Populær

Dominique Cornin Pouilly Fuissé Clos Reyssié 2019

299,00 DKK

* 92+ points Robert Parker's Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Pouilly-Fuissé Clos Reyssié unwinds in the glass with aromas of yellow orchard fruit, warm bread, toasted almonds and mandarin. Medium to full-bodied, lively and fleshy, with a satiny attack that segues into a muscular, layered mid-palate, it concludes with a long, saline finish."

Dette er fed og kraftfuld hvid bourgogne, en enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i Clos Reyssiés ældgamle chardonnay stokke, plantet i 1937. Marken ligger nær vingården i Chaintré, og er en af de ny-udnævnte 1er Cru Pouilly Fuissé, hvilket kommer til at fremgå af etiketten fra 2020 årgangen. Clos Reyssié skråner blidt og har et lerholdigt toplag med kalksten med fossiler herunder, så alt er i skønneste orden. 

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans, sådan som det burde være, men sjældent er det. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der i 2003 certificeredes økologisk med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale, en af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest. 

Denne cuvée er lagret et år på 228 liters eg med fingæren med meget lidt battonage. Herefter lagres yderligere et år på ståltank inden tapning, der foregår uden hverken klaring eller filtrering. Vinen er intens og har fedme og fylde uden at være tung; en svær balancegang, der ikke desto mindre er løst til UG. Aromaerne kredser sig omkring et tema om gylden frugt, stuevarmt smør og hasselnød med en dyb kalkstensnerve, der løber gennem vinen og tydeligst fornemmes i eftersmagen. En velskabt, balancerende syre er vidne om, druerne blev plukket på det helt rigtige tidspunkt. Dominique Cornin Pouilly-Fuissé Clos Reyssié smager omtrent, som de fleste håber på, deres hvide bourgogne smager; fyldig, ødsel, generøs, omfavnende, balanceret og godt. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk