Alvarinho Reserva - Vinho Verde 2021

189,00 DKK

* Fremragende hvidvin * Strågul med gyldne toner, klar og lys. Rig og kompleks aroma, udtalt og afbalanceret med mineralske noter. legant og frisk smag med afbalanceret syre, fyldig, frugtig og kompleks finish. Den bør drikkes ved 10ºC/12ºC som aperitif eller til sushi, skaldyr, fisk og charcuteri.

Denne smukt bevarede herregård fra midten af det 17. århundrede ligger i Monção i Portugals Vinho Verde region. 
Den ligger ved Minho floden på grænsen mellem Portugal og Spanien.
De er kendt for at producere Alvarinho på allerhøjeste niveau og i Portugal er Alvarinho kendt som 'dronningen' af hvide vine.
Der leveres overlegen kvalitet, der er værdig til international anerkendelse og priser.

Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, og er beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livsgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.

João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet hus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.

Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.

Alkohol: 12,5 % Vol. Indhold: 75 cl.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk