Barbaresco Ricossa DOCG

119,00 DKK 129,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Ricossa Barbaresco er klassisk madvin, der viser sig fra sin bedste side, når den serveres med kærligt tilberedt kød; gerne kødgryder, der tilbringer timer snarere end minutter på komfuret; simreretter fra det piemontesiske køkken er selvskrevne. Vi anbefaler et rummeligt ’Bourgogne-glas’ og en serveringstemperatur omkring de 17-18°.
Ricossa Barbaresco stammer fra marker omkring byen af samme navn beliggende nær Alba i betagende Piemonte med sine bakkedrag og udsigten til de sneklædte Alper. Som sin artsfælle, Barolo, er denne vin udelukkende produceret på Nebbiolo, Håndhøstet i det tidlige efterår. 
 
Vinen er efter en temperaturkontrolleret vinifikation lagret godt et år på store egefade før yderligere flaskelagring i kølige kældre under byen Priocca: det tager tid at mildne Nebbiolodruens temperament. Ricossa Barbaresco befinder sig på modernist/traditionalist-skalaen (elsket og hadet...) et behageligt sted midt i mellem. Her vinificeres med moderne udstyr, men man undgår hurtig, intens ekstraktion og små, nye fade, så vinen beholder sin drueidentitet og stedsans.
 
Trods en kontant struktur, er dette ikke mørk, dyster vin. Nebbiolo giver ikke dybtfarvede vine, men formår at forene kraft og elegance. Duft og smag udviser en meget kompleks vifte af rød frugt, læder, tørrede blomster og sort the. Tørhed balanceres af fylde og modenheden fra druematerialet.
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk