- Forside
- Vine
- Hvidvin
- Frankrig Hvidvin
- Alsace
Alsace
Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder
I Alsace laves næsten alle vine af enkeltdruer, og vinene er oftest varietale vine, dvs. at de generelt får navn efter druesort og hældes i letgenkendelige slanke flasker ved navn flûtes. Det anføres ikke på etiketten, om vinen er sød eller tør. Følgende grønne druesorter er de mest anvendte i Alsace: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d'Alsace, Pinot Gris (indtil 1997 kaldet Pinot Gris Tokai, men Tokai må nu kun bruges om vine fra Ungarn) og Gewurtztraminer. Pinot Noir er den eneste blå druesort i Alsace. Heraf laves rød- og rosévin. De syv druesorter benævnes til tider de syv søstre. Det er særligt for Alsace, at selv de mindste producenter ofte laver 6-8 forskellige vin om året, og de største laver 20-30.
Vi anbefaler