Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Loire dækker over flere af Frankrigs mest berømte appellationer, blandt flere Muscadet Sevre et Maine, Chinon, Sancerre og Pouilly-Fumé, og er på grund af sin store geografiske udstrækning utrolig varieret såvel klimatisk som vinstilistisk.

Ude ved kysten regerer Muscadet vinene, der alle er produceret på sorten Melon de Bourgogne. Inde i Bonnezeaux, Quarts-de-Chaume og Cotex du Layon er det Chenin Blanc, der har førertrøjen på. De mousserende vine fra Saumur og de røde vine fra Chinon er først og fremmest lavet på Cabernet Franc. Den sidste drue, vi møder fra vest til øst er den altoverskyggende Sauvignon Blanc i Sancerre og Pouilly-Fumé.

 

Sorter resultater:

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

159,00 DKK
Sancerre Gitton Pére & Fils. Denne fremragende Sancerre er en typisk Sancerre med skøn friskhed fra Sauvignon druen, frisk med en dejlig syrlighed. Vinen er mineralsk og kompleks med en lang og kraftfuld finale, af hyldeblomst, citrus noter og grønne æbler. En yderst værdig repræsentant for Loir ...mere
169,00 DKK

En meget ren, tør og stringent Sancerre med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse. Vinfremstilling har været en tradition i familien Doucet i flere generationer. De dyrker 11 hektar med Sauvignon Blanc i Sancerre, hvor undergrunden består af ler og kalksten. Et terroir, der giver aromatiske, mineralske og velsmagende hvidvine, som en hel verden værdsætter. Vinplanterne har en alder på 30-35 år og dyrkes efter Culture Rasionnée metoden, hvor man pløjer jorden og kun bruger organisk gødning.

Vinen er udelukkende produceret på Sauvignon Blanc. Vinen har en fin blomsteraroma, og en frugtrig smag med et feminint tilsnit. En meget velsmagende, frisk og mineralsk Sancerre, der er vedholdende i eftersmagen. Det er en meget "ren" hvidvin - tør og stringent med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Denne lækre Sancerre er en "allround" hvidvin, som med fordel vil kunne sættes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Alt god fra havet er velkommen på tallerkenen til denne klassevin.

199,00 DKK

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

495,00 DKK

* NYHED * KOM OG SMAG OG BLIV GLAD * Domaine Nicolas Gaudry er en familieejet vingård i hjertet af Pouilly-Fumé-distriktet i Loire, hvor Nicolas Gaudry og hans hu stru Sandy viderefører seks generationers vintraditioner. Siden 2003 har de dyrket 31 hektar vinmarker fordelt på de bedste terroirs i Tracy-sur-Loire, Pouilly, Saint-Andelain og Garchy.

Domaine Nicolas Gaudry Pouilly-Fumé 2024 er en strålende fortolkning af Loire-dalens ikoniske Sauvignon Blanc. 

I glasset står vinen med en sart, bleggul farve med fine grønne reflekser. Duften byder på hvide blomster og citrusfrugter med en mineralsk understrøm, der afspejler områdets unikke terroir. Smagen er perfekt afbalanceret mellem fylde og friskhed, hvor den let saltede eftersmag giver en lang og intens afslutning. Denne vin er en oplagt ledsager til skaldyr, friske oste og lette forretter – eller som en stilfuld aperitif. En klassisk Pouilly-Fumé, der forener elegance, kompleksitet og terroir i smuk harmoni

189,00 DKK

* NYHED - KOM OG SMAG * Ceptembre Sauvignon Blanc fra Thierry Delaunay Loire har indbydende aromaer af citrus, kiwi, stikkelsbær og mineraler. I munden er den dejlig skarp og ren, med en smagfuld og lækker finish. Et godt tilbud på sommerens friske hvidvin. Anbefales til skaldyr, alle hvide fisk og patéer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

79,95 DKK

* NYHED - KOM OG SMAG * Touraine Loire er frisk og sprød, men samtidig frisk og nem at drikke.

Smage som grønt æble, pære, stikkelsbær, appelsinblomst, citron, og der er også et strejf af nogle grønne urter i vinen.

Denne kompleksitet kan skyldes de tre måneder, vinen lagrespå i rustfrit stål - hvilket bevarer druens naturlige friskhed og frugtsmag.

Vinens oprindelige lettere syre forsvinder helt fra ganen, når den parres med mad, hvilket bringer mere tropiske frugtsmag frem i vinen.

Denne Touraine er ekstremt madvenlig og ville passe smukt til alt fra grillet kylling til skaldyrsretter. 

Server denne skønne vin ved 6 - 8 grader.

Touraine Loire er frisk og sprød, men samtidig frisk og nem at drikke.

Smage som grønt æble, pære, stikkelsbær, appelsinblomst, citron, og der er også et strejf af nogle grønne urter i vinen.

Denne kompleksitet kan skyldes de tre måneder, vinen lagrespå i rustfrit stål - hvilket bevarer druens naturlige friskhed og frugtsmag.

Vinens oprindelige lettere syre forsvinder helt fra ganen, når den parres med mad, hvilket bringer mere tropiske frugtsmag frem i vinen.

Denne Touraine er ekstremt madvenlig og ville passe smukt til alt fra grillet kylling til skaldyrsretter. 

Server denne skønne vin ved 6 - 8 grader.

99,95 DKK

* GODT KØB * THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc IGP Loire Joel Delaunay er en virkelig frisk hvidvin i topklasse. Sauvignon Blanc med friske græsagtige urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomster noter i ganen. Frisk med en god balance mellem delikate frugtsmag og dybde.

Ved fremstilling af denne Sauvignon Blanc presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter i rustfrit stål, og efterlades på sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Thierry Delaunay studerede i Bordeaux og har afsluttet vinfremstillingsvinduer over hele kloden med henblik på vinøs perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at tage rollen som kældermester. Det er en lækker Sauvignon Blanc til fisk og skaldyrs retter, især gravad laks eller røget laks. Prøv den også til gedeost i enhver form - røget eller aromatiseret med urter. En perfekt hvidvin til lyst kød, krydret retter, kylling og buffet. 

Server denne Sauvignon Blanc ved 6 - 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE COLOMBARD SAUVIGNON BLANC.

Vignoble Ferret-vingården der ligger i hjertet af Gascogne på kalkstens/lerjord, har i flere generationer producerer kvalitetsvine. Denne Colombard/Sauvignon Blanc er en frugtagtig vin med noter af eksotiske frugter og hyldeblomst. I smagen er den sprød og frisk. Serveres afkølet som aperitif, til sushi, fisk, frokostretter eller som ren hyggevin.

69,95 DKK

Vignobles Berthier Sancerre - 100 % Sauvignon Blanc med sted- og sortstypisk duft af grapefrugt, hvide blomster og et flintet udtryk. Smagen er både fyldig og intens med en skøn underliggende friskhed fra både syre og vinens mineralske udtryk.

94 point - Robert Parker Wine Advocate *

Server gerne vinen ved 8-10°C nu i dens vår, eller vent en 2-3 år. Lad den ledsage fisk og skaldyr - f.eks. laks i butterdej - foie gras eller Crottin de Chavignol gedeost. Eller nyd den som aperitif eller bare som et glas i godt selskab…

229,00 DKK

* NYHED * Hvem elsker ikke frisk Sauvignon Blanc? Her har de to unge brødre, Clément og Florian, overtaget familiedomænet og løftet kvaliteten og opgaven med bravour. Her har du et af deres hjertebørn, Sauvignon Blanc fra AOP'en Coteaux du Giennois. Området ligger midt i Loiredalen, og er nabo til de store Sancerre og Pouilly-Fumé AOP'er. Her får du vanvittig høj kvalitet, til priser der ikke nærmer sig naboerne. 

Typiske aromaer af hvide blomster, citrus og passionsfrugt, strømmer op ad glasset. En vin der passer perfekt til en lun sommerdag i haven, på altanen eller ude i det blå. Anbefales til lys fisk, skaldyr og lyst kød.

129,00 DKK

* Klasse Vin * Siden 2010 har den talentfulde Alban Roblin stået for produktionen af Sancerre-vine på Château la Rabotine. Han har allerede etableret sig som en spændende vinproducent i sit eget navn, men da han fik muligheden for at udvide med Château la Rabotine gennem familiære relationer, kunne han ikke lade chancen gå fra sig. Og gud ske tak og lov for det, for det betyder, at det nu er endnu lettere at få fat i de indsmigrende og forfriskende Sancerre-vine fra hans hånd.

Vinen strutter af liv og suser op ad glasset med noter af hyldeblomst, stikkelsbær, limeskal, citronsaft, friskklippet græs og grønne æbler. Frugten fremstår funklende klar, og Alban Roblins hands-off tilgang, hvor terroiret får lov at træde frem, sætter sit tydelige præg på produktionen. I eftersmagen venter der et spændende mineralsk bid, som giver et skønt knæk til det ellers frugtige og frodige smagsbillede.

Vinen er sammensat af druer fra fire forskellige vinmarker: Les Perrieres, Le Canard, La Rabotine og Côte de Valliens. Markerne har lige dele af de to jordtyper, der er kendt for at give de bedste Sancerre-vine: Terres Blanches og Caillotes. Vinen gærer på rustfri ståltanke og lagrer efterfølgende i fem måneder med gæren, hvor Alban Roblin af og til rører op i vinen for at sikre ekstra kontakt med gærcellerne.

Så tøv ikke med at glæde dig, for Alban Roblin laver Sancerre, der synger i glasset.

229,00 DKK

* NYHED * DEN SMAGER FREMRAGENDE * Régis og Sylvain viser med denne cuvée, hvordan deres dogmefrie tilgang til vin tillader dem at producere en eventyrlig vin som denne. For stokkene står i det vestlige Loire, i Pays Nantes mellem de to floder Sèvre og Maine, og her er det normalt druesorten Melon de Bourgogne, som hersker. Men Régis og Sylvain har fundet frem til nogle parceller beplantet med Sauvignon Blanc, og måden, den druesort udtrykker sig netop her, var for spændende og velsmagende til at ignorere.

Her opnår Sauvignon Blanc-druen en mærkbar mineralitet, som spiller fantastisk sammen med den aromatiske frugtprofil, den altid udtrykker sig med. Her er stikkelsbær, limeskal, hyldeblomst, tomatstilk og sitrende syre. Det bør serveres ordentligt afkølet og nydes til den slags skaldyrsserveringer, hvor man gerne lige klemmer en citron ud over, inden man går ombord. Vi kan f.eks. anbefale grillede rejer med aioli.

Vinen er lavet på druer fra 3 år gamle vinstokke, har koldmacereret i 12 timer og har ligget 4 måneder sur lie.

Anmeldelse. Der er ikke så mange bånd, der binder Regis og Sylvain, når de skaber vine i Loire-området. Det oplever vi i denne Sauvignon Blanc 2023, der ikke går over i historien som vinen med den mest nydelige og tiltrækkende etikette. Men alt det, der ikke er nydeligt udenpå, er fremragende indeni. For her får vi Sauvignon Blanc af en høj kaliber, hvor der både er mineralsk lethed, lyse stenfrugter og et godt bid af karakteristisk syre fra citrusfrugter. Den særlige karakter i denne vin hænger blandt andet sammen med, at den er fra et af de Loire-områder, hvor Sauvignon Blanc faktisk ikke er så udbredt, men Regis og Sylvain har formået at finde en særlig niche, der både er klassisk og alligevel med en rank holdning og en blød struktur. Fisk og skaldyr vil føle sig forkælede i selskab med denne vin – og jeg føler mig forkælet med et glas, uden at der behøver være noget som helst ved siden af. 

189,00 DKK

* NYHED *  ØKOLOGISK * Underskøn og ærkeklassisk Savenniéres, fra fire udvalgte parceller. Den perfekte introduktion til både område, druesort og producent, viser vinen sig med en helt vidunderlig aromatik, syreekstrakt og elegance. Luftig og forfriskende i både duft og i smag, der dog samtidig fremviser stor intensitet. Nuancer af hvid fersken, sommerblomster, knuste sten og saftige gule æbler, ledsaget af de fineste toner af honning, grapeskal og kvæde. En saftig, knastør og ultra-energisk finish, med besnærende mineralitet og mundvandsdrivende syre - lige netop som en Savenniéres skal være. 


Den prestigefyldte appellation Savenniéres, i den centrale del af regionen Loire, er centrum for nogle af verdens største hvidvine på druesorten Chenin Blanc. Et ganske lille vinområde på omkring 150 hk., begunstiget af sine sydvendte skråninger (med dertilhørende fremragende soleksponering) og næringsfattige skiffer-jordbunde, der giver yderst koncentreret og fuldmoden frugt. 'La Saponaire' er sammensat af frugt fra 4 forskellige sydvendte parceller - herunder fra selveste 'Grand Cru'-marken ’Clos le Grand Beaupréau’. Arketypiske jordbundsforhold, sammensat af eroderet sand og skiffer. Chenin Blanc er en yderst krævende druesort der modner meget uregelmæssigt, hvorfor der kræves stor præcision i arbejdet i vinmarken. Ogereau håndhøster således druerne forholdsvist tidligt på sæsonen, så kun den perfekt modne frugt kommer med i kælderen. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser ganske blidt, efterfulgt af gæring på et mix af tanke og forskellige størrelser af fade. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100 %. Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, i 11 mdr. på egetræsfade.  

* 92 point Jyllands-Posten * "Spændstig og koncentreret med citrus i kernen. Høj syre, der elegant formildes af en intens frugt."

259,00 DKK

Ferret Colombard/Sauvignon Blanc 

Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne. Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter.

Server vinen afkølet til fisk og sushi, frokostretter eller som et glas i utide.

399,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler