Chateau Guiraud Sauternes 2009

799,00 DKK

Château Guiraud er blandt de ubetinget største Sauternes og Barsac vine. I gode årgange er Guiraud helt forrygende, bl.a. lå Château d'Yquem i skyggen af denne Guiraud ved Grand Prix Universel i Paris i 1900.

Chateau Guiraud Sauternes 2009

I mellem krigstiden kom Guiraud dog ind i en noget ustabil periode, men da en meget entusiastisk Canadier Frank Narby købte slottet i 1981, blev der investeret høje summer i en total renovering og genplantning af nye stokke, og slottet kom atter i toppen i appellationen.Château Guiraud i nyere tid - mod den absolutte top i Sauternes

Slottet blev erhvervet i 2006 af Olivier Bernard fra Domaine de Chevalier, sammen med tre andre vinproducenter og Peugeot familien, og dermed kan denne ejendom kun være på vej til succes. Geografisk position omkring Château d'Yqyem

Ejendommen ligger lige syd for Château d'Yquem, og som på Yquem plukkes druerne i hånden, nænsomt vinklase for vinklase og vinen gæres på egefade. Dette giver en umådelig rig og meget kraftig Sauternes, fyldig med meget finesse, som kan drikkes meget ung eller gemmes i ca. 20 år.

Vinen har stor intensitet i næsen, typisk med strejf af appelsiner, abrikoser og ananas. Den er rig, tyktflydende, men alligevel frisk i ganen. Energien i denne vin gør, at man fortsætter med den ene tår efter den anden. Smagsintensiteten og længden er meget vedholdende og lang: en dejlig vin.

En kasse indeholder 6 flaske. - 75 cl.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk