Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Veneto ligger i den nordøstlige del af Italien og er i dag landets tredjestørste vinproducent (20 %) efter Sicilien og Puglia, men er landets største producent af DOC og DOCG vine. Geografisk set byder Veneto på megen variation. Fra bjerg landskabet i nord til Po sletten, der strækker sig mod syd. Generelt har Veneto et tempereret klima, hvor alperne har lange og kolde vintre, mens Po sletten mod syd har relativt korte og milde vintre. Temperaturen om sommeren ligger støt på cirka 30 grader såvel mod nord som mod syd, men der falder en del mere nedbør mod nord, hvilket betyder at det er de sydlige egne som har flest soltimer og en lavere luftfugtighed, hvilket gør at det er de mere komplekse vine bliver fremstillet.

Hvidvinene fra området laves typisk på Chardonnay, Cortese, Garganega, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Riesling, Riesling Italico, Serprina, Tocai Friulano, Trebbiano di Soave og Trebbiano Toscano.

 

Sorter resultater:

Skøn, liflig og drikkevenlig hvidvin. Latium Soave er lavet på druesorterne: Garganega 80 % og Trebbiano di Soave 20 % fra 25/30 år gamle planter. Vinen har en strågul farve. I næsen er den ganske intens og kompleks med antydninger af blomster og frugt, såsom æble og fersken, og med en god mineralitet. Det er en velafbalanceret, intens og ganske vedholdende vin af fin kvalitet. Moden og harmonisk hvidvin.

129,00 DKK

Latium Bianco Delle Venezie  is a young, fresh wine with intense aromas of flowers and citrus fruits. Highly drinkable and ideal at any time of day. Production area: Mezzane di Sotto and the Valle d’Illasi Clayey-calcareous soils Altitude of vineyards: Over 200 metres above sea level Grape blends: Garganega 85 %, Trebbiano di Soave 15 % Age of vineyards: 35 years Plant training system: Pergola - 4,500 vine stocks/ha Yield per hectare: 60 hl/ha Harvest: The grapes are picked and put into crates at the end of September. 

99,00 DKK

Druerne (100 % Garganega ) til denne vin kommer fra husets vinmark Compo le calle i Illasi, beliggende i ca. 200 meters højde hvor jorden er meget kridt og lerholdig. Druerne håndplukkes nænsomt i midten af oktober måned. Herefter tørres druerne let i bakker i ventilerede rum i 15 – 20 dage, inden de afstilkes og presses blidt i ca. 12 timer. Mosten gæres derefter under temperaturkontrol ved 15 grader i ståltank i 20- 25 dage. Latium Morini Campo Le Calle Soave stabiliseres og lagres nu inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder inden den frigives.

129,00 DKK
FZ Zeni Soave Classico er en fantastisk lækker og vellavet Soave Classico, hvor druerne er håndhøstet. Vinen er lysegul i glasset med grønne gyldne nuancer, liflig frisk, halvtør og frugtrig med aromaer af lyse blomster, grapefrugt, melon, pære og mandler. Smagen er velstruktureret hvor mandel og t ...mere
69,95 DKK

Vidunderlig og frisk og frugtrig hvidvin på Trebbiano druer som dyrkes nedenfor deres vingård. Criomaceration (kold udblødning og gæring) giver en utrolig frugtighed som gør, at denne vin egner sig rigtigt godt til reception, velkomst eller ren nydelse på terrassen

159,00 DKK

Zenatos Pinot Grigio kommer fra bakkerne i Trentino, øst for Veneto, og Friuli Venezia Giulia hvor jorderne er kølige og nedbørsmængderne moderate. Når høsten sætter ind i starten af september, er drueklaserne således relativt små og kompakte. Zenatos Pinot Grigio besidder alle druesortens klassiske karakteristika. En strågul farve med grønne reflekser, en aromatisk og forfriskende bouquet, og delikat, frugtrig smag med pæn fylde og god længde. En fremragende vin der også kan nydes som aperitif, men som ellers vil være en passende ledsager til fisk eller lyst fjerkræ og skaldyr.

99,00 DKK

Produceret på 100 % Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt. De ligger så til tørre i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone vinene og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone". En del af vinen har været lagret på egetræsfade og resten har været lagret på ståltanke. Sartori Marani Bianco er elegant med en intens gul/gylden farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

99,00 DKK

Bronner - Vis os én der gætter den drue blindt, og vi skal vise dig en der har snydt. Her er den i selskab med Incrocio Manzoni og Riesling, og resultatet er skønt.

Her er for en gang skyld en vin hvor man lige stopper op efter første smag og tænker: ‘Det her skiller sig ud fra mængden - men hvorfor?’ Denne vin er nemlig lidt svær at sætte i bås med noget andet. Den starter meget sart. Farven er som et glas hyldeblomstsaft, Ikke helt klart, men heller ikke rigtig sløret. Duften er i første omgang også præget af lyse og lette noter som pæresaft, birkeskov og agurk. Men som vinen får lov at ilte en smule, kommer der helt andre og dybere dufte i spil. Der er blandt andet let brunet smør, og en smule alkoholisk fornemmes den endda også.

På smagssiden fortsætter den sarte linie, med et let præg af pomelo og citronsaft, grønne æbler, og hvide blomster. Fad fornemmes, men uden at miste friskhed. Også her ændrer udtrykket sig en del efter lidt tid, og den sidste tår i glasset vil føles enormt cremet, næsten fyldigt! Det er en af de mere interessante vine vi har smagt, dels på grund af den fornemme udvikling vinen tager i glasset, og dels fordi at det bare ikke rigtigt minder om noget andet vi har smagt for nyligt., Men pas på med denne her, for det er en af den slags vine, hvor flasken er tom før du får set dig om. Og så går du glip af den fornemme udvikling, som beskrevet ovenfor.

Calalta er et lille familieejet vinhus i byen Mussolente for foden af Monte Grappa i Veneto, der tilstræber at lave lokale og terroirdrevne rød-og hvidvine med så lidt menneskelig indblanding som overhovedet muligt.

179,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler