Bin 150 Marananga Shiraz, Penfolds 2014

595,00 DKK

Duften minder meget om en Nordrhône med toner af peber, engelsk lakrids, brombær og cedertræ. Bin 150 Marananga Shiraz er i smagen fyldig med modne, men kølige tanniner og en lang vedvarende eftersmag. Historien om Penfolds er egentlig ikke én, men to historier. Det er, dels historien om vineriet Penfolds, der i dag er et af Australiens største og mest kendte vinerier, dels historien om vinen Grange Hermitage, der skulle komme til at revolutionere såvel australiernes som europæernes syn på australsk vin.

 

Bin 150 Marananga Shiraz, Penfolds 2014

Penfolds blev grundlagt af Christopher Penfolds i 1844, da han - efter at være emigreret til Australien - opslog sin lægepraksis i Adelaide i Sydaustralien.
Christopher Penfolds var en varm fortaler for vinens helbredende virkning og startede derfor - som så mange andre australske læger - en hjemmeproduktion af hedvin, der blev ordineret som medicin i hans praksis. Vinproduktionen voksede sig efterhånden større end hans lægepraksis, og til sidst blev det til et regulært vineri med fokus på produktionen af brandy og hedvine, der trods det varme klima var yderst populære på daværende tidspunkt i Australien.

Penfolds-vineriet forblev succesfyldt i familiens eje, og efterhånden som hjemmemarkedet i 1940'erne og 1950'erne begyndte at efterspørge bordvine frem for hedvine, omlagde man langsomt produktionen til den nye trend. Penfolds chief winemaker, Max Schubert, blev sendt på en studietur til Bordeaux, hvor han via sine besøg på slottene blev inspireret til at tage de franske teknikker med sig hjem for at implementere dem i det daglige arbejde hos Penfolds.
Dette skulle vise sig at lede til skabelsen af Grange - den mest præmierede rødvin i australsk vinhistorie. Men som ved alle gode eventyr skulle man grueligt meget igennem før den endelige succes: Vinen blev i første omgang latterliggjort af omverden, så ledelsen forbød i 1957 Max at fremstille vinen, der blev anset for useriøs. Der skulle gå hele 10 år efter lanceringen, før Grange officielt var tilbage i Penfolds sortiment og blev anerkendt som det mesterværk, det reelt var.

Penfolds er siden vokset betragteligt, og i dag fremstiller huset ikke mindre end 1,4 mio. kasser vin om året.

Bin 150 er til alle dem, der betvivler, at der eksisterer en lige så stor diversitet i det australske terroir som i Frankrig. Druerne kommer fra Marananga, der ligger midt i Barossas dalsænkning, hvor klimaet er ekstremt varmt og tørt, og hvor jorden er den berømte røde Barossa jord, hvis høje jernindhold ligger til grund for nogle af Barossas bedste Shiraz-baserede vine.

Vinifikation: Traditionel med 12 måneders lagring på en blanding af nye og brugte franske og amerikanske egetræsfade.
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

 

.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk