LIALA NEGROAMARO SALENTO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP LECCE
LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 med hele 16,5 % Alkohol. Det er en forrygende rødvin med masser af smag, frugt, bid, intens og Negroamaro i bedste kvaitet. Denne kraftfulde og intense LIALA er fremstillet på 100 % Negroamaro druer. Vinen har en dyb og intens rød/lilla farve og komplekse aromaer med noter af røde bær, tørret frugt og sorte kirsebær. Krydderi noter af kanel, kaffe og vanilje gør den specielt indbydende samt fløjlsagtig og elegant. Det er en meget fyldig vin, blød og harmonisk, rig på tanniner og med en behagelig lang finish. Druerne kommer fra vingårdens ældste vinmarker, der ligger i Guagnano i provinsen Lecce. Meget lavt udbytte og omhyggeligt udvalgte druer er med til at gøre denne imponerende Negroamaro LIALA Salento til et fantastisk glas vin. LIALA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre. Anbefales til et godt stykke rødt grillet kød/steg, vildt og modne oste.
Bemærk: Jule og Nytårsvin kan ikke nå at komme frem nu.
Vi sender derfor først igen d. 02. januar.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.
Dyrkningsmetoden er traditionel "alberello pugliese" (med busk vinstokke). Vinstokkene er cirka 80 år gamle med et gennemsnitligt udbytte på 700 til 800 gram pr. vinstok.
Druerne høstes med håndkraft i små kasser på 5 kg fra midten af september. Druerne høstes, når de er overmodne og er begyndt med en naturlig gæring på planten. Overmodningen gør det muligt at opnå større koncentration, mens duften af røde frugter bevares.
Druerne knuses ikke, hvilket lader dem at forblive intakte, reducere skader på skindene og optimere farveekstraktion. Fermentering finder sted i tanke i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ° C i 8-10 dage. Der bruges udvalgte gær, der er ideel til Negroamaro druens udvikling.
Efter malolaktisk gæring flyttes 70 % af vinen over i 225 liter barriques og 3.000 liter i 7-8 måneder. Brug af vinfade i forskellige størrelser giver vinen en fremragende balance mellem frugt og egetræ. De resterende 30 % anbringes i rustfrie ståltanke. Komponenterne blandes derefter i medio eller slutningen af juni.
Den årlige produktion er omkring 15.000 flasker, og der kun produceres kun i de bedste årgange.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16,5 % Alkohol.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |