Cava Extra Brut Naturel, Juve Y Camps Sa

169,00 DKK

Robert Parker, siger kort og godt " Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps ". Blød behagelig mousse. Let gylden farve med duft og smag af hasselnød, peberfrugt og grønne æbler. Der anvendes kun fritløbende most (dvs. den most druerne afgiver, inden de presses). Vinen har lagret i minimum tre år, inden den frigives til salg. Perfekt som apéritif, til skaldyr og lys fisk.

Cava Extra Brut Naturel, Juve Y Camps Sa.

I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn. Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker  for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som  nedsænkes i minus 20 graders frysevæske.

Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus.
Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolutkompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk