Populær

VINO NOBILE POGGETTO DI SOPRA Avignonesi 2016

649,00 DKK

* Vino Nobile Poggetto di Sopra er en magtdemonstration i, hvad området kan levere, og alle med forkærlighed for vin og Italien bør opleve dette mesterværk * Poggetto di Sopra er vinen, som skal gøre Vino Nobile di Montepulciano great again. Seks producenter er gået sammen i et projekt, hvor de vil skabe en renæssance for områdets vine. Og denne cuvée, den er Avignonesis bud på en vin, som vil få enhver vinelsker til at tabe sit hjerte til Vino Nobile di Montepulciano.

Vinen er lavet af druer fra enkeltmarken Poggetto di Sopra, og i vinen vil du opleve hvordan markens særegne kvaliteter, virkelig kommer til udtryk i duft, smag og struktur.

Avignonesi er resultatet af en sammensmeltning af italiensk tradition og belgisk innovation.

Vingården er opkaldt efter den italienske familie som grundlagde den tilbage i 1970’erne. Men det er først i 2009, da den belgiske advokat og vinelsker, Virginie Saverys, opkøber vingården, at projektet i den grad begynder at tage fart. Og under ledelse af Virginie Saverys er Avignonesi blevet til et af Italiens største og mest betydningsfulde biodynamiske vinhuse.

Med en helt utrolig respekt for både tradition, natur og terroir, skaber de enestående vine, som tryllebinder både anmeldere og vinentusiaster verden over.

›Vinen er karakteriseret ved sin ynde og elegance›, sådan beskriver Avignonesi selv vinen, og vi kunne ikke være mere enige. Her er både den intensitet og struktur man genkender fra Sangiovese-druen og Toscana, men det leveres på en måde, hvor elementerne stilfærdigt og kontrolleret åbenbarer sig som perler på en snor.

I glasset finder vi masser af moden frugt, hvor særligt kirsebær byder sig til. Her er blommer, et strejf af appelsinskal, en krydret fornemmelse af lavendel og timian og ude i kanten af smagsuniverset fornemmer vi indslag af søde bagekrydderier hvor kanel især er tilstedeværende.

Vinen er gæret på en lokal gærkultur, som Avignonesi selv udvikler fra en tank med druemateriale fra markerne. Det sikrer, at terroiret som vinen er skabt fra, virkelig får lov at sætte rammerne for vinens personlighed og udtryk.

Efter gæringen lagres vinen i 21 måneder på egetræsfade, hvorefter den flakes.

Vino Nobile Poggetto di Sopra er en magtdemonstration i, hvad området kan levere, og alle med forkærlighed for vin og Italien bør opleve dette mesterværk.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl.  

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Greve VinKompagni ApS / Maximum Wine

Ventrupparken 24, 2670 Greve

tlf: 24 92 77 88, mail@grevevinkompagni.dk

http://grevevinkompagni.dk