Populær

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré Les Serreuxdières 2018

199,00 DKK

Dette er den bedste og mere ambitiøse af Dominique Cornins to vine fra Mâcon-Chaintré appellationen. Modsat næsten al øvrig vin fra Mâconnais er dette håndlavet enkeltmarksvin, fra lieu-dit Les Serreuxdières, hvis lerholdige kalkstensmergel beplantedes med Chardonnay helt tilbage i 1936, 1985 og 1996. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. 

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren. Det resulterer i en rank, men via et godt drue materiale - en vedkommende hvidvin med naturlig koncentration og stor mineralsk præcision. Den har positur som god chablis uden at blive skinger, og den fungerer madmæssigt sammen med samme slags mad som sin nordligere ætling. 

Duft og smag har intense kalkstensmineraler med citrus og en smule stenfrugt. Det er en tør og frisk vin med en subtil, behagelig fylde. Det ses sjældent, at så gode Chardonnay druer får lov at blive til hvidvin uden indflydelse af ny eg, men det er en kærkommen fornøjelse. 

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré er en drikkevenlig vin, der præsterer tæt på sit maksimale allerede. Syrefornemmelsen vil over tid vige en smule til fordel for en mere fyldig helhed, en proces der omtrentligt vil strække sig over 4-7 år fra årgang. Denne hvidvin kan godt drikkes direkte fra køleskabet, men så vil alle aromaer være skjult. Nyd den i stedet ved 11-16° af et rummeligt vinglas, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

Dominique Cornin Mâcon-Chaintré Les Serreuxdières 2018

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk