Populær

Alion 2018 Ribera Del Duero

799,00 DKK

* 94 Point Robert Parker * Alion, Ribera del Duero er kraftfuld, intens og kødfuld med noter af mørke modne bær, urter, ceder, ristet eg, chokolade og læder. 

Først i 1982 blev Ribera del Duero anerkent med Denominacion de Origen, også kaldet DO, svarende til Frankrigs A.O.C.- betegnelse. Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillo-drue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. 

Vega Sicilia var det første vineri i Ribera del Duero. Eloy Lecanda Vega Sicilia overtog i 1859 fra sin far og genplantede vinmarkerne med franske vinstokke. Efter flere år med økonomisk modgang måtte han sælge i 1903. Kældrene blev lejet ud, men på trods af den indledende berømmelse i 20'erne var vinbruget ikke rentabelt og blev solgt igen i 1952. Det skiftede ejere et par gange indtil 1982, hvor familien Alvarez overtog. Alvarez ejer yderligere fem vinerier, med hver deres brand; Alion, 15 km. fra Vega Sicilia, Oremus i Tokaji, Ungarn, Pintia i Toro og Macan i Rioja, som er et samarbejde mellem Rothschild og Vega Sicilia. Produktionen hos Vega Sicilia er traditionel og naturlig. De seneste 50 år kun været tre head winemakers og senest, i 2015, ankom Gonzalo Iturriaga, som har finpudset sine forgængeres arbejde og har tæmmet vinene en smule. Vinene frigives ikke til salg i kronologisk rækkefølge (efter årgang), men årgangene følges og vurderes individuelt og frigives først, når Vega Sicilias winemaker mener, at de er klar til salg. 

Bodegas Vega Sicilia ejer Alion ejendommen men denne er fysisk adskilt fra Vega Sicilia. Der er plantet 12 ha vinmarker omkring de 2000 m2 nye lager-, lagrings- og kontorfaciliteter, 18 ha i nabodistriktet Padilla og 80 ha på Bodegas Vega Sicilia. Totalt udgør Alions vinmarker 120 ha. 

Vinen passer perfekt til vildt og oksekød, stege og lam. Druesammensætningen er Tempranillo, Tinto Fino og Tinta Fina

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. med 15 % Alkohol


Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk