Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydfransk vin dækker over et bredt udvalg af vine, fra de lette til de kraftige hvide, róse eller rødvine over en palet af dejlige mousserende vine til nogle af Frankrigs flotteste dessert og hedvine. Sydfrankrig omfatter en lang række små og store appellationer, men hovedområderne består af Languedoc, Roussillon, Provence og Korsika. Det er et område, der strækker sig langs hele den franske middelhavskyst fra den italienske til den spanske grænse.

Gennem de seneste år har sydfransk vin generelt gennemgået en kvalitetsstigning. Der bliver færre af bordvine og flere og flere kvalitetsvine, som kan konkurrere på lige fod med vine fra de mere kendte franske vinområder – og til en favorabel pris - Value for money så at sige.

Sorter resultater:

Vinen er lavet på 100 % Chardonnay druer fra et 4 ha stort areal, der primært ligger på kalkstensterrasser, der omgiver Château de Cayx. Vinslottet har siden 1974 været ejet af Hendes Majestæt Dronningen og Prinsgemalen (født Henri de Laborde de Monpezat). La Cigaralle Blanc har en flot gylden farve med grønne strejf. Duften har primære aromaer af æble og lemon, som efter et par år på flaske går mere hen mod fersken, abrikos og tropisk frugt.

169,00 DKK

Fra det sydvestlige Frankrig, der rummer landets bedste vine til prisen, kommer denne fyldige, men friske Chardonnay, der rummer mange af de hvide Bourgogne vines kvaliteter, men til en pris, hvor Bourgogne ikke er tæt på at kunne være med. Druerne hentes fra forskellige områder med den fællesnævner, at de dyrkes højt i terrænet, hvilket resulterer i god syrefriskhed i druematerialet samt sikrer en lang vækstsæson, der giver god kompleksitet i den færdige vin. 

Vinifikationen er foregået med en kølig maceration og sidenhen med temperaturkontrolleret gæring i den kølige ende af skalaen med efterfølgende kort tids lagring på eg. 

Resultatet er en intens og særdeles velskabt Chardonnay med ekspressiv citrusfrugt og fersken med toastede noter fra lagringen, der holdes i skak af en livgivende syrefriskhed. Les Argelières Chardonnay leverer en suveræn kombination af koncentration og finesse, der normalt er reserveret langt dyrere vine.

Nyd vinen ved en serveringstemperatur på cirka 10-13 grader, til fyldige fiskeretter, til stegt fjerkræ, til mættende salater eller som en fyldig aperitifvin.

Vinen smager fremragende nu, så det er ikke vinen, man typisk lægger i kælderen, om end den dog nok skal holde et par år.

89,00 DKK

Manoir Grignon er en delvist fadgæret og fadlagret Chardonnay, hvor fedme og fylde holdes i ave af en god, naturlig syre. Her får man noget af Bourgogne vinenes karakter, men til en helt anden og mere "drikkelig" pris.

69,00 DKK

Secret Boise Chardonny har en strågul farve med grønne reflekser. Bouqueten byder på aroma af fersken og smør. Smagen er rig med en god balance mellem kraft og finesse. Når sammensmeltningen af forfædres know-how samles sammen, med innovative teknologier og mennesker der brænder for deres land, så dannes der en fælles enhed af denne helt suveræne vin.

Mont Saint-Baudille ligger for enden af Séranne-massivet og tilbyder et bemærkelsesværdigt panorama, der strækker sig over hele Hérault-vinsletten til Middelhavet. Fra dette områdes klima ved middelhavet, hvor der er varme og tørt, jord med ler kalksten, så bliver det ikke bedre forhold til at lave en så flot vin.

Secret Boise Chardonnay produceres et par kilometer fra Montpellier, i hjertet af Hérault-dalen. På grund af sin aromatiske karakter er denne sydfranske hvidvin virkelig en vin der skal nydes. 

Vinen passer godt til salater, skaldyr, pate, tapas med franske urter, samt blød fransk ostebord. 

79,95 DKK
* NYHED * Hos franske Famille Fabre, som for mange andre gode winemakers, er et respektfuldt forhold til naturen af afgørende betydning. Siden 1991 har Louis Fabre været banebrydende for husets omstilling til økologisk vindyrkning og var en af ​​de første Languedoc-vinproducenter, der for alvor blev grøn. Han fortsætter den dag i dag med at prioritere og udvikle et økobevidst landbrug og vinfremstilling, at udforske nye metoder og er altid på udkig efter nye løsninger på de miljøproblemer, vi står over for. Mantraet er: "Kvalitet er ikke en tilstand, det er en vej". I flere generationer har Fabre-familien dyrket en medfødt sans for opfindelse og innovation. Det ses lige fra André Fabres høst-'vogne' til Louis Andrieus 'colorimètre', der bruges til at måle farven på vin. En åbenhed over for nye ideer er blevet rygraden i et evigt kvalitetsmæssigt engagement. De nyhøstede druer sætter tonen og den winemakeren forestiller sig nye årgange; kulsyre-maceration, naturlige og mousserende vine. I dag ejer Fabre-familien fem slotte, deriblandt Chateau de Luc og Domaine de Grande Courtade. Chateau de Luc er et virkelig smukt, gammelt slot fra det 14. århundrede. Slottets vinmarker er terrasserede på de omgivende bjergsider, hovedsagelig med en høj beliggenhed hævet over havet og dermed et for området køligt klima.
169,00 DKK

* NYHED  - KOM OG SMAG * Gascogne har for hvidvinenes vedkommende de seneste ca. 15-20 år budt på fremragende value-for-money, og LULU Le Français sætter en fed streg under, at man stadig kan købe livsglæde til små penge. Colombard-druen er fantastisk tilpasset Gascognes klima i det sydvestlige Frankrig, og derfor forløser den i distriktet sit fulde potentiale med stor aromarigdom og fremragende friskhed. Druen har den særlige egenskab at være aromatisk uden at tilføje vinen tyngde eller voldsomme mængder alkohol. Resultatet er tørre, lette vine med aromarigdom; vine der som udgangspunkt har en del til fælles med sauvignon blanc-baserede vine. 

Efter høsten gæres vinen køligt på rustfrit stål, som bedst beholder druens frugtige aromaer. Efter klaring og kort tids lagring tappes vinen på flasker med skruelåg, som bedst holder vinens friskhed intakt. 

Duft og smag har aromaer af citron, hyldeblomst, grape, lime og hvide blomster med en uforlignelig renhed og intensitet for prisklassen. Den mundrensende syre er i fuld balance med frugten, så man kan nyde en særdeles afstemt helhed, der vil fungere glimrende som en terrassedrik, men så sandelig også til ikke for fede fiskeretter, til en rejemad, til hovedretssalater eller en stegt kylling.

LULU bør nydes i sin ungdom, hvilket vil sige fra nu og ca. 1½ år frem.

69,95 DKK

Enkel, stilren og helt forrygende – Parey Dumont er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed og udvikle de karakteristiske smage, der knytter sig til hver druevariant. Kompleks og livlig, og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig. Her i form af en sprød og sofistikeret Chardonnay.

Collection Prestige Chardonnay er en klar, bleggul vin med en sofistikeret næse, der sprudler af citrusaromaer og frisk pære. Læg dertil strejf af hvide blomster og honning, og du har en decideret smagseksplosion med et væld af friske stenfrugter samt en sprød og mineraldrevet tekstur med et let anstrøg af eg.

Gascogne er vild og smuk på samme tid. Med de blidt duvende bakker er det landlige landskab fyldt med maritime nåle- og cyprestræer. Vinmarkerne er frodige, og de middelalderlige landsbyer på bakketoppene bidrager til idyllen i denne velbevarede franske skat af et område. Her er dyrket vin siden romertiden, og IGP Côtes de Gascogne deler samme produktionsområde som den kendte appellation Armagnac. Gascogne er desuden berømt for områdets rige gastronomi og sin ’douceur de vivre’ (oversat: livets sødme) – en tilbagelænet tilgang til tilværelsen, hvor man tager alt det bedste, livet byder på og får mest muligt ud af det.

Denne førsteklasses Chardonnay er fremstillet af druer fra de bedste jorder, dyrket på de solrige, bløde bakker, hvor jordbunden er både ler- og kalkholdig. Vinstokkene nyder godt af Atlanterhavet nærhed, da vandstrømmene modererer regionens temperaturer, så druerne modner perfekt og er balancerede, sprøde og sprængfyldte med komplekse aromaer.

Første trin i fremstillingen af denne Collection Prestige Chardonnay er at høste druer, når de er perfekt modne. Derved skaber de en frisk og balanceret hvidvin. Høsten presses herefter pneumatisk for udelukkende at udvinde den bedste most. Alkoholfermenteringen foretages ved lave temperaturer. Vinen lagres på fade af let ristet fransk eg, hvilket er med til at øge både teksturen og nuancerne i vinen. Anbefales til lyst fjerkræ, mager fisk, ost og vegetariske retter

89,00 DKK

* Domaine du Bosc laver perfekte hvidvine * Det er en lækker Chardonnay, som er sprød og frisk. Den er ikke fadlagret, men har alligevel en vis fedme og fylde. Den er perfekt til næsten alle forretter, blinis med stenbiderrogn, laks og smørfisk, eller bare til ren nydelse.

69,95 DKK

* NYHED * Le Grand Sommet Sauvignon Blanc & Colombard er sprød og frugtig vin fra sydfrankrig. Vinen er i moderne udtryk som rammer bredt både med og uden mad til. Xavier Roger er en lille knap så kendt vinmager, men han laver nogle super gode produkter. Le Grand Sommet Sauvignon Blanc/Colombard er et helt fantastisk bud på hvad vin fra Gascogne kan gøre og så endda til få penge.

Vinen er en croud pleaser, en vin som alle vil kunne lide. Det er klassisk Sauvignon Blanc med masser  af hyldeblomst og stikkelsbær, samt en sprød syre og rig på frugt fra Colombard druen. En vin med god friskhed, syre og et halvtørt præg som gør at vinen både er fantastisk for sig selv, eller som ledsager til grillet retter, fisk, skaldyr, lyst fjerkræ og salater.

89,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler