Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rhône som vinområde strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og følger det meste af turen floden Rhône, som også har givet navnet til vinområdet. Vinområdet Rhône deler sig naturligt i to. Det nordlige og det sydlige område. Vinene fra de to områder er meget forskellige. Det nordlige Rhône starter ca. 30 km syd for Lyon ved byen Vienne og strækker sig ned til Valence. Der er 8 betydende appellationer på strækningen. Disse er set fra nord: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Selve det vindyrkede område er betydeligt større end det nordlige Rhône og klimaet er varmere. 

Sorter resultater:

* Fantastisk flot vin * Mas de Boislauzon er den nordligst beliggende ejendom i Châteauneuf og har til huse mellem Courtézon og Orange, tæt ved Beaucastel. Søskendeparret Daniel og Christine Chaussy råder over parceller i Pignan (sand), Bois Lauzon (rullesten/galets roulés) såvel som la Gardiole, les Brusquieres og Palestor (lerholdig jord). Vinen er lavet med basis i mere end 65 år gamle, lavtydende vinstokke og er tappet ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma.

De har længe dyrket økologisk, og vinene har siden 2012-årgangen været økologisk certificerede. 2016 årgangen er en af de absolut bedste årgange - på højde med 2001 og 2010, og samtidigt en vin med et potentielt langt liv i kælderen, hvis man altså kan vente så længe.

Efter en måneds maceration/gæring lagres 16 måneder i betontank inden aftapningen. Stilen er via 30 % mourvèdre (resten grenache) maskulin og kraftfuld. Det er en vin med "buskede øjenbryn" men samtidig også en elegantier med blommeagtig frugtfylde, rålakrids, laurbærblad, lavendel samt en sjat hindbær. Smagen er intens og fyldig med ungdommelig, dyster frugt.

Over tid aftager den mørke bærfrugt, der i stedet afløses af modne nuancer af læder og tobak i takt med at tanninerne slipper sit greb - en proces der foregår over ca. 10-20 år.

The Wine Cellar Insider:"This remains one of the best bargains in Chateauneuf du Pape for character and quality today."

349,00 DKK
* BEGRÆNSET ANTAL * 97 POINT Jeb Dunnuck - "INCREDIBLE PURITY OF FRUIT" * Deus ex Machina fra Clos Saint Jean kan oversættes som "guddommelig intervention". Udtrykket "Deus ex Machina" er en betegnelse fra litteraturen for et mirakuløst indgreb, der afbryder et ellers logisk hændelsesforløb i et plot i en bog, film eller et teaterstykke. Et passende navn. Deus ex Machina laves kun i de bedste årgange. Druerne kommer fra over 100 år gamle vinstokke, der ca. er 60 % Grenache og 40 % Mourvedre. Kraftfuld, fyldig og intens med flotte, mineralske indtryk og præg af solbær, sort peber, den provencalske garrigue og røget kød. Bløde, men bestemte tanniner og en lang eftersmag.
995,00 DKK

Vinen er produceret af 80 % Grenache, 10 % Mourvèdre og 10 % Cinsault druer, der er dyrket i Châteauneuf-du-Pape området i Rhône dalen i Frankrig. Den er produceret af håndplukkede druer. Ca. 30 % af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens de resterende 70 % udelukkende har været lagret på ståltanke. Châteauneuf du Pape - Le Plan des Moines er en utrolig elegant vin med flot rød farve, delikat duft af kirsebær, laurbærblade, paprika og muskatnød, fyldig frugtsmag af friske røde frugter, sort lakrids og kakao og godt tanninindhold.

325,00 DKK

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2015 er sammensat af 88 % Grenache, 6% Syrah og 6 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 24 måneder på egetræsfade. Anbefales til eksempelvis and og flæskesteg.

299,00 DKK

Dejlig klassisk Châteauneuf-du-Pape fra Meyblum & Fils, produceret på 90 % Grenache, 5 % Mourvedre og 5 % Syrah. Smuk dybrød farve. Kraftfuld og kompleks næse med røde og sorte modne bær og et krydret strejf. Afbalanceret med silkebløde tanniner.

* Guldmedalje ved Gilbert & Gaillard International Challenge 2022 *

249,00 DKK

Manden bag denne vin er den meget anerkendte franske ønolog og winemaker, Claude Serra, der har over 20 års erfaring fra vinbranchen. Vacqueyras A.O.P. - Le Plan des Moines La Cape er produceret af 70 % Grenache og 30 % Syrah druer. Det er en utrolig flot vin med intens rød-lilla farve, delikat duft, fyldig og koncentreret frugtsmag af solbær med noter af lakrids, silkebløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til lam, okse- og kalvesteg, vildt samt de fleste oste.

199,00 DKK

Vacqueyras - Domaine Saint Pierre 2020 er en Vacqueyras der kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Druesammensætningen er 60 % Grenache og 40 % Syrah, som kommer fra godt 4 hektar marker hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord, en diversitet som giver god kompleksitet i den færdige vin. Domaine Saint-Pierre Vacqueyras skal i sin ungdom nydes under stuetemperatur ved 16-17°. Som ung er gode Bordeaux-glas velegnet hardware, mens en moden version sandsynligvis ville have bedre af et velvoksent Bourgogne-glas.

159,00 DKK

Denne harmoniske Côtes du Rhône Villages er produceret af håndplukkede druer. Grenache druerne har været lagret på franske egetræsfade i 4-6 måneder og derefter 6-12 måneder på cementtanke. De øvrige druer har udelukkende været lagret på cementtanke. Det er en flot vin med intens rødlilla farve og en kompleks duft af kryddernelliker og lakrids. Smagen er blød og rund med smag af marmelade, brombær, peber og kanel. Bløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag.

Tre venner med tilsammen næsten 60 års erfaring fra vinbranchen gik i 2011 sammen med det ene formål at producere fantastiske, ægte og naturlige Rhône vine. Thierry Pommet, Daniel Orsolini og Claude Serra grundlagde i 2011 Le Plan des Moines. Le Plan des Moines dyrker, høster og vinificerer deres druer på den mest naturlige måde med stor respekt for miljøet, omgivelserne og de forskellige terroirs udtryk. Alle vinene fra Le Plan des Moines er vinificeret og tappet hos Le Plan des Moines.

129,00 DKK

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag. Druesammensætningen i Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2011 er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre,

119,00 DKK

* 5 ***** ud af 5 i Vinavisen, og rigtig flot anmeldelse * Vinen er økologisk. Piaugier Sablet Rouge blev af publikum på Rhone festivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,00. Årgang 2021 er klassisk fremstillet på Syrah og Grenache druer. Vinen har et rent udtryk med frisk saftig frugt og er mere fremtrædende end tidligere årgange. Det er en fantastisk vin, der har potentiale til at blive gemt i adskillige år, men den er også drikkemoden nu. Vinen anbefales til retter med and og flæskesteg, oksekød, skinke, lam, vildt samt til modne oste.

  5 x Stjerner i Vinavisen - Citat: Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet rosmarin og anis, men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den meget lange eftersmag.

99,95 DKK

Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cement kar. Rasteau har en dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape.

119,00 DKK

Gigondas - Domaine Saint Gayan har en druesammensætning på 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange. En fremragende ledsager til and og flæskesteg, rødt og hvidt kød, gryderetter, vildt og ost.

199,00 DKK

Gigondas A.O.P - Le Plan des Moines . Les Vendangeuses er produceret af 80 % Grenache og 20 % Syrah druer. En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke. Det er en utrolig flot vin med mørkerød farve med et blåligt skær, kraftig duft af modne, røde frugter og krydderier, fyldig og elegant frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag med noter af krydderier og tobak. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til rødt kød, vildt samt oste.

225,00 DKK

Vinen er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker, og især fra Sablet, der grænser op til Gigondas.

89,95 DKK

Marrenon Gardarem har en flot og intens mørkerød farve. I duften er den er udtryksfuld, med en duft af sorte frugter og noter af cedertræ. Det er en stor og flot vin med balance, tæthed, tekstur og god struktur. Dette er indbegrebet af elegance og karakter - og smager fremragende. Anbefales til rødt kød, vildt, and og lam (og gerne lammeryg). 

399,00 DKK

Ferraton Crozes-Hermitage Calendes Organic er fremstillet på 100 % Syrah fra Crozes-Hermitage i Nordrhône. En del af vinen har fået 8 måneder på eg og resultatet er en flot vin med masser af modne mørke bær i næsen og modne blåbær og brombær i smagen sammen med krydrede, flintede noter og et strejf af jord. Den modne frugt bærer igennem helt ud i den lange eftersmag.

Du kan snildt lagre den frem mod 2025, hvis du kan holde nallerne fra den - og ellers nyd den til robuste kødretter, hårde oste, en saftig rød bøf - eller prøv den som en fræk parring til burgers.

Anmeldelser:
90 point: www.jebdunnuck.com 2018
90 point: www.vinous.com 2018
91 point: www.jamessuckling.com 2018

199,00 DKK

God Crozes-Hermitage til prisen er svært at finde - men den er fundet her. Intens rød-blå farve og en duft der siger spar to. Masser af hindbær, kirsebær og solbær, måske endda lidt ribs. I baggrunden samles smagene af tobak, læder og svampe, der alle komemr fra fadlagringen. Dette er en solid rød Nord-Rhône, som bare skal prøves. Anbefales blandt andet til lammekød.

169,00 DKK
Jardin Secret de Camille Côtes du Rhône Villages 2021   BESKRIVELSE FØLGER 5 Stjerner i Vinavisen - Citat: Camille Cayran er en velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah. Her er dejlig moden bærfrugt afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i ...mere
99,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler