Populær

Dom. Monthélie-Douhairet-Porcheret Volnay 2018

399,00 DKK

* Begrænset antal * Dette er pivende ren bourgogne fra et lille familiebrug med vine lige efter vort hoved, fokuserede og komplekse med Pinot Noir druen i hovedrollen. 

Volnay er kendt for velduftende, afrundet Pinot Noir med god saftighed, men samtidigt er det, på et kvalitetsniveau som dette, også vine, der lagrer godt.

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy (da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne). Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndhøstede druer afstilkes før maceration, der siden en kælderopgradering i 2018 foregår på rustfrit stål og siden hen lagring i klassiske 228 liters træfade (pièces) i 15 måneder inden tapning. Der er befriende lidt ny eg i denne vin - Volnay overdøves let af for meget 'kærlighed'.

2018 var en årgang, hvor de dygtige har lavet dejlige, imødekommende og sunde vine, men det var en årgang, hvor der måtte arbejdes for det. Aromatisk går denne vin i retning af kirsebær, ribs og hindbær. Der er en dejlig sund modenhed i frugten og en livsbekræftende saftighed tilsat smidige tanniner. Så en vin man både bliver glad i låget af at drikke, men som man også kan sidde og tænke lidt over.

Douhairet-Porcheret Volnay er allerede nu en fornøjelse at drikke. Giv den blot lidt tid i et rummeligt bourgogneglas. Der er nok substans i denne volnay villages til at komplementere kødretter, gerne fjerkræ med smag, men hold tilbehøret konservativt og saucen fond baseret, så vinens kompleksitet ikke drukner i eksotiske krydderier. Nydes ved ca. 15-17°.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk