Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Loire dækker over flere af Frankrigs mest berømte appellationer, blandt flere Muscadet Sevre et Maine, Chinon, Sancerre og Pouilly-Fumé, og er på grund af sin store geografiske udstrækning utrolig varieret såvel klimatisk som vinstilistisk.

Ude ved kysten regerer Muscadet vinene, der alle er produceret på sorten Melon de Bourgogne. Inde i Bonnezeaux, Quarts-de-Chaume og Cotex du Layon er det Chenin Blanc, der har førertrøjen på. De mousserende vine fra Saumur og de røde vine fra Chinon er først og fremmest lavet på Cabernet Franc. Den sidste drue, vi møder fra vest til øst er den altoverskyggende Sauvignon Blanc i Sancerre og Pouilly-Fumé.

 

Sorter resultater:

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstret aroma, der på fineste vis demonstrere, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen. Hvide blomster, grapefrugt, forfriskende mineralsk, med frugtig fylde, som modne pærer og annanas. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre. Vinen holder sig frisk i 5 til 8 år efter høsten.

149,00 DKK

Domaine de la Garenne er et lille domaine, hvor såvel det vigtige arbejde med at pleje vinstokkene som vinifikation, lagring og aftapning forestås af ejeren selv, den meget seriøse Bernard-Noël Reverdy. Bernard-Noël Reverdy er et typisk eksempel på den nye generation af hårdt arbejdende og teknisk meget velfunderede vinavlere, der år efter år fremtryller vine, der hører blandt distriktets absolut bedste.

149,00 DKK 159,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Klassisk Sancerre, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Sancerre Gitton laves på druer fra stejle skråninger i Sancerre. Vinen byder på en duft af moden drue, mineraler, hvide blomster og tørret æble. Smagen er appetitvækkende sprød og intens frugtig med en elegant afrundet finish. Perfekt til fiske og skaldyrsretter, samt til f.eks. frisk gedeost.

149,00 DKK

Domaine MOREUX Sancerre er udelukkende produceret på Sauvignon Blanc. Vinen har en fin blomsteraroma, og en frugtrig smag med et feminint tilsnit. En meget velsmagende, frisk og mineralsk Sancerre, der er vedholdende i eftersmagen. Det er en meget "ren" hvidvin - tør og stringent med en lang nuanceret eftersmag. Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader.

135,00 DKK 156,00 DKK (spar 21,00 DKK)

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

149,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler