Populær

Dominique Cornin Saint-Véran Les Serreuxdières 2018

229,00 DKK

* 92 points Robert Parkers Wine Advocate / William Kelley"The 2019 Saint-Véran Les Serreudières is textural and charming, wafting from the glass with aromas of pear, warm bread, white flowers and crisp stone fruit. Medium to full-bodied, ample and textural, with succulent acids and an expansive finish, it's already showing well."

Les Serreuxdières er en mark, der deles mellem to appellationer, Saint-Véran og Macôn-Chaintré. Dominique Cornin Saint-Véran Les Serreuxdières er håndlavet enkeltmarksvin lavet med udgangspunkt i gamle chardonnay stokke, plantet i 1936 (50 %) og 1992 (50 %). Vinstokkene til Saint-Véran Les Serreuxdières har et højere aldersgennemsnit end producentens Macôn-Chaintré, og denne parcel har mere hældning og ligger, hvor et tyndt, lerholdigt toplag dækker kalkstenen længere nede.

Far og søn, Dominique og Romain Cornin, laver med udgangspunkt i Chaintré i det sydligste Bourgogne hvidvine med sjæl og stedsans fra ældgamle vinstokke. Domænet er et mindre familieforetagende med godt 10 hektar marker, der siden 1988 har været dyrket økologisk (og certificeret i 2003) med afstikkere til biodynamisk praksis, hvor de synes, det giver mening. Her vinificereres med usvigelig sikkerhed og respekt for de forskellige terroirs' potentiale; én af grundene til, Dominique Cornin tilhører eliten i det sydlige Bourgogne. Markerne pløjes i bedste Morten Korch stil med hest.

Denne cuvée gæres på stål og lagres på gamle egefade 12 måneder på fingæren, og er tappet uden hverken filtrering eller klaring. Vinen er tør og rank, udviser en god vægt, og har en sympatisk kombination af mineralsk klarsyn og den intensitet, der mangler i billig bourgogne. 

Vinens profil med fravær af nyt egetræ efterlader god plads til, at druernes kvaliteter genkendes i den færdige vin. I duft og smag synes vi, man kan finde hvid fersken, golden delicious, lidt jasmin og friskbrygget weissbier. Kalkstensmineraliteten står langt fremme i eftersmagen, hvor den bidrager med et næsten salt præg, der skærper fokus og giver lysten til det næste glas. Dette er vin med personlighed og sjæl, der både smager godt nu og om fem år. Nydes af rummelige glas, serveret ved 11-16°, enten som alsidig madledsager eller som en intellektuel hyggevin.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk