Banfi Summus Toscana IGT Magnum
Supertoscaneren Summus, som scorer samme point som en Supertoscaner til 1600 kr.
DinVinguide: 94 Point | "Rig og intens næse. Syrlige solbær og let urtet med solbærbusk, jordnoter og blyant. pæn kompleksitet og balance. Flotvin med friskhed og afstemte tanniner."
- Intens og kraftig
- Fadlagret i over 2 år
- Drikkes til store bøffer
En storladen og opulent supertoskaner, hvor den lokale Sangiovese-drue blandes med de internatioale druestorter Cabernet Sauvignon og Syrah. Resultatet er en vin med sødmefulde noter af kirsebær og blommer, vanilje og en smule lakrids. Smagen er flot, og strukturen i vinen afslører kraftige men velintegrerede tanniner.
1978 er året hvor historien om Banfi begynder. De to brødre John og Harry Mariani, som er af Amerikansk-italiensk slægt, rejser til Montalcino for at finde de næste store Brunello-hit til deres vinportfølje. De er nemlig vinimportører i USA. Området omkring Montalcino, var dengang ukendt og fattigt. Mariani brødrene så dog øjeblikkeligt det store potentiale, især i vingården Poggio alle Mura. De importerede vin herfra, men det var første gang de var på besøg.
Få år efter første besøg hos Poggio alle mura, køber Mariani brødrene den flotte vingård. 5 år senere køber de det historiske middelalderslot, der ligge lige op ad vingården. Slottet kan ses på mange af Banfis vine, og er blevet et varetegn for dem. I dag har slottet dertilhørende luksushotel og 1-stjernet Michelin-restaurant.
Banfi tog teknologi, moderne fremstillingsprocessor og en hunger efter innovation med sig til Montalcino. Mange omkringliggende vinbønder blev inspireret af Banfi-projektet. I de senere år, har Banfi også investeret i bæredygtighedsprojekter samt CSR initiativer. Banfi er den dag i dag stadig familiedrevet, hvor John Marianis oldedatter er direktør.
I dag laver Banfi vin mange steder, ikke kun i Montalcino. Der laves Banfi vin i Chianti, Piemonte og Bolgheri. Vinene holder fast i Banfis filosofier og innovative arbejdsgange. Selvfølgelig er den gode smag gennemgående i alle vinene.
Vinene respekterer traditionerne, men bærer også præg af den innovative og moderne tilgang som Banfi har til deres vinproduktion. De udvikler hele tiden nye teknologier i deres fremstilling, samt undersøger deres jordbund, druetyper og alt muligt. De vil hele tiden lave de bedste vine, som deres terroirs kan frembringe.
Det helt store flagskib hos Banfi, er den eminente Brunello Di Montalcino: Poggio all’Oro. Vinen bliver kun produceret i de allerbedste årgange. Vinen lagres i fransk egetræsfade i store og små størrelser, i hele 3 år og 6 måneder. Druerne plukkes fra marken lige neden for Castello Banfi, og består udelukkende af en særlig Sangiovese-klon.
Bemærk: Jule og Nytårsvin kan ikke nå at komme frem nu.
Vi sender derfor først igen d. 02. januar.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |