Barolo Baudana Serralunga, D.O.C.G. G.D. Vajra 2019
* Konge årgang - Mængderne er begrænset * 93 point Robert Parker * Pragtfulde toner af sorte kirsebær, blommer og solbær. Man fornemmer, at intensiteten af Nebbiolos lakrids- og cola-karakteristika tager bagsædet, mens præg af mørk frugt er hovedkraften.
GD Vajra Barolo Bricco Viole Organic er fornem repræsentant for husets høje kvalitet og det massivt høje niveau, Barolo præsenterede i årgang 2019. GD Vajra råder over 40 hektar i Barolo, og den forrygende 4,79 hektar Bricco delle Viole-mark, hvorfra vinen i dette investeringstip kommer fra, troner som en af de bedste vinmarker i Barolo. Familieejendommen ligger i Vergne, som er den højest beliggende landsby i Barolo, og den drives af Giuseppe, Isidoro og Francesca Vaira*, som her er anden generation af vinmagere. Deres forældre Milena og Aldo er dog slet ikke færdige med familieforetagende, hvorfor de stadig fører tilsyn med vingården.
Aldo grundlagde vingården i 1972 og opkaldte den efter sin far Giuseppe Domenico. Aldo brugte de marker, der havde været i familiens varetægt siden 1920’erne, og faktisk var Vajra en af de første producenter i Barolo, der helligede sig de økologiske metoder for vinfremstilling – og i dag er bæredygtighed ligeledes en vigtig faktor for Vajra-familien.
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo. G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne. På trods af sit elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modificationer da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8 %).
Vinifikation: Traditionel med 30-40 dages gæring ved en temperatur under 32 grader, efterfulgt af 42 måneders lagring på 25-50 hektoliters fade af slovensk egetræ.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |