Populær

Bodegas Vega Sicilia - Valbuena 5' 2017

1.399,00 DKK

Valbuena 5 personlighed kommer til udtryk i en fantastisk kompleks bouquet af røde bær. Smagen har alt den frugt vinøsitet, man kan ønske sig af en reserva vin fra Vega Sicilia. Vinen lagres tilsammen 5 år på egetræsfade og flaske. 1. år på 75 % fransk eg og 25 % amerikansk eg. 2. år lagres vinen i større egetræstanke inden den aftappes på flaske og lagres yderligere.

Først i 1982 blev Ribera del Duero anerkendt med Denominacion de Origen, også kaldet DO, svarende til Frankrigs A.O.C.- betegnelse. Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillo drue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine.

Vega Sicilia var det første vineri i Ribera del Duero. Eloy Lecanda Vega Sicilia overtog i 1859 fra sin far og genplantede vinmarkerne med franske vinstokke. Efter flere år med økonomisk modgang måtte han sælge i 1903. Kældrene blev lejet ud, men på trods af den indledende berømmelse i 20'erne var vinbruget ikke rentabelt og blev solgt igen i 1952. Det skiftede ejere et par gange indtil 1982, hvor familien Alvarez overtog. Alvarez ejer yderligere fem vinerier, med hver deres brand; Alion, 15 km. fra Vega Sicilia, Oremus i Tokaji, Ungarn, Pintia i Toro og Macan i Rioja, som er et samarbejde mellem Rothschild og Vega Sicilia. Produktionen hos Vega Sicilia er traditionel og naturlig. De seneste 50 år har der kun været tre head winemakers og senest, i 2015, ankom Gonzalo Iturriaga, som har finpudset sine forgængeres arbejde og har tæmmet vinene en smule. Vinene frigives ikke til salg i kronologisk rækkefølge (efter årgang), men årgangene følges og vurderes individuelt og frigives først, når Vega Sicilias winemaker mener, at de er klar til salg.

Valbuena er lavet på druer fra de yngre vinstokke, plantet i midten af 80'erne på Vega Sicilia ejendommen med ca. 2.200 vinstokke/ha. Markerne ligger omkring 700 -900 meter over havet og den er det reneste udtryk for terroir, som Vega Sicilia laver og deler flere karakteristika med sin "ældre bror” Unico.

Vinen passer perfekt til grillet vildt og oksekød, stege, lam, svampe og vildt eller en kraftig og smagfuld suppe.

Høj rating på Vivino, 4,7.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. med 14,5 % Alkohol


Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk