Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Apulien (eller Puglia) producerer kolossale mængder vin. Tidligere har der været tale om billige og ”kedelige” vine, men Apulien er i stigende grad begyndt at producere vin af bedre kvalitet. Det er især vine på Primitivo druen  Apulien er kendt for. De bedste vine på Primitivo druen  kommer ofte fra Le Murges, hvor Primitivo di Manduria er den bedste region.

Tyoiske druesorter fra området er Aglianico, Aleatico, Bianco d'Alessano, Bombino Bianco, Chardonnay, Greco, Malvasia Bianca, Malvasia del Chianti, Malvasia Nera, Montepulciano, Moscatello Selvatico, Moscato Reale, Negro Amaro, Pampanuto, Pinot Bianco, Pinot Nero, Primitivo, Sangiovese, Trebbiano Toscano, Uva di Troia og Verdeca

Sorter resultater:

LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 med hele 16,5 % Alkohol. Det er en forrygende rødvin med masser af smag, frugt, bid, intens og Negroamaro i bedste kvaitet. Denne kraftfulde og intense LIALA er fremstillet på 100 % Negroamaro druer. Vinen har en dyb og intens rød/lilla farve og komplekse aromaer med noter af røde bær, tørret frugt og sorte kirsebær. Krydderi noter af kanel, kaffe og vanilje gør den specielt indbydende samt fløjlsagtig og elegant. Det er en meget fyldig vin, blød og harmonisk, rig på tanniner og med en behagelig lang finish. Druerne kommer fra vingårdens ældste vinmarker, der ligger i Guagnano i provinsen Lecce. Meget lavt udbytte og omhyggeligt udvalgte druer er med til at gøre denne imponerende Negroamaro LIALA Salento til et fantastisk glas vin. LIALA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre. Anbefales til et godt stykke rødt grillet kød/steg, vildt og modne oste.

 

179,00 DKK

I 1880 grundlagde Francesco Rocca firmaet Vinicola Rocca. Firmaet har lige siden været en del af vinindustrien i Italien. Selskabet, der stadig ejes af familien Rocca, hedder i dag helt
korrekt Angelo Rocca & Figli. I begyndelsen handlede Rocca kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder Rocca over et topmoderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardiet, hvorfra man også distribuerer vinene. Det er noget af det mest
prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.
Denne vin fra Rocca er produceret af et blend af druer, der er dyrket i Puglia-området på Italiens “hæl”.

Vinen er produceret på Appassimento-metoden, hvilket er en tørre-proces, som nok er mest kendt fra Amarone-vinene. Det går ud på, at en del af druerne tørres på vinstokkene, så farve, fylde
og koncentration øges i den færdige vin og/eller at druerne efter plukning lægges til at tørre, så mosten inden i druerne koncentreres. På denne måde mister drueklaserne 40-50 % af
deres vægt og får en høj koncentration af sukker, alkohol og farve. Når druerne så presses, er mosten utrolig intens og kraftig.
Det er en elegant vin med intens rubinrød farve samt kompleks duft af modne røde frugter, kirsebær og blommer i alkohol. Smagen er let krydret, fyldig, men samtidig blød, rund og varm
med noter af chokolade og tobak efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske og velstrukturerede vin er særdeles velegnet
til vildt, rødt kød, lam, pasta- og grillretter samt smagfulde oste, men er også perfekt som meditationsvin. Det er en vin, der kan drikkes nu og 5-6 år efter høståret.

99,00 DKK 120,00 DKK (spar 21,00 DKK)

* 5 ***** ud af 5 i Vinavisen * Læs anmeldelse nederst * Rinforzo Primitivo Salento er en særdeles koncentreret vin, der trods sin meget fyldige frugt også besidder en god struktur, der lover godt for fremtiden. Lige nu er Rinforzo en tæt, dyster vin med stor koncentration af mørke frugter, en anelse krydderi og markante, men modne tanniner fra ikke for hårdt ristede egefade i topkvalitet. Helt usædvanligt har denne Primitivo en dejlig frisk frugtsyre, der på fornem vis balancerer vinens elementer, hvilket gør vinen drikkeklar allerede nu. Anbefales til en tung gryderet eller kød med branket overflade.

”En meget lækker rødvin, delvis fremstillet efter appasimento-metoden, idet en del af druerne har ligget til tørre og er blevet rosinagtige. Vinen har bred, "varm" frugt, let krydring, modne tanniner og fint integrerede fadnoter. Trods sine 15% ikke spor sprittet".

149,00 DKK

* MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2021 med hele 17,5 % Alkohol *  Det er en fremragende, lækker og kraftig rødvin. Den er meget intens, kraftig og alligevel elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.  Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Smagen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme. Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre. Nyd denne fantastiske vin til slagterens røde bøffer og stege, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin.

179,00 DKK

* 5 ***** ud af 5 i Vinavisen. Læs anmeldelse nederst * PRIMITIVO DI MANDURIA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP.  Primitivo druerne til denne vin er omhyggeligt udvalgt blandt vinstokke med et lavt udbytte beliggende i kommunerne Avetrana og Manduria i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinen har en flot mørke lilla farve og en mørk duft af ribs og modne brombær med lidt antydning af eg og lidt "kostald" i næsen. I munden oplever man en eksplosiv, solrig frugtsmag blandet med lette grønne urter og figen, der folder sig ud med en kraftig blommesmag, der varer ved i munden. Finishen på denne vin er overraskende lang med varige noter af blomme og krydderier.

   5 X STJERNER i Vinavisen - Citat: Til prisen et rent KUP. Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre. Tilbudsprisen er et kup.

Vinen bør serveres ved 15 – 16 grader. Trulli Primitivo di Manduria  anbefales til vildt, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, kraftig pastaretter, italienske kødboller samt halv bløde oste.

99,95 DKK

* Køb 6 flasker til kr. 500,- spar kr. 94,- pr. ks. *

Integro Negroamaro - Økologisk rødvin fra Puglia IGP5 ***** af 5 i VinAvisen der skrev: “En lækker og elegant rødvin på økologisk dyrkede duer. De kan noget nede på støvlehælen med frugt, fin krydring, sødme og charme. I Integro Negroamaro møder vi noter af solbær, blåbær, kirsebær og peber.

Mængderabat på dette produkt - Spar op til 15 %

99,00 DKK

Skarp pris på en mørk og smagfuld, koncentreret og silkeblød rødvin. Luna Argenta fra Puglia. En "mini amarone" med stor smag. En tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene før vinifikationen, så de skrumper ind. Derved koncentreres aromastofferne, og det giver ekstra krop og power til vinen. Denne type vin er mest kendt fra Valpolicella i den anden ende af Italien, men fungerer altså også glimrende i Puglia.

79,95 DKK

PRIMITIVO SALENTO SARACENA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2017  * Guldmedalje ved Mundus Vini * Vinen har en dyb granatrød farve og aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Smagen er rund og intens med lag på lag af bløde elegante tanniner, vanilje, svesker, kaffe og kirsebær. Finishen er elegant, vedvarende og ekstremt velafbalanceret.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt blandt de lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinrankerne dyrkes i ”Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Druerne placeres i små trækasser på 5 kg hver. Kasserne anbringes derefter i "fruttaio", et godt luftet loft og her tørrer de ved en kontrolleret temperatur og fugtighed i cirka 10 dage. Under denne “appassimento metode” vil druerne miste op til 40 % af deres oprindelige vægt. Denne "tørringsproces" koncentrerer vinens farve, stof og aromaer.

Efter plukning knuses druerne ikke men forbliver intakt. Derved reduceres skader på skindene og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 grader C i 8-10 dage. Denne Trulli Primitivo ligger på franske barriques i 10 måneder. Efter aftapning lagres vinen yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anbefales til Freygaard kød, Sashi oksekød, kødretter og hårde oste. Den er også ideel alene som ”meditationsvin”.

TEST:

 97 Point Luca Maroni ud af 99 mulige Point.

GULDMEDALJE ved Mundus Vini

149,00 DKK

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP er fremstillet af et vinhus, der har høstet mange gode anmeldelser verden over. Det er vin der giver stor "Value for Money.

Vinen er produceret af den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon. Det er Primitivo på højt niveau fra Salento regionen, i det sydlige Italien nærmere betegnet Puglia eller Puglien, hvor vinhuset Masseria Borgo dei Trulli er beliggende. Dette vinhus har fokus på produktion af mørke, tyk-hudede oprindelige druesorter af højeste kvalitet. Primitivo Trulli er intens rubinfarvet og viser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig, koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men alligevel faste tanniner samt en lang, god eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med oksekød, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, lam, vildt, krydret svinekød, kylling samt medium faste oste. Bør serveres ved 15 til 16 grader 

79,95 DKK

SALICE SALENTINO RISERVA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP er en lækker fyldig, fløjlsblød italiener. Druesammensætningen er 90 % Negroamaro og 10 % Malvasia Nera, der alle er omhyggeligt udvalgt blandt vinafgrøder med lavt udbytte i provinsen Brindisi i det sydlige Puglia. Vinen har en dyb violet-rød farve og viser intense og elegante aromaer af solbær, kandiserede frugter, hvid peber og krydderier. I ganen opleves vinen fyldig, fløjlsagtig blød og rig, med kompleksitet, bløde tanniner samt en lang, vedvarende finish.

Trulli Salice Salentino Riserva bør serveres ved cirka 16 grader, og gerne sammen med forskellige madretter, fra kødbaserede pastaretter til hårde oste og vildt.

Vinrankerne plantes efter Guyot og “Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er ca. 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,5 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 20 til 35 år gamle. Begge druesorter høstes manuelt i slutningen af ​​september. Efter høst og plukning knuses druerne ikke, hvilket får dem til at forblive intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. De to druesorter fermenteres sammen i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​° C i 8-10 dage.

99,00 DKK 99,95 DKK (spar 0,95 DKK)

* NYHED * SALICE SALENTINO TRULLI - Masseria Borgo Del Trulli DOP 2020  En vin i højeste kvalitet fra Puglien, lavet på druerne Negroamaro 90 % og Malvasia Nera 10 %

En lækker fyldig, fløjlsblød italiensk vin, som kommer fra provinsen Brindisi i det sydlige Puglia. Vinen har en dyb rødlig farve og viser intense og elegante aromaer af solbær, hvid peber og krydderier. I ganen opleves vinen fyldig, fløjlsagtig blød og rig, med kompleksitet, bløde tanniner samt en lang vedvarende finish.

Trulli Salice Salentino bør serveres ved 15 – 16 grader og gerne sammen med oksekød, svinekød, kylling, vildt, tapas og tomatbaserede pastaretter og hårde oste.

79,95 DKK

Verosso Primitivo Negroamaro Salento IGT. Pris billig Verosso Primitivo Negroamaro. En frugtrig vin med kraft og fylde, samt bløde tanniner i eftersmagen. Velegnet til kylling (lyst kød) ikke for kraftigt oksekød, lam, pastaretter, pizza samt middel kraftige oste, eller blot som et glas i utide. Med sin frugt og sødme smager den også vidunderlig serveret afkølet. Tidligere årgang - Test: 5 ***** ud af fem mulige i VINAVISEN.

44,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler