Fratelli Alessandria Verduno Pelaverga 'Speziale' 2018

139,00 DKK

Fratelli Alessandria er i sagens natur mest kendt for regionens vægtigste vin - Barolo - men her tilvirkes også en håndfuld andre meget interessante vine, heriblandt denne specialitet fra Verduno, der ikke prøver at gøre Barolo rangen stridig, idet den hverken har samme lagringspotentiale eller når samme dybde som husets Barolo, men hvad den måtte mangle på de nævnte parametre udlignes så sandelig, når man taler drikkeglæde og personlighed.

Fratelli Alessandria Verduno Pelaverga 'Speziale' 2018

En vidunderlig, piemontesisk raritet, der med sin elegante, friske og meget personlige stil scorer topkarakter på charmeskalaen. 

Druen hedder Pelaverga (Piccolo) og dyrkes kun omkring Verduno, deraf tilnavnet ’Speziale’. Druerne kommer fra to hektar, der står i markerne Riva Rocca, Campasso, Boscatto, Sotto Orti og Galleria, alle beliggende i 300-400 meters højde lige ved Verduno by, hvor den kalkholdige mergel dominerer undergrunden. 
 
Gæringen og den efterfølgende lagring er foregået på rustfrit stål for at beholde de drueidentiske aromaer, der er essentielle for vellykket Pelaverga. Den åbne flaske giver en vidunderlig, aromatisk og glad vin med elegant, ’svævende’ rosenrød frugt og et meget karakteristisk, krydret præg af friskkværnet sort peber. Det er en vin, der stimulerer intellektet såvel som nydelsescentret, hvilket ellers er et beklageligt sjældent sammenfald.
 
Husker man at servere vinen ved 14-16° så får man en personlig vinoplevelse af bedste skuffe.
 
Verduno Pelaverga drikkes bedst ung og af et rummeligt glas, gerne solo, men den er så sandelig også velegnet til mange antipasti, til salami og ikke mindst vitello tonnato. 
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol
 
 


 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk