Barolo Bricco San Pietro Vigna d'la Roul Rocche Dei Manzoni 2018
* Stor vin i en flot årgang * Din Vinguide kårer 2018 Barolo Vigna d’la Roul fra Rocche dei Manzoni til bedste Barolo ud af 72 vine. Vinen kommer fra den bedste parcel i Cru-marken Bricco San Pietro (Sankt Peters mark) i Monforte d’Alba, og kåringen er et gedigent skulderklap til vingårdens nye stil.
Rocche dei Manzoni var blandt de første til at introducere franske barrique-fade til modningen af deres Barolo-vine, og indtil nullerne var vinene ret tunge og fadprægede. I dag er mange af barrique-fadene erstattet af cement-æg, og vinene har fået en enestående svævende, silkeagtig lethed.2018 Barolo Vigna d’la Roul byder på en magisk syntese af den klassiske Monforte d’Alba-styrke kombineret med en uhyre indsmigrende elegance og liflighed. Vinen er ekspressiv og mineralsk, og selvom den har potentiale til mindst to årtiers udvikling, er den en fantastisk stor nydelse allerede nu.
97+/ 100 point | DinVinGuide
"'BEDSTE BAROLO UD AF 72 SMAGTE' Roser i næsen, damn, denne rykker... Virkeligt flot og elegant med masser af dybde og kompleksitet. Meget lang i smagen og så elegant..."
95/ 100 point | James Suckling
"Engaging nose of richly spiced, ripe red berries, together with hints of black licorice and brighter, sweeter notes of fresh herbs and pressed flowers. Full-bodied with a solid core of fruit and firm tannin that seems to belie the expectations from this vintage. Plenty of structure and the interest never fades through the long, long finish. A triumph in 2018."
Da Valentino Migliorini sammen med sin kone Iolanda køber vingården Rocche Dei Manzoni i 1972, er det under stor skepsis fra de andre vinbønder i området For Valentino kommer slet ikke fra Piemonte, men er en succesfuld restauratør fra Emilia-Romagna, hvis restaurant har opnået Michelinstjerne-anerkendelse, og nu er han på udkig efter sit næste, gastronomiske eventyr, og det skal handle om vin!
Han er ikke opvokset i Barolo, og derfor har han ikke fået masseret områdets regler og dogmer ind fra barnsben. Så til de lokales store forundring, afskaffede han de store og traditionelle botti-fade, til fordel for små barriquefade, når han skulle lagre sin rødvin. Det blev begyndelsen på et kæmpe stilskifte i Barolo, og Valentino Migliorini blev en af de første modernister i Barolo.
De modernistiske vine var blødere, rundere og kunne drikkes langt før de traditionalistiske, som ofte krævede årtier i kælderen, før de kunne nydes. Det var et nybrud i måden at tænke Barolo-vin på, og Rocche Dei Manzoni gik fra at være en kættersk tilflytter, der begik overgreb på traditionerne, til at være et ikon og en pioner i regionen.
I dag ledes vingården af Valentinos Migliorinis søn, Rodolfo, som driver Rocche Dei Manzoni videre i sin fars ånd. Han er heller ikke bange for at afsøge nye metoder, og har som et af sine egne tiltag indført lagring i cement-æg.
Vinene fra Rocche Dei Manzoni er storladne mesterværker, der tør genfortolke en så udødelig klassiker som kongernes vin, Barolo. En svær mission, men Rocche Dei Manzoni lykkedes med det årgang efter årgang.
Greve VinKompagni ApS / Maximum WineVentrupparken 24, 2670 Grevetlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dkhttp://grevevinkompagni.dk |