Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Den traditionelle vin i Abruzzo bliver lavet på druesorten Montepulciano, der også går under navnet Montepulciano a'Abruzzo. I takt med at resten af syditalien omlægger produktionen fra kvantitet til kvalitet, er flere og flere producenter i Abruzzo begyndt at interessere sig for områdets potentiale. Høstudbyttet  sænkes og som i resten af landet, eksperimenteres der i stigende grad med internationale druesorter. I Abruzzo er det er især Cabernet Sauvignon og Merlot der satses på. Typiske druesorter i Abruzzo er Bombino Bianco, Montepulciano, Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese, Trebbiano Abruzzese, Trebbiano Toscano.

Sorter resultater:

* GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018, GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018 * Det er en virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner, afbalanceret og klar til at drikke. 

Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20 % af vinen lagres på egefade. 

Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

* GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018 * Montepulciano d’Abruzzo er flagskibet i Fantini’s sortiment. Det er den klassiske vin fra Abruzzo. En fyldig og velafbalanceret rødvin. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona, San Salvo og Pollutri ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen. Vinstokkene står på en undergrund, der er en blanding af ler og kalkstenjord. 

Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i fire dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 24-26 grader i 8-10 dage. Herefter lagres vinen på rustfrie ståltanke, da man ønsker af bevare så meget frisk frugt i vinen som overhovedet muligt. 

Resultatet er en rødvin med en flot rubinrød farve. Aromaen er intens med frugtagtige toner af vilde bær. En fyldig vin, velafbalanceret og med en ren eftersmag. 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen egner sig godt til medium kraftige kødretter, pastaretter eller modne, men ikke for kraftige oste.

80,00 DKK

Den klare transparente røde farve, understreger vinens karakter. Lettere animalsk aroma, med noter af røde bær, peber og lakrids. Det er en enorm saftig og blød vin, sødmefuld og tætpakket med frugtsyre. Fyldig og samtidig "dansende let", med en vibrerende syre, fremfor tannin, hvilket gør oplevelsen mere livlig, nærværende og frisk. Marina Palusci's "Plenus" Montepulciano d´Abruzzo synes at ramme alle de rigtige tangenter, og den lange eftersmag leder hurtigt til det næste glas.

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler