Château de la Grave Grains Fins, AOP 2020
35 kilometer nord for Bordeaux ved bredden af floden Gironde ligger Château De La Grave med 45 hektarer vinmarker i en enkelt parcel i appellationen Côtes de Bourg. Her vokser 50 % Colombard og 50 % Semillon til brug for slottets hvidvine. Som altid, når det kommer til vin, spiller mikroklimaet en afgørende rolle. Temperaturerne er mindre ekstreme og det regner mindre. Jorden består primært af kalksten med et tykt lag ler.
Château De La Grave har en historie, der går tilbage til 1400-tallet. I 1800-tallet bestod den lille landsby La Grave primært af små gårde, marker, enge, skov og vinmarker. I 1868 blev Château De La Grave genbygget og i 1910 købte Constant Bassereau slottet, Siden har familien arbejdet intenst på at skabe vine, som er et sikkert valg og virkelig er value for money. Målet er populære vine, som samtidig er autentiske. Det kræver, at hver generation fortsat "lytter til" det omkringliggende terroir og lader det tale i de færdige vine. Derfor passer man på Château De La Grave da også på naturen med produktionsmetoder, som netop respekterer naturen og bruger f.eks. økologisk gødning. Vinkælderen er udstyret med temperaturkontrollerede cementtanke og nyere, rustfri ståltanke. Vinene macererer i en periode på 2-3 uger for at give den bedst mulige ekstraktion af tanniner, frugtnoter og farve. Hvidvinens alkoholiske gæring sker på tønder eller Dolium-krukker (store lerkrukker), som har været kendte og brugte siden de gamle romere i antikken.
Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk (laks) sushi eller skaldyr. Det er også en vin, der er spændende til vegetariske retter eller gode modne oste.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |