Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Piemonte er en af de absolut bedste regioner i Italien og dermed også i verden. Det skyldes især Nebbiolo druen, som egenhændigt står bag de store vine fra Barolo og Barbaresco. Piemonte er dog meget mere end de to vine, hvad det store antal DOC'er og DOCG'er også understreger. Der er hele 7 DOCG'er og 45 DOC'er. Den nemmeste måde at adskille områderne, er via deres primære druesort, som i høj grad er baseret på lokale druesorter af god kvalitet. 

Kvalitetsmæssigt er det Nebbiolo der producerer de bedste vine i Piemonte, men kvantitativt er det Barbera og Moscato Bianco der dominerer. Nebbiolo er ubetinget den store stjerne i Piemonte. Den yder sit bedste i Barolo og Barbaresco. Dernæst kommer Barbera, som primært kendes fra Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Traditionelt set har Barbera vinene været hverdagsvinen og dermed en væsentlig billigere og mere enkel vin, men i dag laver nogle af de store Barolo producenter også Barbera, hvilket løfter vinen til helt nye højder. Kvaliteten kan derfor i nogle tilfælde måle sig med Barolo, men kompleksiteten er en helt anden, så de to typer vin bør ikke sammenlignes.

Sorter resultater:

Bansella leverer varen med en rubinrød farve med mørke skær. Aromaen er fyldig med noter af blommer, violer, kakao og lakrids. Fyldig og balanceret på tungen med en frisk eftersmag og en fin, sprød syre. Anbefales til milde oste og lyst kød.

159,00 DKK

Mompertone er dyb, rubinrød med violette skær. Aromaen er fyldig og frugtig med præg af blommer og kirsebær, som blander sig med violer, krydderier og kaffe. Fyldig på tungen, rig på saftige tanniner, elegant og vedholdende. Druesammensætningen er Barbera og Syrah. Anbefales til lyst kød, fjerkræ, stegeretter, fjerkræ ( og gerne på grillen)

159,00 DKK

* Robert Parker 96 point * Shows extreme elegance and finesse. * Wine Spectator 95 point * Dense tannins pave the way for a long finish that echoes the cherry flavors and adds mineral and tobacco elements.

Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vild og moden ost.

Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancernr. Efterfølgende lagres vinen i cirka 3,5 år på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

599,00 DKK

* 97 points Wine Spectator · 96 points Antonio Galloni (Vinous) * Duften har toner af violer, mørke kirsebær, tobak og blyant. Smagen er kraftig og intens med masser af læder, tobak og lakrids. Eftersmagen er kompleks og elegant. Et brag af en Barolo. Der er kun produceret 6000flasker af Barolo G.D. Vajra Ravera 2016.

699,00 DKK

Tenuta Roccas Barolo er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker, der ligger perfekt placeret mod sydvest på de stejle skråninger nedenfor vingården. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i minimum to år på fad inden den tappes på flaske. Herefter lagres vinen i endnu et år, inden den forlader kælderen. Det er en robust Barolo af den gammeldags kaliber, som nemt kan gemmes i kælderen i op til tyve år fra høståret. 

Smagen er ret intens og vedholdende med aromaer af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Vinen er tør, varm og robust med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Den er blød, afbalanceret og med en intens og vedholdende eftersmag. Klassisk og lige efter bogen. 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som kan klare selv meget kraftige retter. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste.

349,00 DKK 369,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Tenuta Roccas Barbera d 'Alba er produceret på druer fra familiens egne Barbera-vinmarker, der har en helt unik beliggenhed på en skråning, der er vendt mod sydvest. Under modningen bliver der med håndkraft tyndet ud i druerne for at sikre en optimale kvalitet. 

Vinifikationen er traditionel, og resultatet er en smuk rubinrød vin med en flot intensitet. I næsen fremstår den frisk, ren og karakteristisk, og der fornemmes aromaer af roser og kirsebær. Smagen er afbalanceret, tør og varm med en god krop samt friske diskrete tanniner og med en meget intens finish. 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse eller kalvekød, fjerkræsvildt eller gode oste. Det er også en lækker frokostvine som er velegnet til en tallerken med charcuteri.

139,00 DKK

Denne enkeltmarks-Barolo fra Tenuta Rocca er produceret på Nebbiolo-druer fra de af familiens marker der ligger på Bussia marken. Det er en sand perle for vinelskere der sværger til god gammeldags Barolo. Vinifikationen er helt gammeldags og traditionel, og vinen lagres i minimum to år på fd og yderligere 1 – 2 år på flaske inden den forlader kælderen, således at den tidligst sælges fire år efter høsten.

Vinen har en flot granatrød farve med god intensitet. Aromaen er intens og vedholdende, med noter af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Smagen er varmende og tør samt robust og med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Det er en forholdsvis blød vin allerede. Den er afbalanceret og med en intens og vedholdende lang eftersmag.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16/18 grader. En forrygende god vin til selv de mest kraftige retter med kraftigt tilbehør. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste.

399,00 DKK

Denne TOP-Barolo fra Serralunga d’Alba er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker der ligger perfekt placeret mod sydvest i Baudana i Serralunga. Vinen har en flot granatrød farve med god intensitet. Aromaen er intens og vedholdende, med noter af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Smagen er varmende og tør samt robust og med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Det er en forholdsvis blød vin allerede. Den er afbalanceret og med en intens og vedholdende lang eftersmag.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16/18 grader. En god vin til selv de mest kraftige retter med kraftigt tilbehør. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste.

450,00 DKK 499,00 DKK (spar 49,00 DKK)

* Køb en kasse for kr. 1000,- * Spar kr. 134,- pr. kasse

Tenuta Roccas Langhe DOC er produceret på en kombination af Barbera, Nebbiolo og Cabernet Sauvignon fra vingårdens egne marker. Alle tre druer vinificeres særskilt, og lagres på egefade inden den endelige blanding foretages. Det er en vin med en flot granatrød farve med rubinrøde nuance. Duften er intens og vedholdende, med toner af kirsebær og et strejf af træ, jord, vanilje og tobak. Smagen er tør, varm og blød med en rigtig god struktur og dejligt afbalancerede tanniner. En kompleks og vedholdende eftersmag af mælkechokolade afrunder oplevelsen. Serverings-TIPS Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som står godt til mange retter med lyst kød som kylling og svindekød samt kalvekød eller ikke for stærke oste. Det er også et sikkert valgt som en dejlig frokostvine til en tallerken med charcuteri.

Mængderabat på dette produkt - spar op til 1 %

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 166,68 DKK pr stk. spar i alt 22,32 DKK pr stk.

* 96 points Wine Enthusiast - 94 points Robert Parker's Wine Advocate *

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 hektar af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, nabomarken til Monvigliero. San Lorenzo er lidt mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et filetstykke af eftertragtede rækker, der vender syd-sydøst med en sammensætning af sand, silt, kalk og kalksten, så alt er så godt, som det bliver. 

Stilistisk kan vinen herfra minde om Monvigliero, men med sin lidt lavere beliggenhed på den anden side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med flere lagringsaroamer i sin ungdom.

Efter høsten macereres der godt tre uger på en lille ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen, hvilket resulterer i beherskede 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og brun frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede rørhatte og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man lader sig lede.

Vinen bør nydes af bourgogneglas ved 17-19 grader til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller vildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin. Henlæggelsespotentiale cirka 20-35 år.

 

475,00 DKK 495,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate * "A release of 5,000 bottles, the 2017 Barolo San Lorenzo di Verduno is one of the historic, battle-ready wines from Fratelli Alessandria. ...the San Lorenzo di Verduno offers more substance and richness compared to the other wines in this estate portfolio. It offers quite a bit of textural richness and momentum, and the perfumes of the bouquet are also a little more pronounced as a result."

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 hektar af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, nabomarken til Monvigliero. San Lorenzo er lidt mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et filetstykke af eftertragtede rækker, der vender syd-sydøst med en sammensætning af sand, silt, kalk og kalksten, så alt er så godt, som det bliver. 

Stilistisk kan vinen herfra minde om Monvigliero, men med sin lidt lavere beliggenhed på den anden side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med flere lagringsaroamer i sin ungdom.

Efter høsten macereres der godt tre uger på en lille ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen, hvilket resulterer i beherskede 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og brun frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede rørhatte og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man lader sig lede.

Vinen bør nydes af bourgogneglas ved 17-19 grader til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller vildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin. Henlæggelsespotentiale cirka 20-35 år.

 

475,00 DKK 495,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* 95 points Robert Parker's Wine Advocate * "The Nebbiolo from this further-flung village shows deep power and equal grace, and you feel the contrast in this warm-vintage wine. This Barolo sits firmly on the palate with dark shades of cherry, blackcurrant and wild plum. These fruit tones cede to iron ore, rusty nail and dark licorice. This wine shows power and almost sanguine or earthy intensity."

Gramolere-marken ligger syd-sydvestligt eksponeret i Monforte d’Alba på vejen mod Perno (som den eneste af husets marker - de øvrige ligger i Verduno) på en blanding af kalkholdigt ler og sand. På denne højtliggende topmark ejer familien to hektar med over 40 år gamle stokke. Vinene fra Monforte er mere ’bredskuldrede’ og har mere struktur og balsamisk, myntet tjærepræg end Verduno vinene, men ikke desto mindre fornemmer man også i denne vin Fratelli Alessandrias finesserige stil.

Vinifikationen foregår efter samme modus som de øvriger cru’er, hvilket vil sige gæring og maceration af godt tre ugers varighed på en ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to store fade af slavonsk eg, hvilket giver 6-7.000 flasker alt efter årgangen. Der er, en markant struktur til trods, nydelse at hente allerede ved frigivelse, da tanninerne er i topkvalitet, men vinen vil folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring.

Henlæggelsespotentialet skønner vi er ca. 20-40 år fra høstår. Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, lakrids, tobak, menthol og tjære. Der er smuk fysiologisk modenhed i den magtfulde frugt, men finishen har modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring bare tiltage markant i kompleksitet. 

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 17-19°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt vildt.

495,00 DKK

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate * "A release of 5,000 bottles, the 2018 Barolo San Lorenzo di Verduno is one of the historic, battle-ready wines from Fratelli Alessandria. ...the San Lorenzo di Verduno offers more substance and richness compared to the other wines in this estate portfolio. It offers quite a bit of textural richness and momentum, and the perfumes of the bouquet are also a little more pronounced as a result."

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 hektar af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, nabomarken til Monvigliero. San Lorenzo er lidt mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et filetstykke af eftertragtede rækker, der vender syd-sydøst med en sammensætning af sand, silt, kalk og kalksten, så alt er så godt, som det bliver. 

Stilistisk kan vinen herfra minde om Monvigliero, men med sin lidt lavere beliggenhed på den anden side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med flere lagringsaroamer i sin ungdom.

Efter høsten macereres der godt tre uger på en lille ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen, hvilket resulterer i beherskede 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og brun frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede rørhatte og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man lader sig lede.

Vinen bør nydes af bourgogneglas ved 17-19 grader til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller vildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin. Henlæggelsespotentiale cirka 20-35 år.

 

495,00 DKK

* 94 points Robert Parker's Wine Advocate * "The Nebbiolo from this further-flung village shows deep power and equal grace, and you feel the contrast in this warm-vintage wine. This Barolo sits firmly on the palate with dark shades of cherry, blackcurrant and wild plum. These fruit tones cede to iron ore, rusty nail and dark licorice. This wine shows power and almost sanguine or earthy intensity."

Gramolere-marken ligger syd-sydvestligt eksponeret i Monforte d’Alba på vejen mod Perno (som den eneste af husets marker - de øvrige ligger i Verduno) på en blanding af kalkholdigt ler og sand. På denne højtliggende topmark ejer familien to hektar med over 40 år gamle stokke. Vinene fra Monforte er mere ’bredskuldrede’ og har mere struktur og balsamisk, myntet tjærepræg end Verduno vinene, men ikke desto mindre fornemmer man også i denne vin Fratelli Alessandrias finesserige stil.

Vinifikationen foregår efter samme modus som de øvriger cru’er, hvilket vil sige gæring og maceration af godt tre ugers varighed på en ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to store fade af slavonsk eg, hvilket giver 6-7.000 flasker alt efter årgangen. Der er, en markant struktur til trods, nydelse at hente allerede ved frigivelse, da tanninerne er i topkvalitet, men vinen vil folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring.

Henlæggelsespotentialet skønner vi er ca. 20-40 år fra høstår. Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, lakrids, tobak, menthol og tjære. Der er smuk fysiologisk modenhed i den magtfulde frugt, men finishen har modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring bare tiltage markant i kompleksitet. 

Fratelli Alessandria Barolo Gramolere vil vise sit værd, når den serveres korrekt (bourgogneglas og tempereret til 17-19°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller stegt vildt.

599,00 DKK

* TILBUD * Der er lækker saftighed i frugten, som går godt i spænd med vinens ikke frugtige elementer. Her er fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen. Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, oksefilet, vildt med tilbehør eller til en vellavet svamperisotto.

495,00 DKK

* 95+ points Robert Parker's Wine Advocate * "Here is the most representative wine by Fratelli Alessandria. It has been in production since 1978, making it the oldest expression of this popular cru. The 2017 Barolo Monvigliero draws its fruit from the village of Verduno where this historic winery makes its home. Like most of these samples, I opened the bottle with generous lead time, and the wine opened beautifully, albeit slowly, as a result. This bodes well for the aging potential of this bottle. It shows delicate aromas of wild berry and rose, and there is an underlying mineral note that appears with delicate intensity in this vintage. This 2017 expression is, however, less floral and peppery than we have seen in the cooler vintages, and the alcohol content is stronger at 15%"

Umiddelbart neden for Verduno by finder man kommunens bedste og mest historiske mark, Monvigliero. Her har Fratelli Alessandria et fremragende ’filetstykke’ på 1,3 hektar, hvor nebbiolostokkene har en gennemsnitsalder på ca. 45 år. Denne mark, formet som et amfiteater, betragtes i dag som en af Barolos allerbedste marker. Monvigliero har ry for at give feminin, rosenduftende vin. Jordbunden bestående af fin silt, kalksten, kalk og sand samt markens beliggenhed nær Tanarofloden giver meget karakteristisk barolo, der er uhyre aromatisk med en frugt ’i det høje toneleje’. 

Barolo Monvigliero macereres og gæres godt tre uger i stål, hvorefter vinen lagres ca. tre år på to velholdte 2-3.000 liters fade af slavonsk eg. Barolo Monvigliero 2017 giver nydelse allerede ved frigivelse, men egentligt er den skabt til at vise sin storhed i moden tilstand og vil derfor folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring. Med et henlæggelsespotentiale på 15-40 år efter høstår, har man ikke travlt. 

Duft og smag er på samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser og ceder. Der er lækker saftighed i frugten, som går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen. 

Det er en formidabel "duftevin" i et bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med efterårstilbehør eller til en vellavet svamperisotto.

Dette er SLOWWINE, så husk at give dig god tid til at nyde vinen.

 

599,00 DKK

* 95 points Robert Parker's Wine Advocate * Umiddelbart neden for Verduno by finder man kommunens bedste og mest historiske mark, Monvigliero. Her har Fratelli Alessandria et fremragende ’filetstykke’ på 1,3 hektar, hvor nebbiolostokkene har en gennemsnitsalder på ca. 45 år. Denne mark, formet som et amfiteater, betragtes i dag som en af Barolos allerbedste marker. Monvigliero har ry for at give feminin, rosenduftende vin. Jordbunden bestående af fin silt, kalksten, kalk og sand samt markens beliggenhed nær Tanarofloden giver meget karakteristisk barolo, der er uhyre aromatisk med en frugt ’i det høje toneleje’. 

Barolo Monvigliero macereres og gæres godt tre uger i stål, hvorefter vinen lagres ca. tre år på to velholdte 2-3.000 liters fade af slavonsk eg. Barolo Monvigliero 2017 giver nydelse allerede ved frigivelse, men egentligt er den skabt til at vise sin storhed i moden tilstand og vil derfor folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring. Med et henlæggelsespotentiale på 15-40 år efter høstår, har man ikke travlt. 

Duft og smag er på samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser og ceder. Der er lækker saftighed i frugten, som går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen. 

Det er en formidabel "duftevin" i et bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med efterårstilbehør eller til en vellavet svamperisotto.

Dette er SLOWWINE, så husk at give dig god tid til at nyde vinen.

 

599,00 DKK

Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo fra Fratelli Alessandria til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalvkød eller er vildt. 

345,00 DKK 375,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo fra Fratelli Alessandria til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalvkød eller er vildt. 

345,00 DKK 375,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fratelli Alessandria er i sagens natur mest kendt for regionens vægtigste vin - Barolo - men her tilvirkes også en håndfuld andre meget interessante vine, heriblandt denne specialitet fra Verduno, der ikke prøver at gøre Barolo rangen stridig, idet den hverken har samme lagringspotentiale eller når samme dybde som husets Barolo, men hvad den måtte mangle på de nævnte parametre udlignes så sandelig, når man taler drikkeglæde og personlighed.

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barolo riserva adskiller sig fra almindelig barolo ved at skulle lagre minimum 5 år fra høståret, heraf minimum 18 måneder på træ. Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod mad vin som man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolo druen rummer vine med stor kompleksitet men også med et iboende garvesyre indhold, der tilfører vinen struktur.

Ricossa Barolo Riserva er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner, Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende årelang lagring på tank og flaske før frigivelse. Duften har komplekst parfumerede aromaer af skovbund, læder og røde roser, eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og kamfer. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung. Eftersmagen har flot længde og ender med en tør afskedssalut.

Dette er uovertruffen mad vin, som er skabt til svamperisotto med rørhatte, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden.

Vinen bør nydes af rummelige glas ved cirka 17 grader. 

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin Barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Alternativt, så glemmer man ovenstående, nyder livet, lægger nakken bagover og drikker vinen uden yderligere dikkedarer. Sværere behøves det ikke være, om end om man til tider bør prøve den komplicerede model.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

* Robert Parker 97 point * James Suckling: Extremely perfumed, full-bodied and very powerful. What potential here * Ciabot Mentin er sort som kul og med en tæt duft, hvor violer og sort frugt står flot sammen. De sorte kirsebær understreges af mørk tobak, lakrids og tjære. Frugten er tæt pakket i smagen, hvor både syre og tannin står højt og giver en masse rygrad. 

Ciabot Mentin er toppen af de tre enkeltmarks Baroloer, som Domenico Clerico frigiver. Her er mest struktur og mest tyngde. En yderst vanskelig parcel af mere end 40 år gamle vinstokke, der kræver en del arbejde for at levere bedst mulig. Vinen lagrer i 16 måneder på barrique, hvorefter de bedste fade sammenstikkes og lagres yderligere 16 måneder på store fade.
799,00 DKK 1.099,00 DKK (spar 300,00 DKK)

* Robert Parker 96 point * The wine's length is what stands out, as you taste those Nebbiolo characteristics for many long minutes * Power og struktur er typisk for denne Barolo. Klassiske noter af modne jordbær, sorte kirsebær, violer og ristet træ. Smagen er fyldig med enorm tannin og syre struktur. Vinen byder på en masse frugt, der holdes i stram snor af den flotte struktur. Nydes nu, eller de næste mange år frem.

Pajana parcellen ligger på Ginestra marken og udtrykker typisk en kraftful version af Barolo fra Clerico. Denne parcel ligger i 350 meters højde og alt passes efter bæredygtige principper. Vinen lagrer i 16 måneder på barrique, hvorefter de bedste fade sammenstikkes og lagres yderligere 16 måneder på store fade.

 

499,00 DKK

I Piemontes bløde, bakkede landskab er barbera en af de vigtigste rødvinsdruer. Hvor vinene på denne drue førhen hovedsageligt blev drukket lokalt, så har man over tid tæmmet og afrundet druens vildskab, hvilket har resulteret i charmerende, forbrugervenlige vine med en massiv fremgang på eksportmarkederne til følge.

Vinmarker i det sydøstlige Piemonte danner grundlaget for denne vin – zoner omkring Nizza Monferrato, Salere og Agliano, hvor druen opnår både modenhed og et karakterfuldt udtryk. 

Resultatet i den færdige vin er en udtalt renhed og et frugtigt klarsyn. Ricossa Barbera Piemonte er en ungdommelig vin med faste, tætte frugtnuancer af mørke kirsebær og blåbær med den forfriskende, druetypiske syre, der kalder på enkel, velsmagende mad – og gerne med italiensk islæt og især når der er tomat med i maden. 

Vinen har god intensitet, kun let fylde, men med stor, læskende friskhed. Server vinen lidt under stuetemperatur, omkring de 15-17°. Vinen er drikkeklar nu, men vil også kunne ligge endnu et par år.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Ricossa Barbaresco er klassisk madvin, der viser sig fra sin bedste side, når den serveres med kærligt tilberedt kød; gerne kødgryder, der tilbringer timer snarere end minutter på komfuret; simreretter fra det piemontesiske køkken er selvskrevne. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 17-18°.
119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Montaribaldi er en klassisk og traditionel producent, og hans vine er højt rated af rigtig mange. En fantastisk Barolo som man skal prøve. Den smager fremragende. Nebbiolo modner sent og høstes mellem oktober og november. Druerne afstilkes og knuses delvis. Herefter kommer de i ståltanke, hvor macerationen og den alkoholiske fermentation finder sted. Vinen forbliver i kontakt med skindet fra druerne i minimum 2 måneder, hvor den malolaktiske fermentation finder sted.
 
Herefter skal vinen hvile og modne i barrique (225 l.), både nye og brugte (én gang) i 38 måneder. Efter yderligere 6 måneder, hvor den hviler i flaske, er Barolo’en klar til at begejstre. Druerne til denne Barolo kommer fra Grinzane Cavour. Det er en Barolo i den mere traditionelle stil. Tæt, stringent og med flotte tanniner. Anbefales til oksekød, kalvekød, vildt og gode oste. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 15-16° og den må gerne blive "luftet" et par timer i forvejen.
299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen.

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

At benævne Fratelli Alessandrias Langhe Nebbiolo som ’Barolos lillebror’ ville være en urimelighed, da vinen ikke behøver at læne sig op ad dens mere berømte familiemedlemmer. Den har sin egen berettigelse og er en personlig, karakterfuld vin med sjæl. Denne Langhe Nebbiolo fortæller en historie om både druen, Piemonte og producenten, hvis smageren gider og evner at lytte. Efter vor ydmyge mening er dette Nebbiolo på højt plan, som allerede nu yder 90% af sit maksimale potentiale.

199,00 DKK

Vinen smager bare fantastisk og er en meget stor oplevelse. Årgang 2016 er uden diskussion en af deres bedste årgang nogensinde, og måske også den bedste Barbera d`Alba i forhold til pris og kvalitet. Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba har en smuk rubinrød farve. Smag af modne sorte kirsebær, hindbær og blommer, grønne urter, dæmpede mineraler, samt en meget lang og godt integreret finish. Anbefales til grillet svinekød, oksekød og fjerkræ, vildt, og italienske pastaretter.  

119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Dette er verdenspremieren for Piemonte-vin med betegnelsen ’Appassimento’, som traditionelt har været forbeholdt vinene fra Veneto-regionen længere mod øst. Ricossa er lykkedes med en drikkevenlig, fyldig og afrundet Barbera, som rammer målgruppen, der foretrækker fylde uden for megen struktur og syre i vinen. Vi anbefaler at man finder en kødret med en vis tyngde, når man skal matche mad med denne vin. Anbefales til oksekød, en simreret med oksekød eller lam, eller en stegeret med en kraftig sovs.

79,95 DKK 99,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler