Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Loire dækker over flere af Frankrigs mest berømte appellationer, blandt flere Muscadet Sevre et Maine, Chinon, Sancerre og Pouilly-Fumé, og er på grund af sin store geografiske udstrækning utrolig varieret såvel klimatisk som vinstilistisk.

Ude ved kysten regerer Muscadet vinene, der alle er produceret på sorten Melon de Bourgogne. Inde i Bonnezeaux, Quarts-de-Chaume og Cotex du Layon er det Chenin Blanc, der har førertrøjen på. De mousserende vine fra Saumur og de røde vine fra Chinon er først og fremmest lavet på Cabernet Franc. Den sidste drue, vi møder fra vest til øst er den altoverskyggende Sauvignon Blanc i Sancerre og Pouilly-Fumé.

 

Sorter resultater:

Husets stil er helt igennem klassisk, hvilket vil sige, at vinene er mineralske og middelkraftige, og at brugen af fadlagring er ganske moderat. Le Chant de Vignes, "vinstokkenes sang", er en meget klassisk Pouilly- Fumé. Vinen laves i omegnen af byen Pouilly-sur-Loire, hvor jordbunden er meget rig på flint. Flintestenene giver vinene en umiskendelig aroma af røg, Franskmændene kalder det Fumé, hvilket har lagt efternavn til appellationen.

159,00 DKK
Sancerre Gitton Pére & Fils. Denne fremragende Sancerre er en typisk Sancerre med skøn friskhed fra Sauvignon druen, frisk med en dejlig syrlighed. Vinen er mineralsk og kompleks med en lang og kraftfuld finale, af hyldeblomst, citrus noter og grønne æbler. En yderst værdig repræsentant for Loir ...mere
169,00 DKK

En meget ren, tør og stringent Sancerre med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse. Vinfremstilling har været en tradition i familien Doucet i flere generationer. De dyrker 11 hektar med Sauvignon Blanc i Sancerre, hvor undergrunden består af ler og kalksten. Et terroir, der giver aromatiske, mineralske og velsmagende hvidvine, som en hel verden værdsætter. Vinplanterne har en alder på 30-35 år og dyrkes efter Culture Rasionnée metoden, hvor man pløjer jorden og kun bruger organisk gødning.

Vinen er udelukkende produceret på Sauvignon Blanc. Vinen har en fin blomsteraroma, og en frugtrig smag med et feminint tilsnit. En meget velsmagende, frisk og mineralsk Sancerre, der er vedholdende i eftersmagen. Det er en meget "ren" hvidvin - tør og stringent med en lang nuanceret eftersmag. Den oser af klasse.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Denne lækre Sancerre er en "allround" hvidvin, som med fordel vil kunne sættes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Alt god fra havet er velkommen på tallerkenen til denne klassevin.

199,00 DKK

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

495,00 DKK

* NYHED - KOM OG SMAG * Ceptembre Sauvignon Blanc fra Thierry Delaunay Loire har indbydende aromaer af citrus, kiwi, stikkelsbær og mineraler. I munden er den dejlig skarp og ren, med en smagfuld og lækker finish. Et godt tilbud på sommerens friske hvidvin. Anbefales til skaldyr, alle hvide fisk og patéer. 

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

69,95 DKK

* NYHED - KOM OG SMAG * Thierry Delaunay Sauvignon Blanc - Touraine Loire er frisk og sprød, men samtidig frisk og nem at drikke. Smage som grønt æble, pære, stikkelsbær, appelsinblomst, citron, og der er også et strejf af nogle grønne urter i vinen. Denne kompleksitet kan skyldes de tre måneder, vinen bruger  på  lagring i rustfrit stål - hvilket bevarer druens naturlige friskhed og frugtsmag. Vinens oprindelige lettere syre forsvinder helt fra ganen, når den parres med mad, hvilket bringer mere tropiske frugtsmag frem i vinen.

Denne Touraine er ekstremt madvenlig og ville passe smukt til alt fra grillet kylling til skaldyrsretter. Server denne skønne vin ved 6 - 8 grader.

Salamanderen er flot på etiketten. Dette krybdyr er tilsyneladende et almindeligt syn i området

 

99,95 DKK

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstret aroma, der på fineste vis demonstrere, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen. Hvide blomster, grapefrugt, forfriskende mineralsk, med frugtig fylde, som modne pærer og annanas. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre. God mineralitet, men alligevel fyldig. En skøn moden vin med lang fyldig eftersmag. Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost)

169,00 DKK

* GODT KØB * THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc IGP Loire Joel Delaunay er en virkelig frisk hvidvin i topklasse. Sauvignon Blanc med friske græsagtige urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomster noter i ganen. Frisk med en god balance mellem delikate frugtsmag og dybde.

Ved fremstilling af denne Sauvignon Blanc presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter i rustfrit stål, og efterlades på sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Thierry Delaunay studerede i Bordeaux og har afsluttet vinfremstillingsvinduer over hele kloden med henblik på vinøs perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at tage rollen som kældermester. Det er en lækker Sauvignon Blanc til fisk og skaldyrs retter, især gravad laks eller røget laks. Prøv den også til gedeost i enhver form - røget eller aromatiseret med urter. En perfekt hvidvin til lyst kød, krydret retter, kylling og buffet. 

Server denne Sauvignon Blanc ved 6 - 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 12 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK

* FREMRAGENDE NYHED * VIGNOBLE FERRET COTES DE GASCOGNE COLOMBARD SAUVIGNON BLANC.

Vignoble Ferret-vingården der ligger i hjertet af Gascogne på kalkstens/lerjord, har i flere generationer producerer kvalitetsvine. Denne Colombard/Sauvignon Blanc er en frugtagtig vin med noter af eksotiske frugter og hyldeblomst. I smagen er den sprød og frisk. Serveres afkølet som aperitif, til sushi, fisk, frokostretter eller som ren hyggevin.

69,95 DKK

Vignobles Berthier Sancerre - 100 % Sauvignon Blanc med sted- og sortstypisk duft af grapefrugt, hvide blomster og et flintet udtryk. Smagen er både fyldig og intens med en skøn underliggende friskhed fra både syre og vinens mineralske udtryk.

94 point - Robert Parker Wine Advocate *

Server gerne vinen ved 8-10°C nu i dens vår, eller vent en 2-3 år. Lad den ledsage fisk og skaldyr - f.eks. laks i butterdej - foie gras eller Crottin de Chavignol gedeost. Eller nyd den som aperitif eller bare som et glas i godt selskab…

229,00 DKK

* NYHED * Hvem elsker ikke frisk Sauvignon Blanc? Her har de to unge brødre, Clément og Florian, overtaget familiedomænet og løftet kvaliteten og opgaven med bravour. Her har du et af deres hjertebørn, Sauvignon Blanc fra AOP'en Coteaux du Giennois. Området ligger midt i Loiredalen, og er nabo til de store Sancerre og Pouilly-Fumé AOP'er. Her får du vanvittig høj kvalitet, til priser der ikke nærmer sig naboerne. 

Typiske aromaer af hvide blomster, citrus og passionsfrugt, strømmer op ad glasset. En vin der passer perfekt til en lun sommerdag i haven, på altanen eller ude i det blå. Anbefales til lys fisk, skaldyr og lyst kød.

129,00 DKK

* Klasse Vin * Siden 2010 har den talentfulde Alban Roblin stået for produktionen af Sancerre-vine på Château la Rabotine. Han har allerede etableret sig som en spændende vinproducent i sit eget navn, men da han fik muligheden for at udvide med Château la Rabotine gennem familiære relationer, kunne han ikke lade chancen gå fra sig. Og gud ske tak og lov for det, for det betyder, at det nu er endnu lettere at få fat i de indsmigrende og forfriskende Sancerre-vine fra hans hånd.

Vinen strutter af liv og suser op ad glasset med noter af hyldeblomst, stikkelsbær, limeskal, citronsaft, friskklippet græs og grønne æbler. Frugten fremstår funklende klar, og Alban Roblins hands-off tilgang, hvor terroiret får lov at træde frem, sætter sit tydelige præg på produktionen. I eftersmagen venter der et spændende mineralsk bid, som giver et skønt knæk til det ellers frugtige og frodige smagsbillede.

Vinen er sammensat af druer fra fire forskellige vinmarker: Les Perrieres, Le Canard, La Rabotine og Côte de Valliens. Markerne har lige dele af de to jordtyper, der er kendt for at give de bedste Sancerre-vine: Terres Blanches og Caillotes. Vinen gærer på rustfri ståltanke og lagrer efterfølgende i fem måneder med gæren, hvor Alban Roblin af og til rører op i vinen for at sikre ekstra kontakt med gærcellerne.

Så tøv ikke med at glæde dig, for Alban Roblin laver Sancerre, der synger i glasset.

229,00 DKK
Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Kassekøb 6 flasker Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter. Server vine ...mere
399,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler