Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Piemonte er en af de absolut bedste regioner i Italien og dermed også i verden. Det skyldes især Nebbiolo druen, som egenhændigt står bag de store vine fra Barolo og Barbaresco. Piemonte er dog meget mere end de to vine, hvad det store antal DOC'er og DOCG'er også understreger. Der er hele 7 DOCG'er og 45 DOC'er. Den nemmeste måde at adskille områderne, er via deres primære druesort, som i høj grad er baseret på lokale druesorter af god kvalitet. 

Kvalitetsmæssigt er det Nebbiolo der producerer de bedste vine i Piemonte, men kvantitativt er det Barbera og Moscato Bianco der dominerer. Nebbiolo er ubetinget den store stjerne i Piemonte. Den yder sit bedste i Barolo og Barbaresco. Dernæst kommer Barbera, som primært kendes fra Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Traditionelt set har Barbera vinene været hverdagsvinen og dermed en væsentlig billigere og mere enkel vin, men i dag laver nogle af de store Barolo producenter også Barbera, hvilket løfter vinen til helt nye højder. Kvaliteten kan derfor i nogle tilfælde måle sig med Barolo, men kompleksiteten er en helt anden, så de to typer vin bør ikke sammenlignes.

Sorter resultater:

Bansella leverer varen med en rubinrød farve med mørke skær. Aromaen er fyldig med noter af blommer, violer, kakao og lakrids. Fyldig og balanceret på tungen med en frisk eftersmag og en fin, sprød syre. Anbefales til milde oste og lyst kød.

159,00 DKK

Mompertone er dyb, rubinrød med violette skær. Aromaen er fyldig og frugtig med præg af blommer og kirsebær, som blander sig med violer, krydderier og kaffe. Fyldig på tungen, rig på saftige tanniner, elegant og vedholdende. Druesammensætningen er Barbera og Syrah. Anbefales til lyst kød, fjerkræ, stegeretter, fjerkræ ( og gerne på grillen)

159,00 DKK

* Robert Parker 96 point * Shows extreme elegance and finesse. * Wine Spectator 95 point * Dense tannins pave the way for a long finish that echoes the cherry flavors and adds mineral and tobacco elements.

Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vild og moden ost.

Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancernr. Efterfølgende lagres vinen i cirka 3,5 år på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

599,00 DKK

* 97 points Wine Spectator · 96 points Antonio Galloni (Vinous) * Duften har toner af violer, mørke kirsebær, tobak og blyant. Smagen er kraftig og intens med masser af læder, tobak og lakrids. Eftersmagen er kompleks og elegant. Et brag af en Barolo. Der er kun produceret 6000flasker af Barolo G.D. Vajra Ravera 2016.

699,00 DKK

* 96 points Wine Enthusiast - 94 points Robert Parker's Wine Advocate *

Håndlavet enkeltmarksbarolo fra 0,8 hektar af den fremragende Verduno-mark San Lorenzo, nabomarken til Monvigliero. San Lorenzo er lidt mere prisvenlig og er altid et fremragende køb.

Fratelli Alessandria sidder på et filetstykke af eftertragtede rækker, der vender syd-sydøst med en sammensætning af sand, silt, kalk og kalksten, så alt er så godt, som det bliver. 

Stilistisk kan vinen herfra minde om Monvigliero, men med sin lidt lavere beliggenhed på den anden side af vejen mod Roddi giver San Lorenzo typisk vin med flere lagringsaroamer i sin ungdom.

Efter høsten macereres der godt tre uger på en lille ståltank, hvorefter vinen lagres tre år på to fade af slavonsk eg med nogle år på bagen, hvilket resulterer i beherskede 5.000 flasker årligt.

Duft og smag har stor kompleksitet med rød og brun frugt med pibetobak, tørrede blomster, læder, efterårs-skovbund, tørrede rørhatte og lidt orangeskal. Der er fremragende længde på denne vin, der har den elegance, som er Verduno-vinenes kendemærke, men samtidig er der sideløbende stor aromatisk intensitet, hvor der er nye nuancer at finde, hver gang man lader sig lede.

Vinen bør nydes af bourgogneglas ved 17-19 grader til langtidsbraiseret kød, til oksefilet med svampetilbehør, risotto med rørhatte, til fjer- eller vildt med 'efterårstilbehør' og ikke mindst til den piemontesiske pastaklassiker, agnolotti del plin. Henlæggelsespotentiale cirka 20-35 år.

 

450,00 DKK 495,00 DKK (spar 45,00 DKK)
Barolo Gramolere DOCG Fratelli Alessandria - Tilbud. Denne Barolo Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er moden sø ...mere
450,00 DKK 495,00 DKK (spar 45,00 DKK)

* TILBUD * Der er lækker saftighed i frugten, som går godt i spænd med vinens ikke frugtige elementer. Her er fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen. Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, oksefilet, vildt med tilbehør eller til en vellavet svamperisotto.

450,00 DKK 499,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo fra Fratelli Alessandria til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalvkød eller er vildt. 

345,00 DKK 375,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo fra Fratelli Alessandria til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalvkød eller er vildt. 

345,00 DKK 375,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fratelli Alessandria er i sagens natur mest kendt for regionens vægtigste vin - Barolo - men her tilvirkes også en håndfuld andre meget interessante vine, heriblandt denne specialitet fra Verduno, der ikke prøver at gøre Barolo rangen stridig, idet den hverken har samme lagringspotentiale eller når samme dybde som husets Barolo, men hvad den måtte mangle på de nævnte parametre udlignes så sandelig, når man taler drikkeglæde og personlighed.

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barolo riserva adskiller sig fra almindelig barolo ved at skulle lagre minimum 5 år fra høståret, heraf minimum 18 måneder på træ. Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod mad vin som man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolo druen rummer vine med stor kompleksitet men også med et iboende garvesyre indhold, der tilfører vinen struktur.

Ricossa Barolo Riserva er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner, Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende årelang lagring på tank og flaske før frigivelse. Duften har komplekst parfumerede aromaer af skovbund, læder og røde roser, eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og kamfer. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung. Eftersmagen har flot længde og ender med en tør afskedssalut.

Dette er uovertruffen mad vin, som er skabt til svamperisotto med rørhatte, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden.

Vinen bør nydes af rummelige glas ved cirka 17 grader. 

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin Barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Alternativt, så glemmer man ovenstående, nyder livet, lægger nakken bagover og drikker vinen uden yderligere dikkedarer. Sværere behøves det ikke være, om end om man til tider bør prøve den komplicerede model.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

* Robert Parker 96 point * The wine's length is what stands out, as you taste those Nebbiolo characteristics for many long minutes * Power og struktur er typisk for denne Barolo. Klassiske noter af modne jordbær, sorte kirsebær, violer og ristet træ. Smagen er fyldig med enorm tannin og syre struktur. Vinen byder på en masse frugt, der holdes i stram snor af den flotte struktur. Nydes nu, eller de næste mange år frem.

Pajana parcellen ligger på Ginestra marken og udtrykker typisk en kraftful version af Barolo fra Clerico. Denne parcel ligger i 350 meters højde og alt passes efter bæredygtige principper. Vinen lagrer i 16 måneder på barrique, hvorefter de bedste fade sammenstikkes og lagres yderligere 16 måneder på store fade.

 

499,00 DKK

* Robert Parker 97 point * James Suckling: Extremely perfumed, full-bodied and very powerful. What potential here * Ciabot Mentin er sort som kul og med en tæt duft, hvor violer og sort frugt står flot sammen. De sorte kirsebær understreges af mørk tobak, lakrids og tjære. Frugten er tæt pakket i smagen, hvor både syre og tannin står højt og giver en masse rygrad. 

Ciabot Mentin er toppen af de tre enkeltmarks Baroloer, som Domenico Clerico frigiver. Her er mest struktur og mest tyngde. En yderst vanskelig parcel af mere end 40 år gamle vinstokke, der kræver en del arbejde for at levere bedst mulig. Vinen lagrer i 16 måneder på barrique, hvorefter de bedste fade sammenstikkes og lagres yderligere 16 måneder på store fade.
799,00 DKK 1.099,00 DKK (spar 300,00 DKK)

* Robert Parker 94 point * This is a generous and full wine that offers a panoramic view of the Nebbiolo grape all in bright technicolor and with the appropriate intensity.

Imponerende duft, hvor frugten klart er den dominerende faktor. Det vælter op ad glasset med noter af modne jordbær, violer og tørrede rosenblade. Smagen er stram og styret af en klassisk Barolo tannin struktur, som lukker op for den moderne modne frugt. Lang og saftig eftersmag. 

En fantastisk vin, hvor frugten er sammensat fra flere forskellige vinmarker i Montforte kommunen. Nebbiolo druerne til denne Barolo kommer fra mere end 30 år gamle vinstokke. Vinen er gæret over små 20 dage inden lagringen på egetræsfade. Under lagringen kan vi se Clericos holdning til at kombinere små og store fade. En del af vinen lagres på delvist nye 225 liters barrique og en del på 50 hl store slavonsk eg. Kombinationen tilfører dybde og kompleksitet til vinen. Barolo'en fra Clerico er en oplagt ledsager til simreretter, eksempelvis Osso Buco eller kraftfulde kødretter..

349,00 DKK

I Piemontes bløde, bakkede landskab er barbera en af de vigtigste rødvinsdruer. Hvor vinene på denne drue førhen hovedsageligt blev drukket lokalt, så har man over tid tæmmet og afrundet druens vildskab, hvilket har resulteret i charmerende, forbrugervenlige vine med en massiv fremgang på eksportmarkederne til følge.

Vinmarker i det sydøstlige Piemonte danner grundlaget for denne vin – zoner omkring Nizza Monferrato, Salere og Agliano, hvor druen opnår både modenhed og et karakterfuldt udtryk. 

Resultatet i den færdige vin er en udtalt renhed og et frugtigt klarsyn. Ricossa Barbera Piemonte er en ungdommelig vin med faste, tætte frugtnuancer af mørke kirsebær og blåbær med den forfriskende, druetypiske syre, der kalder på enkel, velsmagende mad – og gerne med italiensk islæt og især når der er tomat med i maden. 

Vinen har god intensitet, kun let fylde, men med stor, læskende friskhed. Server vinen lidt under stuetemperatur, omkring de 15-17°. Vinen er drikkeklar nu, men vil også kunne ligge endnu et par år.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Ricossa Barbaresco er klassisk madvin, der viser sig fra sin bedste side, når den serveres med kærligt tilberedt kød; gerne kødgryder, der tilbringer timer snarere end minutter på komfuret; simreretter fra det piemontesiske køkken er selvskrevne. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 17-18°.
119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Montaribaldi er en klassisk og traditionel producent, og hans vine er højt rated af rigtig mange. En fantastisk Barolo som man skal prøve. Den smager fremragende. Nebbiolo modner sent og høstes mellem oktober og november. Druerne afstilkes og knuses delvis. Herefter kommer de i ståltanke, hvor macerationen og den alkoholiske fermentation finder sted. Vinen forbliver i kontakt med skindet fra druerne i minimum 2 måneder, hvor den malolaktiske fermentation finder sted.
 
Herefter skal vinen hvile og modne i barrique (225 l.), både nye og brugte (én gang) i 38 måneder. Efter yderligere 6 måneder, hvor den hviler i flaske, er Barolo’en klar til at begejstre. Druerne til denne Barolo kommer fra Grinzane Cavour. Det er en Barolo i den mere traditionelle stil. Tæt, stringent og med flotte tanniner. Anbefales til oksekød, kalvekød, vildt og gode oste. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 15-16° og den må gerne blive "luftet" et par timer i forvejen.
299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen.

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

At benævne Fratelli Alessandrias Langhe Nebbiolo som ’Barolos lillebror’ ville være en urimelighed, da vinen ikke behøver at læne sig op ad dens mere berømte familiemedlemmer. Den har sin egen berettigelse og er en personlig, karakterfuld vin med sjæl. Denne Langhe Nebbiolo fortæller en historie om både druen, Piemonte og producenten, hvis smageren gider og evner at lytte. Efter vor ydmyge mening er dette Nebbiolo på højt plan, som allerede nu yder 90% af sit maksimale potentiale.

199,00 DKK

La Lus Monferrato er lavet af 100 % Albarossa druer, som er et klon af Barbera druen og Nebbiolo druen. Vinen har Barbera druens mørke dybe farve og smag og Nebbiolo druens stilfulde elegance.Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske før frigivelse. Der er kun produceret 8000 flasker af denne unikke vin, og den smager fremragende til et flot stykke rødt kød med smagfuldt tilbehør.

149,00 DKK 249,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Vinen smager bare fantastisk og er en meget stor oplevelse. Årgang 2016 er uden diskussion en af deres bedste årgang nogensinde, og måske også den bedste Barbera d`Alba i forhold til pris og kvalitet. Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba har en smuk rubinrød farve. Smag af modne sorte kirsebær, hindbær og blommer, grønne urter, dæmpede mineraler, samt en meget lang og godt integreret finish. Anbefales til grillet svinekød, oksekød og fjerkræ, vildt, og italienske pastaretter.  

119,00 DKK 189,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler