Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydfransk vin dækker over et bredt udvalg af vine, fra de lette til de kraftige hvide, róse eller rødvine over en palet af dejlige mousserende vine til nogle af Frankrigs flotteste dessert og hedvine. Sydfrankrig omfatter en lang række små og store appellationer, men hovedområderne består af Languedoc, Roussillon, Provence og Korsika. Det er et område, der strækker sig langs hele den franske middelhavskyst fra den italienske til den spanske grænse.

Gennem de seneste år har sydfransk vin generelt gennemgået en kvalitetsstigning. Der bliver færre af bordvine og flere og flere kvalitetsvine, som kan konkurrere på lige fod med vine fra de mere kendte franske vinområder – og til en favorabel pris - Value for money så at sige.

Sorter resultater:

* Begrænset parti * En utrolig raffineret 2018 Malbec. Det er en vin der er skabt som en flot fejring af H.M. Dronningens 50-års jubilæum den 14. januar som Danmarks regent. En helt særligt årgang fra Château de Cayx, Kongehusets smukke, franske vinslot.

Margrethe II blev dronning af Danmark den 14. januar 1972, efter hendes far Kong Frederik IX's død.

Denne 2018-årgang er én af ​​vinslottets bedste i de senere år og lagret på egetræsfade i slottets vinkældre. Det sikrer en vin fuld af kompleksitet og raffinement. En vin der kan drikkes med det samme eller kan gemmes til en særlig lejlighed i mange år.

499,00 DKK
* 97 POINTS - WORLD CHAMPION - International Wine Challenge 2019 *
Flot rubinrød farve i glasset med en intens og fyldig aroma af røde bær og krydderier. Du får fine, bløde tanniner, som går flot i spænd med de frugtige noter. En vin med sydfransk tyngde og fin vibrerende friskhed og elegance. En vin i fuldkommen balance.
 
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand, hvilket betyder at vinstokkene tørster, og sætter få druer med lavere udbytter til følge. Dette giver dog koncentrerede og mørke vine - og vigtigst af alt komplekse vine. Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. 
 
 
350,00 DKK 425,00 DKK (spar 75,00 DKK)

Duften har toner af lakrids, peber og brombær.  Smagen er  struktureret, med en dejlige syre og masser af modne fyldige tanniner. Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.

Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke "Dress suit businessmen". Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

129,00 DKK
Chateau de Cayx Cuvee Majeste 2014 Rouge, AOP
Mørk dybrød farve med et svagt mørkerødt skær. Duften har toner af solbær, blommer, figner, brombær og cedertræ. Smagen er tæt med masser af modne tanniner, høj syre og lang kompleks eftersmag. Der er i kælderen under haven, opstillet et stort fad, hvor kun vinene, der bruges til Majeste, får lov til at modne i ca. 1 år. før flaske lagring ca. 1 år, før frigivelse.
Hvis du er til god Chateauneuf-du-Pape, vil du finde denne vin fremragende.
 
1 kasse indeholder 6 flasker 13,5 % alkohol.
399,00 DKK 429,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Meget intens og mørk vin, som møder næsen med en kraftfuld aroma af frisk frugt og blød vanilje. Den gode, fede mundfylde er rig på frugtige noter og ligger blødt på tungen inden oplevelsen rundes af med en snert af frugtcoulis af mørke bær. Cayx Le Malbec du Prince 2016, AOP er en fremragende ledsager til tapas, det bedste kød og pølser fra slagteren eller kvalitetspølser fra grillen.

159,00 DKK 199,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Manoir Grignon Cabernet Syrah er en helt fantastiks sydfransk vin som smager pragtfuld lettere afkølet. Manoir Grignon er sammenstukket af Cabernet Sauvignon og Syrah druer fra gamle, lavtydende vinstokke. Efter gæringen på rustfrit stål lagrer vinen med ny eg, der bidrager med saftige tanniner og lidt sødmefulde nuancer af vanilje, mokka og kakao. Duften giver et indtryk af en saftig, tæt vin med hovedvægten på intense, mørke bær og ristede nuancer fra fadet i form af mokka og vanilje.

69,00 DKK 89,00 DKK (spar 20,00 DKK)

SECRET BOISE GSM Grande Reserve. En rigtig lækker vin på drueblend af Grenache, Syrah og Mourvedre som er den berømte sydfranske trio GSM.

* GOLD MEDAL - Gilbert & Gaillard 2021 * Smagen af vinen er en dyb lilla farve. Kraftfuld, aromatisk, rig og elegant bouquet med noter af sorte bær, læder, mokka og krydderier. Mourvedre druen er intens i denne vins smag. Kraftig men rund, cremet, fedmefuld og en fin smag med en god længde.

Når sammensmeltningen af forfædres know-how samles sammen, med innovative teknologier og mennesker der brænder for deres land, så dannes der en fælles enhed af denne helt suveræne vin. 

Mont Saint-Baudille ligger for enden af Séranne-massivet og tilbyder et bemærkelsesværdigt panorama, der strækker sig over hele Hérault-vinsletten til Middelhavet. Fra dette områdes klima ved middelhavet, hvor der er varme og tørt, jord med ler kalksten, så bliver det ikke bedre forhold til at lave en så flot vin. Secret Boise GSM produceres et par kilometer fra Montpellier, i hjertet af Hérault-dalen.

På grund af sin aromatiske karakter er denne sydfranske rødvin virkelig en vin der skal nydes. Anbefales til stegt kød, kød med saucer, vildt, grillet kød, pate, buffet, samt fransk ostebord.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler