Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Bordeaux er verdens mest prominente vinregion. Regionen er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine, og navne som eksempelvis Pomerol, Saint - Estéphe, Margaux, Mouton, St. Emillion og Lafite skaber både tørst og potentielle lommesmerter hos mange vinentusiaster.

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og koncentrerer sig omkring floderne Dordogne og Garonne. Regionen deles populært op i venstre og højre bred – Medóc og St. Emillion. Regionen opdeles primært på baggrund af vestbreddens fokus på Cabernet Sauvignon og østbreddens fokus på Merlot.

* BEMÆRK VINENE FRA SUPER ÅRGANGEN 2005. EN AF DE BEDSTE NOGENSINDE I MARGAUX OG ST. EMILION *

        99 POINT UD AF 100 FRA WINESPECTATOR, ROBERT PARKER OG ANDRE INTERNATIONALE ANMELDERE

 

Sorter resultater:

* Stor årgang i Bordeaux - Begrænset antal * Klassisk Margaux vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

299,00 DKK

* BEGRÆNSET ANTAL * Wine Enthusiast 95 point * 2. vinen til den legendariske 1. Cru Classé Château Margaux. Trods status som 2. vin, har Pavillon Rouge høstet enorme ratings, og står i dag på egne ben som et internationalt samlerobjekt. Anbefales til kalvekød, fjerkræ, rødt kød, fuglevildt, lam og svinekød. Druesammensætningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 18 % Merlot 5 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc. Vinen har lagret 18-24 måneder på små franske egetræsfade, 100 % nye.

Château Margaux 1. Cru Classé kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor slottet gik under navnet "La Mothe de Margaux". Dengang var slottet reserveret til kongefamilien, som frekventerede det fra tid til anden. Efterfølgende har flere adelsfolk haft ejerskab, og først i 1572, da Pierre de Lestonnac blev ejer, omdannede man markerne fra korndyrkning til vindyrkning. Springer vi frem til 1810, efter slottet havde været konfiskeret under Den Franske Revolution, ansatte den nye ejer, Marquis de la Colonilla, arkitekten Louis Combes til at bygge Châteauet og kælderen, som fortsat bliver benyttet den dag i dag. Siden da skiftede slottet fortsat ejerskab flere gange og i 1977 var Ginestet-familien nødsaget til at sælge Château Margaux, grundet enorme prisfald i Bordeaux. Slottet var på markedet i hele 2 år, før det blev solgt til Andre Mentzelopoulos for sølle 16 millioner dollars. Familien ansatte Paul Pontallier, en landbrugsingenør og ønolog, som endte med at arbejde over 30 år på slottet som teknisk direktør, og blev en essentiel rolle i den moderne æra af succesen bag Château Margaux.

2.395,00 DKK

* 91 point Wine Advocate - Robert Parker * Rigdommen og kompleksiteten af en enestående Margaux-vin. Château Prieuré-Lichine er en Grand Cru Classé fra Margaux beliggende på venstre bred af Bordeaux og de har formået at producere en smuk årgang 2018 af deres Grand Vin, der fremhæver Cabernet Sauvvignons enestående personlighed. 

Det er en årgang med betydelige klimatiske kontraster. 2018 kan opdeles i to forskellige faser. Efter et regnfuldt forår mærkedes et stærkt meldugtryk ude i vingården. Sommeren kom med stærkt solskin, der varede lige indtil høsten. 

Ejendommens Grand Vin, Château Prieuré-Lichine 2018 belønnede alle de bestræbelser, der blev gjort af ejendommens tekniske teams. Årgang 2018 krævede konstant opmærksomhed og en meget præcis overvågning af hvert plot. Druehøsten gav meget høj kvalitet og perfekt sund frugt.

Den emblematiske drue af Médoc, Cabernet Sauvignon (65 %) udgør størstedelen af blandingen af Château Prieuré-Lichine 2018, suppleret med Merlot (30 %) og Petit-Verdot (5%). I denne årgang med en solrig og tør afslutning på sæsonen udtrykte Cabernet Sauvignon sig perfekt og afslørede identiteten af Margauxs store terroir. 

Ved smagningen viser Grand Vin of Château Prieuré-Lichine 2018 en meget smuk dyb rød farve. Intenst udtryksfuld forfører næsen med sine kraftige noter af sorte frugter. Den afbalancerede gane fremhæver Merlots rigdom sammen med Cabernet Sauvingons struktur, kraft og livlighed. En dejlig rødvin fra Margaux.

Château Prieuré-Lichine (eller tidligere Château Le Prieuré og Château Prieuré-Cantenac) blev etablereret i det 12. århundrede af munkene, og tilhørte faktisk kirken indtil starten på Den Franske Revolution. Prieuré betyder da også ”munkekloster”. I 1951 købte amerikaneren Alex Lichine slottet, og to år efter tilføjede han sit efternavn til slottets navn, som dermed blev Château Prieure-Lichine. Axel Lichine, som af mange blev opfattet som ”vinens pave”, renoverede slottet samt kælderen, og sørgede for, at der blev tilført lidt flere marker, således at produktionen kunne udvides. Alex Lichine nøjedes ikke med at producere vin. Han skrev vinbøger, og prægede i det hele taget Bordeaux’ udvikling i en grad som kun få andre. Alex Lichine døde i 1989, og han blev begravet i slottets vinmark ned mod floden Gironde.

Efter Alex Lichines død blev slottet overtaget og drevet videre i nogle få år af sønnen Sacha, som hyrede Michel Rolland som konsulent, men selvom vinen var ganske god, blev det aldrig nogen succes med Sacha ved roret. Slottets økonomi blev udfordret, og et salg var derfor uundgåeligt. I 1999 overtog den franske koncern ”Groupe Ballande” slottet. Man har med en ihærdig indsats nu fået genrejst slottet, og vinens anseelse er bedre end nogensinde tidligere. Det er i dag den berømte ønolog Stéphane Derenoncourt, der er konsulent på slottet.

555,00 DKK

* 98 point Wine Advocate - Robert Parker * The 2016 Brane-Cantenac is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 27 % Merlot, 2 % Cabernet Franc and 1 % Carmenere picked from 22 September until 17 October (the tiny parcel of Carmenere picked three days later). The yields came in at 51 hectoliters per hectare and it is matured in 75% new oak and 25% one-year-old barrels, the final alcohol level 13.3 %. It has a beautifully defined, very detailed bouquet with mineral-rich black fruit laced with cedar and graphite notes, living up to its nom de plume as the "Pauillac of Margaux." The palate is simply the best that I have ever tasted at the estate, without question. This has presence, but also weightlessness, filigree tannin and perfectly pitched acidity, with real intensity and drive. The tension here is outstanding and the persistence is incredibly long. It is not the showiest of all the 2016s by a long stretch, and yet it is everything you could possibly want from a Margaux.

875,00 DKK

35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Malbec. Her vokser også 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler (perfekt for druen Merlot). Den frugtbare jord begunstiger vinene med en flot syre, en naturlig friskhed, krydderier, markerede tanniner og noter af peber i aromaen og på tungen.

Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. 

Anbefales til vildt, lagrede og modne oste og lyst kød.

 

129,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL * Château Léoville-Poyferré Saint Julien 2. Cru 2016 har en rig og overdådig bouquet med modne sorte kirsebær, vilde jordbær, og et svagt strejf af lakrids. Ganen er fyldig med moden, afrundet tannin, et strejf af lakrids og glycerin, samt krydrede noter i en blomstrende finish. Dette er en fremragende Saint Julien, velafbalanceret og smidig med en lang og vedvarende smag. En vin for dem der foretrækker Bordeaux i en mere overdådig stil hvor kompleksiteten er opretholdt.   Château Léoville Poyferré strækker sig over mere end 80 hektar vinmarker, der er ideelt beliggende i Saint-Julien-terroir. Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med Cabernet Sauvignon, suppleret af Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Denne blanding af druesorter giver vine, der er præget af intensitet og kompleksitet. Saint-Julien’s terroir er kendt for sin unikke blanding af grusjord og sten, der bidrager til en fremragende dræning og varmeakkumulation. Denne gunstige kombination af jord og klima er med til at frembringe druer af højeste kvalitet, der er essentielle for at skabe vine med dyb karakter og finesse. Château Léoville Poyferré er berømt for sine elegante og kraftfulde røde vine, der har en bemærkelsesværdig evne til at modne smukt over tid. Vinifikationsprocessen er en præcis balance mellem tradition og innovation. Druerne håndplukkes omhyggeligt for at sikre den højeste kvalitet. Efter gæring og maceration modnes vinene på egetræsfade, hvor de langsomt udvikler kompleksitet, struktur og harmoni. Denne omhyggelige tilgang til vinifikation skaber vine, der er dybe, aromatiske og velafbalancerede.
1.195,00 DKK

Lagrange har en lang historie, der går helt tilbage til 1796, hvor Napoleons minister for økonomiske forhold i Spanien, købte ejendommen og startede vinproduktion. Han udvidede ejendommen ret betydeligt ved opkøb af omliggende marker, og forblev ejer af Lagrange indtil 1825. Og i 1855 blev Château Lagrange indlemmet i den nye klassifikation som 3. Cru Classé.

I de seneste 30 år har Château Lagrange været ejet af den store japanske vin og spiritus-gruppe Suntory, der i 1985 overtog et forfaldent og nedslidt slot. Store målrettede investeringer, først i vinmarkerne, og efterfølgende i slottet og produktionsfaciliteterne, har løftet Château Lagrange tilbage til eliten i appellationen. I dag har Château Lagrange 117 hektar, der plejes og vinificeres parcel for parcel for at maksimere hver enkelt parcels biddrag til den endelig sammensætning af vinen. Vinen lagres i 21 måneder på egefade, hvoraf over 60% fornyes hvert år. Château Lagrange er blevet en virkelig ”power fuld” vin med et godt lagringspotentiale.

Druesammensætningen er 65 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 7 % Petit Verdot.

* Vinous 95 point  * The 2016 Lagrange has a boisterous, almost gregarious bouquet featuring layers of blackberry, boysenberry, violets and cassis scents that storm from the glass. Fortunately, it retains very good precision and delineation. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Fresh in the mouth, leading to a minerally finish; a pinch of cracked black pepper lingers on the aftertaste. Superb. Tasted blind at the Southwold tasting.

 

695,00 DKK

* Begrænset antal - desværre *  Kassekøb. Prisen er ved 6 flasker i trækasse.

Croix de Pérenne - Blaye Cotes De Bordeaux 2020. Denne TOP Cuvee fra Château Perenne.. Vi har fået fingrene i denne i et helt fantastisk parti fra Bordeaux! Ønologen Michel Rolland er inden over.

Flaskepris vejledende er kr: 225,-

Denne årgang er produceret af ønologen Michel Rolland.

Vi har fået fingrene i et fantastisk parti fra Bordeaux.

Intet ringere end selve TOP-Cuvéen fra Château Pérenne. Denne årgang er produceret af Bernard Magrez med ønologen Michel Rolland i spidsen. Denne top Cuvee er helt sort og kraftfuld vin, der naturligvis tåler nogle år i kælderen endnu.

Perenne kan nemt kan nydes nu, I store glas eller den får et par timer på en karaffel. Drueblend er 85 % Merlot, 13 % Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc.

Bemærk at det er en Bordeaux med hele 15 % Alkohol. Vin er ufiltreret og meget smagfuld..

Er helt perfekt til store grillede bøffer, and, flæske steg.

Køb, køb den er for vild!

En kasse indeholder 6 flasker og fås i en fin trækasse - 75 cl. 15 % Alkohol

598,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL - TOP ÅRGANG * VINOUS - The 2015 Léoville Las Cases is simply captivating. Sumptuous, racy and explosive in the glass, the 2015 is endowed with tremendous energy from start to finish * Château Léoville Las Cases er ubetinget en af de største vine, der produceres på Médoc, og måske den største i Saint-Julien. Elegance og balance er nøgleordene. Ejendommen er også en af de ældste i regionen, og måske den mest velkendte. Léoville Las Cases kræver mange års lagring for at kunne fremvise hele sit enorme potentiale. Der venter til gengæld den tålmodige en meget stor vinoplevelse, måske en af de allerfineste fra hele Bordeauxregionen.
2.495,00 DKK

* Decanter 100 point - Læs anmeldelse nederst * Dette vidunderlige slot er nabo til det berømte 1. Cru slot Château Latour. Beliggenheden i den sydlige ende af Pauillac, hvor markerne ligger i skellet til kommunen Saint-Julien gør at vinen har en utrolig finesse og elegance. Den har den karakteristiske charme og blødhed fra Saint-Julien, samtidig med at den har samme holdbarhed og kraft som kendetegner de bedste Pauillac-vine. I årgang 1997 blev kun 40 % af høsten anvendt til le Grand Vin - resten måtte se sig henvist til slottets andenvin “Reserve de la Comtesse”. Duften er indbydende pakket med sødmefulde nuancer af kirsebær, mocca og vanille, som i smagen følges op af moden frugt og stor, stor dybde. En betagende Pauillac som allerede vil være en kæmpeoplevelse ved frigivelse. 

Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Druesammensætningen er 55 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 10 % Petit Verdot

* Decanter 100 point * Silky, sweet black fruit, black olive and truffle notes from the start. This is majestically impressive - it sparks to life in your mouth and breaks out an involuntary smile. The texture is just liquid silk and it slowly but surely builds through the palate, gaining in confidence and totally delightful. Bright, vibrant tannins make the most of the high levels of acidity that were available in 2010, while matching them pace for pace with concentrated fruit. For me this is getting better as it ages, starting to rival the 1982 at Comtesse, and I can't wait to keep tasting it over the decades to come. Last time I rated this wine, in 2016, I gave it 98 points, and I questioned whether to keep it there, which is already an exceptional score, but I want to mark just how clearly it stood out in this horizontal.

1.995,00 DKK

* Wine Spectator 92/95 point - Robert Parker 92/94 point * Det oprindelige Mouton d'Armailhac blev i 1933 købt af Baron Philippe de Rothschild. I 1956 blev navnet døbt om til Mouton Baron-Philippe, og i 1974 fik det så endnu engang nyt navn til Mouton Baronne-Philippe efter baronesse Pauline. Hun døde i 1976, hvilket siden da er markeret på etiketten "til minde om Pauline". I 1989 efter sin fars død gendøbte Baronesse Philippine slottet dets oprindelige navn. D'Armailhac minder i stilen om Mouton Rothschild, men har en lidt mere feminin struktur.

Vinen har en mørk og intens rød farve. Duften er frisk og kombinerer modne røde frugt aromaer med fine ristede og vanilje prægede noter. Smagen er kraftfuld, frisk  og ren. Modne og godt afrundede tanniner, som giver en fyldig og veludviklet vin med stor finesse. Absolut en stor årgang for Château d’Armailhac.

Druesammensætningen er 49 % Cabernet Sauvignon, 26 % Merlot, 23 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot. Anbefales til svinekød, kalvekød, lam, oksekød, simreretter og vildt (fugl). 

695,00 DKK

Château Grand-Puy-Lacoste er en exceptionel vin fra Pauillac og ifølge adskillige vinkritikere burde denne vin kvalitetsmæssigt, være klassificeret højere end 5. Cru Classé, da den tilbyder et utrolig attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Château Grand-Puy-Lacoste 2016 er en fantastisk årgang der, fra de respekterede vinanmeldere James Suckling og Robert Parker, har modtaget 95 point. Vinen har en dyb rød farve og en bouquet af meget modne solbær, let krydret, som afslører den smukke modenhed af druerne. Vinen har også de skønne klassiske noter af grafit og tobak. Vinens indtryk på ganen bliver højere og højere, derefter sødt og blidt, herefter tæt og fortsætter med en rig, kraftig samt velafbalanceret tannisk struktur. Vinen er præcis og kompleks samt har en friskhed og lang aromatisk vedholdenhed. Vinen passer godt sammen med oksekød, lammekød, vildt (rådyr, hjort) og fjerkræ. 

Château Grand-Puy-Lacoste fremstilles af vinstokke i gennemsnitsalderen 38 år, som er plantet på vinmarker med et samlet areal på 55 hektar, med 10.000 vinstokke på hver hektar. På vinmarkerne dyrkes 75 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Vinslottet er beliggende på et terroir sammensat af grus, småsten, sten og kalksten. Selve vinifikationsprocessen foregår i 43 temperaturstyrede, rustfri ståltanke i forskellige størrelser lige fra 12 hektoliter og helt op til 180 hektoliter. Malolaktisk gæring finder sted i disse tanke. Herefter modnes vinen i 70% nye franske egetræsfade i omkring 16 til 18 måneder, før den tappes på flaske. Château Grand-Puy-Lacoste har behov for tid i vinkælderen inden, at den er klar til at blive drukket. Unge årgange kan dekanteres i mindst 2 til 4 timer, så vinen kan udvikle sine specielle aromaer.

895,00 DKK

* Robert Parker 92 point * Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen. Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika. Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50 % nye fade. 

The 2015 Lynch Bages is a blend of 70 % Cabernet Sauvignon, 24 % Merlot, 4 % Cabernet Franc and 2 % Petit Verdot matured in 75 % new oak. It has a really beautiful bouquet that builds on the promise that it showed out of barrel: blackberry, raspberry, graphite and a touch of violet—clean, precise and quite powerful, but it is the purity that really convinces you that this is a serious Lynch Bages. The palate is medium-bodied with fine tannin, a gentle grip in the mouth and a keen thread of acidity. I find this to be an elegant Lynch Bages, not as ambitious or as profound as the nascent 2016, yet very feminine and stylish with a silky smooth finish that is irresistible. Excellent. Anticipated maturity: 2022 - 2045.

3.995,00 DKK

* 95 point James Suckling * Pontet-Canet er en af de allermest efterspurgte vine fra Pauillac, og helt klar også en af de bedste. Det kan i nogle årgange være næste umuligt at opdrive Pontet-Canet i ”en-primeur handlen”, da den nærmest rives ud af kældrene hos négocianterne næsten uanset prisniveauet. Årsagen til vinens popularitet skal først og fremmest søges i dens fantastiske høje kvalitet, der kan tilskrives den helt unikke beliggenhed i selve hjertet af Pauillac lige syd for selveste Château Mouton Rothschild.

999,00 DKK
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder. * Robert Parker * Deep garnet-purple in color, the 2016 Pontet-Canet hits the ground running with a hedonic nose of Black Forest cake, crème de cassis and blueberry pie plus suggestions of candied violets, hoisin, chocolate mint, charcuteries and forest floor with a waft of star anise. Full-bodied, rich, profoundly layered and powerfully fruited, the palate is built like a brick house, with very firm, super ripe, grainy tannins and harmonious freshness, finishing with incredible length and depth. Still incredibly primary and yet already strutting so many layers, I wouldn't be at all surprised if this warrants the three-digit score in a few years' time. Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild. Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far. Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin. Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
1.695,00 DKK

* Wine Spectator 95 point - Robert Parker 95 point * Enestående vin fra kompromisløse Château Latour - samme nådesløse tilgang, som i sidste ende betyder at Forts de Latour er fuldt ud på højde med mange af de højest klassificerede slotte i området. 2016 er ved at være klar til at "gå ombord i". Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Château Latour har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget under hundredårskrigen af Gaucelme de Castillon. Den gamle Pauillac ejendom er blandt de fire i Medoc, som blev rangeret i den øverste Premier Cru Classé, da Napoleon lod sine embedsmænd udarbejde en klassificering af slottene op til verdensudstillingen i 1855.

Siden 1993 har slottet været ejet af mange milliardæren François Pinault (blandt andet Gucci, Yves Saint Laurent og det verdensberømte auktionshus Christie’s), som købte familierne bag “Societe Civile du Vignoble de Château Latour” ud gennem sit holdingselskab, Artemis for det, vi i dag vil kalde, beskedne 890 mio. kroner.

Le Grand Vin fra Château Latour betragtes som en af de (den) længst levende af Premier Cru Classé vinene, og dem, der er så heldige at have adgang og råd til at smage vinen regelmæssigt, anbefaler, at man først begynder at nyde efter mindst ti års modning. En anbefaling som Château Latour efter flere års forberedelse tog til sig i 2012, hvor de annullerede alle deres allokeringsaftaler med négocianterne og meldte sig ud af det traditionelle ”en primeur” marked, for i stedet at frigive vinene ad flere omgange, efterhånden som de trådte ind i deres respektive mere modne perioder.

2.495,00 DKK

* 96 point Wine Enthusiast * Lafon Rochet, International efterspugt 4. Cru i Saint-Estèphe, beliggende mellem kultslottene Lafite Rothschild og Cos d'Estournel. Grand Cru Classé i 1855, skiller sig ud på vejen til Médoc med sin velkendte gyldengule facade. En farve, der er både modig og varm, og som med rette repræsenterer Michel, og hans søn Basile, Tesserons værdier. I september 2021 begyndte et nyt kapitel i denne Saint-Estèphe-domænes historie. Lorenzetti-familien, en anden engageret og dynamisk familie, købte godset med ambitionen om at bære dets berømte farver højt. 

I marts 2022 blev Christophe Congé udnævnt til administrerende direktør for Lafon Rochet. Efter at have tilbragt mere end 20 år hos Domaines Barons de Rothschild vil hans vigtigste opgave være at gå endnu længere i sans for detaljerne. En ny æra fuld af ambitioner og med store løfter er begyndt for denne grand cru.

599,00 DKK

* 92 points Wine Enthusiast * La Croix Bonis er et indlysende økonomiklasse-kælder-alternativ til venstrebredens prestigevine. Vinen kommer fra Château Phélan-Ségur, og dette er slottets value-for-money vin, der udelukkende laves med slottets egne druer, i samme vineri og med samme ekspertise som topvinen.
Siden 2010 har slottet vist en stærkt stigende formkurve, og det udmønter sig i vine, der præsterer på niveau med naboers mere kostbare vine.

Saint-Estèphe er en kommune, hvis vine som unge er berygtet for et lavt charmetal via solide tanniner og stram frugt, der normalt kræver mange års lagring for så til gengæld at tage revanche. En stor andel af merlot i kombination med en forsigtig ekstraktion og kanonårgangen 2016 gør dog La Croix Bonis til en dejlig drikkeoplevelse allerede nu. 

Blendet består af 50/50 merlot og cabernet sauvignon, vinificeret hver for sig. Macerationen er foregået på temperaturregulerede ståltanke, mens 12 måneders efterfølgende lagring på barriques af varierende alder har mikrooxideret vinen og afgivet en anelse fadafledte aromaer.

La Croix Bonis er en seriøs og vellavet vin, der på forbilledlig vis udtrykker ejendommens grusede terroir. Elegante, røde bær overdøves ikke af solbær, mørke kirsebær, friske laurbærblade og lidt mentol. Den har ikke koncentration som de helt store Médoc-vine, men er vin med personlighed, der fremstår så harmonisk, at man enten kan drikke den nu eller henlægge den ca. 10 år, givet gode opbevaringsforhold.

Nyd den nu, vel-iltet, eller læg den på langs, hvis man går efter elegante lagringsaromaer; vinen kan begge dele.

 

 

199,00 DKK

Vinen bliver bare bedre og bedre for hver årgang. Men det kan heldigvis endnu ikke rigtig mærkes på prisen, at Château Belgrave har indfundet sig blandt eliten i Haut-Médoc. Til gengæld kan det mærkes på den omtale og de points, som uddeles af internationale vinjournalister. * Robert Parker 92 Point *

549,00 DKK

* BEGRÆNSET PARTI * Camensac blev i 2004 købt af den berømte vinfamilie Merlaut, som også ejer Château Gruaud-Larose 2. Cru Saint-Julien, Château Ferrière, 3. Cru Margaux, Château Chasse-Spleen Cru Bourgeois Moulis og flere andre. Slottet, som oprindelig er et kloster, er gennemrestaureret. Lige som flere andre Cru Classé slotte i Médoc og Haut-Médoc, er Château Camensac ikke lige så berømt som naboerne i f.esk. Saint-Julien, men man kan sagtens argumenterer for at det burde det være - slottet råder over nemlig et unikt terroir grænsende direkte op til netop Saint-Julien. Den berømte professor i ønologi Emile Peynaud var tidligere konsulent på slottet, i dag har den ikke mindre berømte ønolog og flying winemaker Michel Rolland taget over og løftet kvaliteten langt over 5. Cru og slottet har fået rigtig gode ratings internationalt set de sidste år. La Closerie de Château Camensac er 5. Cru slottets 2. vin. En drikkeklar, velafbalanceret vin med finesse. Fin bouquet af krydrede mørke bær, mineraler og mokka. Afsluttes med god fylde og længde - en lille klassiker.

189,00 DKK

* Begrænset antal i denne årgang * Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år. Druesammensætningen er 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon. Anbefales til gryderetter, kalvekød, oksekød og ost. 

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* Begrænset antal i denne årgang * La Chapelle d’Escurac er 2. vinen fra det berømte Médoc-slot, Château d’Escurac. Normalt produceres der omkring 80% af førstevinen og kun 20% af 2. vinen, men netop i årgangen er 2018 er langt størstedelen af vinen fra ejendommen produceret som Chapelle d’Escurac.
 
Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år.

100,00 DKK

* 93 Point Wine Spectator - 93 Point Robert Parker - 94 Point James Suckling * Château La Garde Rouge 2015 - Pessac Leognan - Deeply intense, almost black and purple-tinged appearance, offering a complex, intense nose exuding roasted, smoky notes. Supple on the attack, the wine rapidly develops generous mouthful defined by lovely, expressive fruit, concentration and depth, underscored by delicate tannic structure; very smooth, despite the intensity. The appealing harmony is echoed in the long, flavoursome finish.

299,00 DKK

* DET SMAGER SÅ GODT * At Bordeaux også kan byde på blødere og mere indsmigrende vine, det bevidner denne Le Clarence de Haut-Brion. Placeret i Pessac-Leognan - på kanten af storbyen Bordeaux's forstæder, er det familien Dillon, der har stået for vingården i flere generationer. I dag er det Jean-Philippe, der på 15. år har taktstokken, og med denne 2019-årgang bringer han en tilgængelig og blid Bordeaux-stil på banen.

Faktisk er denne vin allerede en uovertruffen oplevelse allerede nu. Den vil naturligvis fortsætte sin udvikling de kommende 10-15 år, men det flotte samspil mellem frugt og tanniner gør den til en indbydende vin i sit blend af primært Merlot, suppleret af Cabernet Sauvignon og en smule Cabernet Franc.

Le Clarence de Haut-Brion har en lang eftersmag, der sætter punktum for en oplevelse af en enestående vin med fornem frugt, flot struktur og dejligt integrerede tanniner.

1.895,00 DKK

Chateau Clos des Jacobins 2016 Saint Emilion - Grand Cru Classé. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

575,00 DKK

* Begrænset antal * 92 Point Robert Parker * Duften er frugtagtig, aromatisk og koncentreret, med noter af sorte kirsebær, blommer samt strejf af tobak og krydderier. I munden er den frugtig, velafbalanceret, fyldig og tilbyder mineralitet, en flot tekstur samt en dejlig silkeagtig eftersmag.

359,00 DKK

* Robert Parker 93 point * Vinous 91/93 point * The 2016 Quinault L'Enclos is very pretty and also intensely aromatic * Økologisk og topanmeldt Grand Cru slot i Saint-Emilion, ejet af den ikoniske Bernard Arnault, CEO for LVMH, som også ejer kultslottene Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Château Quinault L'Enclos var oprindeligt en del af den lille satelit-appellation Sables Saint-Emilion. Efter appellationens opløsning i 1973, blev Quinault overført til appellationen Saint-Emilion.

Alain Raynaud købte slottet i 1997 og brugte de efterfølgende 10 år på at renovere store dele af slottet og kælderen, overgå til håndhøst, reducere udbyttet og generelt løfte kvaliteten betragteligt.

I 2008 solgt Alain Raynaud slottet til den ikoniske forretningsmand Bernard Arnault, en af frankrigs mest velhavende personer, som er CEO for LVMH. LVMH ejer flere kultslotte i Bordeaux som selveste Château d'Yquem 1. Cru Sauternes og Cheval Blanc.

Bernard Arnault omlagde straks vinslottet til økologi i 2009 og den endelige certificering faldt på plads i 2012. I dag består slottet af 20 hektar, primært beplantet med Merlot. Store dele af vinstokkene er omkring 50 år gamle, og de ældste vinstokke dateres tilbage til 1934.

499,00 DKK

The wine has volume, depth, complexity and a velvety finish. Since the Chanel takeover and under Nicolas Audebert’s direction, the development of this site and the wine are truly impressive.

625,00 DKK

* Begrænset antal * 97 Point Robert Parker * Uimodståelig Saint-Emilion med ekstremt moden frugt.

Tertre Roteboeufs druer er som regel blandt de allersidste, der høstes i Saint-Emilion. Målet er at vinen skal opnå den maksimale aromatiske rigdom og kompleksitet.

Blendet består af ca. 80 % Merlot og 20 % Cabernet franc. En forførende velouragtig vin med en ekstremt moden frugt. I sine unge år ganske uimodståelig, men den har også potentialet til at udvikle sig flot i de efterfølgende 20-30 år.

Kvaliteten berettiger til en status som Saint-Emilion Premier Cru Classé, men det har aldrig tiltalt producenten Francois Mitjaville, som blot foretrækker grand cru-klassifikationen.

Robert Parker - 97

The 2019 Le Tertre Roteboeuf is a terrific success from the Mitjaville family. This amphitheatrical vineyard on the clay-limestone slopes of Saint-Laurent-des-Combes, planted with low, cordon-trained vines, has delivered a striking wine that wafts from the glass with aromas of cassis, blackberries and cherries mingled with notions of violets, cigar box, sweet spices and loamy soil. Full-bodied, layered and concentrated, with a deep core of fruit, velvety tannins and lively acids, it will richly reward a decade and more of bottle age. Interestingly, proprietor François Mitjaville contended that 2019's distribution of rainfall had tended to invert the usual stylistic distinction between Tertre Roteboeuf and Roc de Cambes, his wine from the Côtes de Bourg; yet, on the day of our tasting, geology trumped weather, because as usual the former was more sensual, the latter blockier and more structured. Drink Date 2027 – 2057

 

The Wine Independent - 97

Medium to deep garnet-purple in color, the 2019 Tertre Roteboeuf slowly unfurls to offer profound scents of stewed black plums, boysenberry preserves, and fruit cake, followed by suggestions of Indian spices, Ceylon tea, and fallen leaves with a touch of iron ore. The full-bodied palate is simply magic, featuring a beautiful core of black fruit preserves accented by loads of mineral and earthy sparks and framed by velvety tannins, finishing very long and fragrant. Stunning.

2.099,00 DKK

Château Bellevue er et topanmeldt Grand Cru Classé-slot beliggende på et af de bedste terroirs i hele appellationen. Slottet består af 6,82 hektar på ét enkelt plot, hvilket er uhørt sjældent i Bordeaux. Siden 2007 er det famøse Hubert de Boüard fra kultslottet Angélus der har stået i spidsen for produktionen og løftet kvaliteten til den absolutte elite.

Chateau Bellevue serveres bedst ved 15-16 grader. Den kølige, næsten kældertemperatur giver vinen mere friskhed og løft. Chateau Bellevue serveres bedst med alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, vildt, stegt kylling, ristet, braiseret og grillet retter.

Chateau Bellevue er et perfekt match med asiatiske retter, solide fiskeretter med tun, svampe og pasta samt ost.

Vinen høster internationale topanmeldelser år efter år. * 96 point Falstaff * 94 point The Wine Cellar *

449,00 DKK

* Vinous 97 point * Vinen fra Chateau Pavie Macquin er når de er bedst, rige, frodige, koncentreret, friske og fyldt med mineralitet, silkefulde tanniner, sanselige teksturer og en evne til at ældes og udvikles i årevis. Chateau Pavie Macquin passer godt til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling, og grillede retter. Druesammensætningen er 78 % Merlot, 20 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.

Vinous: The 2019 Pavie Macquin feels very tight on the nose at first and certainly from my sample bottle, I allowed it 15- 20 minutes to open. Eventually it reveals very intense scents of black cherries, cassis and crushed violet, touches of blood orange in the background. The palate has a satin-like texture, almost Vosne-Romanée- like, with extraordinarily pure blue and black fruit. Seamless. There is fine tension on the finish with impressive persistence. This is a seriously good Pavie-Macquin from Nicolas Thienpont and his team.

Jeb Dunnuck: "While this cooler terroir always yields a more austere wine that requires bottle age, the 2019 Château Pavie Macquin has a wonderful elegance and plushness to its fruit that gives surprisingly upfront appeal. Nevertheless, it has bright acidity, good concentration, and rocking purity of fruit, all pointing toward a good decade before it hits maturity. Dense purple, with lots of cassis, violets, spring flowers, crushed stone, and graphite, it hits the palate with medium to full-bodied richness, stunningly polished, silky tannins, and a great, great finish. I´ll be a buyer."

899,00 DKK

* Fremragende årgang - Begrænset antal flasker i denne store årgang * Vinen fra Chateau Pavie Macquin er når de er bedst, rige, frodige, koncentreret, friske og fyldt med mineralitet, silkefulde tanniner, sanselige teksturer og en evne til at ældes og udvikles i årevis. Chateau Pavie Macquin passer godt til alle typer klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling, og grillede retter. Druesammensætningen er 78 % Merlot, 20 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.

 

1.495,00 DKK

* 94 James Suckling * Le Dragon De Qvintvs Saint Emilion Grand Cru is of a lovely, vermilion-red colour. The first impression on the nose features delicate aromas of «kirsch» cherries, blended with oaky vanilla. The aromas are revealed while swirling the glass, releasing intense ripe-fruit overtones. On the palate, the wine starts out soft and pleasant, with a good tannic structure, which affirms its character gradually and smoothly, following through on the aftertaste. The soft, velvety tannins are accompanied by fresh, ripe fruit and slightly oaky overtones. This 2014 Saint-Emilion is balanced and already gives much pleasure

* 92 Point Robert Parker * Saint Emilion Grand Cru, Le Dragon de Quintus is a blend of 76 % Merlot, 23 % Cabernet Franc and 1 % Cabernet Sauvignon picked between September 23 and October 9. It has one of the most attractive bouquets that I have tasted since the debut of this deuxième vin: ebullient red cherries mixed with cranberry jus and iodine notes, quite “punchy” compared to other vintages. The palate is medium-bodied with crisp tannin, quite structured with graphite-tinged black and red fruit. The 30% new oak is beautifully integrated here with a long, almost Left Bank-like finish. This is a very well-crafted wine that will drink well for a decade. Drink 2019-2032.

395,00 DKK

* 97 point Robert Parker - Decanter * Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”. Druesammensætningen er 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignont og 3 % Cabernet Franc. Duften er svimlende dyb og kompleks med et væld modne bær med fine nuancer af mineraler, mokka og vanilje. Smagen er på en gang koncentreret, elegant og forførrende blød og lækker  med en ekstrem lang eftersmag. Dette er vin i verdensklasse og Pomerol på allerhøjeste niveau.

1.295,00 DKK

* Fremragende Pomerol - Begrænset antal * Læs alle de flotte anmeldelser nederst. Château Feytit Clinet ligger på plateauet mod vest i Pomerol, meget tæt på Clos L’Eglise, Château Clinet og Château Latour á Pomerol. Den tidligste omtale af ejendommen finder man helt tilbage i 1825, hvor familien Gombault ejede Château Feytit Clinet. I 1964 overtog Moueix forpagtningen af slottet. Denne forpagtningsaftale ophørte i 2000, hvor de nuværende ejere, familien Chasseuil, igen overtog kontrollen med slottet og de tilhørende vinmarker samt hele fremstillingsprocessen.
 
Det er i dag Jeremy Chasseuil, der er ansvarlig for fremstillingen af vinen på slottet. Jeremy Chasseuil, som er ønolog, har foretaget store forandringer i såvel vinfremstillingen, som i behandling og pleje af vinmarkerne. Allerede fra starten blev høstudbyttet kraftigt nedsat. Høsten bliver nu foretaget med håndkraft, og der bliver nu anvendt en høj andel af helt nye fade i lagringsprocessen. Château Feytit Clinets vinmarker dækker et areal på 6,5 ha der er beplantet med 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. Undergrunden består af grus, sand og lerjord.

* VINOUS 96 point * The 2015 Feytit-Clinet is a wine of dark, brooding intensity. Vertical in its construction, the 2015 exudes power and structure. My sense is that the 2015 is recovering from its relatively recent bottling, as it is a bit closed down today. Even so, the depth and richness the 2015 showed as a barrel sample are still very much in evidence. Black cherry, plum, graphite, smoke, heavy toast and lavender add myriad shades of nuance. In two separate tastings, the 2015 was much less expressive than it was as a barrel sample, which probably bodes very well for its long term future. I wouldn't dream of opening a bottle anytime soon. Tasted two times.

* DECANTER 96 point * Powerfully rich damson aromas lead into a palate with silky tannins and a structure that doesn't hide the alcohol as much as revel in it. The mouthfeel is extremely polished, with a flavour of coffee grounds that slowly but surely unravels and softens. It's extremely poised, big and confident without sacrificing its sense of propriety. Brilliant stuff from JM Chasseuil.

 

625,00 DKK

* Robert Parker 94 point - Elegantly styled, the palate is medium-bodied with perfumed fruit, a fine-grained frame and a long refreshing finish * Clos du Clocher i Pomerol er beliggende i Catusseau-sektoren, ikke langt fra Chateau La Croix St. Georges . Den 4,6 hektar store vingård er beplantet med 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc . Terroiren er en blanding af ler, grus og sandjord. Vinmarken er beliggende i tre hovedområder. Den bedste terroir ligger ikke så langt fra vinstokke ejet af Latour en Pomerol og La Fleur Petrus . Vinmarkerne er i gennemsnit 25 år, men de har også ældre vinstokke. Faktisk går deres ældste vinstokke tilbage til 1957. Clos du Clocher anbefales til alle former for klassiske kødretter, kalvekød, svinekød, oksekød, lam, and, stegt kylling og grillet retter. 

750,00 DKK

For modern day wine drinkers, Fronsac is not a household name as Pauillac, Margaux, Saint-Julien, or Saint-Emilion that define Bordeaux.  But, once upon a time, Fronsac's vineyards were among the best in the Bordeaux area.  In the 18th century, Fronsac’s wines enjoyed the best reputation in the Libourne area (i.e., the Right Bank of the Dordogne River), and sold at higher prices than those of Saint Emilion and Pomerol.

As the single largest property in Fronsac, Château de La Dauphine is mounting a major come-back, evoking its ties to Charlemagne (who built a fortress in Fronsac), Cardinal de Richelieu (who acquired the land and made its wine famous among the nobles), and its namesake title resulting from the visit of Louis XVI's mother, Mary Josepha of Saxany, who was known as La Dauphine (the French word for "The Princess").  She never became the French queen as her husband died from illness before being crowned.  Her son married Marie Antoinette and ascended the throne as the last French king before the French Revolution.  La Dauphine, Mary Josepha of Saxany, was hence the mother-in-law of the more famous Marie Antoinette, an ill-fated Austrian princess who was swept up in the tidal waves of the revolution.

While wine critics have sung the praises of Saint-Emilion and Pomerol from the Right Bank and the garagiste winemakers have made some wines beyond the reach of everyday Bordeaux drinkers ($1,000 - $10,000 per bottle, anyone?), the wine of Château de La Dauphine deserves serious attention by educated wine lovers.

"Deep purple-black in color, the 2020 de la Dauphine opens with expressive notes of baked blackberries, prunes and Christmas pudding, leading to hints of eucalyptus, tar and dusty soil. The full-bodied palate is rich and decadent, delivering impactful exotic spice-laced black fruit preserves with just enough freshness and a velvety texture, finishing long and opulent." - Lisa Perrotti-Brown, The Wine Advocate (5/20/2021),Ratings: 90-92, Drink: 2024-2039

Food and wine pairing: Mushroom quiche, chicken breast flavoured with summer truffles.

Grape varietials: 90 % Merlot 10 % Cabernet Franc

 

299,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler