Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Bourgogne findes der reelt set kun to druesorter, Chardonnay for hvidvinene og Pinot Noir for rødvinene.

Der produceres også mousserende vin af høj kvalitet på "methode champenoise", der laves på Chardonnay under betegnelsen Cremant d’Bourgogne.

 

Sorter resultater:

Duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drukket vin, der er en effen madvin til et bredt udvalg af bordets glæder. Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15° alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

195,00 DKK

Louis Jadot, Santenay, Clos de Malte Blanc gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade i 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet. Anbefales til kalv, mørkt fjerkræ, ost, allround , vildt og det fransk landkøkken.

319,00 DKK

Chablis Dominique Gruhier kommer fra 4 forskellige terroirs. Mangfoldigheden af disse parceller skaber stor finesse og en fantastisk kompleksitet til denne smukke Chablis. ”La Revue du Vin de France”, som er Frankrigs førende vin magasin, skriver: Hvilken vin. Dens gyldne profil fader over i mineralske aromaer, efterfuldt af en rig balanceret smag, med et kalket/stenet finish. Chablis Dominique Gruhier er dyrket på det skarpe hvide terroir. I 2015 syntes alt at gå op i en højere enhed i Chablis. Mængderne er små, men kvaliteten findes ikke bedre.

195,00 DKK 210,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Louis Jadot, Chablis, Cellier de la Sablière er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, der er lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven. det er en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste - og ren hygge.

199,00 DKK 210,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Louis Jadot, Macon-Villages, Grange Magnien er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse. Den er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr, asiatisk mad, østers og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

135,00 DKK 155,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En del af Louis Jadot, Pouilly-Fuissé er lagret på åbne kar, en anden del på egetræsfade, og til sammen giver det på den ene side struktur i vinen, på den anden side frugt og total friskhed. Vinen har gyldne toner, en harmonisk palette med hasselnød, ristede mandler, grapefrugt og citroner som de dominerende noter. Anbefales til flødebaserede retter, fed fisk, lyst fjerkræ, østers og skaldyr

299,00 DKK

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Vinen har en meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Anbefales til skaldyr og fisk.

275,00 DKK 295,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

189,00 DKK 210,00 DKK (spar 21,00 DKK)

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker". Meget stor, parfumeret, krydret, urteagtig duft med røgede mineralske toner. Cremet fylde og intens frugt, der er forenet med en god syre og en lang forfriskende eftersmag. Chablis Premier Cru Joseph Drouhin anbefales til skaldyr og fisk.

295,00 DKK

Detter er Kronjuvelen blandt Dominique Gruhiers vine. Montée de Tonnerre hører til blandt de største 1er Cru'er i Chablis. I jordbunden i Chablis kan man finde en lang række forsteninger fra den tid, hvor området befandt sig under havets overflade. Det udtrykker denne vin i nærmest poetisk form med sin strågule farve og en duft med præg af muslingeskaller og knuste sten. Smagen er frisk og mineralsk med behagelig syre og moden fedmefuld frugt. Eftersmagen er dejlig tør, frisk og vedvarende.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne vin er produceret af 100 % Chardonnay druer fra Grand Cru området Valmur i Chablis i Frankrig. Det er en utrolig flot hvidvin med flot gylden farve, elegant og kompleks duft af bl.a. citrusfrugter og fersken, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af hasselnød og ristet brød samt en lang og vedvarende eftersmag. Denne fremragende Chablis Grand Cru Valmur J. Moreau & Fils er særdeles velegnet til laks, hummer og skaldyr - men prøv den også til fjerkræ samt lyse kødretter med cremede saucer.

399,00 DKK 495,00 DKK (spar 96,00 DKK)

* Nyhed * Dejlig frisk og lækker Bourgogne fra Maison Charles * Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør. Vinen passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* 93+ Points Robert Parker/The Wine Advocate * "Offering up notes of yellow orchard fruit, confit citrus, marzipan and subtle hints of petrol, the 2017 Meursault 1er Cru Les Santenots is medium to full-bodied, broad and fleshy, with an envelopingly textural attack, ripe acids and a deep, chewy mid-palate, concluding with a long finish. This premier cru always produces a broad shouldered, ripe expression of Meursault, but it also ages formidably well."

Mineralsk præcision og disciplineret fedme er nøgleord for denne Meursault 1er Cru. En fokuseret, spændstig vin med et godt henlæggelsespotentiale. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne.

Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde, dette er med andre ord rigtige vinbønder. Der både gæres og lagres på egetræ – i dette tilfælde godt et år i beherskede 10 % ny eg. 

Monthélie Douhairet Porcheret Meursault 1er Cru Santenots er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandler, kalkede mineraler og en anelse af den fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret i omegnen af 12-13° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

475,00 DKK

* 91 points Robert Parker/The Wine Advocate * "From a small parcel in a seldom-seen lieu-dit near Monthélie, the 2017 Meursault Le Pré de Manche reveals aromas of crisp orchard fruit, white flowers, fresh pastry and hazelnuts. On the palate, it's medium to full-bodied, with an elegantly textural attack, good concentration and racy acids."

Dette er ren Bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved. Her en fokuseret og struktureret chardonnay i en slank, mineralsk stil fra Meursault-naboen, Monthélie. Vinene fra Montehélie-Douhairet-Porcheret er ukomplicerede på den helt rigtige måde. 

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde. Dette er med andre ord rigtige vinbønder.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god Bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil. Husk at ordentlig, hvid Bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse, og den har kun "godt af" at blive luftet lidt.

395,00 DKK

Den sydlige del af Bourgogne byder ofte på en overraskende høj kvalitet. Her kan der virkelig gøres nogle gode køb især blandt områdets hvide vine. Henry Fessy Mâcon-Village er netop sådan en positiv overraskelse. En lækker aromatisk Chardonnay med en dejlig lysegul farve. I næsen fornemmes aromaer af lys fersken. Vinen er rund og blød med lette noter af Muscat i eftersmagen.

69,00 DKK 129,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Appellationen Saint-Véran er beliggende i den sydlige del af Mâconnais i et fredfyldt og lettere kuperet landskab. Saint-Véran omkranser vinmarkerne i Pouilly-Fuissé. I disse beskyttede omgivelser får druerne masser af solskinstimer. Kombineret med en perfekt undergrund til Chardonnay (kalksten dækket af et tyndt lag af ler) er slutresultatet en fed, frugtagtig, moden og velafbalanceret vin. Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.

99,00 DKK 169,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Macon er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, umiddelbart op af Pouilly Fuissé. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten med enkelte forsteninger. Da der er meget langt mellem den kvalitetsmæssige top og bund i Macon, er det, måske mere end noget andet sted vigtigt, at man er opmærksom på navnet på producenten. Her er Maison Joseph Drouhin et godt referencepunkt, da man udelukkende opkøber druer hos de bedste avlere i distriktet, hvilket ofte er avlere, som familien har arbejdet sammen med i generationer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol  75 cl.

99,00 DKK 130,00 DKK (spar 31,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler