Populær

Domaine Gille Corton Les Renardes Grand Cru 2016

1.499,00 DKK

* Unik smagsoplevelse * På bakken ”Corton” i Bourgogne findes Côte de Beaunes eneste marker, hvor der kan produceres røde Grand Cru vine. Og netop her har Domaine Gille en lille parcel, hvor man årligt producerer nogle få flasker af ekstraordinær høj kvalitet. Grand Cru marken “Les Renardes” er beliggende på den østlige side af Corton bakken. Domaine Gilles parcel er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke, som hvert år giver fantastisk holdbare vine.

Her foregår høsten manuelt, og vinifikationen starter med en ”kold maceration” i 6 dage efterfulgt af alkoholisk gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på “medium toasted” egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.

Vinen har i de unge år en kraftig og dyb mørkerød farve. I næsen fornemmes dybe toner af mørke kirsebær og krydrede undertoner. Smagen er frugtrig med violer og skovbær i de unge år, og efter et årtis lagring kommer der flere og dybere toner af blandt andet læder, jord og mere modne bærtoner.

I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner. Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner

Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes. 1. Cru marken "Aux Bousselots" er beliggende på den nordlige side af byen Nuits-St-Georges, og navnet betyder "de små bump", og markerne ligger netop som nogle små "bump" lige inden Vosne-Romanée. I Domaine Gilles parcel har vinstokkene en gennemsnitsalder på omkring 40 år. 

Vinen bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader. Den er meget velegnet til vildt, til ost (ikke for kompakte), fjerkræ fois gras og smagfulde gryderetter.

 

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk