Mark Von Der Baden Pinot Noir

129,00 DKK

Mark Von Der Baden Pinot Noir kommer fra højtliggende marker tilplantet med en række forskellige kloner, som muliggør en meget fin balance mellem frugt og struktur. Vinen er klar, lys, med meget fin frugt i næsen og god længde. Franskmændene ville kalde den Trés Pinot. Den smager fremragende.

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og Page 1 of 3 kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle iBourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig. 
Kooperativet: Jürgen har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. I 2015 indgår de en aftale, som giver Jürgen til opgave at etablere en 'Premium range'. Jürgens krav var helt frie tøjler til formålet, og lidt bemærkelsesværdigt går man ind på den premis. Han får ansvar både for udvælgelse af dyrkere og enkelte marker, for vitikulturel praksis, for valg af høsttidspunkt, sortering, vinifikation og, lidt specielt, for markedsføring. Serien består af følgende 5 vine: Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Noir Rosé og Riesling - med mulighed for tilføjelse af en enkeltmarks 'Grand Cru' Riesling. Vinene har samme winemaker's aftryk som vinene fra Jürgens eget domæne: De er smagsintense, præcise og mineralske med meget fin druetypicitet og lang eftersmag. 
Markerne ligger i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg i Alsace på den franske side. Her, i bjergområdet omkring Schwarzwald i området Ortenau har jordbunden et højt indhold af granit, og terrænet i de gamle granitformationer er stejlt. Det betyder, at dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft, hvilket igen betyder en nænsom behandling af druerne. Samtidig er klimaet absolut gunstigt, og druerne modner meget fint og langsomt på de beskyttede, sydvendte skråninger med varme dage og kølige nætter. Vinificeringen foregår i vid udstrækning som med domænevinene, idet der dog anvendes overvejende rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, som udelukkende lagres på brugte fade i op til 12 måneder. Bemærk, at alle vinene så vidt muligt vinificeres på egen gær (Naturvergärung) – en højst usædvanlig praksis på et kooperativ, hvor sikker, industriel vinfremstilling så absolut er normen. Det meget høje tekniske niveau på stedet muliggør i det hele taget en fleksibilitet, som betyder at hver årgangs særlige karakter kan tilgodeses i processen: Hvis årgangen byder på stor modenhed kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet; hvis årgangen er let er det muligt at macerere druerne inden presning og hvis årgangen kræver meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold er kapaciteten rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk