Soalheiro Alvarinho

159,00 DKK

Monção og Melgaço, den nordligste region i Portugal, er beskyttet af bjerge, der danner et unikt mikroklima. Det sikrer et perfekt forhold mellem nedbør, temperaturer og det antal solskinstimer, der er nødvendige for den bedste modning af Alvarinho-druerne. Mikroklimaet i Monção og Melgaço er især vigtigt under modningen, hvor varme dage veksler med kolde nætter og muliggør udviklingen af ​​friske og frugtige aromaer og en flot syrlighed. Soalheiros Alvarinho har fået kælenavnet 'Clássico' af portugiserne selv, da det var den første vin, der nogensinde blev lavet af familien tilbage i 1982. Og det er da også husets mest klassiske enkeltsorts-Alvarinho, med en, ja, klassisk, aromatisk friskhed og intens smag.

Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, og er beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livsgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.

João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet hus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.

Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.

Alkohol: 12,5 % Vol. Indhold: 75 cl.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk