Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Alsace laves næsten alle vine af enkeltdruer, og vinene er oftest varietale vine, dvs. at de generelt får navn efter druesort og hældes i letgenkendelige slanke flasker ved navn flûtes. Det anføres ikke på etiketten, om vinen er sød eller tør. Følgende grønne druesorter er de mest anvendte i Alsace: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d'Alsace, Pinot Gris (indtil 1997 kaldet Pinot Gris Tokai, men Tokai må nu kun bruges om vine fra Ungarn) og Gewurtztraminer. Pinot Noir er den eneste blå druesort i Alsace. Heraf laves rød- og rosévin. De syv druesorter benævnes til tider de syv søstre. Det er særligt for Alsace, at selv de mindste producenter ofte laver 6-8 forskellige vin om året, og de største laver 20-30.

Sorter resultater:

Karakteristisk overdådig smag. En fyldig vin med stor krop og intens, solid struktur samt en lang eftersmag. Eftersmagen har elegante letrøgede nuancer. Perfekt til foie gras, kraftigt krydrede retter og ikke mindst kraftige oste.

149,00 DKK

Druerne til denne lækre Grand Cru Riesling er dyrket i kommunen Wuenheim - nærmere betegnet i området Ollwiller - på Grand Crumarken af samme navn. Området er dels kendt som et af de tørreste områder i Frankrig, hvilket giver mulighed for at producere friske og sprøde Rieslingvine, på de perfekte dramatiske, sydvesteksponerede skrænter - og med den for Riesling helt rigtige undergrund sammensat af ler, kalk, gips og sand.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

En Riesling med særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. Bør serveres ved 8-10 °.

79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Pinot Gris egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter, Foie Gras eller som en delikat aperitif.

79,00 DKK 89,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød", faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Vinen er lysegul. Næsen er meget elegant og meget blomstret. I munden er der et strejf af det eksotiske frugter. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afslutnende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste. Men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8° C.

129,00 DKK

Vinen har en fin farve, lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige og tørre oste. Bør serveres ved 10° C.

129,00 DKK

Vinen har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En meget fin substans, som ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Bør serveres ved en temperatur på 8-10° C.

129,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler