Populær

Domaine Patrick Hudelot - "Les Plancons" Hautes Cotes de Nuits Blanc 2020

275,00 DKK
Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druematerialet. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100 % økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Megen kærlighed bliver lagt netop der. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes. 
 
I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen er lavet på 100 % Chardonnay fra skråninger vest for La Cote i Hautes Cotes de Nuits. Marken er placeret i 400 meters højde. Vinen lagrer ca. 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 50 % af disse er nye.
 
Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 
 
Domaine Patrick Hudelot - "Les Plancons" Hautes Cotes de Nuits 2020.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk