TAYLORS HISTORIC COLLECTION III 'THE MALLET' RESERVE TAWNY PORT

299,00 DKK

Dette er den tredje udgave i Taylor's Historic Collection og kaldes 'The Mallet'. Taylor’s Historical-serien er en samling af specielt blandede fade, der er lagret i fad, præsenteret i eksklusive skræddersyede flasker inspireret af historiske flaskeforme. Gennem det 17. og 18. århundrede var vinflaskens form i konstant udvikling. De udviklede sig gradvist fra squat globular form af tidlige glasbeholdere til den høje cylindriske form af nutidens flasker. Den historiske samling Limited Edition -serien repræsenterer forskellige stadier i denne udvikling. Den seneste tilføjelse til serien er en flaske støbt i den karakteristiske 'hammer' form, som var blevet godt etableret i England i 1730'erne. Det repræsenterer overgangen fra den tidlige "løg" flaske til den lige side "cylinder" form, svarende til moderne flasker, der opstod fra omkring 1750.

TAYLORS HISTORIC COLLECTION III 'THE MALLET' RESERVE TAWNY PORT
 
Firmaet Taylor’s - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.
 
Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Taylor’s har valgt at fejre og hylde sin pionerånd og store passion for portvin ved at producere denne Historical Limited Edition, som er en Reserve Tawny Port, der er produceret af et blend af rødvinsdruer dyrket i Dourodalen i Portugal.
 
Portvinen har været lagret ca. 7 år på små egetræsfade. Den er tappet på en unik historisk flaske, som stammer helt tilbage fra den første halvdel af det 18. århundrede (ca. 1720-1750). Den specielle flaske leveres i en flot trækasse. Dette blend er omhyggeligt sammensat fra specielt udvalgte portvine fra Taylor’s omfattende lager af egetræslagret Tawny. Portvinens karakter er unik med den karakteristiske fylde og eftersmag, som Taylor’s er kendt for. Portvinen har en flot dyb teglstensrød farve med et rødbrunt skær, moden og kompleks duft med bløde nuancer af blommer, figner, marcipan og flødekaramel samt et elegant strejf af cigaræske, cedertræ og læder, som giver duften et lidt eksotisk præg. Den har masser af intensitet og finesse samt
en forførende, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af frugtkage og friske blommer efterfulgt af diskrete og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og velafbalancerede portvin bør serveres afkølet og er helt fantastisk til oste, chokoladedesserter og frugter. Denne portvin er ikke produceret med henlægning for øje og bør
derfor drikkes med det samme. Taylor’s Historical Limited Edition markerer overgangen til en ny historisk æra efter Taylor’s 325 års jubilæum i 2017. Den er et oplagt samlerobjekt for portvinselskere over hele verden.
 
Skynd dig at bestile denne flaske. Portvinen smager himmelsk, og det kommer til at gå stærkt når samlerne og portvins glade danskere begynder at få øje på denne nye udgave. 
 
Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk