Populær

CV Douro Tinto 2011 Curriculum Vitae Cristiano van Zeller

499,00 DKK

* 94 points Robert Parkers Wine Advocate * C V Douro Tinto er en vin, der foruden at kandidere som Portugals bedste rødvin, er en så markant vin i Cristiano van Zellers & winemaker Sandra Tavares' vin-liv, at vinen kun kunne navngives 'Curriculum Vitae'. En komplet vin der med sin elegante smag og fylde vil overraske "helt vildt".

CV Douro Tinto 2011 Curriculum Vitae Cristiano van Zeller.

Druerne kommer fra Rio Torto fra en mark med ekstremt gamle vinstokke (ca. 80 år). Her findes et virvar af forskellige druesorter ('field blend'), en beplantningsmetode man brugte i gamle dage, som sikrede et stabilt høstudbytte. En nyttig sidegevinst er en kompleksitet i den færdige vin, som er svært opnåelig i den moderne verdens øgede fokus på monovarietal vine.

Druerne til C.V. fodtrædes i lagares, hvor de knuste druer hygger sig, inden gæringen starter, delvist i lagares og delvist på tank, hvor pigeage er udføres manuelt. Hver parcel vinificeres og lagres separat for at sikre maksimal frihed, når det endelige blend skal foretages. Efter gæringen lagres størstedelen af vinen på 22 måneder på barriques, primært fra Seguín Moreau og Taranceau, hvilket sammen med den forsigtige ekstraktion har giver fantastiske tanniner med en modenhed, som kun findes i verdens største vine.

Duft og smag har en sympatisk kombination af røde bær, mørke kirsebær, modne skovbær, viol samt eg af superlativ kvalitet. Smagen er afstemt fyldig og perfekt koncentreret uden behovet for at være en larmende vin, der skal gøre opmærksom på sig selv. Derfor er det også en fornøjelse at drikke vinen, der med sine ultra fine tanniner og enorme længde giver sublim nydelse allerede.En komplet vin der med sin elegante smag og fylde vil overraske "helt vildt".

Der er dog et enormt henlæggelsespotentiale i vinen, så man kan roligt "glemme" flasker i kælderen et par årtier uden at frygte noget.

Den stærkt begrænsede produktion leveres i liggende 6-stk trækasser med skydelåg og brændt logo - en værdig sarkofag til dette vin monument.

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 14,5 % Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk