Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I de seneste år er danskernes interesse for rosévin (og af god kvalitet) på det nærmeste eksploderet. Mange har set muligheden i at bruge rosévinene til mere en blot et godt glas på en varm sommerdag. Især de franske rosévine er et fremragende valg til eksempelvis pindemadder, tapas, asiatisk mad, fisk og skaldyr.   

Selvom rosévin forekommer i de fleste vinproducerende lande, er det de franske rosévine, der holder førerpositionen. Her er det ikke restsødme, men den elegante, delikate og koncentrerede smag der falder i manges smag. Især rosévinene fra Provence i Frankrig er for mange den ”rigtige” rosé.  De mørke rosé vine fra Spanien eller Italien er generelt lidt mere robuste i smagen og har ofte lidt mere sødme i stilen. De mest kraftige rosévine i rosévinene fra Rhône i Frankrig,  eller i de oversøiske rosévine fra lande som Australien, Chile og Argentina. 

Rosévin fremstilles efter flere forskellige metoder. Den mest udbredte er at bruge den fra blå drue, hvor mosten kun ligger ganske kort tid sammen med skallerne for at trække farve. Såvel druetypen, oprindelsesstedet samt metoden er årsag til at rosévinen fås i mange forskellige farver, lige fra de dybe røde over i bleg pink og orange, og til de lyseste der er laksefarvede. 

Sorter resultater:

Vi anbefaler