Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Bourgogne findes der reelt set kun to druesorter, Chardonnay for hvidvinene og Pinot Noir for rødvinene.

Der produceres også mousserende vin af høj kvalitet på "methode champenoise", der laves på Chardonnay under betegnelsen Cremant d’Bourgogne.

 

Sorter resultater:

Duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen madvin til et bredt udvalg af bordets glæder. Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

169,00 DKK 179,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Louis Jadot, Chablis, Cellier de la Sablière er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, der er lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven. det er en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste - og ren hygge.

199,00 DKK

En del af Louis Jadot, Pouilly-Fuissé er lagret på åbne kar, en anden del på egetræsfade, og til sammen giver det på den ene side struktur i vinen, på den anden side frugt og total friskhed. Vinen har gyldne toner, en harmonisk palette med hasselnød, ristede mandler, grapefrugt og citroner som de dominerende noter. Anbefales til flødebaserede retter, fed fisk, lyst fjerkræ, østers og skaldyr

299,00 DKK

Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte Blanc gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade i 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalv, mørkt fjerkræ, ost, allround , vildt og det fransk landkøkken.

319,00 DKK

* 92+ points Robert Parker's Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Pouilly-Fuissé Clos Reyssié unwinds in the glass with aromas of yellow orchard fruit, warm bread, toasted almonds and mandarin. Medium to full-bodied, lively and fleshy, with a satiny attack that segues into a muscular, layered mid-palate, it concludes with a long, saline finish."

Dette er fed og kraftfuld hvid bourgogne, en enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i Clos Reyssiés ældgamle chardonnay stokke, plantet i 1937. Marken ligger nær vingården i Chaintré, og er en af de ny-udnævnte 1er Cru Pouilly Fuissé, hvilket kommer til at fremgå af etiketten fra 2020 årgangen. Clos Reyssié skråner blidt og har et lerholdigt toplag med kalksten med fossiler herunder, så alt er i skønneste orden. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale, en af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest. 

Denne cuvée er lagret et år på 228 liters eg med fingæren med meget lidt battonage. Herefter lagres yderligere et år på ståltank inden tapning, der foregår uden hverken klaring eller filtrering. Vinen er intens og har fedme og fylde uden at være tung; en svær balancegang, der ikke desto mindre er løst til UG. Aromaerne kredser sig omkring et tema om gylden frugt, stuevarmt smør og hasselnød med en dyb kalkstensnerve, der løber gennem vinen og tydeligst fornemmes i eftersmagen. En velskabt, balancerende syre er vidne om, druerne blev plukket på det helt rigtige tidspunkt. Dominique Cornin Pouilly-Fuissé Clos Reyssié smager omtrent, som de fleste håber på, deres hvide bourgogne smager; fyldig, ødsel, generøs, omfavnende, balanceret og godt. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år.

299,00 DKK

* 92 points Robert Parkers Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Saint-Véran Les Serreudières is textural and charming, wafting from the glass with aromas of pear, warm bread, white flowers and crisp stone fruit. Medium to full-bodied, ample and textural, with succulent acids and an expansive finish, it's already showing well."

Les Serreuxdières er en mark, der deles mellem to appellationer, Saint-Véran og Macôn-Chaintré. Dominique Cornin Saint-Véran Les Serreuxdières er håndlavet enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i gamle chardonnay stokke, plantet i 1936 (50 %) og 1992 (50 %). Vinstokkene til Saint-Véran Les Serreuxdières har et højere aldersgennemsnit end producentens Macôn-Chaintré, og denne parcel har mere hældning og ligger, hvor et tyndt, lerholdigt toplag dækker kalkstenen længere nede.

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der siden 1988 har været dyrket økologisk (og certificeret i 2003) med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest.

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren, og er tappet uden hverken filtrering eller klaring. Vinen er tør og rank, udviser en god vægt, og har en sympatisk kombination af mineralsk klarsyn og den intensitet, der mangler i billig bourgogne. 

Vinens profil med fravær af nyt egetræ efterlader god plads til, at druernes kvaliteter genkendes i den færdige vin. I duft og smag synes vi, man kan finde hvid fersken, golden delicious, lidt jasmin og friskbrygget weissbier. Kalkstensmineraliteten står langt fremme i eftersmagen, hvor den bidrager med et næsten salt præg, der skærper fokus og giver lysten til det næste glas. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år. Nydes af rummelige glas, serveret ved 11-16°, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

229,00 DKK

Dette er den bedste og mere ambitiøse af Dominique Cornins to vine fra Mâcon-Chaintré appellationen. Modsat næsten al øvrig vin fra Mâconnais er dette håndlavet enkeltmarksvin, fra lieu-dit Les Serreuxdières, hvis lerholdige kalkstensmergel beplantedes med Chardonnay helt tilbage i 1936, 1985 og 1996. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. 

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren. Det resulterer i en rank, men via et godt drue materiale - en vedkommende hvidvin med naturlig koncentration og stor mineralsk præcision. Den har positur som god chablis uden at blive skinger, og den fungerer madmæssigt sammen med samme slags mad som sin nordligere ætling. 

Duft og smag har intense kalkstensmineraler med citrus og en smule stenfrugt. Det er en tør og frisk vin med en subtil, behagelig fylde. Det ses sjældent, at så gode Chardonnay druer får lov at blive til hvidvin uden indflydelse af ny eg, men det er en kærkommen fornøjelse. 

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré er en drikkevenlig vin, der præsterer tæt på sit maksimale allerede. Syrefornemmelsen vil over tid vige en smule til fordel for en mere fyldig helhed, en proces der omtrentligt vil strække sig over 4-7 år fra årgang. Denne hvidvin kan godt drikkes direkte fra køleskabet, men så vil alle aromaer være skjult. Nyd den i stedet ved 11-16° af et rummeligt vinglas, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré Les Serreuxdières 2018

199,00 DKK

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

229,00 DKK

1. Cru marken ligger på én af de bedste skråninger i Montagny. Marken er orienteret mod øst, og ligger nabo til Les Chaniots. Domaine Bernollins parcel på 1 ha. er beplantet med Chardonnay. Vinstokkenes alder er i gennemsnit omkring 50 år gamle, og giver dermed en rigtig god og koncentreret vin. Jordbunden er meget kalkholdig, hvilket giver vinen en rank og mineralsk karakter. Druerne høstes som alle Maison Albert Sounit vine i hånden. Alt efter årgangens lune er 40 - 60 % af vinen gæret og lagret på franske egetræsfade i ca. 10 måneder, og resten er vinificeret ved lav temperatur på ståltank, hvorved vinen opnår ekstra blomst og frugt. En klassisk Bourgogne som på fornem vis udtrykker Bourgognes klassiske dyder, finesse og elegance. Montagny 1. Cru Les Coères er smuk blank og gylden. Bouquetten er meget intens og blomsterrig. Smagen er klokkeren og rank med meget fine mineralske toner og en fin sprød syre.

339,00 DKK

Denne hvide Savigny er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. Den kan nemt lægges i kælderen i op til 8 år fra høståret. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr – eksempelvis dampede blåmuslinger - men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

269,00 DKK

Denne hvide Aligoté er resultatet af to vinifikationsmetoder. Stephen Maurice har valgt, at halvdelen af høsten gærer på temperaturregulerede tanke, mens den anden halvdel gærer på egetræsfade. Når den alkoholiske gæring er afsluttet foretages "omrøring" af kvaset ugenligt for at tilføre vinen et mere aromatisk udtryk, og en mere vedholdende eftersmag. Det er en hvidvin med et ret godt lagringspotentiale. En hvidvin med masser af dybde i både duft og smag. Den har mange imødekommende frugtaromaer, og smagen er vedholdende og halvfed med en god dyb eftersmag. Vinens temperatur må ikke overstige 12 grader. Vinen er som skabt til fed laks, hvid fisk og skaldyr, men den er også meget anvendelig til pastaretter og gode modne oste.

129,00 DKK

Denne vin er produceret af 100 % Chardonnay druer fra Grand Cru området Valmur i Chablis i Frankrig. Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant og kompleks duft af bl.a. citrusfrugter og fersken, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af hasselnød og ristet brød samt en lang og vedvarende eftersmag. Denne fremragende Chablis Grand Cru Valmur J. Moreau & Fils er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

399,00 DKK

 

 

699,00 DKK

* Begrænset antal flasker * J. Moreau & Fils blev grundlagt i 1814, da en ung mand ved navn Jean-Joseph Moreau slog sig ned i Chablis og giftede sig med en lokal vinhandlers datter. Efter i starten at have været en pioner i Chablis er vinhuset i dag en af de største og ældste producenter af Chablis-vine - kendt for deres store know-how og vinenes stil, der altid afspejler respekt for jorden. Vinene fra J. Moreau & Fils sælges i dag i over 80 lande verden over.

Omkring 30 % af vinen har været lagret på egetræsfade, mens den resterende del har været lagret på ståltanke.

Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant duft med noter af hasselnød og abrikos, fyldig og cremet smag af mandarin og akacie samt en lang og behagelig eftersmag. Denne fremragende Chablis er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

350,00 DKK
* FREMRAGENDE CHABLIS * Typisk Chablis duft vælter op ad glasset med hvide blomster, kalket mineralitet og fersken. Flot harmonisk karakter med medium fylde, og en god forfriskende frugtsyre til at give balancen. Det holder præcis det niveau man forventer af Premier Cru Chablis, og vil gå fantastisk til bred pallet af retter med indhold fra havet. Vinen er fremstillet af druer fra Fourchaume marken i Chablis, der har Premier Cru klassifikation. Marken ligger nord fra selve Chablis byen, på østbredden af Serein-floden. Marken har en perfekt syd-til-sydøstlig orientering, så stokkene har tæt på så mange soltimer som det er muligt, i det ellers kølige Chablis. Det giver de soltørstige Chardonnay-druer mulighed for at opnå en ordentlig modenhed, så de ender med den unikke balance imellem syrlighed og modenden, som har gjort Chablis-vinene berømte. Vinen er lagret på en kombination af 228 liters og 342 liters fade.
429,00 DKK

* Begrænset antal * Meursault 1er Cru "Le Poruzot" 2019 er en klassisk stor Meursault. Intenst moden frugt med flot mineralitet, der giver en perfekt balance mellem friskhed og fylde. Velintegreret vin med insisterende eftersmag. Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Blå oste og foie gras, rejer og hummer passer også godt til denne vin. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

599,00 DKK

* 93+ Points Robert Parker/The Wine Advocate * "Offering up notes of yellow orchard fruit, confit citrus, marzipan and subtle hints of petrol, the 2017 Meursault 1er Cru Les Santenots is medium to full-bodied, broad and fleshy, with an envelopingly textural attack, ripe acids and a deep, chewy mid-palate, concluding with a long finish. This premier cru always produces a broad shouldered, ripe expression of Meursault, but it also ages formidably well."

Mineralsk præcision og disciplineret fedme er nøgleord for denne Meursault 1er Cru. En fokuseret, spændstig vin med et godt henlæggelsespotentiale. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne.

Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde, dette er med andre ord rigtige vinbønder. Der både gæres og lagres på egetræ – i dette tilfælde godt et år i beherskede 10 % ny eg. 

Monthélie Douhairet Porcheret Meursault 1er Cru Santenots er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandler, kalkede mineraler og en anelse af den fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

649,00 DKK

* 91 points Robert Parker/The Wine Advocate * "From a small parcel in a seldom-seen lieu-dit near Monthélie, the 2017 Meursault Le Pré de Manche reveals aromas of crisp orchard fruit, white flowers, fresh pastry and hazelnuts. On the palate, it's medium to full-bodied, with an elegantly textural attack, good concentration and racy acids."

Dette er ren Bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved. Her en fokuseret og struktureret chardonnay i en slank, mineralsk stil fra Meursault-naboen, Monthélie. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde. Dette er med andre ord rigtige vinbønder.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god Bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil. Husk at ordentlig, hvid Bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse, og den har kun "godt af" at blive luftet lidt.

499,00 DKK

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc Pere & Fille 2017 * En rigtig dejlig og dyb mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles * Denne skønne Bourgogne Chardonnay har friskhed, er frugtrig og har en dejlig mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter.

Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, skaldyr, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

169,00 DKK

* Begrænset antal *

Meursault Le Tesson er en forførende hvidvin, der indfanger essensen af Bourgognes storhed. Med årgangen 2020 har Domaine Jean-Philippe Fichet skabt en vin af enestående kvalitet og elegance.

Vinen stråler i glasset med en gylden farve og inviterer med sin forførende duft af saftige ferskner, modne pærer og subtile noter af ristet hasselnød. Smagen er fuld af finesse og harmoni med en kompleks blanding af frugtige nuancer, frisk citrus og en diskret mineralitet, der danser på tungen.

Domaine Jean-Philippe Fichet er anarkendt for sine evner, ekspertise og engagement i at udtrykke Meursaults unikke terroir. Ved at dyrke druerne med stor omhu og anvende traditionelle vinificeringsmetoder, er han lykkedes med at frembringe en vin, der er et ægte mesterværk.

Meursault Le Tesson er den perfekte ledsager til fine retter som grillede skaldyr, cremede pastaretter og grillet fjerkræ. Den vil også være en uforglemmelig partner til en aften med gode venner og samtaler.

Med Meursault Le Tesson 2020 viser Jean-Philippe Fichet sine evner som vinproducent og leverer en vin, der vil vække begejstring hos selv de mest kræsne vinelskere. En oplevelse af luksus og raffinement, der vil efterlade et varigt indtryk.

755,00 DKK

* Smagfuld Bourgogne - Begrænset parti i denne årgang * Sous La Roche er navnet på parcellen, som ligger under det markante klippefremspring med udsigt over Domaine Bernollin og det sydlige Montagny.

Markerne ligger på en relativt stejl skråning i naturlig forlængelse af Montagny 1. Cru markerne, blot nogle få hundrede meter mod nord. Jordbunden er kalkholdig. Vinen er lavet på 100 % Chardonnay, som håndplukkes. Efter presning og bundfældning hældes juicen direkte på franske egetræsfade, hvor vinen gærer og lagres i cirka 10 måneder. Under lagringen omrøres vinens bundfald jævnligt, hvorved vinen får større fylde og bliver mere rig på aroma. Denne proces kaldes ”batonnage”.

Sous la Roche har en blomsterrig bouquet med mineralske toner og en fin sprød syre. Vinen er smuk, blank og lys gylden. Duften er karakteriseret ved hvide blomster og et snert citrus og abrikos. Fadet er meget fint integreret i smagen, som slutter med en tør og ren eftersmag og en fin lille fedme. Anbefales til lyst kød, fisk (laks) og skaldyr.

Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

Pinot Noir'en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.

249,95 DKK

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol  75 cl.

189,00 DKK
Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druematerialet. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100 % økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Megen kærlighed bliver lagt netop der. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes. 
 
I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen er lavet på 100 % Chardonnay fra skråninger vest for La Cote i Hautes Cotes de Nuits. Marken er placeret i 400 meters højde. Vinen lagrer ca. 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 50 % af disse er nye.
 
Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 
 
Domaine Patrick Hudelot - "Les Plancons" Hautes Cotes de Nuits 2020.
275,00 DKK

En dejlig klassisk Bourgogne Chardonnay med krop og fylde. Vinen har en forfriskende mineralitet, der er godt afstemt med den fede Chardonnay-frugt og vanilje-tonerne fra fadlagringen. En lækker vinoplevelse. Druerne vokser lige bag vingården i Comblanchien på marken "Les Chênes", der har en undergrund, der overvejende består af kalk og ler. Høsten foregår med håndkraft, og vinifikationen påbegyndes direkte i fadene, som alle er af helt ny eg. Med en meget langsom gæring øges vinens kompleksitet.

Vinen er let gylden i farven. I næsen fornemmes toner af hasselnødder og en citrusagtig undertone. Smagen er fyldig med en god balance mellem vinens fede og friske elementer. Domaine Gilles Chardonnay kan drikkes som helt ung, men kan også lagres i 6-8 år efter høståret.

Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 6 - 8 grader, er meget velegnet til skaldyr såvel som til de fleste fiskeretter. Det er også en dejlig vin at servere til gode kraftige oste, hvor vinens charmerende karakter rigtigt kommer til udtryk.

175,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler