Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Toscana er sammen med Piemonte de to vigtigste vinregioner i Italien.

Toscana har hele syv DOCG'er, deriblandt Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano, som er tre af de mest kendte vinregioner i Italien. Alle syv DOCG'er laver vin i topklasse, men også flere af de i alt 29 DOC'er laver fremragende vine. 

Blandt hvidvinene er det Vermentino, Pinot Grigio, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc og Chardonnay der dominerer.

Sorter resultater:

Vinen er produceret af 100 % Vermentino druer, der er dyrket på vinmarker i Montalcino i Toscana, Italien. Den har udelukkende været lagret på ståltanke for at bibeholde så megen frugt som muligt. Det er en elegant hvidvin med flot lys gul farve, delikat og frugtig duft med noter af abrikos, grapefrugt, blomster og krydderier, fyldig, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en behagelig eftersmag. Vinen er særdeles velegnet som aperitif samt til lyst kød, grillet fjerkræ og salater.

129,00 DKK

Tenuta Le Colonne  Vermentino har en lysegul kortfarve, aromaer af citrusfrugter og blomster med nuancer af urter som salvie og rosmarin. Smagen er forfriskende med en fremragende syre.

Vinen passer perfekt til fisk, salater og ”appetizers”.

99,00 DKK

"Le Grottine" fra Chiappini er en frisk og duftende Vermentino. Den kommer fra 100 % Vermentino druer vinificeret udelukkende i ståltanke, uden tilsætning af gær. Den er strågul i farven, mineralske dufte, hvide blomster og aromatiske urter skiller sig ud i næsen. Det er en frisk og elegant vin med stor krydderi og mineralitet, det udtrykker de typiske noter af salvie og akacieblomster, der er karakteristiske for druesorten Vermentino.

 

199,00 DKK

* Skarp pris * San Angelo Pinot Grigio er en flot hvidvin med lys strågul farve og intens, frisk og frugtig duft af bl.a. pære, banan, fersken og citrusfrugter. Smagen er livlig og vedholdende takket være det gode syreindhold, velafbalanceret og frisk smag af modne frugter. Denne harmoniske og fyldige hvidvin er særdeles velegnet til de fleste lettere madretter, f.eks. fiskeretter samt simple kalve- og fjerkræretter - og derudover er den uovertruffen som aperitif.

* Castello Banfi blev udnævnt til ”Best Winery of the Year” ved Vinitaly 2017 *

169,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler