Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2019

349,00 DKK

* Fantastisk flot vin * Mas de Boislauzon er den nordligst beliggende ejendom i Châteauneuf og har til huse mellem Courtézon og Orange, tæt ved Beaucastel. Søskendeparret Daniel og Christine Chaussy råder over parceller i Pignan (sand), Bois Lauzon (rullesten/galets roulés) såvel som la Gardiole, les Brusquieres og Palestor (lerholdig jord). Vinen er lavet med basis i mere end 65 år gamle, lavtydende vinstokke og er tappet ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma.

De har længe dyrket økologisk, og vinene har siden 2012-årgangen været økologisk certificerede. 2016 årgangen er en af de absolut bedste årgange - på højde med 2001 og 2010, og samtidigt en vin med et potentielt langt liv i kælderen, hvis man altså kan vente så længe.

Efter en måneds maceration/gæring lagres 16 måneder i betontank inden aftapningen. Stilen er via 30 % mourvèdre (resten grenache) maskulin og kraftfuld. Det er en vin med "buskede øjenbryn" men samtidig også en elegantier med blommeagtig frugtfylde, rålakrids, laurbærblad, lavendel samt en sjat hindbær. Smagen er intens og fyldig med ungdommelig, dyster frugt.

Over tid aftager den mørke bærfrugt, der i stedet afløses af modne nuancer af læder og tobak i takt med at tanninerne slipper sit greb - en proces der foregår over ca. 10-20 år.

The Wine Cellar Insider:"This remains one of the best bargains in Chateauneuf du Pape for character and quality today."

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2019 

En flot vin som du bør unde dig selv at smage til det klassiske franske køkken.

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk