Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I Alsace laves næsten alle vine af enkeltdruer, og vinene er oftest varietale vine, dvs. at de generelt får navn efter druesort og hældes i letgenkendelige slanke flasker ved navn flûtes. Det anføres ikke på etiketten, om vinen er sød eller tør. Følgende grønne druesorter er de mest anvendte i Alsace: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d'Alsace, Pinot Gris (indtil 1997 kaldet Pinot Gris Tokai, men Tokai må nu kun bruges om vine fra Ungarn) og Gewurtztraminer. Pinot Noir er den eneste blå druesort i Alsace. Heraf laves rød- og rosévin. De syv druesorter benævnes til tider de syv søstre. Det er særligt for Alsace, at selv de mindste producenter ofte laver 6-8 forskellige vin om året, og de største laver 20-30.

Sorter resultater:

Domaine Kientzler Pinot Gris har en frisk og indbydende bouquet med noter af blomster, fersken, abrikos og en lille anelse røg. I smagen er vinen livlig, fed og velafbalanceret med en tone af honning. En klassisk og lækker Pinot Gris, der kalder på en dejlig forret med fed laks.

Vinen produceres på 100 % Pinot Gris fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen kan serveres til en bred vifte af retter, lige fra krydrede asiatiske retter til Sushi. Det er en helt perfekt vin til røget laks (a match made in heaven) samt til modne oste. Det er også en rigtig god vin at bruge som aperitif-

159,00 DKK

Klassisk tør, stram, mineralsk og ren Riesling. Imponerende sofistikeret samt frisk og spændstig i sit udtryk, der med sin utrolig fine balance viser, hvad Riesling-druen kan præstere. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne lyse frugter. Virkelig en rigtig madvin.

Vinen produceres på 100 % Riesling fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Domaine Kientzler Riesling anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en hvidvin, der er spændende at sætte til vegetariske retter.

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Domaine Kientzler Riesling Ribeauvillé er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen. Det er en lækker Riesling med fine og elegante aromaer med noter af blomster og med masser af mineralske toner. Det er en tør, spændstig og dejlig stram Riesling med god længde i smagen, der er meget ren og klassisk. 

Druerne til denne vin kommer fra forskellige af Kientzlers Grand Cru marker, der er beliggende omkring Ribeauvillé. Alle med en gennemsnitsalder på mere end 30 år.

Kientzler’s Riesling Ribeauvillé kan nemt drikkes helt ung, men for at den virkelig folder alle vinens kvaliteter ud, kan en vis lagring anbefales. 5 - 10 år i kælderen giver vinen yderligere kompleksitet, finesse og mineralitet. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fed fisk, skaldyr eller lyst kød.

219,00 DKK

”La Soif” er en helt ny vin, som Domaine Kientzler har arbejdet på at fremelske igennem en årrække. Målet har været at skabe en Alsacevin, der er allround anvendelig til mad, men som også kan nydes uden mad. Projektet er til fulde lykkedes.

Det er en vin med virkelig fine og forskelligartede aromaer med noter af lyse frugter. I smagen er der en fin balance i vinens livlige stil, frugt og en lækker friskhed.

Vinen er tør og produceret på druerne Auxerrois (60 %), Riesling (25 %) samt Muscat (15 %). Vinstokkene har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten. Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Anbefales til fisk eller skaldyr. Det er også en dejlig vin at nyde helt uden mad.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Cleebourg Pinot Gris Prestige Alsace egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter, Foie Gras eller som en delikat aperitif.

79,95 DKK 109,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cleebourg Prestige Alsace er en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. Bør serveres ved 8-10 °.

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød", faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cleebourg Brandhof Pinot Gris har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En meget fin substans, som ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Vinen bør serveres ved en temperatur på 8-10° C.

129,00 DKK

Cleebourg Reifenberg Gewurztraminer har en lysegul farve. Næsen er meget elegant og meget blomstret. I munden er der et strejf af det eksotiske frugter. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afsluttende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste, men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8° C.

129,00 DKK

Vinen har en fin farve, lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Cleebourg Hannesacker Riesling anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige og tørre oste. Bør serveres ved 10° C.

129,00 DKK
Denne flotte Pinot Gris Reserve fra Fernand Engel har en ret intens duft af blomster og modne eksotiske frugter samt en anelse lakrids. Smagen er tæt, men med god friskhed og en meget vedholdende eftersmag, der afslutter med en fin antydning af røg og vanilje. 
 
Druerne høstes efter økologiske forskrifter for at skabe den bedste balance i naturen og i flasken. Normalt taler man om 7 druer i Alsace, hvoraf de 4 af dem betegnes som Grand Cru druer, og Pinot Gris er en af dem.
129,00 DKK

Fremragende ren og fokuseret Riesling Reserve fra Fernand Engel. Vinen har en frisk duft med noter af ananas og fersken, samt en fin underliggende mineralitet. En harmonisk oplevelse i munden med opfriskende frugtsyre og gentagende noter af tropiske frugter. Det er en vin med flot intensitet i eftersmagen, der gør den særdeles velegnet til delikate fiskeretter.

Fremstillet af Riesling høstet i hånden fra fire parceller i området omkring Orschwiller og St Hippolyte. Vinstokkene dyrkes økologisk på marker med kalkholdig jord og skiffer.
129,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler