Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Loire dækker over flere af Frankrigs mest berømte appellationer, blandt flere Muscadet Sevre et Maine, Chinon, Sancerre og Pouilly-Fumé, og er på grund af sin store geografiske udstrækning utrolig varieret såvel klimatisk som vinstilistisk.

Ude ved kysten regerer Muscadet vinene, der alle er produceret på sorten Melon de Bourgogne. Inde i Bonnezeaux, Quarts-de-Chaume og Cotex du Layon er det Chenin Blanc, der har førertrøjen på. De mousserende vine fra Saumur og de røde vine fra Chinon er først og fremmest lavet på Cabernet Franc. Den sidste drue, vi møder fra vest til øst er den altoverskyggende Sauvignon Blanc i Sancerre og Pouilly-Fumé.

 

Sorter resultater:

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

149,00 DKK

Pouilly Fumé ligger umiddelbart overfor Sancerre, og området har været opdyrket siden romertiden. Der dyrkes udelukkende hvidvin i distriktet, og det er primært Sauvignon Blanc, der anvendes. En duft af grape, pære, æble og fersken nærmest vælter op af glasset. Smagen er frisk med flot nerve og struktureret syre.

189,00 DKK

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE SAUVIGNON BLANC.

SAUVIGNON BLANC VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE 2020  En flot vin fra Gascogne, hvor druer er ren Sauvignon Blanc. Vinen er en herlig charmerende og aromatisk hvidvin, hvor der kendetegner dejlige toner af lime, hyldeblomst, eksotisk frugt i både duft og smag.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* NYHED - KOM OG SMAG * THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc IGP Loire Joel Delaunay er en virkelig frisk hvidvin i topklasse. Sauvignon Blanc med friske græsagtige urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomster noter i ganen. Frisk med en god balance mellem delikate frugtsmag og dybde.

Ved fremstilling af denne Sauvignon Blanc presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter i rustfrit stål, og efterlades på sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Thierry Delaunay studerede i Bordeaux og har afsluttet vinfremstillingsvinduer over hele kloden med henblik på vinøs perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at tage rollen som kældermester. Det er en lækker Sauvignon Blanc til fisk og skaldyrs retter, især gravad laks eller røget laks. Prøv den også til gedeost i enhver form - røget eller aromatiseret med urter. En perfekt hvidvin til lyst kød, krydret retter, kylling og buffet. 

Server denne Sauvignon Blanc ved 6 - 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK 129,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstret aroma, der på fineste vis demonstrere, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen. Hvide blomster, grapefrugt, forfriskende mineralsk, med frugtig fylde, som modne pærer og annanas. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre. God mineralitet, men alligevel fyldig. En skøn moden vin med lang fyldig eftersmag. Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost)

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE COLOMBARD SAUVIGNON BLANC.

Vignoble Ferret-vingården der ligger i hjertet af Gascogne på kalkstens/lerjord, har i flere generationer producerer kvalitetsvine. Denne Colombard/Sauvignon Blanc er en frugtagtig vin med noter af eksotiske frugter og hyldeblomst. I smagen er den sprød og frisk. Serveres afkølet som aperitif, til sushi, fisk, frokostretter eller som ren hyggevin.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine de la Garenne er et lille domaine, hvor såvel det vigtige arbejde med at pleje vinstokkene som vinifikation, lagring og aftapning forestås af ejeren selv, den meget seriøse Bernard-Noël Reverdy. Bernard-Noël Reverdy er et typisk eksempel på den nye generation af hårdt arbejdende og teknisk meget velfunderede vinavlere, der år efter år fremtryller vine, der hører blandt distriktets absolut bedste - og Sancerre Les Bouffants er en af disse vine.

199,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler