Populær

Les Forts de Latour Pauillac 2016

2.495,00 DKK

* Wine Spectator 95 point - Robert Parker 95 point * Enestående vin fra kompromisløse Château Latour - samme nådesløse tilgang, som i sidste ende betyder at Forts de Latour er fuldt ud på højde med mange af de højest klassificerede slotte i området. 2016 er ved at være klar til at "gå ombord i". Anbefales til fjerkræ (mørkt kød), svinekød, kalvekød, lammekød, lette grillretter, som meditationsvin, oksekød, ost (faste), simreretter, vildt og fuglevildt.

Château Latour har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget under hundredårskrigen af Gaucelme de Castillon. Den gamle Pauillac ejendom er blandt de fire i Medoc, som blev rangeret i den øverste Premier Cru Classé, da Napoleon lod sine embedsmænd udarbejde en klassificering af slottene op til verdensudstillingen i 1855.

Siden 1993 har slottet været ejet af mange milliardæren François Pinault (blandt andet Gucci, Yves Saint Laurent og det verdensberømte auktionshus Christie’s), som købte familierne bag “Societe Civile du Vignoble de Château Latour” ud gennem sit holdingselskab, Artemis for det, vi i dag vil kalde, beskedne 890 mio. kroner.

Le Grand Vin fra Château Latour betragtes som en af de (den) længst levende af Premier Cru Classé vinene, og dem, der er så heldige at have adgang og råd til at smage vinen regelmæssigt, anbefaler, at man først begynder at nyde efter mindst ti års modning. En anbefaling som Château Latour efter flere års forberedelse tog til sig i 2012, hvor de annullerede alle deres allokeringsaftaler med négocianterne og meldte sig ud af det traditionelle ”en primeur” marked, for i stedet at frigive vinene ad flere omgange, efterhånden som de trådte ind i deres respektive mere modne perioder.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk