Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rhône som vinområde strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og følger det meste af turen floden Rhône, som også har givet navnet til vinområdet. Vinområdet Rhône deler sig naturligt i to. Det nordlige og det sydlige område. Vinene fra de to områder er meget forskellige. Det nordlige Rhône starter ca. 30 km syd for Lyon ved byen Vienne og strækker sig ned til Valence. Der er 8 betydende appellationer på strækningen. Disse er set fra nord: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Selve det vindyrkede område er betydeligt større end det nordlige Rhône og klimaet er varmere. 

Sorter resultater:

* Fantastisk flot vin i super årgangen 2016 * Mas de Boislauzon er den nordligst beliggende ejendom i Châteauneuf og har til huse mellem Courtézon og Orange, tæt ved Beaucastel. Søskendeparret Daniel og Christine Chaussy råder over parceller i Pignan (sand), Bois Lauzon (rullesten/galets roulés) såvel som la Gardiole, les Brusquieres og Palestor (lerholdig jord). Vinen er lavet med basis i mere end 65 år gamle, lavtydende vinstokke og er tappet ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma.

De har længe dyrket økologisk, og vinene har siden 2012-årgangen været økologisk certificerede. 2016 årgangen er en af de absolut bedste årgange - på højde med 2001 og 2010, og samtidigt en vin med et potentielt langt liv i kælderen, hvis man altså kan vente så længe.

Efter en måneds maceration/gæring lagres 16 måneder i betontank inden aftapningen. Stilen er via 30 % mourvèdre (resten grenache) maskulin og kraftfuld. Det er en vin med "buskede øjenbryn" men samtidig også en elegantier med blommeagtig frugtfylde, rålakrids, laurbærblad, lavendel samt en sjat hindbær. Smagen er intens og fyldig med ungdommelig, dyster frugt.

Over tid aftager den mørke bærfrugt, der i stedet afløses af modne nuancer af læder og tobak i takt med at tanninerne slipper sit greb - en proces der foregår over ca. 10-20 år.

The Wine Cellar Insider:"This remains one of the best bargains in Chateauneuf du Pape for character and quality today."

329,00 DKK 359,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Vinen er produceret af 80 % Grenache, 10 % Mourvèdre og 10 % Cinsault druer, der er dyrket i Châteauneuf-du-Pape området i Rhône dalen i Frankrig. Den er produceret af håndplukkede druer. Ca. 30 % af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens de resterende 70 % udelukkende har været lagret på ståltanke. Châteauneuf du Pape - Le Plan des Moines er en utrolig elegant vin med flot rød farve, delikat duft af kirsebær, laurbærblade, paprika og muskatnød, fyldig frugtsmag af friske røde frugter, sort lakrids og kakao og godt tanninindhold.

325,00 DKK 355,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2012 er sammensat af 88 % Grenache, 6% Syrah og 6 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 24 måneder på egetræsfade. Anbefales til eksempelvis and og flæskesteg.

275,00 DKK 325,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Manden bag denne vin er den meget anerkendte franske ønolog og winemaker, Claude Serra, der har over 20 års erfaring fra vinbranchen. Vacqueyras A.O.P. - Le Plan des Moines La Cape er produceret af 70 % Grenache og 30 % Syrah druer. Det er en utrolig flot vin med intens rød-lilla farve, delikat duft, fyldig og koncentreret frugtsmag af solbær med noter af lakrids, silkebløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til lam, okse- og kalvesteg, vildt samt de fleste oste.

199,00 DKK

Vacqueyras - Domaine Saint Pierre 2014 er en Vacqueyras der kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Druesammensætningen er 60 % Grenache og 40 % Syrah, som kommer fra godt 4 hektar marker hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord, en diversitet som giver god kompleksitet i den færdige vin. Domaine Saint-Pierre Vacqueyras skal i sin ungdom nydes under stuetemperatur ved 16-17°. Som ung er gode Bordeaux-glas velegnet hardware, mens en moden version sandsynligvis ville have bedre af et velvoksent Bourgogne-glas.

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Denne harmoniske Côtes du Rhône Villages er produceret af håndplukkede druer. Grenache druerne har været lagret på franske egetræsfade i 4-6 måneder og derefter 6-12 måneder på cementtanke. De øvrige druer har udelukkende været lagret på cementtanke. Det er en flot vin med intens rødlilla farve og en kompleks duft af kryddernelliker og lakrids. Smagen er blød og rund med smag af marmelade, brombær, peber og kanel. Bløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag.

Tre venner med tilsammen næsten 60 års erfaring fra vinbranchen gik i 2011 sammen med det ene formål at producere fantastiske, ægte og naturlige Rhône vine. Thierry Pommet, Daniel Orsolini og Claude Serra grundlagde i 2011 Le Plan des Moines. Le Plan des Moines dyrker, høster og vinificerer deres druer på den mest naturlige måde med stor respekt for miljøet, omgivelserne og de forskellige terroirs udtryk. Alle vinene fra Le Plan des Moines er vinificeret og tappet hos Le Plan des Moines.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag. Druesammensætningen i Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2011 er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre,

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge blev af publikum på Rhone festivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,00. Årgang 2018 er klassisk fremstillet på Syrah og Grenache druer. Vinen har et rent udtryk med frisk saftig frugt og er mere fremtrædende end tidligere årgange. Det er en fantastisk vin, der har potentiale til at blive gemt i adskillige år, men den er også drikkemoden nu. Vinen anbefales til retter med and og flæskesteg, oksekød, skinke, lam, vildt samt til modne oste.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cement kar. Rasteau har en dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Gigondas - Domaine Saint Gayan har en druesammensætning på 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange. En fremragende ledsager til and og flæskesteg, rødt og hvidt kød, gryderetter, vildt og ost.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Gigondas A.O.P - Le Plan des Moines . Les Vendangeuses er produceret af 80 % Grenache og 20 % Syrah druer. En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke. Det er en utrolig flot vin med mørkerød farve med et blåligt skær, kraftig duft af modne, røde frugter og krydderier, fyldig og elegant frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag med noter af krydderier og tobak. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til rødt kød, vildt samt oste.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bouches du Rhone Chateau Revelette LE GRAND ROUGE 2010 er fremstillet på 27 % Cabernet Sauvignon, 52 % Syrah, 15 % Grenache og 6 % Carignan. Der udføres en gæring med drueskaller i 20 dage. 12 måneder på egefade der er 2 og 4 år gamle. Vinen er ufiltreret.

129,00 DKK 189,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Vinen er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker, og især fra Sablet, der grænser op til Gigondas.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Beaumes de Venise AOC Tradition Cassan Cuvée er en stort anlagt Rhône-vin af en kvalitet, som selv samvittighedsfulde Chateauneuf-producenter ville være stolte af. Med sin placering lige midt i Dentelles de Montmirail er Domaine de Cassan en af verdens smukkest beliggende vingårde. På terrasser med fremragende eksponering dyrkes druerne til husets topvin, 

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Marrenon er en stor producent i Luberon, som køber druer mange steder i Rhone og Luberon. De er super selektive med deres druer, hvorfor vinen altid har et højt niveau. 

Marrenon Orca er lavet på 90 % Grenache og 10 % Syrah. Druerne kommer fra det sydlige Rhone, nærmere Ventoux. Stokkene er over 60 år gamle, og producerer modne og komplekse druer, som vinen også udtrykker. Druerne høstes i hånden og selekteres 2 gange, i marken og i kælderen inden de bliver presset. Vinen lagrer i 12 måneder på franske barriques. Vinen har en flot dybrød farve, nærmest sort. Duften bærer præg af sød tobak, modne frugter som solbær og hindbær. Smagen er intens og kraftig.

Anbefales til and, flæskesteg, lammekølle eller simreretter. Bør drikkes ved 15-17 grader. 

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Marrenon Gardarem har en flot og intens mørkerød farve. I duften er den er udtryksfuld, med en duft af sorte frugter og noter af cedertræ. Det er en stor og flot vin med balance, tæthed, tekstur og god struktur. Dette er indbegrebet af elegance og karakter - og smager fremragende. Anbefales til rødt kød, vildt, and og lam (og gerne lammeryg). 

399,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler