Populær

Ratzenberger Bacharacher Wolfshöhle Riesling Spätlese 2019 Mittelrhein

199,00 DKK

Weingut Ratzenberger hører hjemme i Steeg, et par kilometer op i en sidedal til Rhinen ved byen Bacharach. Her produceres næsten udelukkende vine på Riesling-druen på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med skiffer. Stilistisk er vinene meget lig vinene fra Mosel og denne del af Mittelrhein er da også en del af samme Hunsrück-massiv, som lægger klippe til de østlige dele af Moseldalens vinmarker. 

Jochen Ratzenberger Jr. er medlem af VDP og er tredje generation med fast fokus på topkvalitet. Hans vine har den helt rigtige blanding af lethed og intensitet, der ikke bedøver sanserne, men snarere vækker dem. Hvert glas smager af mere, og sådan bør det være – ikke bare med tysk Riesling, men med al vin.
 
Wolfshöhle er en absolut topmark i Mittelrhein beliggende i udkanten af Bacharach. Den sydligt eksponerede mark stiger med 50-60 % op til 200 meters højde og består af Devon-skiffer, der visse steder har indslag af kvartskrystaller. Vinene fra denne mark minder særligt meget om vinene fra Mittel-Mosel, og af samme grund vinificeres de fleste af druerne til frugtige eller søde vine.
 
2019-årgangen er på en dejlig, tysk måde - knivskarp. En tætpakket frugt domineret af æble, lime, hvide blomster og syrlige drops er perfekt baggrund for den egentlige hovedaktør: salte skiffermineraler. Stor intensitet og elektrisk syre giver en mundvandsdrivende vin, der er dejlig nu, men også vil kunne gemmes i årtier; helt hvor mange er endnu uvist.
 
Prøv denne Spätlese til stærk, fjernøstlig mad, hvor andre vine overdøves aromatisk. Til sushi er den uforlignelig, og til tex-mex er den heller ikke tosset. Røget laks og fiskeretter med stærkt tilbehør uden for megen fedme er også velegnede ledsagere.
 
En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 9 % Alkohol.
 

 

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk