Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Piemonte er en af de absolut bedste regioner i Italien og dermed også i verden. Det skyldes især Nebbiolo druen, som egenhændigt står bag de store vine fra Barolo og Barbaresco. Piemonte er dog meget mere end de to vine, hvad det store antal DOC'er og DOCG'er også understreger. Der er hele 7 DOCG'er og 45 DOC'er. Den nemmeste måde at adskille områderne, er via deres primære druesort, som i høj grad er baseret på lokale druesorter af god kvalitet. 

Kvalitetsmæssigt er det Nebbiolo der producerer de bedste vine i Piemonte, men kvantitativt er det Barbera og Moscato Bianco der dominerer. Nebbiolo er ubetinget den store stjerne i Piemonte. Den yder sit bedste i Barolo og Barbaresco. Dernæst kommer Barbera, som primært kendes fra Barbera d'Alba og Barbera d'Asti. Traditionelt set har Barbera vinene været hverdagsvinen og dermed en væsentlig billigere og mere enkel vin, men i dag laver nogle af de store Barolo producenter også Barbera, hvilket løfter vinen til helt nye højder. Kvaliteten kan derfor i nogle tilfælde måle sig med Barolo, men kompleksiteten er en helt anden, så de to typer vin bør ikke sammenlignes.

Sorter resultater:

Barolo Bricco Viole G.D. Vajra, DOCG 2013. Duften har toner af violer, mørke kirsebær, tobak og blyant. Smagen er kraftig og intens med masser af læder, tobak og lakrids. Eftersmagen er kompleks og elegant.

650,00 DKK 695,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini Barolo er en stor oplevelse med friskhed i duften, umiddelbart efterfulgt af varmere og bredere elementer. Både smag og aromaer har også mørke toner af chokolade, hasselnødder, lakrids, urter og kanel. Alt i alt en virkelig interessant vin i elegant stil. Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til grillet svinekød, oksekød, braiseret kød, fjerkræ, vildt, krydret mad, italienske pastaretter med svampe og modne oste.

295,00 DKK 395,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Podere Ruggeri Corsini Barolo er fremstillet på Nebbiolo druen. Vinen har en medium-dyb rubinrød farve med overtoner af granatrød og orange. Den er frisk i duften, umiddelbart efterfulgt af varmere og bredere elementer, der kan opfattes som kandiserede kirsebær, bitre kirsebær, blommer, jordbær og hindbær. En virkelig interessant vin med en elegant stil. Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til grillet svinekød, oksekød, braiseret kød, fjerkræ, vildt, krydret mad, italienske pastaretter med svampe samt modne oste.

249,00 DKK 349,00 DKK (spar 100,00 DKK)
Barolo Gramolere DOCG Fratelli Alessandria - Tilbud. Denne Barolo Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er moden sø ...mere
395,00 DKK 425,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner. Nyd denne perle af en Barolo fra Fratelli Alessandria til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalvkød eller er vildt. 

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Fratelli Alessandria er i sagens natur mest kendt for regionens vægtigste vin - Barolo - men her tilvirkes også en håndfuld andre meget interessante vine, heriblandt denne specialitet fra Verduno, der ikke prøver at gøre Barolo rangen stridig, idet den hverken har samme lagringspotentiale eller når samme dybde som husets Barolo, men hvad den måtte mangle på de nævnte parametre udlignes så sandelig, når man taler drikkeglæde og personlighed.

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barolo Ricossa DOCG Riserva er en rigtig herrevin. De store Nebbiolo vine fra Piemonte er i verdensklasse men langt fra crowdpleasere. Druen er meget rig på både tannin og syre, og vinenes stramme på en gang knastørre og syrefriske stil er nærmest modpolen til de oversøiske vines svulstige sødmefulde frugt og bløde tanniner. * Penge & privatøkonomi anmelder vinen til 5 ***** ud af 5 mulige *

269,00 DKK 289,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Cantine dei Marchesi di Barolo 2012 har en dyb rubinrød farve med orange glans. Intens duft af lakrids og krydderi, der følges smukt op af en blød, fyldig og meget behagelig smag. Anbefales til mørkt kød, oste og kraftige krydrede retter. 100 % Nebbiolo fra Piemonte.

285,00 DKK 295,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Ricossa Barbaresco er klassisk madvin, der viser sig fra sin bedste side, når den serveres med kærligt tilberedt kød; gerne kødgryder, der tilbringer timer snarere end minutter på komfuret; simreretter fra det piemontesiske køkken er selvskrevne. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 17-18°.
119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Barbaresco fra Marchesi Di Barolo har en flot dybrød farve med toner af roser og krydderier i både duft og smag. Den laves efter de gamle traditioner, og lagres som oftest på slovenske egefade i et år, hvorefter den hviler yderligere et år på flaske. Det er en fremragende vin, som, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og har derfor statistisk set flere store årgange end Barolo.

169,00 DKK 235,00 DKK (spar 66,00 DKK)

Travaglini Tre Vigne er produceret af 100 % Nebbiolo druer, der er dyrket i Gattinara i Piemonte regionen i Italien. Vinen har været lagret minimum 3 år på egetræsfade samt 1 år på flaske. Denne vin bliver kun fremstillet i de absolut bedste årgange, og kun fra årets bedste tre vinmarker - deraf navnet ”Tre Vigne”. Det er en utrolig elegant rødvin med intens rubinrød farve med et granatrødt skær, delikat duft af modne bær med noter af krydderier. Smagen er intens og fyldig med en lang og behagelig eftersmag.

249,00 DKK 399,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen.

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

At benævne Fratelli Alessandrias Langhe Nebbiolo som ’Barolos lillebror’ ville være en urimelighed, da vinen ikke behøver at læne sig op ad dens mere berømte familiemedlemmer. Den har sin egen berettigelse og er en personlig, karakterfuld vin med sjæl. Denne Langhe Nebbiolo fortæller en historie om både druen, Piemonte og producenten, hvis smageren gider og evner at lytte. Efter vor ydmyge mening er dette Nebbiolo på højt plan, som allerede nu yder 90% af sit maksimale potentiale.

159,00 DKK

La Lus Monferrato er lavet af 100 % Albarossa druer, som er et klon af Barbera druen og Nebbiolo druen. Vinen har Barbera druens mørke dybe farve og smag og Nebbiolo druens stilfulde elegance.Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske før frigivelse. Der er kun produceret 8000 flasker af denne unikke vin, og den smager fremragende til et flot stykke rødt kød med smagfuldt tilbehør.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Barbera Du Gir er en enkeltmark Barbera - maskulin med power og alligevel finesse som Barbera kan have det. Kompakte men runde tanniner og en frisk syre gør vinen til en frisk madvin med flot fylde. Den malolaktiske andengæring finder sted i ny barrique i det år, hvor vinen modner. Derefter skal den hvile i 8 måneder inden salg.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Montaribaldi Langhe Rosso tre Stelle. Når der står Langhe Rosso er det en Piemontevin fra Langhe området, der er blandet af flere druer. Her er det de 3 hoveddruer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto der er ligeligt fordelt i vinen. En elegant og harmonisk madvin, der på grund af området (Langhe) er billigere - og ofte value for money. Den malolaktiske gæring, der blødgør vinen foregår i ståltank. Herefter hviler den 3 mdr. i større slavonske fade.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinen smager bare fantastisk og er en meget stor oplevelse. Årgang 2016 er uden diskussion en af deres bedste årgang nogensinde, og måske også den bedste Barbera d`Alba i forhold til pris og kvalitet. Podere Ruggeri Corsini Barbera d´Alba har en smuk rubinrød farve. Smag af modne sorte kirsebær, hindbær og blommer, grønne urter, dæmpede mineraler, samt en meget lang og godt integreret finish. Anbefales til grillet svinekød, oksekød og fjerkræ, vildt, og italienske pastaretter.  

99,95 DKK 159,00 DKK (spar 59,05 DKK)

L’altra Barbera d’asti kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen er produceret af 100 % Barbera-druer, der er dyrket i Piemonte-området i Italien. Det er en flot rødvin med en dyb rubinrød farve og en frisk, kompleks frugtduft med noter af kirsebær og blommer. Vinen har en fyldig og velafbalanceret frugtsmag med frisk syre, søde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske vin er frisk og let drikkelig og derfor særdeles velegnet til and, til lettere madretter, pasta, vildt, buffet og oste.

 

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler