Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rhône som vinområde strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og følger det meste af turen floden Rhône, som også har givet navnet til vinområdet. Vinområdet Rhône deler sig naturligt i to. Det nordlige og det sydlige område. Vinene fra de to områder er meget forskellige. Det nordlige Rhône starter ca. 30 km syd for Lyon ved byen Vienne og strækker sig ned til Valence. Der er 8 betydende appellationer på strækningen. Disse er set fra nord: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Selve det vindyrkede område er betydeligt større end det nordlige Rhône og klimaet er varmere. 

Sorter resultater:

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provence urter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter.
259,00 DKK 295,00 DKK (spar 36,00 DKK)
Carianne har længe været anerkendt som den bedste af de 17 villages-landsbyer. Af samme årsag er byen også blevet tilbudt cru-status på linje med landsbyer som Gigondas og Chateauneuf-du-Pape, et tilbud som de dog afslog med den begrundelse, at de befandt sig jo udmærket som den ledende villages-landsby, og derfor så de ikke nogen grund til at ændre på dette.
100,00 DKK 110,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 88 % Grenache, 6% Syrah og 6 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 24 måneder på egetræsfade.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vi har endelig fundet en fantastisk Chateauneuf-du-Pape til en meget fornuftig pris. Først i 2009 årgangen kom den fantastiske smag af moden frugt, chokolade og krydderi i den helt rigtige sammensætning, der bliver mere fremtrædende, når vinen dekanteres. Den nye årgang 2011 er mere intens i duft og smag med mørke trøfler, moden frugt, peber og krydderier. Druer: 80 % Grenache, 20 % Syrah.

275,00 DKK 299,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Vinen er produceret af 80 % Grenache, 10 % Mourvèdre og 10 % Cinsault druer, der er dyrket i Châteauneuf-du-Pape området i Rhône dalen i Frankrig. Den er produceret af håndplukkede druer. Ca. 30 % af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens de resterende 70 % udelukkende har været lagret på ståltanke. Det er en utrolig elegant vin med flot rød farve, delikat duft af kirsebær, laurbærblade, paprika og muskatnød, fyldig frugtsmag af friske røde frugter, sort lakrids og kakao og godt tanninindhold.

295,00 DKK

Manden bag denne vin er den meget anerkendte franske ønolog og winemaker, Claude Serra, der har over 20 års erfaring fra vinbranchen. Vinen er produceret af 70 % Grenache og 30 % Syrah druer. Det er en utrolig flot vin med intens rød-lilla farve, delikat duft, fyldig og koncentreret frugtsmag af solbær med noter af lakrids, silkebløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til lam, okse- og kalvesteg, vildt samt de fleste oste.

189,00 DKK

En helt formidabel Vacqueyras. Druesammensætningen er klassisk for området: 60 % Grenache og 40 % Syrah fra marker hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord. Denne forskellighed i jordbunden giver stor kompleksitet til den færdige vin. I glasset er den tæt og kraftig med saftig frugt og modne tanniner. Duft og smag emmer af modne skovbær, kirsebær, sorte oliven, rosmarin og en anelse sort peber. Eftersmagen har ekstrem længde og afslører endnu et imponerende lag af nuancerigdom.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Bouquet med antydninger af krydderier, sorte frugter som modne kirsebær og vanille - god balance mellem kraftige og runde tanniner.Smagen er præget af krydderier og bær og lidt trætanniner, med en lang og vedholdende eftersmag, og en flot rubinrød farve. Druer: 75 % Grenache og 18 % Syrah og 7 % Mourvedre.

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Druesammensætningen er 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange. En fremragende ledsager til rødt og hvidt kød, gryderetter, vildt og ost.

149,00 DKK 185,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Peber, læder, tobak og en duft af grønne Granny Schmidt æbler i næsen, en fantastisk Gigondas. Denne vin høstes på 3,5 hektar, som Domainet har købt for nogle år siden. Der høstes på gamle vinstokke. Vinen har en dybrød farve og en behagelig tør stil, der smager af tobak, kirsebær og mørke trøfler. Druesammensætning: Grenache 65 %, Mourvedre 25 % og Syrah 10 %

169,00 DKK

Med et ekstrem lavt udbytte og perfekt vinifikation, ligger den almindelige Crozes-Hermitage, på et meget højt niveau. Berusende bouquet af røget bacon, blåbær og kirsebær springer op af glasset. Utrolig ren i sin bløde og cremede frugt, og med en uovertruffen fin balance, er denne 2012'er allerede uimodståelig lækker og svær at holde sig fra. Det er syrah i sit reneste udtryk. Robert Parker " .. The values from Colombier are Viale’s cuvees of Crozes-Hermitage, both of which are stunning .."

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Vinen er produceret af 80 % Grenache og 20 % Syrah druer. En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke. Det er en utrolig flot vin med mørkerød farve med et blåligt skær, kraftig duft af modne, røde frugter og krydderier, fyldig og elegant frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag med noter af krydderier og tobak. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til rødt kød, vildt samt oste.

199,00 DKK

Piaugier Sablet Rouge blev af publikum på Rhone festivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,00. Årgang 2015 er klassisk fremstillet på Syrah og Grenache druer. Vinen har et rent udtryk med frisk saftig frugt og er mere fremtrædende end tidligere årgange. Det er en fantastisk vin, der har potentiale til at blive gemt i adskillige år, men den er også drikkemoden nu. Vinen anbefales til retter med oksekød, skinke, lam, vildt samt til modne oste.

89,00 DKK 139,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Robert Parker: One of the most quality conscious estates in the Northern Rhone, Domaine Courbis produces a trio of vineyard designated Cornas as well as two cuvees of impressive St.-Joseph. After the brilliant success of their 2009 vintage, I thought it would be difficult for this estate to equal what they achieved, but the 2010s are all stunning, and the 2011s are not far behind. Kvalitetsniveauet er ekstremt højt hos Courbis, og de har igen skabt en Cornas i særklasse.

299,00 DKK 329,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fantastisk Cotes du Rhone som er lavet på 100 % Syrah. Det er en utrolig mørk vin med en smag af granatæble, sort peber, sorte bær og chokolade. Dette er en rigtig flot vin, der nemt kan konkurrere med en god Chateauneuf du Pape. Vinen er lavet traditionelt, men produktionen følger reglerne for organisk produktion.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65% Grenache, 10% Syrah og 25% Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cement kar. Rasteau har en dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape.

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Robert Parker: "Consistently one of my favorite estates in the Southern Rhone, Les Grands Bois produces Cotes du Rhones that consistently over-perform their appellation and modest prices." Druer: Grenache 55 %, Syrah 35 %, Cinsault 10 % Jordbund: Kalkholdig ler, rødt ler grus, garrigues, cailloux roulés: store runde sten.

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag. Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre,

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux (med 15% alkohol) vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhônevinen fra dette område.Produktionen på vingården er traditionel, og afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Stort anlagt Rhône-vin af en kvalitet, som selv samvittighedsfulde Chateauneuf-producenter ville være stolte af. Med sin placering lige midt i Dentelles de Montmirail er Domaine de Cassan en af verdens smukkest beliggende vingårde. På terrasser med fremragende eksponering dyrkes druerne til husets topvin, Cuvée Félibrige, som kun produceres i udvalgte årgange. Når den så til gengæld laves, er den ubetinget appellationens bedste vin.
119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinen er fremstillet på 27 % Cabernet Sauvignon, 52 % Syrah, 15 % Grenache og 6 % Carignan. Der udføres en gæring med drueskaller i 20 dage. 12 måneder på egefade der er 2 og 4 år gamle. Vinen er ufiltreret.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker, og især fra Sablet, der grænser op til Gigondas.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Jardin de Ruth er en lille perle i Vincent Moreau's portefølje. Den klare tranparente farve indikerer vines egenskaber, elegance og finesse. Den er meget saftig og frugtmættet, fyldig og yderst afbalanceret. Let krydret med bløde og modne tanniner. Det her er et best-buy.
95,00 DKK 110,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler