Populær

Château Prieuré-Lichine, Margaux, 4ème Cru Classé 2018

499,00 DKK

* 91 point Wine Advocate - Robert Parker * Rigdommen og kompleksiteten af en enestående Margaux-vin. Château Prieuré-Lichine er en Grand Cru Classé fra Margaux beliggende på venstre bred af Bordeaux og de har formået at producere en smuk årgang 2018 af deres Grand Vin, der fremhæver Cabernet Sauvvignons enestående personlighed. 

Det er en årgang med betydelige klimatiske kontraster. 2018 kan opdeles i to forskellige faser. Efter et regnfuldt forår mærkedes et stærkt meldugtryk ude i vingården. Sommeren kom med stærkt solskin, der varede lige indtil høsten. 

Ejendommens Grand Vin, Château Prieuré-Lichine 2018 belønnede alle de bestræbelser, der blev gjort af ejendommens tekniske teams. Årgang 2018 krævede konstant opmærksomhed og en meget præcis overvågning af hvert plot. Druehøsten gav meget høj kvalitet og perfekt sund frugt.

Den emblematiske drue af Médoc, Cabernet Sauvignon (65 %) udgør størstedelen af blandingen af Château Prieuré-Lichine 2018, suppleret med Merlot (30 %) og Petit-Verdot (5%). I denne årgang med en solrig og tør afslutning på sæsonen udtrykte Cabernet Sauvignon sig perfekt og afslørede identiteten af Margauxs store terroir. 

Ved smagningen viser Grand Vin of Château Prieuré-Lichine 2018 en meget smuk dyb rød farve. Intenst udtryksfuld forfører næsen med sine kraftige noter af sorte frugter. Den afbalancerede gane fremhæver Merlots rigdom sammen med Cabernet Sauvingons struktur, kraft og livlighed. En dejlig rødvin fra Margaux.

Château Prieuré-Lichine (eller tidligere Château Le Prieuré og Château Prieuré-Cantenac) blev etablereret i det 12. århundrede af munkene, og tilhørte faktisk kirken indtil starten på Den Franske Revolution. Prieuré betyder da også ”munkekloster”. I 1951 købte amerikaneren Alex Lichine slottet, og to år efter tilføjede han sit efternavn til slottets navn, som dermed blev Château Prieure-Lichine. Axel Lichine, som af mange blev opfattet som ”vinens pave”, renoverede slottet samt kælderen, og sørgede for, at der blev tilført lidt flere marker, således at produktionen kunne udvides. Alex Lichine nøjedes ikke med at producere vin. Han skrev vinbøger, og prægede i det hele taget Bordeaux’ udvikling i en grad som kun få andre. Alex Lichine døde i 1989, og han blev begravet i slottets vinmark ned mod floden Gironde.

Efter Alex Lichines død blev slottet overtaget og drevet videre i nogle få år af sønnen Sacha, som hyrede Michel Rolland som konsulent, men selvom vinen var ganske god, blev det aldrig nogen succes med Sacha ved roret. Slottets økonomi blev udfordret, og et salg var derfor uundgåeligt. I 1999 overtog den franske koncern ”Groupe Ballande” slottet. Man har med en ihærdig indsats nu fået genrejst slottet, og vinens anseelse er bedre end nogensinde tidligere. Det er i dag den berømte ønolog Stéphane Derenoncourt, der er konsulent på slottet.

1 kasse indeholder 6/12 flasker. 13,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk