efter år. Et must-buy til enhver bordeauxelskers kælder * Château Phélan Ségur har længe været blandt de bedste vine i Saint-Estèphe, om end den slet ikke indgår i 1855 klassifikationen. Igennem 1990érne og 00érne har den under familien Gardiniers ledelse, udviklet sig til en standard, der ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til Cru Classé slottene i området. Selve slottet er blandt de smukkeste i Saint-Estèphe. Herfra kan man se udover floden Gironde, der flyder forbi slottets omkring 70 hektar vinmarker.

Det var den unge irske vinhandler Bernard Phelan, der i starten af 1800-tallet skabte slottet ved en sammenlægning af de to ejendomme Cos de Garramey og Domaine Ségur de Cabanac. Han byggede også slottet som en privat bolig, og det tilhørende vineri. Han havde grundlagt sin formue ved at opkøbe vine i hele Bordeauxregionen, som så blev afsat til familierne hjemme på de britiske øer. Vinen på Phélan Segur blev skabt i samarbejde med hans svigerfar Daniel Guestier, som på daværende tidspunkt var en førende vinkøbmand i regionen. Bernard Phelan døde i 1841, og ejendommen, som dengang var kendt som Château Ségur de Garamey, blev videreført af hans søn Frank, der senere ændrede slottets navn til det nuværende Château Phélan Ségur. Frank arbejdede i mange år målrettet på at forbedre og udvikle slottets vine. Trods han irske rødder, elskede han Médoc, og især de lokale omgivelser, hvor han var opvokset. I en periode på omkring 30 år, bestred han posten som borgmester i den lille landsby Saint-Estèphe.

Slottets nyere historie starter i 1985, hvor familien Gardinier købte ejendomme af familien Delon.

Siden da har Xavier Gardinier, og nu også hans tre sønner Thierry, Stéphane og Laurant, arbejdet hårdt på at bringe Phélan Ségur tilbage blandt eliten i Saint-Estèphe. Og det er til fulde lykkedes, bl.a. via en gennemgribende renovering af vinmarker og selve slottet med tilførende produktionsudstyr.

Slottet er siden 2018 ejet af Philippe Van de Vyvere. 

Druesammensætningen er 45 % Cabernet Sauvignon, 50 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 1 % Petit Verdot. Anbefales til fjerkræ (mørkt), lam, oksekød, vildt og fuglevildt. 

 
499,00 DKK

* 20 FLASKER PÅ LAGER * Chateau la Lagune ligger på venstre bred af Garonne floden, lidt syd for Margaux. Slottets historie går helt tilbage til 1587, og var i 1855 en af de oprindelige slotte i Bordeaux klassifikationen som 3. Cru. Efter flere forskellige ejere overtog Jean-Jacques Frey, som også har vinhuse i Bourgogne og Rhone, slottet i år 2000. Jean-Jacques Frey har siden investeret heftigt i både marker og vinkælder.

Moulin de La Lagune er slottets 2. vin, og er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon og Merlot, og en lille del Petit Verdot (1 %). Der er en duft af mørke frugter og lidt læder. I munden er vinen velbalanceret og mellemfyldig med tydelige, men velintegrerede tanniner. Anbefales til stegt lam med frisk timian eller stegt andebryst med sauterede grøntsager. Vinen har lagret 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 40 % er nye. God klassisk Bordeaux - og den står kniv skarp.

275,00 DKK

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

439,00 DKK

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

439,00 DKK

Vinen har en smuk farve mellem rubinrød og dyb lilla. Næsen udvikler smukke aromaer af sort frugt og tanninerne er modne bløde og fløjlsagtige. Château Sociando-Mallet blev købt af Jean Gautreau i 1969, da der kun hørte fem hektarer vinmarker til. I dag er det antal vokset til 85, og man skaber nogle af de bedste vine i hele Haut-Médoc. Meningen har hele tiden været at ville skabe vin på niveau med de berømte Cru Classéer. Det er lykkedes, kan man roligt sige. I dag er det dog Jean Gautreaus datter, Sylvie, som leder slottet og skaber vinenes kendetegnende fede og frugtige stil.

Druesammensætningen er 55 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot og 5 % Cabernet Franc.

399,00 DKK

* Flot anmeldelse - Læs nederst * Château Caronne Saint Gemme er beliggende i St. Laurent og er direkte nabo til de klassificerede slotte Château Gruaud Larose, Château Lagrange, Château Belgrave og Château Camensac. Markerne dækker et areal på 45 hektar, der overvejende er beplantet med Cabernet Sauvignon samt en tredjedel Merlot og ca. 5% Petit Verdot. Fremragende vin i en stor årgang - Køb gerne rigeligt. Kan med velbehag drikkes nu, men kan også gemmes i flere år.

Topanmeldelse fra vinjournalisten André Devald: “Jeg har sagt det før, men den gamle Bordeaux-lærdom om at man skal købe store vine i små årgange og små vine i store årgange gælder mere end nogensinde i årgang 2016. Der er mange fremragende, mindre Bordeaux’er derude, der kommer tæt på de kostbare klassificerede vine til en helt anden pris. Caronne er en af dem. Årgang 2016 står i små 200 kroner og er slottets bedste siden 2010, måske endnu bedre. En klassisk, Cabernet-dreven Haut-Médoc, der i 2016 indeholder rekordhøje 70 % Cabernet Sauvignon og 10 % Petit Verdot afrundet af blot 20 % Merlot. Alligevel er den allerede charmerende tilgængelig – uden at kompromittere husstilen, der altid er garant for +20 års potentiale”.

199,00 DKK

* 93 point Decanter * Château La Tour Carnet, der en gang hed Château Saint-Laurent, er det ældste slot på Médoc. Ejendommen blev i 2000 overtaget af den allerede legendariske Bernard Magrez, der er en kompromisløs vinkøbmand, der har sat sit tydelige præg på mangt og meget i Bordeaux. Heller ikke på La Tour Carnet er han gået på kompromis. Slottet og de omliggende 75 hektar vinmarker er gennemrenoveret, og kældrene rummer det nyeste udstyr til vinproduktion.

Vinen lagres normalt omkring 18 måneder på egefade, hvoraf 60 % er helt nye fade. La Tour Carnet er ikke en investeringsvin. Det er en fremragende Haut-Médoc, som man bør købe for at nyde. Kvaliteten har været stødt stigende de sidste 10 år. Det er en vin der er "klar" til at drikkes fra år 2022, men den kan sagtens gemmes i flere år frem.

* 93 point Decanter * I love the enticing nose on this wine, and the dark rich fruit is bright on the attack. You can definitely see the success of this vintage. Oak influence is a little strong on the finish - it's only 30% new oak, but the 70% Merlot in the blend highlights the sweetness. This should soften nicely over the next five years, offering a lovely mix of brambles, briar and herbs. This is evidence yet again of a rethink of winemaking process at the Magrez estates, towards a more terroir-centric approach. Consultant is Michel Rolland.

475,00 DKK

* Begrænset antal i denne årgang * Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år. Druesammensætningen er 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon. Anbefales til gryderetter, kalvekød, oksekød og ost. 

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* 93 Point Wine Spectator - 93 Point Robert Parker - 94 Point James Suckling * Château La Garde Rouge 2015 - Pessac Leognan - Deeply intense, almost black and purple-tinged appearance, offering a complex, intense nose exuding roasted, smoky notes. Supple on the attack, the wine rapidly develops generous mouthful defined by lovely, expressive fruit, concentration and depth, underscored by delicate tannic structure; very smooth, despite the intensity. The appealing harmony is echoed in the long, flavoursome finish.

299,00 DKK

Chateau Clos des Jacobins 2010 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

499,00 DKK

Chateau Clos des Jacobins 2016 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

499,00 DKK

* Begrænset antal * 92 Point Robert Parker * Duften er frugtagtig, aromatisk og koncentreret, med noter af sorte kirsebær, blommer samt strejf af tobak og krydderier. I munden er den frugtig, velafbalanceret, fyldig og tilbyder mineralitet, en flot tekstur samt en dejlig silkeagtig eftersmag.

359,00 DKK

* Robert Parker 93 point * Vinous 91/93 point * The 2016 Quinault L'Enclos is very pretty and also intensely aromatic * Økologisk og topanmeldt Grand Cru slot i Saint-Emilion, ejet af den ikoniske Bernard Arnault, CEO for LVMH, som også ejer kultslottene Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Château Quinault L'Enclos var oprindeligt en del af den lille satelit-appellation Sables Saint-Emilion. Efter appellationens opløsning i 1973, blev Quinault overført til appellationen Saint-Emilion.

Alain Raynaud købte slottet i 1997 og brugte de efterfølgende 10 år på at renovere store dele af slottet og kælderen, overgå til håndhøst, reducere udbyttet og generelt løfte kvaliteten betragteligt.

I 2008 solgt Alain Raynaud slottet til den ikoniske forretningsmand Bernard Arnault, en af frankrigs mest velhavende personer, som er CEO for LVMH. LVMH ejer flere kultslotte i Bordeaux som selveste Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Bernard Arnault omlagde straks vinslottet til økologi i 2009 og den endelige certificering faldt på plads i 2012. I dag består slottet af 20 hektar, primært beplantet med Merlot. Store dele af vinstokkene er omkring 50 år gamle, og de ældste vinstokke dateres tilbage til 1934.

399,00 DKK

2. vinen til en af Saint-Emilions mest kendt og anmelderroste vine - Château La Gaffelière 1. Grand Cru Classé. Château La Gaffelière har været i familien Malet Roquefort’s eje i over 400 år. Comte Léo de Malet Roquefort har ved flere spændende udgravninger, fundet både velbevarede mosaikker og rester af en gallerromansk luksus-villa under slottets vinmarker. Clos La Gaffelière så første gang dagens lys i 1985 og kommer fra markens yngre vinstokke. Vinen behandles dog som sin egen "1. vin", og har sin afdeling med fade i vinkælderen. Ser man på kvalitet og ratings, er der virkelig tale om imponerende value-for-money. 

Anbefales til mørkt fjerkræ, oksekød, kalvekød, simreretter og fuglevildt.

Druesammensætningen er 90% Merlot, 10% Cabernet Franc.

259,00 DKK

Château Bellevue er et topanmeldt Grand Cru Classé-slot beliggende på et af de bedste terroirs i hele appellationen. Slottet består af 6,82 hektar på ét enkelt plot, hvilket er uhørt sjældent i Bordeaux. Siden 2007 er det famøse Hubert de Boüard fra kultslottet Angélus der har stået i spidsen for produktionen og løftet kvaliteten til den absolutte elite.

Chateau Bellevue serveres bedst ved 15-16 grader. Den kølige, næsten kældertemperatur giver vinen mere friskhed og løft. Chateau Bellevue serveres bedst med alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, vildt, stegt kylling, ristet, braiseret og grillet retter.

Chateau Bellevue er et perfekt match med asiatiske retter, solide fiskeretter med tun, svampe og pasta samt ost.

Vinen høster internationale topanmeldelser år efter år. * 96 point Falstaff * 94 point The Wine Cellar *

449,00 DKK

* Robert Parker 98 point * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pavie Macquin charges out of the glass with gregarious black cherries, warm blackberries and wild blueberries scents followed up by loads of red roses, baking spices, cedar chest and unsmoked cigars sparks plus a waft of wild thyme. Medium to full-bodied, the palate is an exercise in poise, revealing layer upon layer of cherries and berries flavors and tons of savory nuances, framed by firm yet exquisitely ripe tannins, finishing very long.

795,00 DKK

* Vinous 97 point * Vinen fra Chateau Pavie Macquin er når de er bedst, rige, frodige, koncentreret, friske og fyldt med mineralitet, silkefulde tanniner, sanselige teksturer og en evne til at ældes og udvikles i årevis. Chateau Pavie Macquin passer godt til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling, og grillede retter. Druesammensætningen er 78 % Merlot, 20 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.

Vinous: The 2019 Pavie Macquin feels very tight on the nose at first and certainly from my sample bottle, I allowed it 15- 20 minutes to open. Eventually it reveals very intense scents of black cherries, cassis and crushed violet, touches of blood orange in the background. The palate has a satin-like texture, almost Vosne-Romanée- like, with extraordinarily pure blue and black fruit. Seamless. There is fine tension on the finish with impressive persistence. This is a seriously good Pavie-Macquin from Nicolas Thienpont and his team.

Jeb Dunnuck: "While this cooler terroir always yields a more austere wine that requires bottle age, the 2019 Château Pavie Macquin has a wonderful elegance and plushness to its fruit that gives surprisingly upfront appeal. Nevertheless, it has bright acidity, good concentration, and rocking purity of fruit, all pointing toward a good decade before it hits maturity. Dense purple, with lots of cassis, violets, spring flowers, crushed stone, and graphite, it hits the palate with medium to full-bodied richness, stunningly polished, silky tannins, and a great, great finish. I´ll be a buyer."

655,00 DKK

* 94 James Suckling * Le Dragon De Qvintvs Saint Emilion Grand Cru is of a lovely, vermilion-red colour. The first impression on the nose features delicate aromas of «kirsch» cherries, blended with oaky vanilla. The aromas are revealed while swirling the glass, releasing intense ripe-fruit overtones. On the palate, the wine starts out soft and pleasant, with a good tannic structure, which affirms its character gradually and smoothly, following through on the aftertaste. The soft, velvety tannins are accompanied by fresh, ripe fruit and slightly oaky overtones. This 2014 Saint-Emilion is balanced and already gives much pleasure

* 92 Point Robert Parker * Saint Emilion Grand Cru, Le Dragon de Quintus is a blend of 76 % Merlot, 23 % Cabernet Franc and 1 % Cabernet Sauvignon picked between September 23 and October 9. It has one of the most attractive bouquets that I have tasted since the debut of this deuxième vin: ebullient red cherries mixed with cranberry jus and iodine notes, quite “punchy” compared to other vintages. The palate is medium-bodied with crisp tannin, quite structured with graphite-tinged black and red fruit. The 30% new oak is beautifully integrated here with a long, almost Left Bank-like finish. This is a very well-crafted wine that will drink well for a decade. Drink 2019-2032.

395,00 DKK

Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

1.295,00 DKK
Det berømte Château Gazin er en af appellationens største ejendomme med over 24 hektar vinmarker, der ligger i en samlet parcel på den eftertragtede øvre del at Pomerol-plateauet. Naboerne her er ingen ringere end Château Petrus og Château L'Évangile. Plateauet rummer et unikt terroir, hvor undergrunden er fed ler. Château Gazin har en fascinerende historie, og ejendommen har bl.a. tidligere tilhørt korsridderordenen Saint John af Jerusalem. Ejendommen blev dengang anvendt som hospital til pilgrimsrejsende. Det er herfra navnet stammer til slottes 2. vin ”L’Hospitalet de Gazin”

 

975,00 DKK

* 97 point Robert Parker - Decanter * Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

1.295,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler